|
RE: septembrke 2007, 2.krog 17.3.2008 14:05:47
|
|
|
|
babyrok
|
NEKAJ IDEJ ZA JEDILNIK: Gosta Hrana Napisal: Neny Datum: 07.11.2006 13:12 Pozdravljeni! Moja sedemmesečna deklica je na 3. percentili in ima nekje 6500g. Od GH ima najraje mlečne kašice (z adaptiranim mlekom,MIlupa) le te je z veseljem. Vse ostalo je muka, poskusila sem sadje, pogojno gre le banana, dodajala rižolino, polento tudi brezglutenski keks, nič ni bilo bolje. Pri večini se napol davi in ne poje kaj dosti, le kašica gre z lahkoto 120ml. Ker je prelahka vas sprašujem ali naj raje vsak obrok dajem kašico, le ne vem kako se bo potem navadila na nove okuse. Iz istega razloga jo tudi še dojim ponoči, to je 1-2x na noč, čeprav nekatere mamice že zdavnaj ne več. Lepa hvala Odgovori•Citiraj sporočilo Re: Gosta Hrana Napisal: Tanč Datum: 07.11.2006 19:46 Pozdravljeni, Neny, zjutraj naj dobi žitno mlečno kašico, dopoldne ji naredite sadno kašico (jabolko, banana, kuhane rozine) in jo zmiksajte. Opoldne ji skuhajte kosilo: zelenjavna juha (cvetača, korenček, krompir....) in jo zmiksajte, dodajte par kapelj olivnega olja, počasi še tudi meso! Popoldne ji dajte pšočasi kar fermentiran mlečni izdelek (jogurt), zvečer ponovno žitno kašico. Naredite jo sami, enkrat naj bo mlečni riž, drugič polenta, tretjič prosena kaša. Kupljene kašice imajo vse enak okus, ali date hruško z marelico ali testenine z mesom-to je vse enako. Kar poskusite, govorim iz izkušenj z mojimi okušalnimi brbončicami. Torej, draga Neny, kar v kuhinjo in začnite kuhati. Bo že, samo ponujati ji morate in skuhati, da bo okusno. lp Tanč Odgovori•Citiraj sporočilo Re: Gosta Hrana Napisal: pinkponk Datum: 17.03.2008 11:34 Pri 7,5mes. lahko damo že navadni jogurt (NPR. 3,2 LJUBLJANSKE MLEKARNE)? Koliko ga lahko poje? Glede zelenjavne juhice...Jaz skuham pišč. meso,cvetačo,brokoli in krompirček in vse skupaj zmiksam,dodam malo vode v kateri se je kuhalo...a je to v redu? Ali lahko poje tudi par žličk goveje juhice z nami(z rezanci in soljeno)? HVALA Odgovori•Citiraj sporočilo Re: Gosta Hrana Napisal: Tanč Datum: 17.03.2008 12:00 Če je otrok že dobival kravje mleko (adaptirano mleko), potem v tej starosti lahko poskusite tudi mlečne izdelke. Najprej žličko, naslednji dan dve. Začnemo z jogurtom (navadni, sadje dodajte sami doma), izdelki naj bodo polnomastni. Način prirpave juhe oz. kašice je v redu. Rezanci so običajno jajčni, če so brez jajc, lahko date. lp Tanč Tanč vas ima rada.
|
|
|