Gina
|
Veš, decembrka, jaz pravim, da je zavist nevednost. Čisto vsak človek na tem svetu ima neko dozo reči nad sabo. Samo ti jih ne poznaš glih. Vse se zgodi z nekim razlogom. Če gledam "dobre" ljudi, ki se jim dogajajo slabe reči (saj veš, takih je res polno), pravzaprav iz distance jasno vidim trenutke, ko so se slabo odločili, pa je sledila logična življenjska posledica. Celo če pogledm svoje življenje, mi je čisto jasno, kdaj sem se slabo odločala. Še vedno nekatere reči, sploh pri sebi ne vidim jasno, vendar jasno vem, da na večino reči lahko vplivam sama. Kjer pa res ne morem vplivati (na vreme zihr ne pa na nesreče in podobno), pa moram sprejeti, da so pač take kot so, da včasih sonce sije, včasih je pa megla z dežjem, ker če jih ne, itak samo sebe sekiram. Aja, še nekaj je, če si nekaj močno v glavo zapičiš in narediš vse, ampak res vse, kar je v tvoji moči, presežeš celo tako stvar, kot je vpis otroka v vrtec v kraju, kjer je vrtec praktično nemogoče dobiti. A si ti prepričana, da si naredila popolnoma vse, kar bi lahko, ne le vpisni list izpolnila in čakala?
|