|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
6.3.2008 20:59:40   
NaTaŠa*
06.03.

- pikica030407 - GP
- Ketrin - GP
- Sirenetta - GP

07.03.

- big mamma -  CTG
- aprilska34 - GP

10.03.

- scorpiogirl - GP
- tasyo - UZ
- lepa posadka - CTG
- barby78 - GP
- Tanja555 - UZ
- bela vrtnica - GP

11.03.

- petty82 - GP
- Jo@n - GP
- simvir - CTG
- modrookica - diabetolog

12.03.

- modrookica - GP + CTG
- NiLe - GP

13.03.

- Katja271 - GP
- resnično srečna - GP
- violica_23 - CTG
- tosja - CTG
- trnuljčica - GP v bolnici

14.03.

- sasy20 - GP

17.03.

- SpeliG - GP
- malamalinica - GP
- tz980 - GP

18.03.

-
Majček28 - GP

19.03.

- zokica - GP
- Tejcha - GP + CTG
- sky77 - CTG

20.03.

- minicca - GP

21.03.

- trnuljčica - GP + UZ

25.03.

- Srčekgirll - GP

27.03.

- pikica030407 - GP

01.04.

- Jo@n - diabetolog

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
6.3.2008 21:01:43   
NaTaŠa*
APRILČICE 2008

PDP 27.03.

- Naša črtica koraka:

PDP 01.04.

- Lepa posadka:

- NJINJA:

PDP 02.04.

- modrookica (25let):

PDP 03.04.

- majazmaja:

- matejka...:

PDP 04.04.

- pizamca (32let):

- Verita:

- violica_23 (24let):

- tz980:

PDP 05.04.

- tejč29 (29let):

- temistoklejka (30let):

- Tanja555 (29let):

PDP 06.04.

- aisha (23let):

PDP 07.04.

- Klarisa28:

- jazabel (29let):

PDP 08.04.

- misa79:

- Majček 28 ( 28let):

PDP 09.04.

- maja 24-2 (27let):

- big mamma (33let):

PDP 10.04.

- simvir (27let):

- tosja:

- sončnica14:

- Barb77 (30let):

- petty82:

PDP 11.04.

- srečna miška:

- malamaja (27let):

- nana09 (29let):

PDP 12.04.

- Katja271 (28let):

- tana13:

- nisika:

- barby78:

PDP 13.04.

- kekec in mojca:

- ppika:

PDP 14.04.

- sky77 (30let):

- calena:

- Ketrin (28let):

- u04111976:

- 5erca04:

- Jelcy:

- sasy20 (27let):

- NiLe (35let):

PDP 15.04.

- Tejcha (24let):

- Skabi:

- resnično srečna (35let):

PDP 16.04.

- ruki:

- tinka011:

PDP 17.04.

- Krista28:

- JABOLKO3:

PDP 18.04.

- JuR_ChIkA:

- SpelliG (27let):

- mišeka:

- darja33:

- Roberta69:

PDP 19.04.

- bondi:

- bela vrtnica (29let):

- Mamacebela:

- zvončica30:

- Lubici (25let):

- aprilska34:

PDP 20.04.

- matejchykam (21let):

- tasyo (29let):

- gregica74 (33let):

- najč:

- čebelica27 (27let):

- Kaa (29let):

- MEDIKA26:

PDP 21.04.

- malamalinica (34let):

- shoo (32let):

PDP 22.04.

- tipriga (29let):

- leni5 (28let):

- maxi133 (24let):

- Katka28:

- Jo@n (32let):

PDP 23.04.

PDP 24.04.

- T*i*A*r*A*:

- zolika:

- scorpiogirll (27let):

- minicca (29let):

PDP 25.04.

- moon:

- Srčekgirll (24let):

- sinskaT (26let):

- aprill:

- MARUŠKA28 (28let):

- trnuljčica (30let):

- Sirenetta:

PDP 26.04.

- KatyMM:

- Sandrin (25let):

PDP 27.04.

- Maja_p:

- zokica (23let):

PDP 28.04.

- Leiah:

PDP 29.04.

- malecka24:

- pikica030407 (25let):

??? PDP ???

- nikica18:

- eminak:

- avak:

- zvončica30:

TAKO DO SEDAJ PRIJAVLJENIH:
96 SREČNIH

PDP- ŠTEVILO:

01.04. --- 2
02.04. --- 1
03.04. --- 2
04.04. --- 4
05.04. --- 3
06.04. --- 1
07.04. --- 2
08.04. --- 2
09.04. --- 2
10.04. --- 5
11.04. --- 3
12.04. --- 4
13.04. --- 2
14.04. --- 8
15.04. --- 3
16.04. --- 2
17.04. --- 2
18.04. --- 5
19.04. --- 6
20.04. --- 7
21.04. --- 2
22.04. --- 5
23.04. --- 0
24.04. --- 4
25.04. --- 7
26.04. --- 2
27.04. --- 2
28.04. --- 1
29.04. --- 2
30.04. --- 0

14.04. VODI!!!(8 )

10.04., 18.04., 19.04., 20.04., 22.04., 25.04. ---> GUŽVA V PORODNIŠNICAH

21.02.2008---->>>>

- Katka28: user posted image user posted image user posted image Anže 1500g; user posted image Jakob 1370g

01.03.2008---->>>>

- zolika: user posted image user posted image Vid 1790g, 43 cm

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
6.3.2008 21:06:03   
Jo@n
Za tisto, ki je spraševala za 3D UZ, po navadi se dela od 25-30 tedna, ker je kasneje otroček prevelik in se ne vidi dobro...

Cene so pa od 60-110 EUR. Če vseeno želiš iti, malo pokliči naokoli, če te kdo takoj vzame. Samo, če bo otroček prevelik in se bo zato slabo videlo, boš razočarana in ti verjetno nihče ne bo vrnil denarja...

Se strinjam z ugotovitvijo, da pri moških na kromosomu manjka delček za pospravljanje... Moj sicer pospravi, če mu rečem, da bi pa videl stvari, ki me motijo (ja, v user posted image  sem še malo bolj sitna), se pa ne zgodi ravno pogosto... Pa potem tečnarim zaradi pikic od zobne paste na kopalniškem ogledalu, ker se nekdo gleda, ko si umiva zobeuser posted image , pa za pospravljanje čevljev, kakšnih cunj, ki so odložene na stolu... Ima pa veliko drugih dobrih lastnosti, in zato ga imam rada... Saj nihče ni popoln (le nekateri smo dober približek....)... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
7.3.2008 7:33:26   
darja33
JUUUTROOO!

Kava je že kuhana, jaz pa vas malo čekiram!

LIMFNA lahko napiše osebni zdravnik. Seveda je to masaža, ki je (edina) primerna za nosečnice, no pa klasična masaža hrbta tudi. Izvajajo jo VSEPOVSOD, na področnih enotah fozioterapije (toerj zdravstveni domovi in zdravilišča). Namreč primerna je za vsa stanja, kjer pride do limfedema!! Torej v nosečnosti, po operacijah (npr. dojk), pri celulitu.... Mi imamo čisto medicinsko indikacijo, torej ti ni treba plačvat! Mene so celo prjatlce nasrale da sem jim pisala za celulit!! Da jim ni blo treba dnarja dajat. Ampak ta je že res malo huda....

Moški ja res je da so pridni, pa eni tud zlo šlampasti. Moj je med njimi. Enkrat se sekiram, derem... Enkrat mi je pa vseeno. Ne pospravi šuhov, cot za sabo, ne pobriše mize, če je podrobil.... Je vse treba rečit 16x, pa še tečna izpadem... Včasih raje kar sama  nardim, samo vem da je to sama potuha...

KILE !! Jo@n kako je tebi ratal sam +5 kil??? Jaz jih imam +11kg, pa še to se ta teden malo pazim, saj sem jih že imela +13kg. Torej manj sladkarij, kruha in testenin. Ostalo pa normalno. Pa ostale? Vam teža še kar fejst narašča?

Bodite pridne, pa ne preveč.

Aja, kaj boste kaj kuhale? Ideje prosim. Bom šla v trgovino po surovine...

Pa, pa

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
7.3.2008 7:56:34   
Barb77
Spet se malo oglašam.
Danes je moj zadnji dan v službi, potem pa nastopi porodniškauser posted image , sem že kar malo nestrpno čakala.
Še nekaj za seznamček, G pregled +CTG imam 18.3., zjutraj sem se pa tudi zmerila in sledi:
obseg trebuščka zjutraj 35t+1d: 95cm, včeraj zvečer pa je bil 97cm... tako da neko povprečje 96cm. Pa še kg, ja tuki sem bila pa bolj pridna: +12kg. Očitno se bom mogla tudi jaz malo natazaj držati, saj mi ti kg ne dišijo kaj preveč. V prvi nosečnosti sem imela vse do 37t +10kg, potem pa ob porodu +11kg.  Po drugi strani pa mi je malo več kg bolje, saj sem pri prvi imela v porodnišnici posebno hrano - bolj kalorično kot ostale user posted image . Pa mi ful ni pasalo, je bila premastna za moj okus, pa še ogromno mesa (btw ga ne maram kaj preveč). Res pa je da mi sladko takrat sploh ni pasalo, sedaj pa vzamem vsaj kakšen košček čokolade na dan. (se ji ne morem upreti)user posted image
No lepo se imejte, pa se zdaj bolj pogosto tipkamo. Saj bom imela malo več časa - no upam, saj imam ogromno planov. Pa tudi za našega pikca še nimam nič prištimano. Bom začela v ponedeljek... oblekice, pa pleničke, postelnina, .... KOmaj čakam!

(odgovor članu darja33)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
7.3.2008 8:08:46   
tz980
Jutrooooo!
Kavica je že postrežena vidim, hvala!
Jaz sm danes uradno nastopla porodniškiuser posted image . Zdej pa odštevamo do dneva X.
Kar se kilow tiče sm se jaz zredila za 6kg, pa mislim da se kaj dost tud ne bom več. Ginekologinja je kr zadovoljna z manouser posted image .
Kuhalab om pa špagete z bolonjsko omako.

Dans me ko stojim ful spodej neki zbada, upam da bo bolš.user posted image

Mam pa en problem še vedno ne vem kaj v torbo za v P datuser posted image

(odgovor članu Barb77)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
7.3.2008 8:12:33   
barby78
Jutro!

Vidim,da vas večina še spi.Pa saj je prav tako.sedaj je treba izkoristit,ker vprašanje kdaj bomo spet lahk zjutraj mal potegnile,a ne? user posted image

Violica-za seznam-CTG imam 14.03.

tako,malo sem vas pozdravila sedaj pa šibam neki pojest.
se čujemo,pa-pa

user posted image

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000

(odgovor članu Barb77)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
7.3.2008 8:17:15   
tasyo
Dober dan!
Sem zdaj najprej mal prebrala, kaj ste napisale včeraj, pa me je Darja prehitela s kavico! Hvala in tudi ostale uživajte v njej!

Roberta, super, da se je tvoj pikolino obrnil- jaz komaj čakam ponedeljek, da vidim, če se je tudi naša mala odločila, da je kljub vsemu bolj luštno viset z glavico navzdol... Čeprav se mi dozdeva, da ne.. Bomo videli. Zdaj sem se že nehala sekirat. Kar bo, pa bo. Kolcanje pa zadnje čase občutim tako pod kot nad popkom, tako da nič več ne vem.

Včeraj sem prišla domov utrujen kot hudič - sej je blo čist luštno na sejmu, ampak midva sva v bistvu že v taki fazi gradnje, da nema vse skupaj ni bilo v veliko pomoč. Bolj izlet. Pa sem mislila potem še do Bauhausa skočit, da kupim peno za obrobo, pa pozabila user posted image  Bo treba v Zagreb v naslednjih dneh, dokler se mi to še da. Zvečer sem pa potem prehitro zaspala in posledično že ob 2h gledala čist čukasto. No, pa sem potem vseeno še uspela nekako naštelat moje kolke in še malo odspat do 6h.

Hja, ene ste res že ful pridne in imate za malčke že vse preoprano in pripravljeno... Jaz pa sem se zdaj šele dokončno odločila, da gremo domov v plišu. Se pravi, pajacek imam, spodaj pa body, žabice, nogavičke, kapica - a rabim še dodatno majčko za čez body? Sicer pa itak mislim, da bo do mojega poroda že tako toplo, da  bo že pliš čist preveč...  Tako da imam danes v načrtu, da se lotim telik cotk in začnem prati (ja, sej vem, da sem to že nekajkrat napisala, pa vseeno). Še prej pa skočim do lekarne, pa v trgovino, pa čistilnico, pa sigurno sem še kaj pozabila...

Lepa posadka, hvala za info! Bova priskakljala v ponedeljek.

Darja, meni gredo kile tudi v teh tednih kar malo nenormalno gor. Pa ne jem toliko, oz. sploh ne nič več kot prej... Sem na +11, pa ugotavljam, da se bo treba mal v roke vzet in prikrajšat za kakšno sladico in kruh. Tako da bom danes skuhala nekaj bolj lahkega - verjetno ribico in krompirček z blitvo. Pa obvezno solato, ker brez te pač ne gre.

Pinka - čestitke in upam, da se tokrat vse super izteče... Boš videla, kako hitro bo tukaj september...

Strije - pri nas se zaenkrat še niso pojavile, imam pa kar nekaj tistih, ki sem jih pridelala v puberteti, tako da - upam na najboljše in se pridno mažem, kako pa se bo izteklo, bomo pa itak kmalu videli.

Malecka - saj ni nič takšnega. Tudi sama jem Retafer in sem ena izmed tistih, ki je železo ne zapira mapak prežene in ga zato tudi ne jemljem prav redno. Vsi železovi preparati pa blato obarvajo črno, tako da naj te to ne skrbi!

Jabolko - čestitke za nakup! Je luštno, kajne? Že tako, za dušo...

Tako, zdaj bo pa počasi dovolj. Se bom mogla kar zmigat, če želim vsaj en del tega, kar sem si zastavila, tudi zares naredit. Pa še likanje me čaka... Lepo se imejte!

(odgovor članu darja33)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
7.3.2008 8:18:09   
sasy20
Dobro jutro!

user posted image  že lepo diši naj vam tekne....

Pinka1 user posted image  lepih user posted image  in boš vidla kako hitro minejo...no saj meni so...vse dobro user posted image
Jo@n in Barb77 user posted image  za danji dan službe...sedaj pa si le privoščita počitek in da se bosta umiru pripravili na prihod user posted image

Jabolko3 user posted image  za novo zibelko in uspešen nakup.

Strije; ja jaz jih zaenkrat še nimam ( trkam ) se od začetka mažem z oljem tako da upam da jih ne bom nakoncu pa dobila. No pa saj bo pa podpis user posted image  ostal na men user posted image  nič hudega.

Punce lepo se imejte, tiste ki imate pregled hitro poročat kako in kaj.user posted image  

(odgovor članu Barb77)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
7.3.2008 8:50:44   
JABOLKO3
Dobro jutro!

Tudi jaz že srkam svojo dozo sveže stisnjenega pomarančnega soka (kave ne pijem, le včasih zaradi družbe kako brezkofeinsko). Danes imam v planu pranje in likanje, kolikor mi bo pač zneslo, upam da čimveč, zato bom danes skuhala njoke s sirovo omako, kar je res v nekaj minutah, zraven pa skleda solate iz motovilca, veronskega radiča in regrata + kakšen jajček.

tz980 - v P vzameš toaletne potrebščine - to sama veš, kaj uporabljaš, dokumente - materinaska knjižica, vse ostale izvide, potrjena zdravstvena izkaznica, napotnica za porodnišnico, poročni list ali potrdilo o očetovstvu, potem pa še stvari, ki ti bodo tam olajšale bivanje - mehki vložki, kakšne mrežaste hlačke za rezervo (jih dobiš v P), copati, modrček za dojenje in blazinice, kako mazilo za bradavice (tudi dobiš v P), mobi + polnilec, nekaj denarja za vsak slučaj za priboljške in cajtnge (to ti lahko prinesejo), kakšni piškoti (ti bodo najbrž obiski še kaj prinesli), fotoaparat... pač, kar misliš, da boš potrebovala, sicer ti pa lahko še kasneje prinesejo.

Toplo pa priporočam vsem, da pripravite zase oblačila (dovolj velika, ker mere še ne bodo prednosečniške) in obutev za iz porodnišnice, spakirate v eno vrečko ali torbo in partnerju pokažete in poveste, kje je spravljeno, da vam jih prinese na dan odhoda domov, ker če bo sam pripravljal, boste morda brez perila, nogavic, čevljev... Pa še, ko mu boste sporočile, da lahko pride po vas, ga še enkrat spomnite na vaše stvari, da ne bo v silni očetovski vnemi pobasal le stvari za otroka - to se je zgodilo eni moji znanki, potem je pa morala čakat, da je šel domov iskat - jaz sem obakrat kar skupaj v eno torbo spakirala zase in za otroka, pa mu je uspelo vse prinest.

Sedaj grem pa počasi v akcijo.

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
7.3.2008 9:08:14   
NaTaŠa*
07.03.

- big mamma -  CTG
- aprilska34 - GP

10.03.

- scorpiogirl - GP
- tasyo - UZ
- lepa posadka - CTG
- barby78 - GP
- Tanja555 - UZ
- bela vrtnica - GP

11.03.

- petty82 - GP
- Jo@n - GP
- simvir - CTG
- modrookica - diabetolog

12.03.

- modrookica - GP + CTG
- NiLe - GP

13.03.

- Katja271 - GP
- resnično srečna - GP
- violica_23 - CTG
- tosja - CTG
- trnuljčica - GP v bolnici

14.03.

- sasy20 - GP
- barby78 - CTG

17.03.

- SpeliG - GP
- malamalinica - GP
- tz980 - GP

18.03.

-
Majček28 - GP
- Barb77 - GP + CTG

19.03.

- zokica - GP
- Tejcha - GP + CTG
- sky77 - CTG

20.03.

- minicca - GP

21.03.

- trnuljčica - GP + UZ

25.03.

- Srčekgirll - GP

27.03.

- pikica030407 - GP

01.04.

- Jo@n - diabetolog

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
7.3.2008 9:13:42   
NaTaŠa*
Pozdravljene

Kava že prav fajn diši, hval za kavico. Upam da ste se naspale? No pr nas smo spali ampak sem imale kar nekaj obiskov WC.
Včeraj zvečer sem si naštimala stvari za v P in pa za iz P sam še v torbo jih je treba dat pa odločit se moram al bom vse skupaj vzela sabo ali mi bojo pol naknadno prnesl.
user posted image user posted image user posted image za vse dobro opavljene GP, UZ, CTG.

Zdaj pa gremo nakaj pojest pa se še kaj oglasim.

Aja, sem skoraj pozabila no mi pa danes vstopamo v 37t in nam ostane še dobre 3tedne.

Pa-pa

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
   ApRiLčIcE 08 II.
7.3.2008 9:21:41   
MEDIKA26
Pozdravljene.
Po dolgem času se spet malo oglašam. Trenutno sem v 34t in sem bila v torek na pregladu in načeloma je vse ok, samo moj user posted image  se še ni obrnil, čeprav mislim, da ima še malo časa me vseeno že malo skrbi. Včeraj pa sem bila na zadnjem predavanju v materinski šoli in mi je ena od bodočih mamic povedala, da obstajajo vaje, ki naj bi pomagale, da se obrne. Prosim, da če jih katera pozna, da mi prosim pove kje jih je našla, ker jaz jih ne najdem.
Lep dan vam želim. 

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
7.3.2008 9:40:37   
simvir
Živjo!

Hala za kavico!

Včeraj sem bila na zadnjič omenjeni kraljevi predikuri. Mmm kako je pasalo, sploh masaža stopal in parafinska kopel na koncu.
Drugače sem pa ta teden spet malo uporabljala svoje možgančke (da ne zakrnijo povsem user posted image ). Sem bratu (10 let mlajši od mene) pomagala pri učenju bolj tehničnih predmetov na sr. strojni. Sem tudi jaz bolj tehnični tip (vsaj po končanem faksu),  tako da se za pomoč vedno obrne name. 

Pinka1 lepo, da nas še spremljaš. user posted image  za novo user posted image , zdaj si že iz najhujšega, tako da se res lahko veseliš septembrauser posted image .

Jabolko user posted image  za vse nakupe, pa še za zibko bo mami prispevala, res lepo od nje.

Barr77 in Jo@n najvama zadnji dan službe čimprej mine.

Strije - jaz sem jih v 1. user posted image  dobila čisto na koncu, nekatere so se videle šele potem po porodu. Dobila pa sem jih pod in nad popkom. Tam je tudi sedaj koža najbolj napeta, tako da bom verjetno pridelala še kakšno, ali pa se bodo te podaljšaleuser posted image .
Glede kg pa - jaz jih imam + 13, pa se res ne sekiram, mislim da zdaj pa res ni čas za "hujšanje". Kakor pišete ni nobena pridobila toliko kg, da bi se bilo treba zato sekirati. To bo na vrsti po porodu oz po koncu dojenjauser posted image .

Lep dan

(odgovor članu MEDIKA26)
Neposredna povezava do sporočila: 1014
7.3.2008 9:40:43   
darja33
Veste kaj pa mene zanima??

KAJ STE DOSEDAJ ZVEDLE (ALI PA IZ LASTNIH IZKUŠENJ) O PREHRANI MAMICE, KI DOJI????? Prve mesece mislim...

Jaz sem slišala 1000 variant. Od tega da nič sveže zelenjave in sadja (to bo meni zelo hudo, sploh čez poletje..), do tega da čimveč svežega sadja in zelenjave....

Moja prjatlca je samo kuhane jabke, pa mal kuhane zelenjave, ostalo nič...
Jaz imam pa tako rada solate, pa ostalo zelenjavo, pa sadje, pa....

Valjda da vem da ne smeš fižola, zelja, ipd. Samo VSO zelenjavo črtat???
Baje tudi patronažne različno svetujejo, pa tudi na MŠ različno govorijo, sploh ti pa baje v P dajo svežo solato za jest po porodu!!!

No, mamice????

(odgovor članu MEDIKA26)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
7.3.2008 10:28:09   
NaTaŠa*
darja33- kar se tice hrane mislim da lahko ješ vse razen teh ki napenjajo (fižol, zelje,...) zelenjavo pa sadje pa lahko sam da jih moraš res dobro oprati. Mislim da ni nikjer prav napisan da kaj nesmeš. Vem da so skos govoril edin za jagode in pa pomaranče da nj jh ne bi jedli ker so premočne in lahko otrok dobi kakšne izpuščaje. Drgač pa bojo povedale kj več bolj izkušene mamice.

simvir- lepo da pomagaš bratu, sploh pa če veš zakaj se gre.

MEDIKA26- obstajajo vaje sam tudi jaz nevem kje se jih da dobit. Drgač pa mislim da se ti bo user posted image sam obrnu k bo cajt. Pr moji kolegici se je user posted image obrnu zadnji teden preden je šla rodit, G pa ji je pravu nj se prprav na CR ampak pol ni blo CR in je čisto normalno rodila se je user posted image obrnu. Je biu pa en primer k se user posted image ni hotu obrnt in so ji rekl da mora mislim da v LJ v P k enmu specialistu da ji user posted image proba obrniti z zunanjimi prijem pa še preden je pršla do LJ je biu user posted image že obrnjen na glavo user posted image user posted image user posted image .

Pa-pa

(odgovor članu darja33)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
   ApRiLčIcE 08 II.
7.3.2008 10:56:20   
MEDIKA26
Violica hvala za odgovor. Sicer sem tudi sama že slišala, da se user posted image  lahko tudi čisto na koncu obrne, tako, da upam da se bo moj tudi.
Lep dan še naprej

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
7.3.2008 11:03:45   
tz980
Jabolko hvala za izčrpen odgovor. Na poročni list nisem niti pomislia. Morm it kar v akcijo in počasi uštimat te stvari.
Naša user posted image  pa je že od 31t dol obrnjena, pa me je blo strah da si ne premisli in se nakoncu gor proti obrne.user posted image  No pa mi je G na zadnjem pregledu rekla da je še vedno dol in da najbrž bo tko tud ostala.

Kar se tega tiče Medika ne se sekirat ker se js moji prjatlci user posted image  obrnil ko je bil čas za porod. Tko da kr uživi, ko bo čas bo že tko d bo prow.user posted image

Pozdrawček

(odgovor članu MEDIKA26)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
7.3.2008 11:23:06   
bela vrtnica
Halo!

Pri meni je ravno bila mamica in sva malo čvekale in kofetkale, mi je prav pasalo. Kdo bi si mislil, se človek prav hitro navadi biti doma in uživati. Moja mami je drugače tudi moja najboljša prijateljica, tako da mi druženjo z njo veliko pomeni. Želim si, da bi tuja jaz imela takšen odnos s svojo Zaro.

Pinka1, naj ti tudi jaz zaželim vse naj, naj v user posted image . In res, tako kot pravijo RR, september bo kar kmalu tukaj in spet boš imela malo user posted image  ob sebi. Meni se zdi, da ta čas prav hitro teče in komaj čakam dan D.

Dekleta jaz sem danes dobila odločbo za porodniški dopust in porodniško nadomestilo (ki velja od 22.3. do 4.7.2008). A odločbo za dopust za nego in varstvo otroka dobiš posebej, koliko pa znaša neto znesek (koliko % manj od bruto zneska)?

Darja: naj ti povem, da jaz ponavadi kuham kar po občutku in mi ponavadi kar uspe. Včeraj pa sem prvič pripravljala čufte po receptu (in seveda nekoliko po svojem občutku), in ti naj povem, da so bili fantastični. Tako da ne skrbi in se prepusti občutkom kuhanja. Ne dvomim, da boš čez čas postala prava kuharica.

No zdaj grem pa še malo pospraviti, mož pa bo posesel in pomil po tleh, ko pride in službe.

Lep dan še naprej!

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
7.3.2008 11:27:30   
bela vrtnica
Aja še nekaj.

Moja user posted image  je bila na zadnjem pregledu v medenični vstavi in mi je moja G rekla, da če tako ostane, da bo potreben CR. Zdaj pa imam občutek, da je v prečni vstavi. Kaj pa to pomeni? Da se obrača počasi z glavico navzdol. Oz. kaj naredijo, če do konca ostane v prečni vstavi. Mogoče, če katere ve odgovor oz. se ji je to že dogajalo.
Hvala.

(odgovor članu bela vrtnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
7.3.2008 11:44:52   
pikica030407
Pozdravljene

Bela vrtnica - jaz sem sedaj 32. tednu do vcerajsnjega pregleda je bila moja pikica vecino casa v medenicni kdaj tudi v precni vstavi, sedaj pa se je sama obrnila, mocno upam, da bo tako tudi ostala. Tako da se lahko vse spremeni user posted image .

Lepo bodi

(odgovor članu bela vrtnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
7.3.2008 12:43:50   
JABOLKO3
Prehrana mamice med dojenjem - prve dni je res, da je bolje, če se izogibate svežega sadja in zelenjave, predvsem pa svinjini in težki hrani, ki napenja - ker lahko pri otročku povzroči napenjanje in krče. Po nekaj dnevih/tednih pa počasi začnete uživati tudi sadje in zelenjavo, vendar eno vrsto na dan in v majhnih količinah, npr. eno jabolko ali majhen grozd ali mala skodelica zelene solate ali ... in opazujete otroka, če ima kakšne težave - v tem primeru pač te hrane ne jeste več in spet opazujete, če je potem bolje.
V glavnem, odvisno je od občutljivosti otroka, jaz sem tudi ljubiteljica solat in sadja, tako da sta se morala moja dva kar hitro navadit na to. 
Druga stvar so pa alergije - to sem pa imela jaz pri ta drugem in imam kar nekaj izkušenj - če bo katera imela teževa, se pa takrat pišemo. Ker je alergij pri dojenčkih vedno več, nekateri že preventivno priporočajo, da se ne pretirava s hrano, ki je bolj alergena - agrumi (pomaranče, limone...), kivi, jagode, arašidi, kakav, paradižnik.... predvsem pa kravje mleko in jajca - iz tega je v zadnjih letih nastala že cela znanost, vendar nima smisla preveč komplicirat okrog tega, pač opazuješ otroka in če se pojavijo kakšne težave, pa potem ukrepaš.

(odgovor članu pikica030407)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
7.3.2008 13:12:19   
trnuljčica
Pozdravljene,
moram pohvalit K&Muser posted image user posted image user posted image , da je prišla in si ogledala stvari za user posted image in mi svetovala. Pa obnovile sva previjanje. Še dobro ker nisem vedela kako se naredi zmajčka.user posted image
Pinko tako lepa novica. Vesela sem zate.user posted image

Strij še ni. Se pa bojim, da bodo prišle, saj imam tak tip kože. Vedno kadar so me kaj šivali se je tako grdo razvleklo in zacelilo. Pa so se potrudili. Bomo videli.

Kile: +15, v petem, šestem in sedmem mesecu je šlo gor vsak mesec po 4 kg, samo se je naraščanje pred 2 mes ustavilo. Jem pa skozi enako. Kdo bi razumel. Se mi pa ne zdi ,da bi se mi hudo poznala ta teža. Bolj v trebuh. K&M a ti bi rekla, da sem se preveč zredila in se mi pozna?

A treba je prinest fotokopijo poročnega lista?

Lp

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
7.3.2008 13:42:32   
aprilska34
Zdravo, punce,

Evo mene s pregleda. Mojauser posted image  je z glavico lepo dol obrnjena. Se pa zdaj začenja laufarija- naslednji teden (14.03) imam CTG, 27.03 spet pregled pri G. Dobila sem že napotnice za porodnišnico, pa gibe moram začeti štet  Aprila bo baje noro, sestra pri G. je rekla, da imajo že zdaj v porodnišnici vse porodne sobe zasedene, aprila pa pričakujejo pravi naval  porodnic.user posted image  Meni se zdi, da se tisti zdaj plačljivi Feldbach pozna...

KG...Hm... +7, ni veliko, zadnji mesec se nisem zredila niti malo user posted image .

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1024
7.3.2008 13:42:45   
SpeliG
V bistvu niti nimam časa pisat (sem kot kakšen upokojenec, odkar sem doma, nikol ni dost časa!), samo Pinki sem hotela čestitat za user posted image !

Srečno, tokrat se bo vse dobro izteklo, boš vidla!user posted image user posted image

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?