mama11
|
Prvo cepljenje je mimo in to brez stoka, . Potem sem ji pa v (sicer ful topli) čakalnici oblekla kapo, je bila pa vojna. Pa vedi. Veliki smo 63 cm, vagamo 6.200, obseg glave 41,5. Skratka vse super. Ilije po moje je 80 ml kar precej. Moraš vedeti, da ti nobena črpalka ne more izsesati toliko mleka kot ga lahko otrok. Jaz tudi ful ne maram črpanja, ker me po njem bolijo bradavice. Nikoli nisem načrpala več kot 60 ml, ampak tudi nikoli nisem upala črpati do konca, ker nikoli nisem 100 %, kdaj bo naslednjič hotela jesti. Črpam zelo redko, tokrat pa moram pripraviti obrok, ker bova verjetno s koncerta pozna. Tako si vsak dan črpam od 40-60 ml, vsakič potem zamrznem in bom v soboto zvečer dala ven, da se odtaja. Ker pa črpanja ne maram, ugibam, koliko moram pripraviti za en obrok za skoraj 4 mesece staro ? Dajica - podobno, kot je rekla Scuba. Takoj po rojstvu si je bila zelo podobna kot na 3D UZ, sedaj pa vedno manj. Manca - dudo imamo Nukovo iz lateksa. Na začetku je bila silikonska Aventova. Obe OK, ostalih pa nismo testirali. Za potolažit so zakon, delujejo hitreje kot ujčkanje. Ninocka - glede teže se ne pusti sekirati; meni je bila to poleg krčev najtežja starševska preizkušnja, ko sem pustila, da mi serjejo po glavi, čeprav je bila zadovoljen in zdrav otrok. Povprečja skrivajo marsikaj - statistika pa je ful shit, kar kot ekonomistka vem. Pri teh naših malih pikcih lahko veliko razliko naredi že, če se ti malo pred vaganjem konkretno pokaka. Aja, povprečen dojenček naj bi pri 5. mesecih podvojil porodno težo. Glede na dosedanje pridobivanje teže je Tamara gotovo ne bo, saj je bila rojena precej težka. Pa se ne sekiram; važno, da je zdrava, da pridobiva na teži (hočem reči, da ne izgublja) in da je dobrovoljček. MojVal - dobrodošla. Izpadanje las - meni že tri mesece izpadajo na polno in se že pozna. Razmišljam, da bi šla k zdravniku, ampak kaj mi pa bo - dodatke k prehrani že jemljem (železo, magnezij, vitamin B)... Žirafa, a si Revalid dobila v Bratislavi ali v Sloveniji? Martita - če zares želiš več mleka, je najenostavnejši recept pogostejše pristavljanje - več kot poje, več se ga dela. Pomagaš si lahko tudi s črpanjem, ampak je bolj mučno, tudi za psiho. Otrok pa ne bo pojedel več kot želi. Kimi6 za izpit. Tantra - jaz repo jem že ves čas, cvetačo in brokoli tudi; kislega zelja še ne, fižola in graha tudi še ne; sem že poskusila jedi s čebulo, zadnjič sem ob zrezku še gorčico, včeraj pa tudi regratovo solato (s kisom), pa ni bilo nič hudega. Prdi kot vojak, ampak to je tudi že v porodnišnici (sem klicala sestro, ker me je tako skrbelo, ko se je prvič konkretno sprdela ).
|