lepa posadka
|
Živjo punce! Nekaj mi je računalnik zatajil, pa se zdele na moževega švercam :-) No, je pa bilo kar fino včeraj, ker nisem mogla na net...sem res ogromno naredila. Presortirala sem vse cunjice od odraslih, pa po vrečkah in škatlah popakirala...če že ta malih cunjic ne kombiniram več in perem...sem se pač ta velikih lotila...koliko je šele tega???!!!! Pa hišo sem pospravila, pauredila sem vse predale po dnevni sobi in uredila cd-je, dvd-je...pa nekaj malega sem pošila...no, zvečer pa sem še 3 ure in pol na pevskih odsedela. Sem ugotovila, da nimam več kondicije za sedenje. :-( NO, večer je bil tudi lušten in noč prav poživljujoča... Sicer pa punce...mi je zabavno brat, ko vse mislite, da vas bo prehitelo...bo še zabavno čez en mesec brat, ko bomo vse jamrale: še vedno ni nič, hihii. No, jaz sem že vedno fejst čez rok rodila... Računam, da bom tudi tokrat...upam. Sprašujete tudi glede hrane in dojenja. Jaz sem dojila vse tri leto in pol. Pri nobenem nismo imeli nobenih krčev - razen pri prvem, ko sem se pri starosti dveh mesecev najedla svežih kumaric...je tulil 45minut v eno. Jedla pa sem vse od kraja. Prvi teden sem res bolj govejo juhico...pa krompirček...sem pa v bistvu že prvi dan začela s sadjem. Prvi dan en krhelj svežega jabolka. drug dan dva in tako dalje. Po prvem tednu sem vsak dan pojedla sveže jabolko...s solato je bilo podobno, samo s kakšno tedensko zamudo. Sicer pa boste videle sproti kaj jim odgovarja in kaj ne. Če boste prvi dan poskusile malo solate in bo zvečer reakcija...počakajte spet par dni. Sicer pa je s hrano v porodnišnicah res malo mimo narejeno... Ne vem, po kom se ravnajo... Pa, ko vse pišete, da napenja fižol, pa zelje...še veliko bolj napenja npr. cvetača...pa jo vedno kuhajo vsem porodnicam... Torej...vse od kraja...pa postopoma. Pa otročka sproti opazujte...to, da imajo ob večerih malce več krčkov, pa ni nič katastrofalno, če malo postokajo...zato še ni treba šparat svojega telesa vitaminov. Kilogrami... jaz sem jih pridelala 10 kg...pa vsi sprašujejo, kje se skrivajo...kako vam rata se zredit samo za 5 kg in podobno...no, super. Jaz sem jih prvič dobila 14kg, pa mi ni nikoli noben G rekel, da bi bilo kaj narobe. Sem prišla iz porodnišnice s 4kg plusa. In kakor je šlo 9 mesecev gor, je šlo 9 mesecev dol. No, pri ostalih dveh sem se zredila le za 10kg, verjetno tudi zato, ker sem bolj spredaj nosila - kot tokrat in se težje nabasam hrane... Je pa s kilogrami še ena druga štorija...predvsem tiste, ki boste dojile. Dojenje vam sicer veliko maščobnih tkiv porabi...je pa tudi kontra efekt...jaz sem bila po porodu vedno bolj lačna in sem se v prvih mesecih po porodu več zredila kot prej v parih mesecih nosečnosti, hihihi. No, saj sem potem tudi vse porabila, samo nihče me ni na to opozoril in sem bila prvič kar šokirana, da ko bi morali kg dol, so šli pa goooorrrr. Glede pleničk vam ne znam svetovat...jaz sem jih kupila že pred 7 leti in jih imam še sedaj dovolj...je pa res, da so ene boljše in ene slabše...pa pri prvem sem morala vse tiste nitke stran porezat...se spomnim, da sem bila prav zgrožena, ko sem jih prvič oprala. No, že toliko let služijo svojemu namenu. Le operite, porežite nitke, zlikajte...in veselo uporabljajte :-) Nile...upam, da te tole pritiskanje in špikanje mine...bi bilo kar fino, če počakaš na april...pa privoščim ti lepe zadnje tedne. No, imaš pa že vse pripravljeno, pa to ne boš rabila počet v zadnjih tednih :-)))) Tasyo...ti pa tudi ne skrbi glede cunjic...saj vidiš, jaz nimam takorekoč še nič...pa imam rok čez 3 tedne :-). Kdaj pa mislita vidva prit v ponedeljek na MŠ? Nama je sicer rekla naj ne hodiva, samo bi vsaj jaz kar rada šla na prvo srečanje, ker si res želim še kaj vprašat in malo potežit, ker sem lahko samo pri prvem rodila polsede...Jaz bi najraje šla kar ob 15h... Vsem čim manj težavic...lepo in mirno soboto...dobro skuhajte. Mi bomo imeli danes ribice na žaru...mnjami...
|