|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Rojen pod nesrečno zvezdo
17.3.2008 9:38:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Samo rada bi odpustila materi, nič drugega, pa ne morem....user posted image user posted image user posted image  user posted image  Moj um ne more razumeti, dojeti, naj pozabim in grem naprej. Ne morem.

Čisto nobenemu ni treba odpuščati, če tega tisti trenutek nisi sposoben. Jaz odpuščanje razumem kot trenutek, ko sam pri sebi razčistiš z neko situacijo, ki te je težila, ko pri sebi najdeš mir, se s tem sprijazniš.

Npr. mama je vse življenje poniževala svojega otroka, ga zmerjala, spravljala v nič, veliko psihičnega nasilja. Čisto na vsakem človeku bi tak odnos pustil posledice, na enih katastofalne, na drugih malo manj, odvisno kakšen karakter so, kako nežna duša. In čisto vsak človek s tako izkušnjo (ali podobno ali še hujšo) se sprašuje, zakaj jaz, kaj sem naredil, da sem si to zaslužil,... To je normalen tok misli, čustev, ki pa lahko postane uničujoč, če ga ne prekinemo, če v glavi ne naredimo miselnega preskoka, klika - za nič od tega, kar se mi je zgodilo, nisem sam kriv, sem pa zelo odgovoren za svojo prihodnost. Kar se je zgodilo, se je zgodilo, tega se ne da spreminjat. Lahko pa se iz tega naučiš marsikaj poučnega za prihodnost in ugotoviš, da, recimo v opisanem primeru, ni bila za nastalo situacijo kriv otrok, temveč mama. Ko se ti ona začne smilit, jo začneš pomilovat, ugotoviš, da je to dejansko en zelo nesrečen, žalosten človek, ki je svojo slabo voljo stresal na tiste, ki naj bi jih imela najrajši, ker si ni upala prevzeti odgovornosti za svojo prihodnost, potem lahko narediš korak naprej. In skrbiš, da ne postaneš isti in da ne ponavljaš istih napak - torej prevzameš odovornost za svojo prihodnost v svoje roke in tako pretrgaš nevidno kontrolo, ki te veže na preteklost.

Mišek, če povzamem tvoj primer:  dekle nekdo posili. Rabi čas, da premaga to nočno moro. Meni je to ena najhujših stvari, ki se lahko zgodi človeku, vzame mu dostojanstvo in samospoštovanje. Ampak na dolgi rok - če si vse življenej pod vtisom tega grosznega dogodka - dejansko posiljevalec absolutno zmaga. Ne samo zaradi posilstva, temveč ker prevzame nadzor nad življenjem dekleta. Če pa ona nekje v sebi najde moč, da se spet postavi na noge, gre borbeno naprej, potem zmaga. Zmaga nad posiljevalcem, premaga celo sebe, spozna, da je boljša, si povrne spoštovanje in dostojanstvo. Na tak način jaz razumem to, da je v končni fazi vsak odgovoren zase in vsak dobi tisto, kar si zasluži. Da pokaže svojo notranjo moč. Težke čustvene razmere imajo svojo pot do ozravitve. Rabijo čas, koraki naprej so majhni, nazaj pa veliki. AMpak če sam nočeš nečesa narediti za napredovanje, potem rešitve ne bo.

Pozitivno razmišljanje pa jaz razumem kot teženje k boljšemu, kvalitetnejšemu. Torej biti zadovoljen s tem, kar imaš in kljub temu imeti zase postavljene višje cilje ali pa druga varianta: nisi zadovoljen s tem, kar si, kar imaš in z dobro voljo, optimizmom pristopiš k tmeu, da bi nekaj izboljšal. Na pol poln kozrec vode torej.

Vsaka stvar rabi svoj čas, da dozori. In tudi, da se ozdravi. Ampak če si bolan, potem vzameš zdravilo, a ne? Narediš nekaj v tej smeri, da ne bi bil več bolan. Tako je tudi s psiho. Nekaj moraš premakniti pri sebi.
Vedno, ampak čisto vedno pa se bo našel nekdo, ki bo imel več od mene, bo boljši od mene, srečnejši, materialno bogatejši, lepši, pametnejši, modrejši,... zato je brezveze tekmovat z drugimi. Tekmuješ lahko le s sabo, le s sabo se lahko primerjaš in pri sebi ukrepaš, da dosežeš tisto kar rabiš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
17.3.2008 11:47:23   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
Mišek, če povzamem tvoj primer:  dekle nekdo posili. Rabi čas, da premaga to nočno moro. Meni je to ena najhujših stvari, ki se lahko zgodi človeku, vzame mu dostojanstvo in samospoštovanje. Ampak na dolgi rok - če si vse življenej pod vtisom tega grosznega dogodka - dejansko posiljevalec absolutno zmaga. Ne samo zaradi posilstva, temveč ker prevzame nadzor nad življenjem dekleta. Če pa ona nekje v sebi najde moč, da se spet postavi na noge, gre borbeno naprej, potem zmaga.

Okrevanje, tako fizicno, kot tudi psihicno potrebuje cas. In v tem casu, je IMO povsem normalno pocutiti se nesrecno, slabo. Vedno pa pride trenutek, ko te nekaj nasmeji, ko se le pocutis boljse... in gres naprej. Depresija je zadnje case zelo popularna in se je omenja pri skoraj vsaki omembi nekega slabega, nesrecnega pocutja, a pozitivno misljenje kot vsemogocno zdravilo za vse tezave. Ljudje smo razlicni in tako kot nekomu pozitivno misljenje pomaga, nekaterim lahko veliko odmaga. Vsak ima svoj nacin kako prezivi prosec "sestavljanja", zalovanja... itn in ni za vse enak nacin ucinkovit. Spostujmo razlicnosti.

Zmaga nad posiljevalcem, premaga celo sebe, spozna, da je boljša, si povrne spoštovanje in dostojanstvo. Na tak način jaz razumem to, da je v končni fazi vsak odgovoren zase in vsak dobi tisto, kar si zasluži. Da pokaže svojo notranjo moč. Težke čustvene razmere imajo svojo pot do ozravitve. Rabijo čas, koraki naprej so majhni, nazaj pa veliki. AMpak če sam nočeš nečesa narediti za napredovanje, potem rešitve ne bo.

In v cem se sestoji ta zmaga? Kaj je zmagala? Premagati nastale posledice- to ze, urediti zivljenje s cim manjsimi posledicami zaradi dogodka - to ze, vendar zmagati nad posiljevalcem?? Njegov cilj ni uniciti ji zivljenje, njegov cilj je dol se dati, ne glede na zensko. In tu je IMO pomemben element posilstva in zrtve posilstva. Ni bila ona zaradi nje, temvec zato ker je bil slucajno pri roki posiljevalcu.
Se pa strinjam in to sem ze povedala, da je vsak odgovoren za tisti del svojega zivbljenja na katerega lahko vpliva - se pravi se bori, se trudi, leze, gre naprej k necemu boljsemu. Razen pri osebah, ki niti ne potrubejo kako grozljivo izkusnjo, da so zrtve ( vecne zrtve) in mazohistom. Ti so srecni samo, ko so nesrecni - na zalost.

Pozitivno razmišljanje pa jaz razumem kot teženje k boljšemu, kvalitetnejšemu. Torej biti zadovoljen s tem, kar imaš in kljub temu imeti zase postavljene višje cilje ali pa druga varianta: nisi zadovoljen s tem, kar si, kar imaš in z dobro voljo, optimizmom pristopiš k tmeu, da bi nekaj izboljšal. Na pol poln kozrec vode torej.

Pozitivno misljenje je dosti vec, kot to kakor ga ti razumes. Med pozitivnim odnosom in sistemom pozitivnega misljenja so bistvene razlike. Ne bi pa tukaj sirila temo se na to vprasanje.

Vsaka stvar rabi svoj čas, da dozori. In tudi, da se ozdravi. Ampak če si bolan, potem vzameš zdravilo, a ne? Narediš nekaj v tej smeri, da ne bi bil več bolan. Tako je tudi s psiho. Nekaj moraš premakniti pri sebi.

Prvo moras skozi dati dolocene procese, pa sele potem ukrepati. Razsirimo primer posilstva. Posiljena zenska dozivi tezko traumo. Po dolocenem casu jo zapusti se fant/moz, ki se ne more sprijazniti z dogodki, spet po dolocenem casu, zaradi psihicnih tezav zenska ostane brez sluzbe, posledicno brez sredstev za zivljenje .
V katerem trenutku je treba nekaj premakniti pri sebi? In kaj premakniti v sebi, da do posledic kot v navedenem primeru ne bi prislo?  Katero je tisto zdravilo, ki bi preprecilo posledice.
Ne vem ali je tako tezko sprejeti, da pcoutiti se nesrecnega, prevaranega, opeharjenega, izkoriscenega... nekaj casa lahko pomaga v procesu prebolevanja tega obcutka. Da "misli pozitivno" pri dolocenih ljudeh ne pomaga, saj v dogodkih ne vidijo nic pozitivnega.
Kot bi nekomu, ki ostane brez sredstev za prezivljanje reces: veseli se, saj si zdrav, pa sluzba bo ze.... misli pozitivno, to je sigurno zato, ker te caka nekaj se boljsega. In naj bo ta oseba vesela, ker ne ve kaj bo jutri otrokom dala jest...
To pozitivno misljenje se mi dostzikrat vidi kot reakcija okoline, ki ne ve kaj in kako bi z clovekom, ki se pocuti nesrecno in ga poriva v neko pozitivnost, ki je za samo okolino bolj sprejemljiva in ugodnejsa. Pozitivno naravnan clovek ne bo jamral, ne bo tezil s svojimi problemi in bo... prijetnejsi za okolico. To je IMO teror pozitivnega misljenja. In samo prepricevanje, da ce se clovek potrudi in v sebi nekaj premakne postane vse pozitivno, posledicno nosi osebam, ki jim ta sistem ni pisan na kozo, zelo sovrazen. Ker se vse "obesi" njemu in njegovi nesposobnosti, da naredi nekaksen velecenjeni in veleopevani "premik" v lastni psihi. Pac, ni sposoben, ne zmore... kazanje veselega obraza oz. maske, ker se to od njega pricakuje, a v bistvu cedalje globlje padanje v obcutek lastne nesposobnosti, neznoznosti, nevrednosti... to je "ucinkovitejsa" pot do depresije, kot sprejemanje dejstva, da se pac zaradi tega in tega pocutimo nesrecno, slabo itn...

Vedno, ampak čisto vedno pa se bo našel nekdo, ki bo imel več od mene, bo boljši od mene, srečnejši, materialno bogatejši, lepši, pametnejši, modrejši,... zato je brezveze tekmovat z drugimi. Tekmuješ lahko le s sabo, le s sabo se lahko primerjaš in pri sebi ukrepaš, da dosežeš tisto kar rabiš.

Tukaj se ne gre za tekomovanje z nekom. IMO se bolj gre za primerjavo z nekom in razplet dogodkov, ki jih IMO upraviceno nekdo cuti kot nekaj kar ni prav. Ker decemberka nima izbire ali vrtec ali tasca, ta druga ima in se odloci za vrtec, s tem pa posledicno odvzame edino moznost decemberki, da otroka/e vpise v vrtec ter ji povzroci dodatne, nepotrebne tezave. Sama kot pozitivno stejem, da ne krivi direktno to osebo, temvec jemlje stvar kot necigar sreco in njeno pomankanje srece.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
17.3.2008 11:47:27   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: brava
1. Komu vse odpustiti?
Samo staršem, partnerju, prijatelju, rojaku, ženski, vojnemu zločincu (Hitler)..?

Vsakemu, do katerega nosiš, imaš, gojiš zamero. Večja, močnejša, globja kot je zamera, bolj je pomembno odpustiti.

Odpuščanje je stvar čutenja in ne prava. Pravno lahko še vedno zahtevaš povrnitev škode, takšne ali drugačen. Pri odpuščanju ne gre za to. Pri odpuščanju gre za to, da se ozdravijo tvoja čustva.

2. Zakaj odpustiti?
Mislim, da je potrebno "odpuščati" le v primeru, ko misliš samo na maščevanje temu človeku, ko ti misel na njega krade čas in zdravje.  Te vrste "odpuščanje" je zdravo. Po mojem niti ne gre za odpuščanje, bolj za razumevanje vzrokov.

kakšnih vzrokov?  Razumevanje vzroka nima nobene zveze z zamero. Tisto bolečino v prsih. Lahko storkat razumeš, da je normalno zameriti ali da ni prav zameriti (glede na konkreten primer), zaradi tega ni nič lažje.
Če do nekoga nič ne čutiš (tudi to je problem, da is naprimer neobčutljiv do sočloveka - pa čeprav za tebe grdega), potem tudi ne čutiš zamere.

Ne gre za odpuščati nekomu, ker razmišljaš o maščevanju, ampak zato, ker zamera VEDNO BOLI TEBE. Z zamero škoduješ samo sebi. Nikomur drugemu. Ker zamera je stanje čustev. In takšna slaba čustva gojiš v sebi. Pogosto se jih REDNO ZALIVA in goji. Takšne zamere se zelo vsidrajo. Prvo jih je potrebno prenehati zalivati, gojiti.

Torej odpuščanje sploh ni nikoli toliko pomembno za drugega, kot je ozdravljajoče in oživljajoče ravno za tistega, ki odpušča. Zato odpustiti. Ker se znebiš težkega bremena, ki ga v resnici sam povzročiš z zamero (pa naj bo "upravičena" ali ne). Zamera vedno boli tebe.

3. Imamo interes, da bi odpustili, ker nas je mogoče strah, da nas imajo starši, partner ipd radi in jim delamo krivico in bodo nesrečni umrli?

To nima nobene veze. Edini, ki je nesrečen je tisti, ki ima zamero. Poglej koliko ljudem si se že zamerila v svojem življenju - pa za to sploh ne veš user posted image . Te ne boli. Prav dobro pa veš za vse tiste zamere, ki so jih drugi povzročili tebi. user posted image

celotno svoje življenje bom morala uporabljati pozitivne misli, gesla, "moliti", a nikoli ne bom mirna in srečna ves čas.

Vse dokler ne najdeš odpuščanja. In vsak ga ne. Celo verjetno samo redki.

(odgovor članu brava)
Neposredna povezava do sporočila: 53
17.3.2008 12:08:34   
Anonimen
Joj, Mišek, a moraš res vedno vse secirat user posted image user posted image user posted image .

No, a vidiš, se strinjam čisto z vsako tvojo napisano besedo. In ne boš verjela, ampak mislila sem s svojim napisanim na isto, kot si napisla ti. Samo da sem jaz poenostavila in skrajašala, ti si pa na malo daljši in bolj prefinjen način to napisala user posted image .

In res je stvar vsakega posameznika, kako in na kakšen način se sestavlja skupaj, pomembno pa se mi zdi, da najde tisto, kar ga vleče naprej.

Depresije pa mislim, da jo je resnično vsak dan več. Ne ker bi bilo to moderno, temveč, ker je vse več zelo razvajenih ljudi. Tem so kot otrokom vse prinesli k riti, za prav nobeno stvar se jim ni bilo potrebno potrudit, niso spoznali občutka veselja, ko ti nekaj uspe, ko v nekaj vložiš lastne znoj ali možganske celice. Potem ti otroci odrastejo in kar naenkrat niso več vsi okoli njih jim pripravljeni strečt. Kakšen šok. In se začnejo sami sebi smilit, ker jih nihče ne mara, ne morejo pa doumeti, da se lahko tudi sami kaj premaknejo. Ker so bili vse življenje navajeni na isti vzorec. Ampak to ni primer decembrke.

Pa če še tisti primer posiljevalca podrobneje obdelam. Ni važno, kaj kdorkoli, ki nas hoče prizadet, s tem hoče dejansko naredit. Važno je, kako mi njegovo dejanje razumemo in kako se MI s tem spopadamo. Če dam en povsem banalen primer: meni mož po kosilu reče: danes si se pa potrudila. Jaz bi to razumela kot pohvalo. Ena druga pa kot kritiko njenega kuhanja drugače: danes si se potrudila, drugače pa kuhaš slabo. Vse je v naši glavi. Vsak mora prevzeti kontrolo nad lastnim življenjem, ne da pusti drugemu vladat (npr. kaj tašča teži, kako mama daje nasvete o vzgoji otrok,...), pa če ima oni drugi tak namen ali ne. V tem vidim zmago. Je pa tako, da večji je poseg v človekovo osebnost, težje se je spet sestavit skupaj. treba je dati skozi marsikaj, od jeze, žalosti, obupa, do dokončne pomiritve. To pa traja, pri vsakem drugače in pri vsakem na svoj način in različno dolgo. Odvisno od tega, kaj in kdaj se nam zgodi, kakšno podporo imamo okoli sebe, kakšna osebnost smo.

Mi pa dvigne pritisk, ko mi je nekdo fovš, ker sem jaz srečna, zadovoljna,... Saj moram zato vsak dan delat. Pa a ne bi bilo bolj koristno za vse, če bi se zavistneš spravil malo svoj prag pomest, namesto da zapravlja svoj čas s tem, da je fovš meni? Ali komurkoli drugemu?

Pa še zakaj govorim o pozitivnem mišljenju: Jaz sem po naravi bolj otožne narave. Lahko bi cele dneve preležala in se smilila sama sebi pa nič naredila. Ampak mi ta del moje osebnosti ni všeč. In zato se vsakič znova brcnem v rit in se spravim ven na zrak, pa kaj delat, pa na kakšen tečaj, pa barvat s hčerko, se smejat,... Zato da imam lepo življenje in ga cenim. Da ga ne zapravljam kar tako, ker mi en del mojega telesa pravi, kako je utrujeno. Zato pozitivno. In pri meni to zelo deluje. In sem zadovoljna sama s sabo, se imam rada.

Se opravičujem za smetenje teme.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
17.3.2008 13:48:40   
brava
Bistveno je, da smo se eni rodili pod nesrečno zvezdo. To je dejstvo. Prikrajšani smo bili za otroštvo, ne le ljubezen, tudi mir in varnost, nekateri smo prišli v svet podivjani od smrtnega strahu, ki smo ga doživljali v otroštvu. To smo lepo potisnili v sebe, ker se ne spodobi reči kaj čez starše in ker živi krst ne prizna, da je raje gledal stran kot pa rešil otroka pred zlorabami v družini. Tega ne bodo priznali sorodniki, učiteljice v šoli....lažje je reči, da je vsak za sebe odgovoren, da mora poskrbeti, da takoj, ko se osamosvoji, zaživi polno zdravo življenje. Da ne ponavlja vzorcev, da ne dela istih napak kot starši. Da se poroči s pravim in ima s pravim otroke. Da je v službi človek kot se šika. Da postane kar čez noč človek s čustveno inteligenco.

Preveč je takih ljudi, kot je npr. Ankica, ki trdi, da smo se vsi sposobni pobrati, da smo to dolžni, da smo za vse napake, ki smo jih naredili kot odrasli, sami krivi. To, da je otrok/odrasel sam kriv, je značilnost zlorabljenih otrok, tako edino lahko preživijo, jim je razumljivo, kaj se dogaja okrog njih.

Torej, vsi bi radi okrog sebe srečne, vesele ljudi, če ne, so si sami krivi. Bravo Mišek, to si dobro napisala. Na faze zdravljenja vsi pozabljajo, jih ne omenjajo...že vejo zakaj. To je enako, kot bi kdo želel preboleti smrt bližnjega tako, da bi preskočil vse faze žalovanja. Proces zdravljenja psihe se ima podobne faze kot žalovanje. Niso fajn, zato dajmo ne govorit o tem in dajmo krivit za svojo nesrečo tistega, ki jo trpi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
17.3.2008 14:01:13   
Anonimen
  Zlorabljeni otroci se moramo počasi učiti zaupati, a ziher nismo nikoli. Zato ne drži, da je od vsakega posameznika odvisno, če bo srečen ali ne. Eni imamo potencial za delno srečo, eni pa za popolno. Osebno se trudim, da bi bilo čimveč up dnevov, celo življenje bom drugačna, strahovi pred nasiljem se ne dajo odstraniti iz psihe, lahko se samo naučiš, da jih sprejmeš. Ne govorite, sploh ne tiste, ki ste imele srečno otroštvo, da se vse da. Zlorabljeni otroci imamo trajne poškodbe, nekatere se dajo sanirati, nekatere pa ne. Tisti, ki pravijo, da nimajo nobenih posledic, si lažejo, enako kot sem si jaz, dokler nisem padla na dno. Sedaj in celotno svoje življenje bom morala uporabljati pozitivne misli, gesla, "moliti", a nikoli ne bom mirna in srečna ves čas.

Se popolnoma strinjam. Vendar bi še dodala, da ni vedno fizično nasilje nasilje, velikokrat je samo psihično. Ampak jaz vem, da bi materi odpustila, (ker je resnično ljubezen do staršev nekaj izjemnega) če bi bili sedaj v dobrih odnosih pa nisva, ampak je pokazala vse tisto in še več, kar sem že vseskozi vedela.
Ne, ne da se kar zbrisati otroštva. Pa sem šla otroka obiskati, ko sem bila v bolnici pa sem se spomnila, ko sem bila jaz tam (na istem oddelku) vsakič, ko sem stopila skozi vrata, kako me je mati ...
Ne, ni mi treba čuvati otrok, ni mi treba kuhati, samo v meni je nagon, da če nimam resnično nečesa v rokah, je zame izgubljeno (posledica vzgoje, kot je napisala brava; Zlorabljeni (tudi psihično) otroci se moramo učiti zaupati, a ziher ne bomo nikoli.) To je resnična resnica. To je tisto, kar me ne more prizemljiti. Ker se bojim, da mi bodo ušle stvari iz rok, ker nikoli nisem ziher za nobeno stvar, ker mi je jemala osnovne potrebe oz. še več, izkoriščala me za nekoga drugega, pa da brez nje itak nisem ničesar sposobna. To je to. E, bom vsaj prišla do jedra vsega.
LP

(odgovor članu brava)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
17.3.2008 14:09:02   
Anonimen

Preveč je takih ljudi, kot je npr. Ankica, ki trdi, da smo se vsi sposobni pobrati, da smo to dolžni, da smo za vse napake, ki smo jih naredili kot odrasli, sami krivi.

No, ta je pa dobra. A res tako nerazumljivo pišem? Pa kje sem napisala, da je otrok kriv, če ga starši zlorabljajo? Sram je lahko edino starše.

Tudi sama sem dala čez marsikaj v otroštvu in ja, sem rabila čas, da sem to dala ven iz sebe, prežvečila, se tudi smilila sama sebi, krivila sebe in druge, bila slabe volje, žalostna in depresivna, ampak sem v neki točki spoznala, da to ni več pot naprej. Tako lahko samo vegetiram leta in leta ali pa umrem. Jaz pa hočem živeti. In sem sama pri sebi vse tiste dogodke začela gledat z drugačnimi očmi. Se pobrala, začela imeti sebe rada in začela gledat v prihodnost. Ja, za to je treba čas, pogum, odprtost do sebe. In traja, traja, traja, kot sem že napisala, odvisno od tistega, kar se nam je zgodilo in od tega kdo smo ter od tega, kako nas sprejema okolje.

Brava, zelo mi je žal, da si preživela tako težko izkušnjo, ampak a se ti ne zdi, da bo enkrat prišel čas tudi zate, zato, da se boš imela lepo? ZAto, ker si to zaslužiš? Ampak nihče ti tega ne bo dal, če ne boš sama nekaj storila v to smer.

In ne, nihče se ni dolžen pobrati. In VEDNO (pa vprašaj tiste, ki me poznajo, tu na forumu jih je kar nekaj) sem po svojih zmožnostih pomagala tistim, ki so me prosili za pomoč. Ne morem pa pomagati nekomu, ki si moje pomoči ne želi, dokler sam ne pride do spoznanja, da hoče nekaj spremenit.

(odgovor članu brava)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
17.3.2008 14:11:19   
Anonimen

Bistveno je, da smo se eni rodili pod nesrečno zvezdo. To je dejstvo. Prikrajšani smo bili za otroštvo, ne le ljubezen, tudi mir in varnost, nekateri smo prišli v svet podivjani od smrtnega strahu, ki smo ga doživljali v otroštvu. To smo lepo potisnili v sebe, ker se ne spodobi reči kaj čez starše in ker živi krst ne prizna, da je raje gledal stran kot pa rešil otroka pred zlorabami v družini. Tega ne bodo priznali sorodniki, učiteljice v šoli....lažje je reči, da je vsak za sebe odgovoren, da mora poskrbeti, da takoj, ko se osamosvoji, zaživi polno zdravo življenje. Da ne ponavlja vzorcev, da ne dela istih napak kot starši. Da se poroči s pravim in ima s pravim otroke. Da je v službi človek kot se šika. Da postane kar čez noč človek s čustveno inteligenco.

Se popolnoma strinjam.
Pa še nekaj;  ko ležiš v jarku in ljudje hodijo mimo, pravijo; joj, a ga ni škoda, pa tako veliko bi lahko bilo iz njega, saj smo mu vse nudili, pa tako smo se trudili za njega!
Če ti pa v življenju nekaj uspe, so pa itak oni zaslužni za to, ker so te tako dobro vzgojili. Kdo bi razumel ta nori svet?user posted image
Pa še nekaj, da se ne bi kregat začeli; eni smo bolj čustveno obremenjeni s tem kot drugi, nekateri mogoče znajo bolj tisto; odpustiiti, pozabiti, jaz pač ne, pa še na porodniški sem, pa imam čas "tuhtati". Ma, namesto da bi uživala se jezim. Včasih sem zaradi tega kar jezna nase, bi kar zgrizla tista čustva, če bi lahko...
Pa hvala vsem, ki mi kakorkoli skušate pomagati zbistriti ta um...Kdo bi šele mene razumel?user posted image  Lp

< Sporočilo je popravil decembrka -- 17.3.2008 14:20:09 >

(odgovor članu brava)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
17.3.2008 14:20:30   
smigli

Preveč je takih ljudi, kot je npr. Ankica, ki trdi, da smo se vsi sposobni pobrati, da smo to dolžni, da smo za vse napake, ki smo jih naredili kot odrasli, sami krivi. To, da je otrok/odrasel sam kriv, je značilnost zlorabljenih otrok, tako edino lahko preživijo, jim je razumljivo, kaj se dogaja okrog njih.

Torej, vsi bi radi okrog sebe srečne, vesele ljudi, če ne, so si sami krivi. Bravo Mišek, to si dobro napisala. Na faze zdravljenja vsi pozabljajo, jih ne omenjajo...že vejo zakaj. To je enako, kot bi kdo želel preboleti smrt bližnjega tako, da bi preskočil vse faze žalovanja. Proces zdravljenja psihe se ima podobne faze kot žalovanje. Niso fajn, zato dajmo ne govorit o tem in dajmo krivit za svojo nesrečo tistega, ki jo trpi.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu brava)
Neposredna povezava do sporočila: 59
17.3.2008 14:30:45   
smigli
Še predobro vem kaj pomeni imeti ukradeno otroštvo. So dnevi ko grem zlahka mimo dejstva, da nimam "prave"  mame, pridejo pa taki, ko bi jo krvavo potrebovala in sem zelo jezna nanjo, da me je opeharila tega. Jezi me, ko mi kdo reče, da si starše zbiramo sami.

Decembrka drži se, če želiš me lahko kontaktiraš na ZS.

user posted image

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 60
17.3.2008 14:53:11   
Anonimen

eni smo bolj čustveno obremenjeni s tem kot drugi, nekateri mogoče znajo bolj tisto; odpustiiti, pozabiti, jaz pač ne, pa še na porodniški sem, pa imam čas "tuhtati". Ma, namesto da bi uživala se jezim. Včasih sem zaradi tega kar jezna nase, bi kar zgrizla tista čustva, če bi lahko...

Decembrka, če čutiš, da ne moreš odpustiti, ti ni treba. Ne moreš narediti nečesa, kar ne čutiš. Če si jezna, bodi jezna. Razbijaj krožnike, pa si v njih predstavljaj, kako razbijaš vsa tista negativna čustva ali pa tistega, ki te je prizadel (pa še nove krožnike lahko potem kupiš user posted image ). Ali pa kriči, piši dnevnik, pojdi na sprehod, karkoli ti pomaga bistriti glavo. Čustev ne smeš zatreti, moraš jih spustiti na plan, se z njimi spopasti. In prav nič slabega ni v temu, če si jezna na starše, da jim ne moreš odpustiti.
In veš kaj? Tvoja mati se je še kako motila. Si več kot sposobna, ljubeča, dobra, čudovita mama, vse to, kar so ti govorili, da nisi. Vsak dan znova sama sebi dokazuješ, kako zelo si sposobna. Poglej okoli sebe, kako skrbiš za svoje bližnje. Poskrbi še za svojo dušo. Imaš lepo dušo in zaslužiš si vse najboljše.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
17.3.2008 16:46:48   
marjetka
Decemberka,
ne odpustiš nikoli (še posebej ko sam postaneš starš), vendar se s tem naučiš živeti, saj ugotoviš da s negativnimi mislimi greniš sebe posredno pa tudi otroke, vsi imamo slabe trenutke, takrat jaz pomislim kako neizmerno srečna sem bila ob rojstvu mojega bisera.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
17.3.2008 16:55:23   
nasmejani
Ne razmišljam o zvezdah.
Mogoče bom začel tud o tem mislit.

Nasmejanost je božji dar.
Hinavščina po človeška napaka.

(odgovor članu marjetka)
Neposredna povezava do sporočila: 63
17.3.2008 17:09:42   
Misek

Joj, Mišek, a moraš res vedno vse secirat user posted image user posted image user posted image .

Mhm.. :)

No, a vidiš, se strinjam čisto z vsako tvojo napisano besedo. In ne boš verjela, ampak mislila sem s svojim napisanim na isto, kot si napisla ti. Samo da sem jaz poenostavila in skrajašala, ti si pa na malo daljši in bolj prefinjen način to napisala user posted image .

Ne moramo misliti drugace, da se pogovarjamo. Naceloma se res strinjamo, smao drugace si razlagamo dolocene zadeve in drugacne vzroke navajamo. Delcek problema je v razumevanju terminologije - za tebe pozitivno misljenje ni isto kar je za mene pozitivno misljenje. Optimizem IMO ni pozitivno misljenje, temvec sistem delovanja, razmisljanja in ukrepanja; sistem ki za doseganje le tega potrebuje tehnike in strategije. Ucenje, kako naj mislimo.

Depresije pa mislim, da jo je resnično vsak dan več. Ne ker bi bilo to moderno, temveč, ker je vse več zelo razvajenih ljudi.

Meni se pa vidi "kriv" tempo zivljenja, pricakovanja, ki so pred nas postavljena, "nestabilne" vrednote, pomankanje casa za pogovor itn... Me pa moti, da se vsako "slabo stanje", ki odstopa od pozitivnega in nasmejanega ze imenuje depresija.

Pa če še tisti primer posiljevalca podrobneje obdelam. Ni važno, kaj kdorkoli, ki nas hoče prizadet, s tem hoče dejansko naredit. Važno je, kako mi njegovo dejanje razumemo in kako se MI s tem spopadamo.

IMO vazno je ali je neko dejanje uperjeno tocno proti nam ali smo samo "zrtev" biti na nepravem mestu od nepravem casu. Ce te slicajno porinem v guzvi je povsem nekaj drugega od tega, da namerno izkoristim guzvo, da te porinem. Vzroki so zelo pomembni in od vzrokov je odvisno kako bomo kaj sprejeli in kako bomo reagirali.

... Odvisno od tega, kaj in kdaj se nam zgodi, kakšno podporo imamo okoli sebe, kakšna osebnost smo.

Pa smo tam. Kaksno podporo imas okoli sebe. Torej, ni odvisno samo in izkljucno od nas samih in vrste osebnosti kaksne smo.

Mi pa dvigne pritisk, ko mi je nekdo fovš, ker sem jaz srečna, zadovoljna,... Saj moram zato vsak dan delat. Pa a ne bi bilo bolj koristno za vse, če bi se zavistneš spravil malo svoj prag pomest, namesto da zapravlja svoj čas s tem, da je fovš meni? Ali komurkoli drugemu?

Fovsarija / zavist je lahko zelo konstruktivna. Jaz sem fovs vsakemu, ki se odpravi na kaksno potovanje, na katero bi se odpravila tudi sama, pa malo posanjam kaj bi vse sla videti ce bi bila na njihovem mestu itn... pa ne mislim, da sem s svojo fousarijo povzrocila nic slabega. Ce bi pa sla nekomu nekaj razdirat samo zato, ker jaz tega ne morem imeti, to bi bilo pa izjemno negativno.

Pa še zakaj govorim o pozitivnem mišljenju: Jaz sem po naravi bolj otožne narave. Lahko bi cele dneve preležala in se smilila sama sebi pa nič naredila. Ampak mi ta del moje osebnosti ni všeč. In zato se vsakič znova brcnem v rit in se spravim ven na zrak, pa kaj delat, pa na kakšen tečaj, pa barvat s hčerko, se smejat,... Zato da imam lepo življenje in ga cenim. Da ga ne zapravljam kar tako, ker mi en del mojega telesa pravi, kako je utrujeno. Zato pozitivno. In pri meni to zelo deluje. In sem zadovoljna sama s sabo, se imam rada.

Ce je nekdo nesrecen, otozen, "v dreku"... to se ne pomeni, da se smisli sam sebi (ceprav je to tudi obcasno in v doloceni meri zdravo), da se ne trudi, da ne tezi po boljsemu. To samo pomeni, da je v dolocenem trenutku/obdobju... zalosten, nesrecen. Samo toliko in nic vec.

Se opravičujem za smetenje teme.

Ce "seciramo" je to  vljudnostna floskula. Ce ti je zal, da smetis temo, potem je ne bi smetila. zdi se ti pomembno povedati, pa tudi ce zasmetis temo. Skratka, ni ti zal, da smetis temo. Bolj pomembno ti je, da poves kar imas za povedati. Ljudje smo izjemno kompleksna bitja.

< Sporočilo je popravil Misek -- 17.3.2008 17:11:07 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
17.3.2008 17:21:25   
Anonimen
Mišek, kaj pomeni IMO? Da bom razumela napisano user posted image .

Smetitit temo pomeni, da se z napisanim odmikam od prvotno zastavljenega vprašanja. Torej nekakšno opravičilo avtorici, ker ne odgovrajam neposredno njej. Kapiš?

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
17.3.2008 17:27:29   
Anonimen

... Odvisno od tega, kaj in kdaj se nam zgodi, kakšno podporo imamo okoli sebe, kakšna osebnost smo.

Pa smo tam. Kaksno podporo imas okoli sebe. Torej, ni odvisno samo in izkljucno od nas samih in vrste osebnosti kaksne smo.

Pač, je odvisno samo od nas. V končni fazi. Lahko imamo okoli sebe samo dobronamerne, ljubeče ljudi, ki nam nudijo neeeskončno podporo, ampak če sami pri sebi ne bomo videli nekega problema, ga hoteli razrešiti, potem nam vsa tista podpora nič ne pomaga. Seveda pa se ob taki podpori lažje in hitreje prebijemo do rešitve, česarkoli že.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
17.3.2008 18:06:30   
Anonimen
Optimizem IMO ni pozitivno misljenje, temvec sistem delovanja, razmisljanja in ukrepanja; sistem ki za doseganje le tega potrebuje tehnike in strategije. Ucenje, kako naj mislimo.

Kaj pa sploh je pozitivno misljenje? A je vsako prickovanje, tudi neutemeljeno, pozitivnega rezultata, pozitivno misljenje? Vcasih le-to naredi vec skode kot koristi. Pricakovati soncno in toplo vreme na dopustu je dobro; ampak ce bo dezevalo, kaj bomo pa potem? Se naprej vztrajali pri pozitivnem misljenju? Jadikovali, da je vreme gnilo in dopust pokvarjen? Ali bomo vzeli deznik v roke? Teror pozitivnega misljenja, da na dopustu mora in seveda bo lepo vreme, lahko naredi vec skode kot konkretno vreme samo. Namesto da bi sedeli, pili kavo in uzivali v tem, kako pa letos dezuje, jamramo, kako je vreme slabo in kako nas je sreca letos pustila na cedilu.
Ne vem, meni se zdi to pozitivno, negativno, ali kaksen drugacen predznak razmisljanje ze prav odvec. Ponavadi je popolnoma dovolj, da recemo tako zdaj je in samo je. Mi je vsec, mi ni vsec, bom reagiral drugace? Saj ni vedno potrebna filozofska razprava, kaj je pozitivno in kaj je negativno. Ponavadi je zelo dovolj, da se vprasamo, ali je to dobro in lepo zame in za mojo druzino ali ne? Ce smo pri tem iskreni, vsa filozofija odpade in je dovolj, da svoje odlocitve zgolj in samo zivimo.

Me pa moti, da se vsako "slabo stanje", ki odstopa od pozitivnega in nasmejanega ze imenuje depresija.

Vec slabega kot dejansko stanje vecinoma naredi "pritisk", da je slaba volja nekaj slabega in da meji ze na bolezen (kar depresija po nasi medicini je). Kar tudi pomeni, da se vsak znake prave bolezenske depresije skrije ze v osnovi, saj je to javno nezazeleno stanje.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
17.3.2008 19:31:49   
Anonimen

Kdaj pomislite, da ste rojene pod nesrečno zvezdo?  Da lahko samo sanjate o tistih stvareh (ne o materializmu, čeprav včasih tudi to, ampak o odnosih z najbližjimi), katere so drugim samoumevne. Včasih se vprašam, kaj za vraga sem naredila v življenju tako narobe? Včasih sem tako žalostna. Saj ne morem rečt, da sem čist nekje tazadnja, ampak ko druge poslušam, ko jamrajo, ko morajo slučajno skuhat za svoje starše, ko ne morejo, pa čeprav jim otroke čuvajo, pa še kuhano imajo vsak dan, ko pridejo domov. In to jamrajo meni, ki nimam pomoči iz nobene strani, deca ni nikol doma, pa še marsikaj bi se najdlo. Pa prosim, da se vzdržite tiste odgovorov, da sem si za vse sama kriva. Ravnokar me skrbi za vrtec, pol pa vidim, kako ga dobi tista, ki ima doma taščo, ja valjda, oba otroka je naenkrat vpisala, pa ima več točk. In prvi se je lepo čuval doma, dokler še tamal ni bil za v vrtec. Pa še enega bo zastonj imela. Ma pobira me od foušarije. Pa naj gre vse skup nekam...Saj ne vem, pod katero temo naj to napišem? LP

malo manj jamraj, privošči si vsaj kanček optimizma, ne glej vsega tako črnogledo, brigaj se zase, pa bo svet kmalu postal lepši, ne sicer rožnat, pa tudi zvezde na nebu se bodo malo premaknile user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
17.3.2008 19:59:13   
Misek

Mišek, kaj pomeni IMO? Da bom razumela napisano user posted image .

In My Opinion - po mojem mnenju

Smetitit temo pomeni, da se z napisanim odmikam od prvotno zastavljenega vprašanja. Torej nekakšno opravičilo avtorici, ker ne odgovrajam neposredno njej. Kapiš?

OK naj ti bo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 69
17.3.2008 20:44:47   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Optimizem IMO ni pozitivno misljenje, temvec sistem delovanja, razmisljanja in ukrepanja; sistem ki za doseganje le tega potrebuje tehnike in strategije. Ucenje, kako naj mislimo.

Kaj pa sploh je pozitivno misljenje? A je vsako prickovanje, tudi neutemeljeno, pozitivnega rezultata, pozitivno misljenje? Vcasih le-to naredi vec skode kot koristi. Pricakovati soncno in toplo vreme na dopustu je dobro; ampak ce bo dezevalo, kaj bomo pa potem? Se naprej vztrajali pri pozitivnem misljenju? Jadikovali, da je vreme gnilo in dopust pokvarjen? Ali bomo vzeli deznik v roke? Teror pozitivnega misljenja, da na dopustu mora in seveda bo lepo vreme, lahko naredi vec skode kot konkretno vreme samo. Namesto da bi sedeli, pili kavo in uzivali v tem, kako pa letos dezuje, jamramo, kako je vreme slabo in kako nas je sreca letos pustila na cedilu.

V bistvu naj bi bilo pozitivno misljenje prav to - ne glede na dogajanja ohraniti pozitivno miselnost. ce pada dez, bomo pac uzivali v kavi. sama ideja je dokaj cool, zatakne se pa pri preprogramiranju nasih mozganov, ki naj bi pri vseh ljudeh tako delovali. Pozitivno misljenje je vedno vesel clovek, ki z mocjo svojega pozitivizma sooblikujejo svojo pozitivno stvarnost in realnost. Skratka, s pozitivnim misljenjem naj bi premagoval bolezen, naj bi sprejel vsako stvar, ki se u zgodi kot priloznost, da s enekaj nauci.
To zelo lepo zveni, vendar.... ah ta vendar.... ko bi mi kdo lahko razlozil kaj je pozitivnega v posilstvu, nasilni smrti, tezki bolezni, nepokretnosti, brezpomocnosti... Naucis se nekaj res, samo... pozitivno dogajanje, ki naj se ne bi zgodilo, ker ce bi res bili pozitivni naj bi oblikovali pozitivno stvarnost in se nam to ne bi zgodilo.... Spominja me na mnenje o menstruaciji pred stoletjem : "ce ne bi gledala fantov, ti gresna kri ne bi tekla..." Tisti, ki nekriticno padejo v taksen stos - pozitivno misljenje, NLP ipd.. so pogosto kot fijakerski konji - plasnice "on" i ne videti nic kot tisto kar nam pase. Zal ko jih udarti ne vedo ni od kod ni zakaj, pa je sok dalec hujsi.

Ne vem, meni se zdi to pozitivno, negativno, ali kaksen drugacen predznak razmisljanje ze prav odvec. Ponavadi je popolnoma dovolj, da recemo tako zdaj je in samo je. Mi je vsec, mi ni vsec, bom reagiral drugace? Saj ni vedno potrebna filozofska razprava, kaj je pozitivno in kaj je negativno. Ponavadi je zelo dovolj, da se vprasamo, ali je to dobro in lepo zame in za mojo druzino ali ne? Ce smo pri tem iskreni, vsa filozofija odpade in je dovolj, da svoje odlocitve zgolj in samo zivimo.

Sprejemanje dane situacije. Tako je, kaj najvec lahko iz tega ven potegnem - to je vsa filozofija in veliko zivcev prispara. user posted image

Vec slabega kot dejansko stanje vecinoma naredi "pritisk", da je slaba volja nekaj slabega in da meji ze na bolezen (kar depresija po nasi medicini je). Kar tudi pomeni, da se vsak znake prave bolezenske depresije skrije ze v osnovi, saj je to javno nezazeleno stanje.

Se popolnoma strinjam. Pribila si ga ko prstom u oko - direkt. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
17.3.2008 21:03:34   
Misek
Pač, je odvisno samo od nas. V končni fazi. Lahko imamo okoli sebe samo dobronamerne, ljubeče ljudi, ki nam nudijo neeeskončno podporo, ampak če sami pri sebi ne bomo videli nekega problema, ga hoteli razrešiti, potem nam vsa tista podpora nič ne pomaga. Seveda pa se ob taki podpori lažje in hitreje prebijemo do rešitve, česarkoli že.

In smo spet pri povezavah. MI smo res enota, ki je odvisna od celote in celota zelo mocno vpliva na enoto. Celo sirsa celota - druzba, marsikdaj predpisuje  enoti v cem mora in v cem ne sme videti problema. Enota je izjemno mocno izpostavljena manipulaciji. Izjemno redko katera manipulacija je pozitivna. Tisto kar je v eni celoti strasen problem, v drugi celoti je normalna stvar. Tisto kar jaz- enota vidim kot velik problem, druzba-celota ne vidi kot problem in pricakuje od mene **** obnasanje in stalisce - druzbeno sprejemljivo. In tukaj se zacne tudi pozitivno misljenje, ker je postalo druzbeno sprejemljivo. In zato je "grozno" ce nekdo napise , da je nekomu fous, da je ljubosumen. In redko kdo ima hrabrosti priznat, da je fous in ljubosumen. In tisti, ki te hrabrosti nimajo, pogosto se skrivajo za pozitivnim misljenjem, ker so vecinoma to samo maske, pod katerimi se skriva svasta. Ne delajmo si iluzij, da so ljudje iskreni. Poglej moralna nacela katere koli celote - in dejansko dogajanje v tej isti celoti, pa bos nasla ogromne razlike.
In tako kot se dolocene enote obracajo stran in se delajo , da nekatere stvari ne vidijo, ker ne pasejo v sliko, ki mora biti v doloceni celoti - tocneje receno, ne pasejo v masko, saj bi spregledati pomenilo uniciti masko srece, veselja in samo dobrega; tako ta maska deluje tudi dalje - in se tisto, kar ni pozitivno pusca nekje skrito in o tem se ne govori, ker... ni pozitivno. A sama ves, da zares v svoji notranjosti priti do pozitivnega, nujno zahteva predelati vse negativno, kot predpogoj. In tu nastane skoda s pozitivnim misljenjem( oz. s tehniko in strategijo). Misli pozitivno sedaj inzdaj takoj. Pozabi vse negativno, da te ne bremza. pa te zabremza prej ali slej, se huje, ker se je kopicilo pod preprogo. In vsaka enota ko hoce na dan spraviti predelovanje slabega, je bombradirana z misli pozitivno - skrij slabo, pozabi, ne govori o tem, pa kako mores, o tem se ne govori... ce vztraja je pa ozigosana kot negativna, nesposobna itn.... ker ne pase v masko. Licemerje druzbe, licemerje ljudi, licemerje sveta. Pustite ljudi na miru, da predelajo svoje. Umetnost podpore je dati cloveku tisto kar potrebuje v trenutku ko to potrebuje. Ne "dajaj" receptov za boljsi jutri, ker ne delujejo, vsak ima svoj recept, pa tudi ce se komu le ta zdi popolnoma zgresen.

P.S. da dodam se to okoli podpore, okoli tega kako naj bi nekdo sprejemal to in ono, kako naj bi mislil:
put do pakla je popolocan dobrim namerama. 

< Sporočilo je popravil Misek -- 17.3.2008 21:07:45 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 71
17.3.2008 21:21:36   
Anonimen
V bistvu naj bi bilo pozitivno misljenje prav to - ne glede na dogajanja ohraniti pozitivno miselnost. ce pada dez, bomo pac uzivali v kavi.

Zal ko jih udarti ne vedo ni od kod ni zakaj, pa je sok dalec hujsi.

Veckrat se pozitivno misljenje ustavi pri pozitivnem pricakovanju in ne pozitivnem sprejemanju dane situacije. Pricakujem sonce in ko ga ni, sem razocarana, da ne recem depresivna...user posted image . Ker tako mocno verjamem, tako mocno mislim, da sonce bo, da na koncu verjamem, da res bo.

V tem je past pozitivizma, da veckrat ne locimo med pricakovanjem in dejanskim sprejemanjem, se mi zdi.

< Sporočilo je popravil Mič II -- 17.3.2008 21:22:21 >

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
17.3.2008 21:32:46   
Misek

V bistvu naj bi bilo pozitivno misljenje prav to - ne glede na dogajanja ohraniti pozitivno miselnost. ce pada dez, bomo pac uzivali v kavi.

Zal ko jih udarti ne vedo ni od kod ni zakaj, pa je sok dalec hujsi.

Veckrat se pozitivno misljenje ustavi pri pozitivnem pricakovanju in ne pozitivnem sprejemanju dane situacije. Pricakujem sonce in ko ga ni, sem razocarana, da ne recem depresivna...user posted image . Ker tako mocno verjamem, tako mocno mislim, da sonce bo, da na koncu verjamem, da res bo.

V tem je past pozitivizma, da veckrat ne locimo med pricakovanjem in dejanskim sprejemanjem, se mi zdi.

Se strinjam popolnoma. Pasti pozitivnega misljenja je veliko - posebej pri programiranju na pozitivno misljenje. zato pa se toliko o njem govori, kako in kaj bi "morali"...a tako malo o tem kaj "smo" z njim dejansko dosegli.
Najbolj tragicni osebki so mi tisti, ki od danes na jutri, po kakem motivacijsko - manipulativnem "govoru" spremenijo sebe in nekriticno skocijo v boljse zivljenje. Kmalu se izkaze, da ih je po skoku v boljse zivljenje treba kar nekaj casa iz dreka ven vlacit....  tako so nekateri celo hise zastavljali, ker im mora uspeti.. ves ta pozitivizem, ki prsti okoli njih.... ma ne ves ali bi se smejal ali bi jokal... saj ves...

Pozitivno misljenje se bori proti strahu in ne uposteva, da je strah varovalka, opozorilo, cas za premislek. Pozitivno misljenje ne dopusca pripravo na slab scenarij - ker je to negativisticna nastrojenost.... ne dopusca pripravo osebe na vse mozne posledice, ker bodo itak samo dobre posledice...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 73
17.3.2008 21:48:39   
Anonimen
In tako kot se dolocene enote obracajo stran in se delajo , da nekatere stvari ne vidijo, ker ne pasejo v sliko, ki mora biti v doloceni celoti - tocneje receno, ne pasejo v masko, saj bi spregledati pomenilo uniciti masko srece, veselja in samo dobrega; tako ta maska deluje tudi dalje - in se tisto, kar ni pozitivno pusca nekje skrito in o tem se ne govori, ker... ni pozitivno.

Se bom spet navezala na vreme....user posted image .

Vecini je pojem lepega vremena pojem sonca in toplote: vsaj sonca. Dez je vecinoma ze slabo vreme, gnilo, zanic, izven nasega kalupa lepega vremena. Redkokdaj recemo, o, kul, dezevna sobota, danes se bomo pa kvalitetno valjali doma, super vreme je, uzivali bomo. Ze naravo tezko sprejemamo, sebe pa se tezje.
Govorim o nasem dezju, ne o orkanskih nalivih, ki bi nam povzrocali skodo. Teh se ne veselim, dezja pa se...in snega tudi...in prve kvalitetne megle enako....te se sicer konec zime ze navelicam...ampak ta prve so pa dobre :).

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
17.3.2008 22:18:33   
mami_miki

In tako kot se dolocene enote obracajo stran in se delajo , da nekatere stvari ne vidijo, ker ne pasejo v sliko, ki mora biti v doloceni celoti - tocneje receno, ne pasejo v masko, saj bi spregledati pomenilo uniciti masko srece, veselja in samo dobrega; tako ta maska deluje tudi dalje - in se tisto, kar ni pozitivno pusca nekje skrito in o tem se ne govori, ker... ni pozitivno.

Se bom spet navezala na vreme....user posted image .

Vecini je pojem lepega vremena pojem sonca in toplote: vsaj sonca. Dez je vecinoma ze slabo vreme, gnilo, zanic, izven nasega kalupa lepega vremena. Redkokdaj recemo, o, kul, dezevna sobota, danes se bomo pa kvalitetno valjali doma, super vreme je, uzivali bomo. Ze naravo tezko sprejemamo, sebe pa se tezje.
Govorim o nasem dezju, ne o orkanskih nalivih, ki bi nam povzrocali skodo. Teh se ne veselim, dezja pa se...in snega tudi...in prve kvalitetne megle enako....te se sicer konec zime ze navelicam...ampak ta prve so pa dobre :).

ja...točno tako. In tako je z našim življenjem..

bolj kot pričakujemo bol smo razočarani...

kako si pa lahko razičaran, če nimaš pričakovanj? ne moreš bit! zato, ugasnite pričakovanja, in uživajte v tem, kar vam je bilo poslano. Vse je z nameno, da se spominjate kdo ste. Če se želite spoznat, se zahvalite za vsako priložnost, izkušnjo, ki vam je bila dana, da lahko najdete nekaj dobrega zase v njej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?