kasso
|
Živijo punce! Tudi pri nas je posije sonček, ampak se hitro skrije in spet pride! Hitim delat, vmes sem prebrala, upam pa, da ne zamerite, če ne prekomentiram vsega, ker mi ne bo zneslo. Naj povem, da je za menoj en naporen vikend. Opažam, da vse težje kaj naredim in s dvema otrokoma ter tretjim v trebuhu je res težko.... ker me takoj začne vse tiščat, veš pa, da je stvari treba narest. v soboto sem poleg vsega še 2 uri pucala strop na veži in sicer na lojtri, ker sem se naveličala gledat plesen. zdaj pa moramo en dan še pobelit, vsekakor preden bo dojenček. Komaj čakam, da končamo vsaj prvo fazo gradnje, ker bo precej manj vlage v tej naši stari bajturini. Poleg tega sem v soboto še ene dve uri likala, potem še pospravljala omare od tamalih...... malenkosti ki se naberejo čez dan pa ne bom omenjala, v glavnem bilo je tako pestro, da se nisem utegnila niti usest.....no, sicer sem, ko sem prebirala RR in ravnokar ko sem začela pisat en post, sva se s spokala in sem jezna (50% so prispevali tudi hormoni k temu) šla dol s RR in 2 uri pucala strop, da je jeza šla iz mene. Medtem je tamala spala, fanta pa sta bila zunaj. Včeraj pa sem dopoldne psico česala do konca injo popoldne peljala h kolegici, da jo je postrigla, tako da zdaj moja novofundlandka izgleda kot en črn labradorec No, Antika, ti si spraševala, a ne, da si želiš mladička črnega labradorca... mi ga imamo, sicer ni 100%, približek pa je ;) Kar se tiče legla pa bi se na tvojem mestu obrnila na KZS ali pasemski klub in povprašala. Narava, a tebe pa lahko že kaj prehiti, a ne, ko imaš že skoraj vse pripravljeno A si ti wajdovka? IZVIRNO SPOROČILO: edinaos Naj povem, da si grem pripravit slasten sendvič: 2 koruzni žemljici, kisla smetana kuhana šunka livada kisle kumarce 0,5 L juice Joooj sem žderaaaaa uuu dober tek... jaz sem danes pojedla le banano in sem tako lačnaaaaaa IZVIRNO SPOROČILO: jana81 v bistvu vas vse sprašujem al boste naročile jogije alergo al navadne? Mi imamo navadnega, ne bomo klicali nesreče, da bi bil otrok alergičen. Če pa slučajno bo, bomo zamenjali oz. kupili novega. Ampak pri vsem prahu, ki je v našem koncu, bi se morali še preselit.... IZVIRNO SPOROČILO: TamaraJ Jaz imem pa že kar malo slabo vest, ker se prav nič dost ne pripravljam. Še vse cujne imam za pripravit, voziček za oprat, vse tetra za pregledat, kaj še kupit,... Sej je časa še zadost.. pa me vseeno še nič ne drži. Matr sem čudna. Ja, sej trebuščka skoz božam in se menim z Jakijem... sam v glavi imam pač, da se mi še nikamor ne mudi in da bom tiste priprave na hitro opravila. Je pa najbrž drugače že to, da pričakujem drugič in da manj kot kompliciraš bolje je. Vsaj tako se mi je izkazalo prvič. Vse je potem tako preprosto, ko začne nagon delovat Lušno previjalno imaš! Zakja pa slabo vest? Boš videla kako gre pri tretjem, he he...moje cunjice za novorojenčka ima še vedno kolegica, ki je februarja rodila ;) in smo se zmenile, da mi jih bo vrnila enkrat sredi aprila.... tako da prej ne bom kaj veliko pripravljala... jana, za dopolnjenih 33 t. špelina, dobro opravi na pregledu in ja, jaz bi na tvojem mestu kar malo vprašala G zakaj je tako drastično spermenil odnos do tebe! Naty, tebi tudi za dopolnjenih 32 t. Tudi mene kdaj tako useka tam spodaj, da mislim, da bo kaj pokukalo ven Antika, a vam zidajo znanci in prijatelji, da vsem kuhaš??? Mi bomo tudi letos zidali, ampak potem, ko bom že rodila, pa si ne predstavljamskrbet še za 15 dedcev. Si bodo kar sami priskrbeli malico, saj jo imajo plačano... IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ aurora28, poznam resnično zgodbo na podobno temo. Ko je bila moja mami kot najstnica zaradi težav z ledvicami v bolnici, je imela tam cimro, ki ji je bil noro všeč en zdravnik in si je za preglede na "tamali" iz dlak delala čopke in jih zavezala z rdečimi mašnicami sigurno je tudi on padel nanjo katy82, otroci so kar z nami v sobi, ker nimamo placa, tako, da bo tudi dojenček v spalnici, ko bom dojila ga bom v postelji in če ne bom vmes zaspala, ga bom prestavila v njegovo posteljico. Tako sem prakticirala pri prvih dveh, ker sem gledala, da me nočno dojenje ne utrudi preveč...sploh pa zdaj, ko bodo trije... Moram pa pohvalit tamalo, ki se je navadila spat na njeni posteljici, sicer se še zgodi, da prileze k meni, ampak jo dam nazaj in spi naprej.... Tako, da bo plac v zakonski za dojenčka Katina, kako si znižat železo pa žal ne poznam recepta, mogoče manj mesa??? aja pa brez Elevita...če ga vsebuje.. IZVIRNO SPOROČILO: Naty* **** ne se preveč obremenjevat glede družinske anamneze v tvoji družini. Sicer vem, da to ni lahko, ker je moja stara mama umrla za rakom na črevesju in moja mami ga je mela že pred 40. letom (ampak so pozdravili). In moja zdravnica mi predlaga preglede po 40. letu na pet let (čeprav mi je to tolk grozno, da ne vem, če mi bo ratalo sploh kdaj it ). Hočm rečt, da si mormo rečt, da kljub dednosti ni nujno, da tud same pokasiramo, ampak mormo mislt pozitivno. Je pa res, da mormo glih zato kej več naredit zase...ampak to je pa včasih fuuul težko. Ti kr pridno kontroliraj kri, po porodu pa še ostalo, kar bo treba naredit... jaz pa ne ignoriram bolezni, ki je doletela družino, ampak delam vse, da mene ne bo prijelo...se pravi, preventivni pregledi in po pojavu težav - zdravljenje...raje kot da me pobere zaradi nepazljivosti oz. naivnosti, milseč, saj meni se pa to ne more zgodit. Vsekakor pa največ pripomore k pojavu oz. pospešitvi bolezni STRES, depresija, črne misli.... zato moramo biti čimbolj vesele in življenje uživati, saj je le eno, a ne?! Tako, da se mi zdi prav, da **** zaupa v zdravnika, tudi kar se tiče zdravljenja njene bolezni.... Po porodu, pa napravi kaj zase oz. za svojo dušo, stvari, ki te res veselijo in osrečujejo, ker se boš veliko bolje počutila in živela bolj sproščeno. IZVIRNO SPOROČILO: **** Dober dan punce... Jaz se samo javljam...pisala pa brala bom kasneje, če bo kaj boljše počutje... Migrena je spet tukaj.... No samo vse vas prav lepo pozdravljam... Upam, da je minila....
|