mamuška
|
Pa ženske, ve ste nore !!! Tolk se pa že dolg nisem narežala, kot nocpj. Moram probat, kako eteričen učinek ima oleovit (btw - dajem 2 kapljici od vekomaj in na vekomaj) Vidm, da met idrščino na čez. Moj mož je iz tistih koncev, sicer še iz mal večje vukojebine kot Idrija, iz Cerknega, in ko sva začela hodit en k drugemu domov, sem jaz glih ke nek v sredo dojela, o čem je v nedeljo tekla beseda pri kosilu Marena je ena lažjih. Ko me je tašča vprašala, če "kanutire pehlam", sem jo gledal ko tele v nova vrata Je mož povedal, da jih ne, da "kar pahlad in abliče" "Tu j pa tak namarn" je dja tašča pa papehlawa Pol smo mel wawiwnke na čez. Ker ve, kwa j to? Wawiwnk ? Tanayya - ššššššššššš!!!! Pol me je tašča nazjala, da sem "an ciu kwatrowc na čivlh not prneswa" Jezus Marija, kwa pa j to "kwatrowc"???? Pa me pogleda, ko da sem z lune in zabrus "an mau weč bonk!" Pa se zalet! Evo, zdej mate pa tri "zadatke": wawiwnke, kvatrovc pa bonk. Tista ki najde vse 3, častim sadno kupo! Domorodke ne smejo prišepetavat. Drugač je blo pa men najhujš, ker na teh koncih zadnje zloge pojedo. Ne rečejo "sem delala" ampak samo "sem dela" in pol pridejo ven kozlarije. Reče tašča "sem dela na wrt" Jaz pa "kaj pa?" Ona pa "ja, dela sm" Jaz pa spet "kaj ste dela na vrt? A sušit?" (Pri nas denemo - ne damo - nekaj na vrt sušit npr) Me gleda ko da mam tri oči - "bandibjo sn sadi!" No, pol mi je mož razložu, da to pomen, da je delala na vrtu in je endivjo sadila (khm!! pr nas se seje!). Pol se mi ravno povrne kri nazaj v žile, pa prav "pa še nisem kampli!" in se bla spet v riti. No zdej vem, da pomen, da ni dokončala. Mislm, ta pru let sem bla tam bl zgubljena ko sred Amsterdama 100 km od doma, pa 3/4 ne zastopiš Smo se pa enkrat na smrt narežal, ko je naš ta večji bil pri žlahti v Idriji na obisku, pa nekaj govorimo in tamal nekaj dostavi. In ga moževa teta vpraša "ki maš pa ti za prdet?" (bi se prevedlo "kaj maš pa ti za dodat?" Tamau pa odrezavo nazaj "V družbi se ne pldi. Če že glih tleba, se gle ven pa stlanišče!!" Drugač sem pa prišla na svoj račun čez par let tud jaz, ko je tašča navskriž gledala ob naših ocvirkih Pa če se zresnim malo: dobili smo izvide D.-jevega imunskega sistema in je še vedno zero, nula, ničla. plonk. S tem je cepljenje - hvala Bogu! - odloženo do nadaljnega. Končno imam na kupu vso dokumentacijo za tisti dodatek. Sanirali pa smo železo , tako da se je zgodnje uvajanje Gh le izplačalo!! Jeeeeeee! Sem ful vesela, ker so nama že nekaj grozili z nekimi injekcijami - gravž boleči! Hgb ima 113, nove krvne celice pa so tudi začele nastajat. Skala mi je padla od srca! Mi za kaka druženja na žaaaaaaaaaalost še nismo. Lahko gremo na kako igrišče, na kako teraso, še vedno pa imamo strogo prepoved zaprtih prostorov. Za D. so posebej nevarne črevesne in respiratorne okužbe, vrednosti so zanemarljivo nizke. Tko da Pa bo že, vse bo šlo mimo, samo da zdravi ostanemo! Grem še malo delat! Lepo spančkajte!