|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: (Južna) Primorska - 2.del
15.3.2008 10:21:55   
n€na
IZVIRNO SPOROČILO: melaverde

A pozna katera kaj, kar bi lahko vzela doječa mama za boleče grlo, zaprt nos?? V lekarni sem dobila neke tablete Panthol alla septolete, ma so za nič...
Kaj lahko sploh vzamem ?????

LEKADOL+C, ki je za začetek prehlada, lahko vzameš za to sem sigurna, ker sem ga jaz tudi vzela, pa P vpraši še kaj lahko., meni je naštela en kup stvari in si nism nič zapomnala.

majrim, lepo se imejteeeee !!!

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 351
15.3.2008 10:22:27   
majrim
meni je zadnjič rekel,da najbiljše nič...za vročino itak samo lekadol..pa tudi dojila je nisem tisto noč...
hvalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauser posted image user posted image

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 352
15.3.2008 10:49:56   
melaverde
IZVIRNO SPOROČILO: asso

Mela, jaz sem zadovoljna z našo dr. vsaj kar sem jo do sedaj potrebovala. In načeloma sem tudi s sestrama zadovoljna, no Ester mi je bolj priljubljena.

ma ko jaz poslušam te mamice ki hodijo v Lucijo, kaj vse tam pregleda padem dol! Naša Vala sploh ni več pregledala od prvega pregleda ??? Nima pojma kako jamo ima za mečavo, s koleni ki skačejo ven se mi zdi, da me ni vzela resno, Ester me vedno kar po telefonu skensla...ma zakaj imam pol P če moram doma sama ugibat in postavljat diagnoze????

joj oprosti, sej nisem jezna nate!! user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Val je najino življenje razburkal 9.junija 2007 ob 8:51

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 353
15.3.2008 11:11:18   
asso

Mela, jaz sem zadovoljna z našo dr. vsaj kar sem jo do sedaj potrebovala. In načeloma sem tudi s sestrama zadovoljna, no Ester mi je bolj priljubljena.

ma ko jaz poslušam te mamice ki hodijo v Lucijo, kaj vse tam pregleda padem dol! Naša Vala sploh ni več pregledala od prvega pregleda ??? Nima pojma kako jamo ima za mečavo, s koleni ki skačejo ven se mi zdi, da me ni vzela resno, Ester me vedno kar po telefonu skensla...ma zakaj imam pol P če moram doma sama ugibat in postavljat diagnoze????

joj oprosti, sej nisem jezna nate!! user posted image

Ne vem no... meni je Ester ful v redu, ker mi res vse razloži in mi vedno reče, da če je npr. naslednji dan vročina, da naj kar pridem... tudi ko se meni zdi brez veze, da bi hodilauser posted image

No, mogoče pa sem jaz tista, ki ne komplicira in zato mi je v redu. Meni se mi zdi brez veze za vsako malenkost klicarit P in hodit tja. Sej če vidim, da se stvar vleče grem, ampak za malenkosti ne delam panike.

Tudi pregledi so se mi zdeli v redu. Ne vem kaj vse bi morala pogledat, pogledala pa je otroka vedno... Ja, če malo pomislim, pri Nastii malo več, ampak zaradi tega se ne sikiram. Sej starši vidimo, če je z otrokom kaj narobe... in takrat težimo...

Sej konc koncev te razumem... pri drugem otroku boš manj kompliciralauser posted image user posted image user posted image user posted image

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

Neposredna povezava do sporočila: 354
15.3.2008 11:29:49   
melaverde
ma jaz ne kompliciram !! user posted image
meni se zdi logično, da če ima otrok 3 dni vročino, ga bom peljala tam ?!
Ester reče,počakte še en dan ?????????????????????????????????????user posted image

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 355
15.3.2008 11:31:12   
zrak
hELLLOOOOOUUUUUUUU

Majrim... aja saj ne boš vidla, ker si pri tašči.. v glavnem Neža ful lepa na sliki.. trepalnice kot bi ji namazala... al si ji??user posted image

Pa Ditti.. vse naj naj za prvo svečko.. včeraj me ni bilo nič tukaj pa ti nisem "rivala" voščit.. v glavnem da bi bila pridna srečna in vesela..

Mela .. jaz bi delala še večjo paniko kot ti.. takrat je imel eNEI SAMO MALO VROČINO (KAR SPLOH VROČINA NI BILA 37,5) in sem že klicala P.. pa mi je rekla naj se pridem pokazat... oz. ne jaz ampak enei....
A danes ni nič boljši, glede,vročine mislim?? A 6. otroška bolezen je tudi zeleno iz nosa?? Pomoje ima vse skupaj in virozo in to 6. Še dobro da imate v ponedeljek posvetovalnico..

Helenav  .. vse pišejo kako lepe slike od Klare... Kje souser posted image user posted image user posted image  Moj računalnik jih ne vidiuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 356
15.3.2008 11:32:47   
melaverde
pejdi v album zrak

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 357
15.3.2008 11:34:06   
zrak
Hahah  zdaj sem vidla.. ma sem mogla it bolj nazaj....
Pa tudi Ditti sem vidla... ful lušna... jaz bi tudi eno punčko...

MEla vse teorije za punčko mi povej...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 358
15.3.2008 11:38:41   
zrak
Asso.-.. krema?'  jaz sem mojo že skoraj porabila

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 359
15.3.2008 11:40:51   
asso

ma jaz ne kompliciram !! user posted image
meni se zdi logično, da če ima otrok 3 dni vročino, ga bom peljala tam ?!
Ester reče,počakte še en dan ?????????????????????????????????????user posted image

A po treh dneh ti je rekla počakajte še en danuser posted image user posted image user posted image  Pri meni se to še ni zgodilo, kvečjemu mi je ona rekla, da se še prej pridemo pokazatuser posted image  Ker itak pravijo, da če po treh dneh vročina ne pade naj se bi šlo... mene pa ponavadi "povabi" še prej. Boo, res ne vem.

Kaj danes ima še vročino? Če je pikčast je ne bi smel več imeti. Ker 6 otroška je 3 dni vročina en dan brez in nato nastopijo pikice še toliko dni kot vročina... saj tako je bilo pri obeh mojih seveda so tudi izjeme...

Ja, lahko pa da ima oboje naenkrat, glede na to, da sta bila bolna tudi ti in mož.

Ma sej, če otrok ni takšen totalno brez volje, totalno neješč, apatičen itak, da vidiš in urgiraš, če pa je "samo" vročina pa ni panike... telo se bori...

Neposredna povezava do sporočila: 360
15.3.2008 11:57:52   
melaverde

Kaj danes ima še vročino? Če je pikčast je ne bi smel več imeti. Ker 6 otroška je 3 dni vročina en dan brez in nato nastopijo pikice še toliko dni kot vročina... saj tako je bilo pri obeh mojih seveda so tudi izjeme...

Ja, lahko pa da ima oboje naenkrat, glede na to, da sta bila bolna tudi ti in mož.

Ma sej, če otrok ni takšen totalno brez volje, totalno neješč, apatičen itak, da vidiš in urgiraš, če pa je "samo" vročina pa ni panike... telo se bori...

ma ne, že včeraj in predvčerajšnjim ni imel več vročine in takrat sem opazila izpuščaje... ma če ne bi bil bogi, nebi niti klicala ?!user posted image
ma od nedelje ne je skoraj nič,meni se zdi glupo, da moram jaz ugibat ali mu je vzelo apetit ali pa ga boli grlo ?!?
prej sem brala, da je 6. bolezen nalezljiva user posted image  to bi mi tudi lahko povedala ?!user posted image user posted image

na prvem pregledu mi je P rekla: čim ima vročino, pokličite ker je še premajhen da bi povedal kaj mu je user posted image  vidim ja...

zrak, si doma ali v Luciji???
Midva sva spet koma, sploh glasu nimam user posted image , še dobro da je Val miren in se igra sam na puzlih...user posted image

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 361
15.3.2008 12:05:40   
asso
Ja, sej vsakemu drugače rečejo in po mojem tudi mislijo, da veliko že vemo, kot npr. da je 6. otroška nalezljiva. Samo pa če malo pogledaš je logično, sej skoraj vsaka bolezen je nalezljivauser posted image

Še dobro da imamo internet, ker z doktorji...user posted image user posted image user posted image

Sej jaz se tudi večkrat poslužujem MON-a pediatrijo. Ko sem brala za rota virus (driska) da ni več diete pri majhnih otrocih in nato pokličem v ambulanto in mi sestra reče, ja ta otrok bi moral biti na dietiuser posted image user posted image user posted image  (je bila celo ena tretja sestra) in seveda raje kot poslupat njo sem poslušala internet.

No, samo da je Val boljši in želim ti, da bosta kmalu tudi vi2 z možekom. Vsaj vreme ni tako, da ti je laho žal...

Joj, se moram skipatu s tu dol...

Neposredna povezava do sporočila: 362
15.3.2008 13:37:10   
helenav
zrak   jaz pa sem vidla Enejčkauser posted image user posted image user posted image ..kot vedno, priden kot male miškeuser posted image user posted image

Popoldne pa skočim na bato s Klaro in mojo mamo....mi je prinesla prospekt in sem vidla enojaknco notri...kot nalašč za sedajin Helenav , kot Helenav , ne zna počakat in grem takoj popoldne...vmes pa še pod Familo pogledat,če imajo kaj za Klaro...sem včeraj zvedla, da nimam več cunjič doma za Klaro in bo za spomladi in vse naprej potrebno vse novo....od nečakov je bilo sposojeno...tako dauser posted image user posted image bo šlo enih šoldov, ki jih nisem predvidla....

Mož pa gre pogledat v morje za kakšno ribo....jih nisem jedla že fullll časa.

meliss ma kaj nisi ful hvalila Rončevič?user posted image ,,,al ti gredo samo sestre na živce? Sicer,če ti Ester reče naj počakaš še en dan...bi jaz vstrajala, da se hočeš prit pokazat...zavrnit pa te itak ne more, ne sme..no, ma če imaš v ponedeljek pregled, ni panike...Kako je sedaj z njim?

thaiss smo srečali tvojo sestro...in sedaj vem kdo je D, itak ga poznam že od prej, samo jaz morem ljudi videt, tako na ime, sem bolj šturlasta...tvojo sestro tudi na videz poznam, ma ne bi nikoli rekla da ste sestre.,..čeprav zdej ko vem, da ste, se nekaj podobnosti le najde....

navt škuže, ki se nisem ustavila, ma sem bila glih na telefonu s prijateljico in smo čakulale še skoraj do doma....bogi moj P, gre z mano na sprehod, jaz pa čakula na telefonuuser posted image user posted image

ufff....kljub vremu sem ful dobre volje..in veste zakaj??? Ker so sprehodi tako lepiiiiiii, Klara je pridna v tem vozičku...in meni to toliko pomeni, da pridem domov  nasmejana, ne pa z rokami do kolen in slabe volje

"Ustvarjati moramo dobro. To daje našemu življenju smisel." dr. Janez Drnovšek

http://miskula.myminicity.com/
http://miskula.myminicity.com/ind/
http://miskula.myminicity.com/tra/

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 363
15.3.2008 14:41:01   
melaverde
Zala, vse njboljšeee !!!

user posted image

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 364
15.3.2008 20:58:59   
melaverde
Neeee kam smo padle...user posted image user posted image
ma kaj se dogaja z nami, nič si nimamo več za povedat.... se vidi, da ni majrim doma user posted image  user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 365
15.3.2008 21:22:35   
thaiss
Ma kaj ste via, na drugo stran smo padle user posted image user posted image  Kje ste vse???? ...grem brat za nazaj, ker sem tri starni v zamudiuser posted image

Matia je zaspal, upam da bomo kej več spali ker prejšnja noč je bla grave...ne vem kdaj nazadnje smo imeli tako nočuser posted image user posted image user posted image   Aja, razog pa imamo --> zobek št5 L2 user posted image  user posted image  user posted image  

dskubin svakatičast za torto user posted image  user posted image  Diti pa je prava lepotička!!!

Val je danes cel v pikicah

kaj pa na 6 otr.b. si pomislila, že ki je mel par dni visoko vročino??...
...vidim da ti je že asso svetovala. Je boljše da se pri P pokažeta, tako se vsaj diagnoza postavi in v karton vpiše če jo je prebolel!!

... jaz bi tudi eno punčko...

o zrak...akcijauser posted image user posted image

...tako,da naša izola odpade do torkauser posted image

jah kaj češ da ti rečem...uživajuser posted image user posted image

....kljub vremu sem ful dobre volje..in veste zakaj??? Ker so sprehodi tako lepiiiiiii, Klara je pridna v tem vozičku...in meni to toliko pomeni, da pridem domov  nasmejana, ne pa z rokami do kolen in slabe volje

user posted image  user posted image  in mi smo kontenti s tabo....kafe v miru se nam obetauser posted image

ZALA vse naj naj za mini svečko!!!
user posted image

uuufff pa sem na koncu..preden sem se prebrala in pokomenirala in šla 3x k Matičkotu je že pol ure mimo...

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

Neposredna povezava do sporočila: 366
15.3.2008 21:33:40   
melaverde
ooo znanka, zamujaš  user posted image

ma sej sem govorila s sestro pri P, sem ji povedala da je v izpuščajih in sploh ni povezala, hrana... pol sem ji sama rekla če ni mogoče 6. in je rekla: možno
se pridemo pokazat: ni potrebno ker izpuščaji izginejo v 3 dneh user posted image user posted image  user posted image

vi vsaj veste zakaj ne spite, mo iammo vročino vsake toliko in ne vemo zakaj...sej, se bomo lih navadli in bomo umrli (črni humor) user posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 367
15.3.2008 21:40:15   
thaiss
...sej, se bomo lih navadli in bomo umrli (črni humor) user posted image

znanka user posted image user posted image

malo hud je ta tvoj črni humor....user posted image
dej malo zateži v ponedeljek, vprašaj zakaj te ne vzamejo ko ima user posted image  tri dni vročine...mogoče pa sestro ni preveč volja delat in te skensla?user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 368
15.3.2008 21:44:34   
melaverde
IZVIRNO SPOROČILO: thaiss

...sej, se bomo lih navadli in bomo umrli (črni humor) user posted image

znanka user posted image user posted image

malo hud je ta tvoj črni humor....user posted image
dej malo zateži v ponedeljek, vprašaj zakaj te ne vzamejo ko ima user posted image  tri dni vročine...mogoče pa sestro ni preveč volja delat in te skensla?user posted image

ja znanka, kmali se ne bomo nanka poznale...user posted image

sej veš, da mi ironija iz uh uhaja.... ma sej ko si tam osebno, ni slaba ta sestra, po telefonu mi kre na k*** ampak lahko je taka direktiva P user posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 369
15.3.2008 22:01:20   
thaiss
ja znanka, kmali se ne bomo nanka poznale...user posted image

ja res user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 370
15.3.2008 23:38:30   
NAVT
Melaverde, če z delom P nisi zadovoljna, menjaj. Naj ti ne bo nerodno. Konec koncev gre za tvojega otroka, predvsem pa moraš P kot strokovnjaku zaupat. Če te pa motijo sestre, pa bodi bolj ojštra. Zahtevaj tisto, za kar misliš da je prav in si do tega upravičena. Naj zavija z očmi kolikor hoče. Ne oziraj se na to.

Naš Aljoša je pri dr. Bem. Glede določenih stvari nisem bila zadovoljna, a sem vseeno ostala pri njej. Všeč mi je predvsem to, da si vzame čas in razloži zadevo. Pa ni problema se prit pokazat. Ko je imel Aljoša pri sedmih mesecih 6. bolezen, mi je Bemova razložila, da je zanjo značilna 3-4 dni zelo visoka vročina (Aljoši se sicer ni dvignila nad 38,5°C), ko pa pade vročina se pojavijo pikice. Začnejo se za ušesi in se v kratkem času spustijo po obrazu, vratu, trupu (trebušček in hrbet) in ne nujno po okončinah. Koliko jih je in kje vse so vidne je odvisno od tega v kakšni obliki je udarila bolezen. Lahko je zelo blaga. Pikice trajajo 2-3 dni. Posebnega zdravila ni, otroka se neguje kot med običajnimi virozami (tekočina ko je temperatura visoka, zbijanje...). Značilno za 6. bolezen je tudi to,  da prizadane tek (otrokovo ješčost). Nam se je to poznalo tako, da je tisti teden, ko je imel vročino in pikice ter še naslednji teden bil spet samo na joški. Pred tem je imel že tri obroke. Nič ga nisem silila. 14 dni je visel na joški in pol se je apetit sam od sebe vrnil. Je pa zadeva precej nalezljiva. Mi smo jo po moje fasali na sprehodu. Sumila sem, da je preskočila iz enega vozička v drugega. Odrasli je načeloma ne prebolevajo, ker je virus prešvoh, da bi izraziteje udaril ven. Menda naj bi že imunski sistem šolskega otroka bil dovolj močan. Ampak kmalu po tistem, je ena mamica pravila, da je razsajala v enem tretjem razredu. Pa tudi za nosečnice ni ravno dobrodošel. Čeprav neke panike pa tudi ne zganjajo. Torej ni nič resnega.

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 371
15.3.2008 23:40:55   
NAVT
IZVIRNO SPOROČILO: helenav

navt škuže, ki se nisem ustavila, ma sem bila glih na telefonu s prijateljico in smo čakulale še skoraj do doma....bogi moj P, gre z mano na sprehod, jaz pa čakula na telefonuuser posted image user posted image

Poznam take situacije. Če imaš šoferja sabo, pol lahko vsaj v miru poklepetaš, pa ni treba vozička z eno roko vozit, al pa user posted image mirit, medtem ko bi klepetaluser posted image

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 372
15.3.2008 23:41:29   
sandra85
pozdravljene!
js sem bolj malo javljam in pol si vedno rečem:pa sej sem primorka in glih tuki bi najlažje še kako mamico osebno spoznalauser posted image

zrak moj Enej je prebolel 6.otr.b. imel je 2 dni vročino (38,5 ko sem mu dala calpol je padla na 38) 3. dan je počasi začel dobivat izpuščajčke po glavi in po vratu. popoldan jih je imel še po hrbtu in malo po trebuščku. to so taki izpuščajčki, ki se jih komajda vidi. baje jih tej izpuščajčki motijo (srbijo ali nevem kaj), zato so še toliko bolj tečni te 2 dni ko jih imajo
Enej je bil takoooooo tečen user posted image
če ima vročino, ga pred spanjem skopaj v topli vodi (js sem ga dala v vodo, ki je imela nekje 38°C in počasi dodajala hladno da je prišlo do 34°C) njega ni nič motilo, on je veselo čofotal in tako je zbilo T, pred spanjem sem mu še dala calpol, da je lepše spal.

v vakem primeru, pa te MORA P sprejet, če tebe karkoli skrbi!
js imam P v Luciji in je super! jo ne more prehvalit! za vsako stvar jo kličem (js tudi za vsako malenkost naredim paniko) in mi vse lepo razloži, če pa je kej tazga (vročina, kri v blatu,....) mi reče, nej takoj pridemo

no, toliko malo se javim, pol pa napišem cel roman
lepo in mirno noč vam želim mamice

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 373
16.3.2008 7:49:59   
n€na
dobro jutro,

Zala se zahvaljuje za čestitkeuser posted image user posted image user posted image

torej, mi smo že pokkonci od 6:00 in smo gledali formulo in malo zakinkali za 5min in sedaj že spet veselo vriskamo in se igramo, zato bi se mi prilegla ena ogromna skodelica kave, ki pa kot kaže jo bom spila sama.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 374
16.3.2008 8:06:35   
cuma
Ojla!
Naj vas po dooooolgem času malo pozdravim še jaz! user posted image

Vsake toliko vas malo berem, za pisanje pa običajno zmanjka časa ... trenutno Ema obdeljue pobarvanko in imam minutko user posted image
Mislim, da se večkrat srečamo na sprehodu po Izoli, samo jaz ne vem točno katera je katera user posted image  ... običajno sem z možem in obema pupama v tandemu ... včasih pa imam samo eno pupo. 

Helenav: kaj pravi mala Klara? Vi že pošteno papate gh ne? Moja Tinkara se zaenkrat najbolj oblizuje pri bučkah ali hruški ... ko vidi žlico že začne mammmmammmmmaaammmm  user posted image

Evo, pobarvanka je že obdelana user posted image  ... se še kaj tipkamo user posted image !

Pozdravček  prav vsem!

Cuma

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?