JABOLKO3
|
Big mamma - jaz sem bila priča moji sestri, ko je imel naš ta drugi dobre 3 mesece. Poroka je bila bolj v ožjem sorodstvu, brez ceremonij. V glavnem je zanj skrbel mož, so pa vsi svatje pomagali, na magistratu je spal v lupinici, v cerkev in gostilno pa smo ga peljali v vozičku. V gostilni sem ga hodila v sosednjo prazno sobo dojit in previjat, spal je v vozičku, tako da ni bilo kakšnih problemov, res pa je, da bo tvoj še manjši. Glede plačevanja in daril - strogo mi je zabičala, da nič, a sem ji kupila malo dražje darilo (pač moja edina sestra), drugih stroškov pa, razen obleke in obutve zase in moža, nisem imela, ker ni bilo nobenih takih ceremonij. Fotografiranje in kar je bilo v cerkvi je plačal najin oče. Tako da je čisto odvisno od tega, kakšno poroko bodo organizirali - če bo taka po starih šegah (šranga, kraja neveste, kraja šopka, kraja janževca, razni govori, razne igre, ...., ima ženinova priča kar veliko vlogo, ker mora biti povsod zraven in tudi veliko stroškov, tako da je v tem primeru morda bolje, da se izgovoriš na dojenčka. Če bo pa bolj preprosta poroka, kot je bila v mojem primeru, sploh pa če sta si z bratrancem toliko blizu, da se lahko v naprej dogovoriš glede darila, pa mislim, da ni problema.
|