Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 6:15:56
|
|
|
|
willma
|
A veste kaj, papige ste, ker ponavljate za Frutko! Jaz niti nisem vedela, da ima Frutka izbrano to ime, če bi, bi bilo pri nas drugače. Tako pa že dva meseca doma govorimo o Lili. O imenu nisem kaj preveč razglašala, čeprav vem, da sem zadnjič pred Astorijo to povedala na glas, pa nobena ni nič rekla, zato je bilo zdaj za mene to še toliko bolj presenetljivo. O imenih se sicer nisem hotela pogovarjat, ker vem, da so ene pač brez kakeršne koli "fantazije" in znajo izkoristit takšne situacije. Pa sem zadnjič vseeno ravno v izogib takšnim situacijam povedla in ni nobena nič rekla Pri nas smo pred tremi meseci iz imena Lara prešli na ime Lilia in pred dvema mesecoma iz Lilia je nastala Lili. Punce moram priznat, da se pri tem hecu glede imena, nisem nič smejala! Sem pač ena od tistih, ki sem na to nekoliko občutljiva. Upam, da Frutka ne zameri, ker v koliko bo naša po UZ, po rojstvu tudi , obstaja 99% verjetnost, da bo ji ime Lili.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 6:22:07
|
|
|
|
willma
|
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca Glede seznama - za nove ne bo tako zanimivo, bolj bo za tiste stare RR-jevke... ki določene anonimne poznajo! Zgleda, da sem prestara RRovka Ok, bom raje rekla, da sem premalo zvesta RRovka, se meni bolje sliši
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 9:14:14
|
|
|
|
Janey
|
k in m jakec ima še vedno ta trdi kakec in ga spravljamo ven po obrokih. Z nogicami pritiskamo proti trebuščku, on kriči, kakec pa gre ven po milimetrih....še vedno...se gremo potem ko ati pride domov k zdraviku. Bošček je..nepenehoma samo pritiska in nič se ne premakne. Tu pa tam mu uspe celo prdnit če bi to vedela, da to mleko trdi kaki povzroča ga mam raje cel dan na rokah ko ga zvija kot pa zdaj to...ker je to huje..in vsakič se mu strga tam pri ritki in mu teče kri. Boček moj mali...samo bi ga cartala Ob takem trenutku se tepem po glavi zakaj nisem še malo vztrajala za dojenje, mogoče bi pa šlo in se zdaj to nebi dogajalo...ampak glede na to, da sem brez kakršne koli težave ostala brez mleka, čeprav sem si še črpala tiste malenkosti in mu jih dajala ko jih je bil dovolj za en obrok. Bomo videli kaj bo danes rekla pediatrinja. Upam, da nam da kake kapljice al pa kaj, da se pokakamo. Grema spet malo telovadit..upam, da se spet malo pokakama.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 9:17:04
|
|
|
|
Marusah
|
Jutro... Mi smo padanes na srečo kr do 8.30 potegnil Seveda z vmesnim hranjenjem. Sem se pošteno naspala. Zdej pa samo še sonček čakamo, da gremo malo ven. Pa kuker kaže, ga spet nič ne bo Kak ste smotane glede imen Pa sej ni važno, če že ima kdo enako ime... Sej se vsa "normalna" imena ponavljajo... Če hočeš, da ima samo tvoj neko ime mu moraš pa dati eno čist novo, nevsakdanje.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 9:21:13
|
|
|
|
Marusah
|
Janey upam, da dobita pri zdravniku kako zdravilo, da bo Jakec lažje kakal. Božček mali...si ga kr predstavljam, kako se muči. Že naš pikec se joka pa muči, ko ga krčki dajejo, pa se potem normalno pokaka. Kako mora šele Jakecu bit hudo.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 9:22:03
|
|
|
|
barbaw
|
Janey sicer boš videla kaj bo rekel pediater, ampak tole mleko bote morali menjat. je toliko ponudbe, da ena bo pa že mogla biti prava. Mi nismo imeli težav s kakanjem in ne vem, kako naj ti drugače svetujem. Grem malo poukakt, če je kdo kaj pisal o tem.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 9:28:35
|
|
|
|
barbaw
|
Janey sladek kamilčni čaj ali pa janežev čaj. Kaj mu daješ kaj za pit? Če boš kuhala kamilice ne sme biti vrečka v vodi. Drugače pa ima HIPP instant čaje od rojstva dalje. Moraš na embalažo pogledat kateri so, ker je več različnih. Mi smo našemu Jaku dajali kar hitro čaj za pit, ker je bilo toplo. Zdaj sicer ni, mu bo pa pomagalo pri prebavi. Če ne pa masaža, ki pomaga pri rpebavi.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 9:40:49
|
|
|
|
Janey
|
pikjemo čajek ja tudi našla sem sa ta novalac ac trd kaki dela...smo že menjali, nazaj na 1. bomo videli...kaj bo rekla pediatrinja marusah za prespano noč si jo zaslužiš revica
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 11:42:05
|
|
|
|
mehurčica
|
Ooo, bubi, končno med neanonimnimi! Willma, mogoče sem jaz prišla zadnjič pozneje, ko si rekla da bote imeli Lili. Jaz sem mislila, da bo kar Petra. Drugače pa za Frutko pa sem vedla ja. Smo bolj pogosto skupaj na sprehodih in si pač bolj zapomnim, če mi kdo večkrat reče za kako ime. Sicer pa jaz nisem prav nič jezna na K&M, da je za mano ponavljala pri imenu za sinka. Nič, morem it. Eni hoče na sprehod. A ime Eni pa nobeni ni všeč. Nič ne bom jezna če jih bo več.
< Sporočilo je popravil Eviii RR -- 7.3.2008 15:19:40 >
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 12:31:18
|
|
|
|
trnuljčica
|
No, da se malo oglasim. Če bo našemu kaj dol odpadlo ne bo Lili. 99% bo Ronja. No, saj mu tako ne bo nič odpadlo. Sicer sem se sedaj že tako navadila na idejo, da bomo meli fantka, da bom verjetno prav čudno faco v porodni naredila , nato pa ,če bo . Za fantka sem tako zadnjič povedala kateri dve imeni sta aktualni pri nas. Sicer sem še kar ok. Razen včerajšnjih slabosti, zaradi težav z kislino. Se nisem mogla za kosilo upreti češnjevemu paradižniku z rukolo. Nato pa za 5 minut užitka dobila 2 uri trpljenja. Sem se zaklela, da me do poroda paradižnik več ne vidi. Uživajte punce
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 12:45:45
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Eh, Willma, pa kaj si tak občutljiva? Če je pa hec, sploh pa, kje smo omenjale tebe???? Pač, Kekec je imel idejo o Lili, sem pa to napisala na RR, da se vse malo nasmejimo. Meni je bilo smešno, pa sem to hotela delit z vami. Itak, a misliš, da si ob poplavi nosečk zapomni katera, katero ime bo kdo imel? Verjemi, da ne. V seznamu je pa tudi samo eno ime zapisano (vem, da je Maja, ne vem pa od koga, grem kasneje gledat).
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 12:47:32
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Nato pa za 5 minut užitka dobila 2 uri trpljenja. Sem se zaklela, da me do poroda paradižnik več ne vidi. Trnuljčica, mene je včeraj kislina pekla kar cel dan, pa nisem nič takega pojedla... Je pa res to, kot si napisala: za pet minut užitka 2 uri trpljenja. Če je res samo 2 uri...
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 12:56:21
|
|
|
|
arabela*
|
oila,čveke Danes sva z malečko spale do desetih(kak je pasalo) Jutri pa bomo delali,je treba nekaj poštemat,pa pobelit,tak da ne bo časa uživat Wilma,pa daj no,pa kaj se zarad imen sekiraš,malo heca mora bit
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 13:03:51
|
|
|
|
Janey
|
Jakec je mehko kakal sicer se še kar napenja, ampak ko smo menjali mleko je spet mehki kakec. Nič več one formule za kolike...nas je stala 2 dni trpljenja. Mi je tako odleglo, da sem kar skakala od veselja. Glede imen pa...jaz bi dala otroku ime tak kot je meni všeč in kot si želim ne glede na to, da že ima moja prijateljica/znanka/soseda istoimenskega otroka. Če nebi dala bi se za vedno sekirala. Pač jaz imam ene par imen za pupo in ene par za fanta že od malega in nič mi ne more preprečit, da jih tako poimenujem kot začutim da je najbolje. Tako imamo mi tudi jakeca, pa jih še kar nekaj poznam ki imajo jakece.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 17:16:19
|
|
|
|
renatka
|
Res je bil samo hec, Willma ne zamerit! Jaz vem, da bo Frutka dala ime svoji Lili že dober mesec, ker ga je tudi dala na forum in ker sva midve ful dobre prijateljice ne bi mogla dat isto ime. malo heca mora bit, da nam ni dolgčas. l.p.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 17:30:19
|
|
|
|
barbaw
|
trnuljčica tale vaša Ronja me spominja na knjigo Rhonja razbojniška hči. Je bila pa dobra knjiga. Tista Maja pa bo naša. Jo imamo izbrano že 6 let. Prvi je bil sin pa ni Maj, zdaj pa bo kar lepo Maja, ker je bila to najina izbira že pred toliko leti. Imamo tudi sosedo Majo, pa se na to ne oziram. Verjento se bo prej ali slej odselila. Če je komu kakšno ime všeč kar naj ga da otroku, saj ga bo otrok nosil celo življenje in ve boste živele z otrokom. Janey da je s kakanjem boljše. Moj svakec je bil tako kontra, da je njega namesto formula za odpiranje zaprla, formula za zapiranje pa odprla. Žal je pač treba probat. Je kar hudo s kolikami samo pa minejo in potem se sploh ne spomniš več kako je to in kdaj je minilo. Boljše je kakšen čajček in masiranje pa boste preživeli. Pa kapljice na dudo ali cucelj, da bolj primejo.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 18:31:58
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Jeeeeeeeeee... jaz sem pa danes dobila e-paket za novorojenčka. Joj, morale bi videt, kako se je Kekec razveselil paketa! Takoj je rekel: "To je pa za dojenčka, a ne mami?" Jaz sem se pa skoraj stopila zraven, ker se je res tako veselil pleničk, pa brisačk... Malo me je pa šokiralo, ko je našel mako majčko št. 62 in si jo oblekel... Je rekel, da mi bo samo pokazal, kako se to obleče! otem pa je vzel bombažne krpice, jih odprl, privlekel svojega dojenčka in ga začel pokrivat z njimi... Taki srček je! Zadnjič je izjavil: "Komaj čakam, da bo april! Takrat bom dobil dojenčka!" Kar jokat sem začela. V sredo je v vrtcu našel črva... ki mu je pokazal luleka! Janey, vidla sem, da obstaja Novalac mleko proti zaprtju otrok... Samo ne vem, če je to že primerno za Jakeca ali ne. Pa ne bi šla k pediatru še pred prvo posvetovalnico? Saj ne rabiš čakat, če imate takšne probleme z malo štručko. Moj Kekec je prvič bil pri pediatru, ko je bil star 12 dni... Je rabil dodatno dozo nekega vitamina... joj, pa sem pozabila, kateri je to bil - K ali kalij ali kaj že... Kje je že to!
< Sporočilo je popravil kekec in mojca -- 7.3.2008 18:35:45 >
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 19:40:58
|
|
|
|
Janey
|
k in m sem videla ja za ta novalac. Pa ni mi za eksperimentirat s tem...ker tut oni ac vsebuje neke emulgatorje in neke stvari, ki jih ni treba da jih otrok dobi. Smo šli nazaj na ono mleko in čist lepo kaka. Napenja ga pa isto. Bomo raje s čajem in kapljicami to šli skozi. Sicer pa mi ni težko ga malo več pocartat in z njim telovadit in mu buščka masirat. Mi je to samo v veselje, pa še zelo mu pomaga. Sem jezna nase, da sem sploh poskusila, samo sej sem hotela samo dobro. Tvoj kekec je pa res en luškan fantek res so zlati ti mali sončki naši in tak lepo ti znajo dan polepšat. Vem sem čuvala eno pupo od 8 mesecev do lani decembra ko je bla stara 3.5 in je taki sonček. Prav energijo ti dajo ko imajo kake lušne izjave in ko kaj takega nardijo. Kekec ti bo pa zelo pomagal pri dojenčku majčko mu že zna oblečt, ker mami ti še ne veš kak to gre on te bo pa lepo vse naučil, sploh ne vem zakaj hodiš v mš
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 19:46:34
|
|
|
|
barbaw
|
Janey sicer se jaz ne spomnim več, ampak se mi zdi da ti dajo v posvetovalnici AD3 kapljice. So vitamini, ki naj bi jih dajal otroku. Sicer me bo zdaj katera napadla (mogoče pa ne), ampak jaz jih nisem dajala, ker močno napenjajo. Ti že vnaprej povem, da se ne boš čudila, če bo kaj slabše stanje ko mu jih boš dajala. Moj škrat je ravno tako zrastel brez njih in mu rajši dajem sirup z vitamini. Pa naredimo vsake toliko časa eno kuro.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 19:59:51
|
|
|
|
Janey
|
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw Janey sicer se jaz ne spomnim več, ampak se mi zdi da ti dajo v posvetovalnici AD3 kapljice. So vitamini, ki naj bi jih dajal otroku. Sicer me bo zdaj katera napadla (mogoče pa ne), ampak jaz jih nisem dajala, ker močno napenjajo. Ti že vnaprej povem, da se ne boš čudila, če bo kaj slabše stanje ko mu jih boš dajala. Moj škrat je ravno tako zrastel brez njih in mu rajši dajem sirup z vitamini. Pa naredimo vsake toliko časa eno kuro. hvala sem že danes v au v lekarni kupila samo d vitamin ki ga oni tam uporabljajo in ne napenja(baje) grdo ga šraufa...zdaj so se komaj malo umirili...ampak sej ko potelovadimo pa se sprdi je kar ok. To spada zraven. Vsi smo dali to skozi.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 20:13:39
|
|
|
|
barbaw
|
Res smo skoraj vsi dali to skozi. Eni nimajo problemov. Je pa hudo, ko si nemočen in ne veš kaj bi. Upam, da po drugem porodu ne bom tako občutljiva kot prvič. Je bilo kar hudo in sem tudi jaz jokala od nemoči. Sem bila tako napsihirana, da nisem več vedela ali sem slaba mama ali pa kaj drugega. Pa vse to mine, kar hitro.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 21:27:26
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Teh kapljic tudi jaz nisem dajala. To sem povedla pediatrinji, pa je rekla, da ni nič narobe, naj bo pač malo več na sončku, pa bo. In smo se tega držali. Pa ni bil nič rahitičen. Moja mami je rekla, da tudi ona meni ni dajala teh kapljic. Pa sem (skoraj) čisto ok. Punce, meni se zdi, da sem dobila popadke. Ful me šraufa, na vsake tolko časa zaboli, otrdi trebuh in potem spusti. Pa ne gre samo za trd trebuh... ampak prav tisto šraufanje, kot pri driski... tako kot je bilo pri Kekcu. Zdaj si bom točno začela merit.
< Sporočilo je popravil kekec in mojca -- 7.3.2008 21:30:06 >
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 21:47:06
|
|
|
|
mehurčica
|
Ojej, K&M. Upam, da še malo počaka malecki/a! Samo dobra dva tedna še, pol pa lahko. Pa daj, zadj pa spat ne bom mogla it... pa tak sem zaspana.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 22:09:47
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Mehurčica, ni panike, če se prej rodi. Mene ne skrbi več, moja G mi je danes itak rekla, da ji UZ "kaže" PDP 8. aprila (enako je že pred tedni rekel tudi dr. Japelj v P). Otrok ima že skoraj 2500 g... Prej sem spila magnezijevo tableto, ščipa še vedno, vendar ful neredno in precej manj kot takrat, ko sem prvič pisala. Če bom šla v P, ti bom poslala SMS. Pa mislim, da še ni panike... tak da kar pojdi spat. Tolažim se, da je bil MV dopoldne na pregledu še dovolj dolg in tudi posteljica čvrsta in ohranjena. G ni opazila nobenih znakov poroda, čepek se tudi še ni odluščil... samo ščipanje.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 7.3.2008 23:06:17
|
|
|
|
mehurčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca Tolažim se, da je bil MV dopoldne na pregledu še dovolj dolg in tudi posteljica čvrsta in ohranjena. G ni opazila nobenih znakov poroda, čepek se tudi še ni odluščil... samo ščipanje. Ti se kr tolaži ja. Meni je odtekala voda, pa mi je v P ob sprejemu sestra rekla:"Vi ste pa še čisto zaprti, vse je še čisto zgoraj,MV dolg...pa ste sigurni, da vam je voda odtekla?" Potem sem pa imela že kar kmalu konkretne popadke. Sicer sem pa potem vseeno počakala na jutro, ko so mi naredili CR. Čez noč me nihče ni prišel kontrolirat. No ja, glavno da je vse ok. No, lepo bi že bilo rodit na dan žena.
|
Bi obiskovali zobozdravnika, ce do njega ne vozi lokalni promet, se pravi bi se morali vedno odpraviti z svojim avtomobilom ali iskati drug nacin prevoza?gagagaBi obiskovali zobozdravnika, ce do njega ne vozi lokalni promet, se pravi bi se morali vedno odpraviti z svojim avtomobilom ali iskati drug nacin prevoza?da (
88%)
ne (
12%)
Število vseh glasov: 48Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!