|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberčki 007
6.3.2008 12:52:56   
loncica
Ja GH je res občutljiva temauser posted image . Jaz nameravam polno dojit do 5. meseca in potem počasi uvajat. Hrane z glutenom mu sigurno ne bom dajala do 1. leta. Če bo pa mali kazal velik interes za hrano pred 5. mesecem (če se bo hotel ful pogosto dojit ali pa bo tulil ko bo nas gledal jest) bom pač začela uvajat prej. Ampak, seveda vsak ima svoja prepričanja.

Lp

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
6.3.2008 14:27:41   
Mat3ja22

IZVIRNO SPOROČILO: pikica*

Čajčki: Jaz sem tudi ena izmed tistih, ki so prepričane, da so otroci tudi žejni. Sicer s tem nikomur ne utrujam. Vsaka mamica naj se odloči zase. Zoji sem ga redno dajala (nesladkan bebe čaj) in ji je tudi zelo pasal. Mogoče tudi zato, ker je bolj žejne sorte in je vedno spila velike količine čaja in kasneje vode. Tudi Lovrotu ga dajem. Otrok pa že sam pokaže, če mu ne paše in bi raje mleko.

se čisto strinjam s pikico. s tem da jaz uporabljam tudi hippovč čaj komarček ali pa kamilica kadar mi po več dni ne kaka,saj se po kamiličnem čaju vedno pokaka user posted image .

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1202
6.3.2008 14:30:38   
ElaM
Ojla,
Lončica, ja jaz sem za kofe, takoj ko skopni sneg.
GH, pri Tinkari sem pričela uvajati nekje pri 5-ih mesecih, ko sva se prenehali dojiti. Najprej zelenjava, potem sadje. Je šlo pa zelo postopamo, kakšni 2 žlički za začetek.
Navadno mleko je začela piti nekje pri enem letu, ko je kar čez noč začela zavračati adaptirano. Glede glutena sem bila pa jaz tista sitna mami, ga ni jedla do enih 10-ih mesecevali pa še malo kasneje. Sem dobila kar pike, ko sem razlagala folku, da naša pač ne je žemljic, ko je bila stara 6 mesecev. Je  pa res, da vsaka mami najbolje ve, kaj in kako.

Se še oglasim, samo zdaj ma Tinkara cuka za roko, da morava ven.
Lepo bodite.

:)

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
6.3.2008 14:37:20   
Mat3ja22

IZVIRNO SPOROČILO: pikica*

Tašče: niso vedno zmajiuser posted image . Včasih jih ni slabo poslušat. Zdaj je pač trend zavijanja otrok v vato in totalnega pretiravanja. Ok, ne reče, da na vseh področjih. Npr. tista zgodba o lupinici je res malo huda. V tem primeru gre za varnost otroka. Ampak drugače pa znajo tašče kdaj tudi odpreti oči. Ena izmed stvari, pri katerih se zdaj totalno pretirava, je npr. gosta hrana.

še ena del ko se strinjam s pikico.

moram pa poudarit da imam jaz zlato taščo in zlato mamo. zato tudi nimam problemov kot jih opisujete druge. pa ko moram kam it, lahko nicka brez zadržko prepustim v varstvu tako pri eni kot pri drugi. no čeprav pri moji mami bolj poredko ker je na Gorenjskem in pridejo dol samo z viken pa še to na 14 dni ali pa celo na 3 tedne. Tudi pri sestri ga z veseljem pustim, pa je stara komaj 21 let ampak ima blazno rada otroke in mi za Nicka lepo poskrbi. še posebej zdaj ga je dostikrat pazila ko sem jaz hodila k Mateju v MB.
Aja pozabila sem vam povedat, da je moj user posted image končno domauser posted image user posted image . sicer še ni zdrav tako kot bi moral biti, ampak je zdravnik rekel da lahko okreva doma, potem pa gre še v zdravilišče v Dobrno. mi2 z Nickom pa z njim, ker je rekel da brez naju ne gre user posted image .
zdravnik pa ga je poslal domu, ker drugače bi se mu user posted image (zdravniku mislim user posted image ) je rekel da bo ob Mateju misli da več ne zna zdravit ljudi, oh bogi stari dohtar user posted image

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1204
6.3.2008 16:28:08   
ursa1981
Zdravo,

no danes smo prestali ceplenje. Naša Anja se je tako jokala že, ko je dobila za popiti cepivo za ROTAVIRUS ko pa je dobila pikici paje tudi ful jokala tako, da ji je zaradi napenjanja pri vbodu v nogici obakrat pritekla kri.

Zdaj pa spi. Saj jo bom mogla zbudit. Na žalost se je zredila le 500 g, kar je 100 g premalo, kajti pričakuje se, da se otrok do 6 meseca redi najmanj 600 g. Je pa Anja ful lena za jest in res zadnje čase poje le eno dojko pol pa neha in kljub ponujanju je ne morem prepričati, da bi še pojedla. Mi je rekla pediatrinja naj si iz druge potem izčrpam in ji dam po flaški. Zdaj pa eno vprašanje imam Tommee Tippee ročno črpalko a sem si danes črpala mleko pa mi je po dojenju iz ene dojke - prikapljalo ven le 30 ml - črpala sem malo iz ene malo iz druge - ampak ko pa sem dojko stisnila pa je kar špricalo iz nje. A mislite, da je električna črpalka kaj boljša? Se mi zdi tko draga, da ne vem kaj narest?

Svetujte!

LP

URŠA

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
6.3.2008 16:36:01   
želva
Urša, jaz ko si črpam, si z drugo roko še stiskam dojko, da gre več in hitreje ven.poskusiuser posted image

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1206
6.3.2008 17:17:10   
Ayo
Ojla!

Ste pa veliko naklofale danes user posted image

Mi spet nismo nic spali user posted image user posted image user posted image , na vsake pol ure se je zbujal!!
Tako da sem sper prespala celo dopoldne, to mi ni nic kaj prevec vsec, ker izgubim pol dneva. user posted image

Koncno se je pri nas veter umiril, tako da sva se prej 2 uri sprehajala (vmes sem dobila pa se kazen za parkirnino, ker sem pozabila doma denarnico in nisem placala user posted image user posted image )

Glede zabavanja tudi jaz kot pravi pikica* pustim Gabriela veliko samega, da se zamoti in potem ko se navelica, spreminjam lokacije, ko pa koncno ne gre vec, ga vzamem k sebi in se kaj pogovoriva oz. zapojeva ali pa skupaj zapleseva user posted image

loncica, mi imamo to obrobo v posteljici ze od samega zacetka, Gabriel pa itak spi v svoji sobici, tako da ga tako ali tako ne vidim.

zelva, ja lahko se pa midve vseeno dobiva, tudi ce ne bo ostalih. Jaz sem drugace velikokrat v Logatcu na obisku pri eni prijateljici (ampak verjetno tudi njih med prazniki ne bo doma)... user posted image

Sibam, ker je Gabriel zacel sitnarit, pa se eno hisko gremo ob 6h pogledat (kupujemo stanovaje namrec) user posted image

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1207
6.3.2008 17:28:41   
želva
Axo, super, ti se kar javi, ko boš kej v Logatcuuser posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 1208
6.3.2008 18:40:07   
hokejistka
Sem dala dve slikici v album. Ampak jih še vedno ne znam prilepit sem user posted image Tale copy-paste pri meni ne delujeuser posted image .

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1209
6.3.2008 19:01:41   
želva
Lohk pa tud napišeš naj pogledamo v tvoj album, sam pod postom klikneš.Jaz sem že, imate cortkano "kosmatinko"user posted image

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 1210
6.3.2008 19:13:02   
Vrtnica79
IZVIRNO SPOROČILO: hokejistka

Sem dala dve slikici v album. Ampak jih še vedno ne znam prilepit sem user posted image Tale copy-paste pri meni ne delujeuser posted image .

Jaz grem v "moj album" in z desnim gumbom kliknem pa se ti odpre okence. Pol kliknem  kopiraj.  In grem nazaj na sporočila ter spet stisnem desnega in prilepi.

No, upam da si razumela ker sem bolj po svoje napisala. Če pa ti nebo šlo, pa povej!

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

Neposredna povezava do sporočila: 1211
6.3.2008 19:16:14   
Vrtnica79
Aja, sem pogledala slikice v albumuuser posted image user posted image user posted image - imate pa dosti las, naša pa je skoraj čisto brezuser posted image .

Mat3ja22 super da je tvoj domauser posted image . Zdaj pa uživajte in se cartajte!

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 1212
6.3.2008 19:37:47   
Vrtnica79
Juljia od Hokejistke

user posted image

p.s.; upam da ne zameriš da sem ti pripopala slikico

Neposredna povezava do sporočila: 1213
6.3.2008 19:50:08   
hokejistka
Aja, sem pogledala slikice v albumu - imate pa dosti las, naša pa je skoraj čisto brez .

Pa me nič zgaga ni pekla user posted image . Smo se na prejšnjem forumu pogovarjale, da imajo baje user posted image veliko las, če mamico peče zgaga. No, pri meni to ne drži.

ursa1981 meni je P rekla, da je spodnja meja rejenja na mesec nekje 500g. izgleda, da imajo P različne kriterije. Naša je pridobila v 1 mesecu pridobila 615g. P pravi, da se redi bolj na spodnji meji. Se tudi jaz sekiram, da je ne futram dovolj. Ampak sem se že sprijaznila, da bo pač bolj šlank.user posted image
Ne razumem prav dobro, zakaj si moraš črpat mleko? Črpalka ne stimulira dojke tako kot user posted image in nekatere si črpanjem ne iztisnejo veliko mleka. Kar pa še ne pomeni, da ga nimajo. Te bo samo zmedlo in boš mislila, da nimaš dovolj mleka. Raje jo večkrat pristavljaj. Ti pa zelo priporočam, da obiščeš forum medovernet- dojenje ali pa pokličeš svetovalko za dojenje.
http://med.over.net/forum5/list.php?94
Mat3ja22 zdaj pa uživajteuser posted image

ayo kako kaj stanovanje? Se že selite?

čajčki jaz Julija ne nameravam dati čaja zato, ker se ne redi ravno najbolje. Čaj pa ustvarja prazne kalorije in poln želodček. Že zdaj ne pokaže, kdaj je lačna in se bojim, da bi jo čajček samo še bolj nafilal in bi še več polivala.

Neposredna povezava do sporočila: 1214
6.3.2008 19:51:49   
hokejistka
vrtnica79 tisočkrat hvala!!!! Meni še vedno ne uspe. Sem izgleda zabita kot noč, ker sta mi obe z želvo zelo nazorno razložili, kaj in kako, meni pa ne gre user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1215
6.3.2008 19:52:02   
andreja2000
Da če bom znala prilepit našo Evo

user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

Neposredna povezava do sporočila: 1216
6.3.2008 20:20:21   
Skaana
user posted image decembrke,

mi imamo spet frko na kvadrat, a še vedno nismo izgubili dobre volje in pričakovanja na boljše čase.

Danes se mi je Aleksej trikrat tako pokakal, da sem morala celega preoblečt. V ponedeljek zvečer je bil redno cepljen, pa še proti rotavirusu. In danes mi je tudi štirikrat nekam čudno polival, veliko in bolj tekoče.  V zloženki o cepljenju piše, da so to možni stranski učinki. Me pa kar panika, da ne bi Atena dobila virusa. Zato vse razkužujem, ampak... Saj veste. Pa še Atena je ravno zdaj bolna in jo imam doma. Vročina, iz nosa ji skoz teče, skoz kiha in malo kašlja.

Bi pa rada tudi jaz pokazala našega frajerja, ki je mimogrede, postal že skoraj pleško user posted image . Tako da ga ne kazat vašim princeskam, prav?
user posted image
user posted image
user posted image

Aleksej pri treh mesecih:

sesa palček, če mu le pustimo, si tlači roko v usta, se slini, ima še malo temenc, je skorajda pleško, najraje je na trebuhu, pase kravice, najljubša destinacija mamino naročje, najljubša zabava - mami in Atena. Ne mara ležanja na trebuhu in v ustah česarkoli drugega kot mamino mleko. Smeje se, a ga moraš kar nekaj časa prosit in nagovarjat.Pogovarja se izredno redko, bolj sika. V rokah še ne drži nič drugega kot prst. Ostalo spusti. Se pa zna smejati s celim telesom, beri kriliti z rokami in nogami ter vriskati zraven. Dan pred dopolnjenim tretjim mesecem se mi je prvič na glas nasmejal. Od takrat le še enkrat.

Tako, spet moram it.

Berem vas redno user posted image

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 1217
6.3.2008 20:32:49   
ursa1981
Zdravo,

ja saj sem tudi sama rekla, da jo bom pač večkrat pristavljala. Bom pa zdaj poskusila še sezam, pa da vidim, če je slučajno premalo mleka, kar dvomim. Jaz sploh nimam občutka koliko ga imam, ponoči imam prsi bolj polne kot podnevi - tudi težjeuser posted image  Mi je glihkar mož prinesel sezam, pa pravi a veš kok je to zanč pomoje? Dobra spodbuda za začetek kajne.

Sj sploh ne vem. Sama se sekiram zaradi neješčosti naše Anje, soseda pa pravi, da se ji sin prebuja vsake 2 uri in pol in hoče jesti. Mislim, da je lahko vesela.

No, sem mislila še nekaj napiati pa mi je ušlo.

Se slišimo.

URŠA

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 1218
6.3.2008 20:38:08   
Magi*
še jaz na kratko:

čajčki: jaz mu ne dajem, ker jih ne rabi. ima več kot dovolj pri meni. tudi pri Zarji sem tako ravnala, tudi sredi največje vročine. in je bila zadovoljna. drugo je, če je otrok zalivan.

tašče: kot, da je ni. mama pa se je že zdavnaj nehala čuditi novim pristopom, ker vidi, da imam stvari pod kontrolo.

gosta hrana: dojenje do 6. meseca, potem pa postopno uvajanje. to je plan. če bo prej pokazal interes, pa prej. ne pa glutena in kravjega mleka. to pa pride na vrsto okol 11. meseca, ker bo takrat enkrat šel v varstvo.

naš bajsi je sila zadovoljen dojenček. non stop gruli, najraje ima, da ga ogovarjaš - potem skoz gruli nazaj in se smeji, tako se smeji, da se mu kolcat začne. je pa prav presenetljivo veliko lahko tudi sam s svojimi igračkami. in prav tako gruli. zadnje čase pa komaj čaka, da pride domov Zarja, ker točno ve lump, da bo gledala risanko. in potem se kot kaka sovica obrača za TV ekranom in spet gruli. user posted image  edino nosek ga še vedno zeza. sem že prav sita vseh teh pripomočkov. pa kaj čem.

Skaana, pozdravite se. tamali ima sigurno to od cepljenja, upam, da ne fašete še vi kakega rota virusa.

ostale se imejte lepo in ne se preveč obremenjevat s taščami in mamami. pustite, da mislijo po svoje, ve naredite po svoje in bodite vesele, da jih imate. user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 1219
6.3.2008 20:41:14   
lana38
ursa1981, sezam je bljak.user posted image  No, jaz se kljub temu trudim in ga spijem. Sezam pa potem pojem v čokolinotu.
LP

lana38

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1220
6.3.2008 22:04:28   
ursa1981
Ojla,

sem spila sezamovo tekočino in pojedla sezam. Meni je čisto OK, ni kot čokolada ampak tudi tako slab spet ni.
Bomo videli ali bo delovalo.

No, zdaj pa grem spat.

LP

URŠA

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1221
7.3.2008 8:39:58   
loncica
Jutro!

Danes se je pa Timotej ob 6ih odločil, da ne bo več spal. No, saj je spal od 21h do 6h brez prestanka in mu je bilo očitno dost. Sva pojedla, potem sva se dobro urco zabavala, zdaj pa spet spi.

Urša, tudi moja P je rekla, da je meja 500g, kar pomeni, da se tvoja čist ok redi. Ne morejo se vsi po 1kg na mesec zredit. Glede črpanja, se pa ne preveč obremenjevat, ni to realni pokazatelj količine mleka.

No, tale nasmešek vam pa Timotej Ian pošilja iz igralnega centra.

user posted image

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1222
7.3.2008 9:13:24   
želva
Tile naši decembrčki so pa vsi povrsti tako lepi.
Magi, naša je točno taka, kot si opisala vašega Tarasa.Se tud tok reži in vriska, da se ji pol vedno kolca.Pa tak zadovoljen otrok, pa priden.
zdaj še mi že dva dni odriva (od mene), če jo imam pokonci v naročju in želi sama sedetuser posted image Noče met tud glavce ne več name naslonjeno, ampak jo samostojno držat, se se prav zažene stran od mnene in pol sedi.Če bo tako kot mami, bo hitro sedela. Jaz sem pri treh mesecih in pol sedela brez opore.Seveda so me posedli.Imam prav eneo sliko,na kateri pri 3,5 mesecih sedim sredi mize in zadaj nobenega, ki bi me lovil.Kaj bom kregana pri P, če bom povedala, da jo pokonci nosimouser posted image

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1223
7.3.2008 9:21:56   
lana38
želva, saj P bo sama videla, da se vaša pupica hoče pokonci držati. Potem boš pa videla, kaj bo rekla. Jaz mislim, da je važno, da ni nič pod prisilo. Če se user posted image  sami dvigujejo, je po moje čisto OK.
Naš Tim je pa spal od 22.30 do 5h, potem spet do 7.15. Malo se je podojil in pocartal. Zdaj ga pa še kar vleče že od 8h. Tudi včeraj je spal do 9h in me je že bilo strah, da je resno zbolel. No, potem sem videla, da je bil cel dan živahen. Zaenkrat je še vedno samo prehlad.
Meni je ta sezamov napitek in kuhan sezam zelo grenak. Ga moram res na EX spiti. Sezam pa pojem v čokolinotu. Meni se zdijo ponoči prsi dosti bolj napete kot podnevi. Dlje časa Tim ne je. Morda pa tudi počitek kaj naredi.
LP

lana38

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1224
7.3.2008 9:34:22   
ElaM
Ojla, res so lepi-e tile naši otročki.

Manca tudi skoz gruli, pa se smeje. Pridna je. Sem brez pripomb.user posted image  Čaja ji ne dajem, kakšno žlico prekuhane vode sem pa tja. Ko je imela krče sem ji kuhala Bebi čaj, se mi zdi, da še najbolj pomaga.
Ayo, med prazniki mene verjetno ne bo na srečanje. Računam, da bo ati doma in bomo skupaj. Se po cele dneve nič ne vidimo, domov hodi, takrat, ko mali dve gresta spat.user posted image
Želva, daj raje Manco nosi spredaj tako, da jo boš imela v taki pozi, kot je v lupinici. To jim običajno tudi paše, da lahko firbcajo okoli. Zelo slabo je za hrbtenico, da se pestujejo pokonci, meni je P rekla, da se nekako hrbtenica seseda, če so preveč pokončni.
Naša pa glavo bistveno bolj obrača v levo, tako da delava neke vaje. Upam, da bo pomagalo.
Loncica, kdaj imate posvetovalnico? Škoda, da nismo pri isti P. Naša je ta teden prišla iz porodniške tako dazdaj bo, končno, vedno ista.
Skaana, je oče že bolje? user posted image  Pa, da ne boste dobile kakšnega rota. Zdi se mi, pa da zna biti ta reakcija kar dolga, v bistvu preboli rota v bistveno lažji obliki.
Še slika moje  miške. Lepo bodite.
user posted image

:)

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......