Kasija
|
Suzanamai za rd od moža lahko samo napišem darila, ki bi se jih moj razveselil: - bmw ( ),
- lcd televizija (moj jo sicer že ima, bogi si jo je moral kupit sam),
- vse tehnične igračke sploh - recimo garmin s programom slovenije, da vedno ve, kje je in kam gre (ok, ta je tudi meni fenomenalna stvarca),
- kakšen izlet s tabo tudi (samo ne vem, kako gresta lahko z ),
- odlično večerjo - recimo v trstu ali kaj neobičajnega,
- letno vstopnico za savno - recimo Sense v lj,
- letno karto za šport ali oglede tekem,
- knjižico bonov, ki jih sama narediš v stilu "masaža nog s strani soproge" "pomivanje in sesanje avta, ko se ti ne da" in potem lahko bone koristi po želji
- zabavo za rojstni dan, kjer pobrskaš za res starimi prijatelji iz oš in mladosti in jih povabiš za presenečenje
Dojenje ponoči - sem že napisala, se mi zdi, da pač dojim eliana, ko hoče in me ne briga mnenje drugih. Babice, sosedi, ipd. so mi tu nepomembni, drugo je pa mož. po moje gre tu za problem dojemanja med partnerjema. zdaj bom pa jaz zatežila (jasna te nadomeščam na psiho področju) in sicer: mama in dojenček sta po rojstvu še vedno psihofizično povezana in ta povezava je za otroka ključna v socialnem in psihološkem razvoju (v fizičnem sicer tudi - so raziskovali in dognali, da je smrtnost osirotelih dojenčkov, ki so bili dobro hranjeni, a premalo pestovani zelo visoka). očetova vloga je, da sčasoma v ta pretesno povezan prostor vpelje zunanji svet. recimo preveč zaščitniška mama ne bo dovolila 3 letniku, da teče, da ne bi padel (izmišljen primer pač). očetova naloga je, da mamo spomni, da otrok raste in že marsikaj zmore. V glavnem partnerji vidijo otroka bolj iz stališča sveta okrog, v katerega se bo mali moral vključiti. pri sebi vidim, da jaz otroka preveč ščitim, mož pa ga hoče včasih prehitro podati v zanj preveč nove situacije. v takih trenutkih globoko vdihnem (po hudem in divjem prepiru seveda ) in se spomnim na njegovo in svojo vlogo, ter pretehtam argumente. Skrušeno priznam, da ima včasih tudi on prav. Živa, da ne bo pomote - dojiti ponoči NI narobe sploh, samo tvoj mož v tem primeru prezgodaj opravlja svojo vlogo prekinitve povezave med tabo in otrokom. prekiniti jo bo potrebno, da ne bodo naši sončki še pri 30 nam v breme , ampak sčasoma. zdaj pa tako ti kot otrok to potrebujeta - še bolj kot ti. Srečanje - lahko četrtek Hvala za info o stolčku. če ne bi vprašala, bi sigurno kupila kakšno lepo plastično zadevo.
|