|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
5.3.2008 22:05:32   
JABOLKO3
Dober večer!

Danes je pa pri meni podoben dan, kot je bil včeraj pri Lepi posadki - sem se lotila čiščenja koška za našega dojenčka in ugotovila, da so ga močno napadli lesni črvi. Groza! In to tisti košek, za katerega sem enkrat že ponosno pisala, koliko otrok je v njem že spalo in da gre iz roda v rod. No, nazadnje ga je pred 2 leti uporabljala moja sestra in je bil še povsem OK, potem smo ga pa zavili v polivinil in spravili pri tašči na podstrehi in pred kakšnimi 10 dnevi ga je mož pripeljal od tam. In danes se spravim, da bi ga z vodo in krtačo orng zdrgnila in da se še posuši, preden nataknem posteljnino, pa zagledam vse polno luknjic od lesnih črvov. Me je skoraj kap. Sem kar sedela zraven kot kup nesreče.
Potem sem pa malo pobrskala po oglasih z rabljeno opremo (ker se mi za tretjega otroka res ne splača kupovat novega) in našla kup koškov in zibelk in to po kar ugodnih cenah. Tako da počakam, da mi pošljejo še slikice, pa jutri bom še potelefonirala v dve trgovini z rabljeno opremo, če imajo kaj, potem se bom pa odločila in nekaj kupila. Taka presenečenja mi pa res niso všeč. Sicer pa dobro, da sem to še pravočasno ugotovila.
Na srečo je vsaj voziček še dober, sem danes oprala prevleko in torbo - se še suši, tako da ga bom jutri do konca skompletirala.

Lepa posadka - upam, da boste cunjice še našli, saj kar v nič se pa par škatel tudi ne more razbliniti. Morda jih je pa svakinja komu posodila, potem pa pozabila na to. Si pa mislim, da si bila razočarana, ko se veseliš, da boš spet videl cunjice, ki so jih nosili tvoji, sedaj že 'tako veliki' otroci - potem jih pa ni. Glede vozička te pa povsem razumem, tudi jaz berem vse te debate o vozičkih in me tudi mika nov, a je naš odlično ohranjen, seveda je pa star 5 let in temu primerno 'zastarel'. Vendar se jaz glede tega ne sekiram kaj dosti, sprehajam se pa tako najraje po gozdovih in kolovozih, zajcem in ptičem, ki me vidijo, je pa tako vseeno, kakšen voziček imam. Če pa je tvoj že precej zdelan, si le za veselje privošči novega, boš že kje drugje prihranila denar oz. si ga že, ko si sama preoblekla sedežno, a ne?
Pa še to - tudi mene trebuh tišči navzgor - ko sedem, mi tako pritisne gor, da včasih kar težko diham, enako, ko se sklonim, zgaga me pa tako kar naprej daje, ker sem imela refluks že pred nosečnostjo, sedaj je pa vse le še stopnjevano.

Trebuščki - Big mamma, ne vem če je pri mojem kak vzrok za aplavz, ker sem kar precej okorna, pa kaj šele bo do konca. Je pa dobra stran velikega trebuha v tem, da ne vidim več na vago (ha ha) in da v stoječem položaju ne vidim svojih otečenih gležnjev - tako se za nekaj minut zgrozim le zvečer, ko jih dvignem na kavč, potem pa tako navadno zaspim. Se mi pa zdi, ko gledam mere od ostalih, pa če upoštevam še moja leta (sem gotovo najstarejša med aprilčicami), da sem še kar dobra, ker sem še povsem aktivna.

Darja - ti ne verjamem preveč, kar pišeš. Kuhanje pa res ni neka znanost - no, vsaj moje ne. Sicer se pa ne sekiraj, ko bo treba začet uvajat gosto hrano, se boš hitro naučila. Glede gibanice pa ti lahko povem, da je to stvar, ki jo jaz naredim, ko se mi ne da kaj drugo - v aparat za peko kruha zmečem sestavine za testo in počakam, da opravi svoje, potem pa razvaljam v velikosti pekača, prenesem v pekač, zmešam kuhan mlečni gres, skuto, smetano, jajca in malo sladkorja in vsujem na testo, razmažem in dam pečt, pa je - mojega dela 10 - 15 minut.

Pa lahko noč.

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 951
5.3.2008 22:36:23   
lepa posadka
Jabolko...si me nasmejala in to je dober zaključek dneva...tako grem kar spat.
Jutri pa napišem še kak komentar :-)))))

Lahko noč vsem.

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 952
6.3.2008 7:16:58   
tasyo
Dobro jutro in takoj kofetek! user posted image
Uf, danes sem se pa dobro naspala... Sploh ne vem, da bi me kaj bolelo oz. sem takoj, ko sem se vrnila iz WC-ja zadrnjohala kot polhek!user posted image  Je pa res, da sem šla spat šele ob pol enih...

Jabolko, si me prav nasmejala s svojim postom, zdaj sem se šla pa še sama izmerit, Kljub temu, da je bil moj trebušček skozi celo nosečnost med manjšimi, je sedaj vzhajal in meri cele 103 cm! Ni čudno, da se zaletavam v kljuke, ker nisem navajena, da me prehiteva... Sem včeraj že mislila, da bom imela oreng modrico, pa je k sreči ni. Bi bila kregana, kaj sem spet ustvarjala.

Sicer pa je včerajšnji dan minil kar tako, kot se je začel - lenobno. Zvečer sem zgrožena ugotovila, da imam povsod nekaj raztavljeno, tako da bo treba danes kljub grozno zoprnemu in vetrovnemu vremenu malo zavihat rokave in pospravit. Že reklam in časopisov se je nabralo ohoho, pa še od kolegice hči in naš nečak sta imela ustvarjalno delavnico, tako da je vsepovsod nekaj. Sem pa ugotovila, da je vstajanje s kavča res vsak dan težje. Še pred tednom se mi ni bil noben problem prevalit na bok in dvignit, zdaj je pa to že pravi podvig! Dragi se mi pa samo smeje...

Lepa posadka, naju ne bo na MŠ, ker bova poskusila skočit na sejem Dom v Lj... Uživajta, če pa bo tole srečanje samo za razdelit skupine, mi pa prosim sporoči, kdaj se bo šlo v porodne, ker bi jih moj rad videl. No, sicer se bom pa kar s sestrami zmenila, da mu jih enkrat pokažem. Saj sem "hišna". Včasih si grem prav na živce, ko delam vse po regelcih, pa bi lahko izkoristila kakšno ugodnost v bolnici ali pa ZD. Pa se mi zdi tako nefer do drugih... Ah, ja, vewrjetno se bom z leti tudi tega naučila.

Darja, kuhanje pa res ni neka velika umetnost. Jaz vedno najdem kakšen recept, ki ne zahteva veliko časa in ne pretiranega znanja, pa je. Obožujem vse, kar se da naredit na hitro. In ker naju danes popoldan ne bo doma, sem se odločila, da si bom privoščila samo eno malico, preden grem, za zvečer pa pripravila testeninsko solato, pa bo. Tako da se nič ne sekiraj. Ko si primoran, se kar znajdeš in kej spacaš skupaj.

Evo, pa sem že spet dooolga - se vidi, da je zajtrk že pospravljen...

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 953
6.3.2008 7:40:52   
scorpiogirl
Dobro jutro, bejbe user posted image

kavica je že postrežena - hvala, Tasyo user posted image
sem proti pričakovanjem tudi danes frej user posted image bom očitno celo 7 dni letošnjega dopusta lahko porabila in bojo samo trije dnevi šli v nič user posted image bi v bistvu lahko tudi v ponedeljek si frej vzela, pa mi ni tak problem it še enkrat v službo, naredim jim pa precej problemov, če me ni ... že tako bo lahko nekaj časa problem, ker se na razpis še nihče ni prijavil user posted image (kar se meni zdi čist čudno, ker je samo 5. stopnja izobrazbe zahtevana, pa nič drugegauser posted image ) tko da imam kljub vsem prijaznim besedam tukaj od vas user posted image mal slabo vest, ker grem na bolniško user posted image me pa potem moj dragi mal "potolaži", da je bolje, da se spočijem user posted image
pa na šihtu me je ena sodelavka zadnjič kar na hodniku "nazjala", kaj še delam v službi, naj se zdaj naspim še za potem user posted image user posted image

Jabolko, super, da si že našla zamenjavo za košek ... si predstavljam, da ni nič fajn, če misliš, da imaš, pa potem ugotoviš, da vseeno rabiš novo ...
Lepa posadka, boš sigurno dobila še bolj fajne cotke user posted image al pa se bojo tiste škatle našle user posted image ti kar mal zavidam, ker boš lahko šla v šoping teh cortkanih cotk user posted image
jst grem pa dons končno v šoping za kakšen modrček user posted image user posted image rabim kaj čisto navadnega bombažastega (s kostjo, ker brez sploh ne morem nosit), pa je cela težava to dobiti ... a se meni samo zdi, al so včasih imeli take navadne modrce v vseh velikostih ... ker zdaj je skor nemogoče dobit D košarico, kaj bom šele, če mi kaj narastejo user posted image user posted image tistega za dojenje bom pa potem kupovala, malo pred 20. aprilom, je zdaj še prezgodaj user posted image

lep dan bejbeuser posted image

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 954
6.3.2008 7:45:48   
darja33
Jutro!!

Hvala punce za tolažilne besede glede mojga kuhanja. Pač imam pomisleke, ko dnevno berem kaj kuhate jaz pa skoraj nič od tega še nisem probala ustvariti. Od sladic znam biskvit, pito pa štrudl. Od ostalega pa bolj "enostavne" stvari. Ja seveda je tudi meni v interesu da se stvar HITRO naredi. Testeninska solata?? Je še nisem pripravla... Tasyo s čem jo narediš (testenine plus....)???

Včeraj sem bla cel dan doma in upam, da se bom počasi navadila. Predvsem zjutraj (kot zdajle) se nimam kam dat.... Sem pa včeraj uredila CSD, pa v knjižnico šla pa na limfnodrenažo nogic!!!!! Bilo je super! V Dobrni. Bi ležala tam kar celo uro, če me ne bi že prej zaključili. Aja, če ste zateče se to res splača, gre tudi na napotnico (torej ne samoplačniško!). Tak da js si bom dans kar napotnco napisala, zakaj bi pa plačvala če ni treba. Me je na to prijazno opozorila maserka (je tud vedla da sem zdravnica in se je menda čudla da tega ne "izrabim").

Danes grem mal v službo (napotnco izpisat), pa po trgovinah, pol pa kuhat.... Ne vem kaj.
Punce povejte, kje brskate po netu in kok se odločte kaj boste delale (mislim meso?, testenine? juho?). Je pa ja tam 10000 receptov? Zajčji ragu mi ne gre iz glave... Ga še v življenju sploh nisem jedla, ne pa kuhala... Pa tud čuftov ne bi znala.

Zdej pa res grem. Ko pridem nazaj se kaj slišmo.

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 955
6.3.2008 8:34:20   
NiLe
Jutro punce user posted image

na hitrco vas samo lepo pozdravim ... čez dan ne bo veliko časa, ker imam mlajšo pupo doma in se greva potepatuser posted image
Moram po bolniški list, nato bova mojega očeta presenetile za RD in ga povabile na kavico in po mojem bo čist paf, ko bo videl svojo ljubljeno vnukinjo, ker misli da je v vrtcu user posted image user posted image user posted image (pa še v cvetličarno bova zavile in mu kupile kakšno lepo rožico). Nato pa še v Leclerca nabavit fasungo in par stvari za vrtec, ker moja pikica praznuje v soboto - 8.3. svoj 3. RD.

Tasyo; uživaj na sejmu DOM.

Darja; nekaj linkov, kjer boš našla dokaj preproste recepte. Prijetno kuho ti želim! Pa fino se razvajaj z masažo ... jst bi tud user posted image user posted image

http://www.mojirecepti.com/

http://www.kuhajmo.si/

http://www.kulinarika.net/portal.asp

Zdej pa user posted image ...moram pripraviti zajtrk zase in za pupo... zaželela si je topli sendvič in čaj. Za kosilo pa bom danes pripravila kakšno ribico in krompir z blitvo.

Imejte se!

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu darja33)
Neposredna povezava do sporočila: 956
6.3.2008 8:38:43   
JABOLKO3
Dobro jutro!

Sina sem odpeljala v šolo (pri nas ni nobene slane, pa so tako napovedovali mraz), sedaj pa razmišljam, da bi še malo skočila v posteljo. Sem spet slabo spala, sredi noči sem se zbudila čist zmešana, ker sem sanjala, da imamo po celi hiši lesne črve, tako hudo je bilo, da so se omare kar sesedale, če si se jih dotaknil. Grozljivka. Tako sem bila iz sebe, da sem vstala in sredi noči po hiši pregledovala pohištvo, če je vse v redu, trapa. Tisti črviv košek je pa že na dvorišču, ga je moral kar sinoči mož odnest ven.

Lepo se imejte.

(odgovor članu darja33)
Neposredna povezava do sporočila: 957
6.3.2008 8:53:02   
Roberta69
Dobro jutro;

jaz sem pa včeraj do pol dveh dokončevala nekaj, kar moram danes oddat za fax, pa upam, da bo šlo skozi, ker je en del tudi dispozicija za diplomsko, meni se pa zaenkrat še sanja ne, kaj bom res delala, tko da ideja ni najbolj originalna in najbrž že kdo dela na to temo - upamo na najboljše. Potem sem pa mislila, da potegnem spanec do 9-ih, pa me je že ob pol osmih zbudil brat user posted image (se hecam, bom pa danes več naredila user posted image ). Danes imam pregled in upam, da bodo kakšne dobre novičke - nazadnje user posted image še ni bil obrnjen user posted image , pa tudi upam, da ni kaj narobe, ker je moj obseg trebuha malce manjši (čeprav gre tu najbrž bolj za telesno konstrukcijo kot kaj drugega). In upam, da mi danes naredi tisti plačljivi ultrazvok (pa valda ne zaradi dinarčkov, ampak da spet mal vidim našega frajerja). Ji bom pa tudi rekla, da narobe piše tedne, čeprav na tak mil način, da ne bo užaljena in tečna (kar zna bit zlo hitro).

NiLe, dedek bo najbrž res zelo vesel vnukinje. Jaz nisem glih najbolj zlata vnukinja in sem čist živčna, ker me babica in dedek skos (no pač prevečkrat) kličeta, da naj kaj pridem in sploh ne razumeta, da nimam časa. Pa najbrž me vse mine že zato, ker me toliko klicarita in potem grem na obisk res samo parkrat na leto. Mi je mami smešna, ker ju skos brani, češ da stari ljudje so pač taki in taki... pa jo tolažim, da ona sploh ni stara, pa tudi ko bo imela 100 let, jo bom z veseljem obiskala tudi 3x na dan, če bo želela. Moji mami je res carska!

Preživite lep dan

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 958
6.3.2008 9:01:33   
trnuljčica
Dobro jutro
včeraj zvečer sem se spravila gledat naše cotike za user posted image . Zdaj sem pa čisto zmedena in ne vem ali jih imam premalo , dovolj... Manjšino sem kupila, ostalo pa dobila rabljeno. Šle so skozi več otrok in niso več vidne številkice na etiketi. Se mi je zdelo, da je res malih bolj za vzorecuser posted image . Bilo je pa dosti takih od 68 dalje. Celo do dveh let.
Potem sem šla gledat seznam kaj rabim ob odpustu otroka iz Mb porodnišnice in... Sploh ne vem kakšna je razlika med majčko in srajčko. user posted image Saj vem da je to zame prvič ampak al sem jaz tako ... Zdaj se mi zdi da ne vem al mam vsega dovolj, pa še kupit kar res rabim ne bi znala.user posted image Dajte mi razložit majčka, srajčka.

A ja K&M bi te res prosila, če bi lahko enkrat v tednu dni prišla pa mal pogledala naše stvari pa mi narisala kaj še rabim. Prosimmmm. Ti bom res hvaležna.

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 959
6.3.2008 9:07:17   
kekec in mojca
Dobro jutro...

Meni je pa tako slabo... da ni za povedat. BOlj ali manj poležavam, ker se mi kaj drugega res ne da.

Včeraj sem dobila odločbo od ZZZS, da sem v bolniški in da lahko zapustim bivališče za obisk pri zdravniku... Ma sem jezna, ker niti še ni poteklo 30 delovnih dni od začetka bolniške in jih do nastopa porodniške tudi ne bo... ampak oni so mi kar poslali odločbo. user posted image Klicala sem osebno zdravnico in so mi rekli, da so pač to poslali kar vnaprej, da slučajno ne bi pozabili, ker imajo dva predala teh bolniških staležev za urejat...user posted image Na ZZZS-ju pa enostavno ne pogledajo delovne dni...

Saj nekdo bo rekel, da kompliciram in da če sem noseča v bolniški, naj bom doma. Meni je pa problem, ker je treba spravit Kekca v vrtec, zdaj bom pa teh 10 dni to počela prav s strahom pred kontrolo. Ati ga ne more tja peljat, ker gre v službo še preden se vrtec sploh odpre...

Mojemu šefu je bilo prav - seveda, ko me pa zdaj ne bo več on plačeval. Prosil me je, da se naj ne pritožujem nad odločbo... user posted image Saj po eni strani ga razumem...

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 960
6.3.2008 9:23:17   
trnuljčica
K&M

ja pa saj 30 delovnih dni se tebi ravno izide do porodniške. A ti zdravnica ne bo poslala predloga za razveljavitev odločbeuser posted image Saj je bila njena napaka. Ti boš pa vseeno dobila  nekaj manj pri plači ( gledali ti bodo povprečje 12 mes za 2007  90%, ne 90% od zadnjih 3 mesecev).
Saj tvoj delodajalec ne rabi vedeti kdo se je pritožil ( na že tako neveljavno odločbo). Ti samo reci ravnatelju, da se je dr. zmotil in nato sam poslal prošnjo za razveljavitev odločbe ( še zlagala se ne boš). Glede izhodov pa sploh...user posted image Saj ravno zato bi jaz pronovno vztrajala, da dr. K... napiše ponovno (reci da ne bi rada ti poslala saj te delodajalec ....). Če ne pa ti. Imaš 3 delovne dni  za pritožbo.
Če pa se pustiš delodajalcuuser posted image : glej te 6 dni te verjetno ne bodo kontrolirali, če pa, pa inšpektorju pač poveš, da sploh ni minilo še 30 dni od začetka, tebi pa gin ni odsvetovala gibanja. Jutri pa nato greš že tako do gin in ti napiše to na zdravniško potrdilo.
Saj če bi to bilo tako jaz včeraj ne bi šla k tebi, sedaj pa ne zuser posted image ven pa na kavo...Kako bi pa šla na MŠ?

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 961
6.3.2008 9:25:07   
tasyo
Darja, testenine (lahko tudi riž, če ga imaš rajši) so najbolj fajn sestavina za solato kot samostojno jed, ker se lahko izživljaš in popucaš hladilnik. Jaz jo ponavadi naredim s koruzo, papriko, kislimi kumarami, včasih dodam sir in šunko, če imam doma ostanek Poli salame, porabim to, včasih dodam kaj suhomesnatega. Skratka, namečeš vse, kar imaš rada - tuna, bučke, paradižnik...; Preliv naredim pa jogurtni - dodam 1 žlico majoneze, 1 žličko senfa, začimbe (sol, poper, koper, origano, baziliko) in postavim na hladno, da se vsi okusi zmešajo. In to je vsa umetnost - najboljše pa je, da je vsakič malo drugačna...

NiLe, dedek bo verjetno res vesel vajinega presenečenja! Uživajte...

Roberta, dobro opravi na pregledu in upam, da se je malček obrnil...

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 962
6.3.2008 10:17:53   
JABOLKO3
Kekec in Mojca - mislim, da s tvojo odločbo ni nič narobe, pri meni je bilo isto in kakor so meni razložili, ti za 30 koledarskih dni lahko da bolniško tvoja osebna zdravnica, za več pa je že potrebna odločba komisije,  v breme delodajalca pa si 30 delovnih dni - ne glede na odločbo. Tak je vsaj bil moj primer. Je pa to z odločbo menda zato tako, ker ene službe so tudi ob sobotah in nedeljah in v tem primeru je 30 koledarskih dni enako 30 delovnim dnem.
Kar se pa tiče kontrole - jaz se za teh nekaj dni ne bi sekirala, saj zjutraj ga najbrž pelješ še preden inšpektorji popijejo kavico, poleg tega pa mislim, da niso tako ažurni, da bi te že prvi teden preverjali. Jaz sem tudi sina vozila v šolo in ga hodila iskat (po 5 minut, 2 x na dan), malo sem imela slabo vest, preveč pa ne. Še vedno se lahko izgovoriš, da si bila doma in da si slišala zvonec, vendar moraš počivat in da v svojem stanju ne odpiraš vrat nenajavljenim in nepovabljenim - saj vendar piše v odločbi, da moraš počivat ne pa sprejemat akviziterje in podobno, ni tako?

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 963
6.3.2008 10:29:34   
zokica
Ojla, kako ste kaj? vidim, da se je Tosja končno oglasilauser posted image
no, da še jaz povem svoje mere (upam, da sem se prav izmerila, če je narobe, prosim povejte, da se izmerim še 1x, jaz sem se izmerila celoten obseg trebuha okoli hrbta ali se izmeri samo od strani do strani?), no moje mere so v 32t3d 117 cm.Če je narobe izmerjeno, pa kar povejte.
No, zdaj sem skoraj prečekirala vseh 200 strani prvega dela, da sem našla seznam stvari za novorojenčka, da si napišem kaj vse še mi manjka, ker greva s srčkom ta mesec v nabavo.
Joj, so v materinski šoli rekli, da bomo zdaj bolj redko čutili premike in da jih treba šteti ( 10 nekje na dan ) in da brcik skoraj ne bo več, meni pa se zdi da je najin ˝Rene˝(še pod vprašajem, jaz navijam za to ime, ampak sem odločitev prepustila mojemu srčku ) bolj divji kot prej in brca še tudi in to kar močno.
No, sedaj grem pečt čokoladne in marmeladne rogljičkeuser posted image
za kosilo pa bo nekaj iz pišščanca, še ne vem kaj.user posted image
Uživajte pa zdržite še nekaj tednov

Mamici v veselje, atiju v ponos
pokukal si na svet brez zobkov in bos.
Vedno boš naš sonček mali,
saj smo te komaj dočakali.

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 964
6.3.2008 11:19:16   
bela vrtnica
Halo srečke user posted image !

Evo tudi jaz sem si izmerila obseg, in sicer sem v 34t, obseg pa je 111cm. Ampak moj obseg trebuha že prej ni bil ravno v idelanih merah kao: 90,60,90. Imam kar široke boke in upam, da mi bodo pri porudu le malo olajšali vso zadevo.

Punce dajte mi povedati ali vam je koža že kaj razpokala oz. ali ste dobile strije. Jaz se redno mažem vendar sem nek dan opazila na levem in desnem boku rdeče, modre pike. A je to začetek strij ali je kaj drugega (mogeče popokane kapilare). Ko se jih dotaknem imam tak občutek bolečine kot pri modrici. Ali je to mogoče zaradi obremenitve, ker ležim večinoma na bokih? Povejta ali ima katera podobne težave. Kajti po trebuhu ni ničesar , je koža prav flekisibilna in ni videti nobenih znakov strij.

Mi pa prav ustreza biti doma. Zdaj skoraj vsak dan grem iskat nečakinjo (5 let) v vrtec in se potem skupaj zabavama. Ej res je srce in sploh ne morem verejti, da še malo pa bo najina pikica tudi zunaj. Le kako je bom imela rada, če že imam nečakinjo tako zelo.

Včeraj smo imeli še predavanje psihologinje v ŠS in naslov predavanja je bil, Moj otrok je moj izziv. In res je tako, vsak dan je zgodba za sebe in vsak dan najbrž odkriješ nekaj novega.

Nič, še malo in dan D bo tukaj. Komaj čakam.

Uživajte. Medve z nečakinjo pa bova tudi danes kuhale in pekle kaj sladkega.

(odgovor članu zokica)
Neposredna povezava do sporočila: 965
6.3.2008 11:30:25   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: JABOLKO3

Kekec in Mojca - mislim, da s tvojo odločbo ni nič narobe, pri meni je bilo isto in kakor so meni razložili, ti za 30 koledarskih dni lahko da bolniško tvoja osebna zdravnica, za več pa je že potrebna odločba komisije,  v breme delodajalca pa si 30 delovnih dni - ne glede na odločbo.

Vse drži do tistega neglede na odločbo. Vem ker jih sama pišem( predloge mislim). Če se zmotim ali če se stanje pacientu popravi in želi v službo pa čeprav samo 1 dan prej kot ima odobreno po zzzs na odločbi moram napisati ponovni predlog, da stara odločbo popravijo( in napišejo 1 dan manj). K&M pa še ni dopolnila 30 delovnih dni-( mislim da samo ca15). Njena zdravnica pa je poslala predlog in oni niso bili pozorni. Prej zdravnica ne sme poslat prošnje( sicer zavaja zzzs, da namesto delodajalca plača bolniško). Lahko jo celo doleti denarna kazen, če jo bodo kontrolirali. Zaradi tega  tudi ravnatelj od K&M noče, da se ona pritoži na napako( ker ve, da ne bo rabil plačat).
K&M lahko pa pokličeš na zzzs na sodno ul in ti bo referentka svetovala. Pa ne pozabi ji povedat kdaj si ti šla na bolniško.

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 966
6.3.2008 11:32:28   
trnuljčica
Glede kontrole pa : izvajajo od 9-21 pon do sob. V nedeljo ne. Tako da ti kar pelji Kekca v vrtec. user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 967
6.3.2008 11:42:08   
lepa posadka
Dobro jutro dekleta!

Danes je pa boljši dan!!! Za začetek sem se naspala. NIle zadnjič si mi dala idejo...in čeprav sem se včeraj že poslovila z neta, sem potem še poštimali dve redni žehti in šla spat okoli polnoči. Kakorkoli že, danes sem spala do pol enajstih in to prav dobro :-) Celo nekaj sem že pojedla in ni mi še slabo...bomo videli. Mogoče se je dete malo nižje pomaknil. Ja, ni pa v teh zadnjih tednih čisto nič manj aktiven...

Z možekom sva sklenila, da vseeno kupiva voziček...morda celo rabljenega...imava ogledanega enega od kolegice, ki ga je rabila samo 1 sezono...pa je isti tip, kot naš in bi jajčka lepo gor pasala... Bova videla. Glede cunjic pa...malo se moram oddahnit. Hvala BOgu, sem zadnjič v Grazi kupila celo 1 kompletek, tako da iz porodnišnice bomo že prišli...v vmesnem času pa se morda še kaj najde, če en bom poslala moža po tistih nekaj bodijev, majčk in kapic... BO pa to dete bolj oldfashioned...imam še kar nekaj plišastih pajackov, ki jih je nosila moja nečakinja (danes je stara 17 let!!!). Kakorkoli že, moram zamenjat to temo v glavi, ker to, da sem samo premlevala dva dni kaj se je lahko zgodilo, mi ni nič dobro delo.

Tako...danes je boljši dan in z možem greva na MŠ popoldan...pa potem še na obisk k enim prijateljem, ki mi bodo vrnili štorkljo... tudi to bo treba oprat :-)

Sicer pa Nile...imejta simpatičen dopoldan s hčerko.
Tasyo...da ne boš preveč zapravljala, hehe. Meni so bili ti sejmi, pa jesenski pohištveni, tudi vedno najbolj zanimiv... Se spomnim, sem že v študenstkih letih rada tja zahajala in potem cele popoldneve sanjarila...
Scorpio...nobene slabe vesti imet zaradi tega, ker si doma. Uživaj, spočij se...
Darja...kuharija sproti pride...jaz sem kar dolgo rabila,d a sem prišla notri, pa rada kuham, samo nobenega znanja nisem imela. Še sedaj nisem ekspert, in rada skuham simpl reči...mi pa tudi kakšna bolj zakomplicirana rata. danes bodo na menuju goveji zrezki... Ti so zelo enostavni... zrezke samo nasolim in poporam in pokapam z oljem. Potem jih na ognju na hitrico popečem in nato zložim v ekonom lonec: plast naseckane čebule, zrezke, potem jih namažem z zenfom, gor pokapam (ali kar polijem) malo paradižnikove mezge in spet plast čebule in to lahko ponavljam do max višine lonca :-)))) Zaprem in kuham 20 minut. Ko se ohladi lonec, samo še odprem, premešam in morda zamešam kakšno žlico kisle smetane. Zraven bo riž...samo na olju prepražena rdeča paprika na kocke (da rižu tak svež okus), čebulco samo rperežem na pol, ker otroci potem to ven izbirajo, skodelico riža in potem zalijem, posolim...20 minut in je tudi to narejeno. V 40 minutah je celo kosilo per rajt. No, to je bil samo današnji predlog. Sem pa jaz po raznih forumih naletela na eno zbirko, ki jo je naredila ena gospa na forumu: med.over.net...imam jo zapečeno na CD-ju...je kar velika. Vendar, ko nimam idej, grem notri gledat...notri je VSEEEEEE!!!!! Če boš želela, ti jo z veseljem pošljem po pošti.
Sicer pa, če si lahko privoščiš, da je kuharija pri vas organizirana drugače...zakaj pa ne?! Tudi jaz nimam več nobene slabe vesti ker pride 2x mesečno ena gospa vse po hiši pospravit. Pa smo vsi zadovoljni, dela je pa še vedno dovolj :-)
Ketrin...kje si pa ti? Ti v službi ne dajo dihat. Ne daj se :-)
K&M - mislim, d a ti ne bi mogel nihče pritežit, če bi ti vozila otročka v vrtec...še vedno ti lahko zdravnik napiše, da si bila ravno takrat pri njemu. Menda ne boš zaradi birokracije sedaj kar doma obležala. Le pogumno.
Jabolko...še za včeraj...dober košek nabavi...sicer pa glede let... Moja mama je imela mene pri 45 in bila tudi čist fit...verjamem, da toliko let nimaš, vsaj iz tvojih sporočilc veje veliko mladostnosti in razigranosti. Privoščim ti lepo nosečnost do konca...noge pa vseeno daj v luft tudi kdaj čez dan. Pa sama bi morala storit enako???!!!
Big mamma - hitro popravi na seznamu premer v obseg. Če bi imele premere take, to bi bil šele joj :-)

Sedaj pa bo dovolj. Sem sklenila, da danes naredim še eno depilacijo...pa malo se lahko posvetim obrvem...potem pa bo itak že treba po otroke pa na MŠ...

Imejte se fajn.

(odgovor članu zokica)
Neposredna povezava do sporočila: 968
6.3.2008 11:45:27   
lepa posadka
Še tale komentar: strije - jaz sem jih dobila v prvi nosečnosti v 42 t. (par dni pred porodom) Prej pa nič :-) So me ene hlače malo preveč čez trebuh tiščale...pa obseg trebuha je bil takrat znatno večji...pa je počila koža. Kaj katastrofalnega ni in se po porodih kar nekako skrije...je pa ostal podpis, tako da se le čuvajte in mažite do konca!

Neposredna povezava do sporočila: 969
6.3.2008 12:19:42   
SpeliG
Ker ste se vse tako lepo zmerile, sem se seveda morala še jaz, v 34. tednu imam 98 cm. Se kar ne morem navadit na te dimenzije, pa se zgodi da kdaj kaj poderem s trebuhom, da težko zlezem iz avta kadar parkiram bočno na šoferski strani (in ne vkalkuliram novih proporcev)..

A ste zdaj kaj bolj na pogosto naročene pri vaših G.? Mene je zgleda za kontra tokrat namesto na 4 tedne naročil čez 5 tednov, čudno. Res imam vseskozi dobre izvide in nobenih problemov, ampak vseeno sem že dost daleč, da bi lahko mal prej naročal.

Lepo si imejte, naredite si ta mračen dan sončen!

Neposredna povezava do sporočila: 970
6.3.2008 12:46:15   
aprilska34
Zdravo,

Malo se tudi meni zdi čudno, da imaš pregled spet šele v 39.tednu?user posted image  Mene je najprej naročal na 4.tedne, zdaj imam na 3.tedne, kolikor vem, pa sta zadnji mesec še dva pregleda, se pravi- na 14 dni? Pa tudi jaz nimam nobenih takih težav, razen pač običajnih, izvidi so tudi vredu....

Mi imamo cotike že vse zlikane in pospravljene, samo zdaj me pa malo skrbi, da je vsega premalo. še posebej me skrbi za tiste majčke za zavezat, ker se spomnim, da na začetku oblačiš dojenčku dve majčki, eno vrh druge. Koliko imate teh majčk pripravljenih? Jaz sem jih naštela 10, kar se mi zdi premalo. In še nekaj- tetra pleničke, jaz sem jih nakupila 20, se mi zdi, da bo zaenkrat dovolj?

Dober tek vsem, ki imate že kosilo! Jaz kuham in čakam še na moji dve špelci, da prideta iz šole.user posted image user posted image

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 971
6.3.2008 12:50:43   
aprilska34
Aja, glede strij sem še hotela nekaj povedati. Jaz sem se v 1. nosečnosti še v devetem mesecu hvalila, kako lepo sem skrbela za sebe in se mazala, da nimam niti ene strije. Potem pa mi je v zadnjih 14-ih dnevih koža tako spokala, da so bile nekatere strije debele tudi po cm. In to ne samo na trebuhu- tudi na bokih. V drugi nosečnosti in zdaj v 3. se nič več ne obremenjujem s tem, mažem se še, ker me drugače preveč srbi in zateguje.

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 972
6.3.2008 14:04:34   
NaTaŠa*
Pozdravljene!

Za nami je prav lepo prespana noč, spala sem od 23h pa do 6h šla na WC in nazaj spat do 8.30tako da sem res naspana. Cunje so pri nas že oprane in zrihtane samo še torbo zase moram pripraviti za v P in pol sem zmagala (potem pa samo še čakamo kdaj bo naša user posted image hotla vn).

Naročanje- mene je skos naročau na 4 tedne, zdaj pa od 33t pa na 14 dni, ampak mislim da bom šla zj še drug teden na kontrolo in da me bo pol začeu naročati že tedensko.

Strije- ja pr meni so se naredile strije po zunanji in notranji strani stegen, jih imam že kar lep čas kljub 3x dnevnemu mazanju. Trebuh je pa zaenkrat (trkam) še brez strij, čeprav opažam okoli popka da je koža skos blj napeta in imam občutek da mi počasi že poka pa da jaz tega ne opazim (nažalost nevidim sprednjega dela trebuhauser posted image ).

No tako punce želim vam lep preostanek dneva in pa dobrtek vsem, ki ste že pri južni.

Pa-pa

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 973
6.3.2008 14:05:25   
NaTaŠa*
06.03.

- pikica030407 - GP
- Ketrin - GP
- Sirenetta - GP

07.03.

- big mamma -  CTG
- aprilska34 - GP

10.03.

- scorpiogirl - GP
- tasyo - UZ
- lepa posadka - CTG
- barby78 - GP
- Tanja555 - UZ
- bela vrtnica - GP

11.03.

- petty82 - GP
- Jo@n - GP
- simvir - CTG
- modrookica - diabetolog

12.03.

- modrookica - GP + CTG
- NiLe - GP

13.03.

- Katja271 - GP
- resnično srečna - GP
- violica_23 - CTG
- tosja - CTG
- trnuljčica - GP v bolnici

14.03.

- sasy20 - GP

17.03.

- SpeliG - GP
- malamalinica - GP
- tz980 - GP

18.03.

-
Majček28 - GP

19.03.

- zokica - GP
- Tejcha - GP + CTG
- sky77 - CTG

20.03.

- minicca - GP

21.03.

- trnuljčica - GP + UZ

25.03.

- Srčekgirll - GP

01.04.

- Jo@n - diabetolog

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 974
6.3.2008 14:06:19   
NaTaŠa*
APRILČICE 2008

PDP 27.03.

- Naša črtica koraka:

PDP 01.04.

- Lepa posadka:

- NJINJA:

PDP 02.04.

- modrookica (25let):

PDP 03.04.

- majazmaja:

- matejka...:

PDP 04.04.

- pizamca (32let):

- Verita:

- violica_23 (24let):

- tz980:

PDP 05.04.

- tejč29 (29let):

- temistoklejka (30let):

- Tanja555 (29let):

PDP 06.04.

- aisha (23let):

PDP 07.04.

- Klarisa28:

- jazabel (29let):

PDP 08.04.

- misa79:

- Majček 28 ( 28let):

PDP 09.04.

- maja 24-2 (27let):

- big mamma (33let):

PDP 10.04.

- simvir (27let):

- tosja:

- sončnica14:

- Barb77 (30let):

- petty82:

PDP 11.04.

- srečna miška:

- malamaja (27let):

- nana09 (29let):

PDP 12.04.

- Katja271 (28let):

- tana13:

- nisika:

- barby78:

PDP 13.04.

- kekec in mojca:

- ppika:

PDP 14.04.

- sky77 (30let):

- calena:

- Ketrin (28let):

- u04111976:

- 5erca04:

- Jelcy:

- sasy20 (27let):

- NiLe (35let):

PDP 15.04.

- Tejcha (24let):

- Skabi:

- resnično srečna (35let):

PDP 16.04.

- ruki:

- tinka011:

PDP 17.04.

- Krista28:

- JABOLKO3:

PDP 18.04.

- JuR_ChIkA:

- SpelliG (27let):

- mišeka:

- darja33:

- Roberta69:

PDP 19.04.

- bondi:

- bela vrtnica (29let):

- Mamacebela:

- zvončica30:

- Lubici (25let):

- aprilska34:

PDP 20.04.

- matejchykam (21let):

- tasyo (29let):

- gregica74 (33let):

- najč:

- čebelica27 (27let):

- Kaa (29let):

- MEDIKA26:

PDP 21.04.

- malamalinica (34let):

- shoo (32let):

PDP 22.04.

- tipriga (29let):

- leni5 (28let):

- maxi133 (24let):

- Katka28:

- Jo@n (32let):

PDP 23.04.

PDP 24.04.

- T*i*A*r*A*:

- zolika:

- scorpiogirll (27let):

- minicca (29let):

PDP 25.04.

- moon:

- Srčekgirll (24let):

- sinskaT (26let):

- aprill:

- MARUŠKA28 (28let):

- trnuljčica (30let):

- Sirenetta:

PDP 26.04.

- KatyMM:

- Sandrin (25let):

PDP 27.04.

- Maja_p:

- zokica (23let):

PDP 28.04.

- Leiah:

PDP 29.04.

- malecka24:

- pikica030407:

??? PDP ???

- nikica18:

- eminak:

- avak:

- zvončica30:

TAKO DO SEDAJ PRIJAVLJENIH:
96 SREČNIH

PDP- ŠTEVILO:

01.04. --- 2
02.04. --- 1
03.04. --- 2
04.04. --- 4
05.04. --- 3
06.04. --- 1
07.04. --- 2
08.04. --- 2
09.04. --- 2
10.04. --- 5
11.04. --- 3
12.04. --- 4
13.04. --- 2
14.04. --- 8
15.04. --- 3
16.04. --- 2
17.04. --- 2
18.04. --- 5
19.04. --- 6
20.04. --- 7
21.04. --- 2
22.04. --- 5
23.04. --- 0
24.04. --- 4
25.04. --- 7
26.04. --- 2
27.04. --- 2
28.04. --- 1
29.04. --- 2
30.04. --- 0

14.04. VODI!!!(8 )

10.04., 18.04., 19.04., 20.04., 22.04., 25.04. ---> GUŽVA V PORODNIŠNICAH

21.02.2008---->>>>

- Katka28: user posted image user posted image user posted image Anže 1500g; user posted image Jakob 1370g

01.03.2008---->>>>

- zolika: user posted image user posted image Vid 1790g, 43 cm

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?