marita
|
porodna zgodba: no na moj pdop, se ni čez dan nč dogajalo, hodili smo po trgovinah, srečevali znance, se pogovarjali o tem kdaj bo, pa da nč ne kaže na to, da kaj bo. He, he, he. No domov, smo pršli ob 20.30, grem na wc in vidim rahlo rdeč izcedek. Takoj sem vedela, da bo to gotovo začetek čepa. Točno ob polnoči se pravi na 2.3. se je začelo zarec, imela sem naravni domači klistir. He, he, he...od polnoči do 2.00 sem sedela na wc in srala po domače povedano. Vmes so me mal šraufal popadki ampak nč konkretnega, pa skoz je bila prisotna kri, sicer ne veliko, ampak bla je pa skoz. Od 2.00 do 2.40 so bili popadki na 3 minute. Jap, kr naenkrat se je začel dogajat in bolelo je ful, sem komaj predihovala popadke kr na wc. Seveda kokla neumna še takrat nisem verjela, da je to to. Potem sem 2x še bruhala, no pol me je pa tolk šraufal, da sem bla že komi pokonc. Vrgla sem desca pokonc, ki pa kar ni mogel verjet da gre zares. V parih minutah sva bla v P in jaz v sprejemni. Babca je ugotovila, da sem do konca odprta in da gremo kr takoj rodit. No v porodni so se pa moji popadki kr ustavili. Čakal smo 40 min, pa sem imela v tem čas samo 3 popadke. No pol sem dobla flašo z umetnimi. 2 popadka sem predihala, 3 pa že pritisnila in glava je bla zunaj, kmalu pa še trup in nogice. Tako se je rodil naš sonček. Itak da sem fasala šive, ampak bom že preživela.
|