|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ali res samo jamram?
2.3.2008 20:43:30   
Anonimen
...kot da te ima samo za kuhanje, popsravljanje, pedenanje in rojevanje otrokuser posted image ). Pa srečno.
Imam ta občutek, ja. Sicer pa hvala vsem za odgovore, sem se ornk zamislila nad tem. Lp

Pa lahko s tem zivis? in kako se vidis v tej perspektivi cez pet, deset let?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
2.3.2008 20:48:13   
Anonimen
Sem že v tej perspektivi ca. 10 let.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
2.3.2008 20:49:59   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Dvakrat sem prebrala tvoj sestavek in še vedno ne morem verjet, da je to res. Da se kaj takega res še kje dogaja, da se kdo res spusti v vlogo predpražnika.
Da jamraš?
Punca, uslužna si, potrpežljiva in požrtvovalna. Preveč, veliko preveč, zato pa tako s tabo delajo.

Se strinjam. Jaz te po pravici povedano sploh ne razumem. Zakaj pa kuhaš vsem, pa zakaj poslušaš, da te še kritizirajo zraven, pa zakaj se ne postaviš zase? Kaj se pa lahko zgodi, če se boš postavila zase? Bo kakšen tulil nate, bo nespoštljiv? Boš pa še ti povedala svoje nazaj, pa kaj potem, ne štekam strahu? Predvsem pa je pomembno, da boš nekaj naredila. Zase seveda.

Tale tvoj mož je glih tko nesramen do tebe, kot tvoj tast. A veš, moj mož bi se zame fejst potegnil, če bi mi kdo kaj težil. tvoj pa se vede, kot da je prestrašen, egoističen človek. Po moje morata vidva oba najprej premagat strah. ker ti si taka, kot si, ker te je strah. česa ne vem, ampak te je. Tvoj pa se boji mogoče tega, da bi izgubil socialno varnost, da bi ga oče ven vrgel ali kaj podobnega, zato mu kima in tebe v drek tlači...matr, da bi vsi jedli pri nas, ko bi jaz skuhala... jaz pa v dnevni sedela, pa bi mojega vprašali, kje je otrok, mene pa nobeden ne bi omenil, al pa da bi njegov fotr skuhal kosilo, ap povabil samo njega, mene pa ne....jih po moje moj fizično čez okno vrže pa nikol več ne pogleda....matr bi jaz tvojega deca okol kepe, nesramen je ko ..... tvoj dec tebe zihr nima dovolj rad, potem ti pa še reče, da samo jamraš.... a veš, saj res samo jamraš, nič pa ne narediš....on sliši samo bla blabla, ker nič ne narediš, še kar narej jih strežeš.....uf tu mač)
Eh, zelo dolgo zgodbo bi napisala, če bi šla v detajle, kaj naredit, ampak po moje itak ni rešitve, ker tebi še ni prišlo do meje. Predolgo lajtngo imaš, predaleč lahko ljudje gredo pri tebi. Razumsko se moraš naučiti biti ego, imeti sebe rada, naučiti se moraš reči ne. Včasih je to dobro, zelo dobro, čeprav so te drugače učili. Ljudje te lahko ljubijo, ko te spoštujejo, spoštujejo te pa takrat, ko jim postaviš meje. Ti tvojim nisi postavila meja, zato te ne spoštujejo, niti te ne ljubijo. Tako to je.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 53
2.3.2008 20:54:33   
Anonimen
Sem že v tej perspektivi ca. 10 let.

In kako zdrzis?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
2.3.2008 20:56:22   
Anonimen
Ti tvojim nisi postavila meja, zato te ne spoštujejo, niti te ne ljubijo. Tako to je.

Tako je razumeti.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
2.3.2008 21:10:30   
only_me
ce bi bila jaz na tvojem mestu, bi najprej deda vprašala, s kom je poročen. Al s fotrom, al z mano. Pol bi pa se držala nasveta, ki ga je napisala marogica. Ampak ne onega z večjo mizo, pač pa tistega, kjer naj bi jedel vsak v svojem nadstropju.

In .... NE jamraš. dobra si, da to prenašaš, k meni bi verjetno dekl dvignilo in bi bla kregarija....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
2.3.2008 21:59:08   
kaya2007
ne morem ti odgovorit niti svetovat, ker živiš čisto v drugačnem svetu. za izboljšanje svojega položaja pa verjetno ne boš naredila ničesar..škoda, ker bi ti privoščila lepše življenje, si ga definitivno zaslužiš!

(odgovor članu only_me)
Neposredna povezava do sporočila: 57
2.3.2008 22:09:50   
mama54
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

ne morem ti odgovorit niti svetovat, ker živiš čisto v drugačnem svetu. za izboljšanje svojega položaja pa verjetno ne boš naredila ničesar..škoda, ker bi ti privoščila lepše življenje, si ga definitivno zaslužiš!

Pod to se podpišem, ker isto mislim. Niso krivi niti tvoj mož, ne oče. Njim paše, da jih razvajaš. Kriva si sama, ker to dopustiš.

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 58
2.3.2008 22:12:58   
Anonimen
Niso krivi niti tvoj mož, ne oče. Njim paše, da jih razvajaš. Kriva si sama, ker to dopustiš.

Ne vem, ce je potrebno se dodatno zbujati obcutek krivde...ne verjamem, da bo le-ta kaj pomagal. Mozgane so ji domaci ze dodobra "sprali".

Povej, decembrka, a vidis kaksno konkretno resitev?

(odgovor članu mama54)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
2.3.2008 22:18:45   
taja27
Niso krivi niti tvoj mož, ne oče. Njim paše, da jih razvajaš. Kriva si sama, ker to dopustiš.

Ne vem, ce je potrebno se dodatno zbujati obcutek krivde...ne verjamem, da bo le-ta kaj pomagal. Mozgane so ji domaci ze dodobra "sprali".

tle se jst popolnoma strinjam z Mič ... tega decembrka res ne rabi ... a si lahko zamislite koliko poguma je potrebno, da si sploh sposoben takšnega priznanja? kot prvo sebi in kot drugo na forumu ... pa čeprav pod nikom ... jst upam, da je to priznanje prvi korak k spemembam v njenem življenju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
3.3.2008 0:08:37   
karmy
Meni pa ni jasno zakaj se temu t.i. gospodarju pustiš? Če mu kaj ni prav, pa naj on kuha user posted image Ti si pa tudi ena deklica za vse, izkoriščajo te na POLNO in taščina bolezen ni izgovor da si ti suženj ... Ne vem no, mogoče je tebi všeč da dela ta možakar s tabo kot z predpražnikom, vendar ej si vredna veliko več od tega in se tega tudi moraš zavedati. No vsaj jaz bi mu lepo svoje povedala, naj bodo hvaležni da te imajo

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
3.3.2008 0:23:24   
mama54
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Zakaj Mič, sama se more postaviti na svoje noge.Naši nasveti ji s tem, da sama ne naredi koraka naprej nič ne koristijo.Tudi pomolovanje ne, saj že 10 let tako trpi. Ali misli še naslednjih 10 let tako živeti? In ko bo rešila ta problem, da bo spoznala, da je tudi sama nekaj vredna z otroci vred, takrat ji lahko z veseljem zaploskamo.
Mislim, da me bo Decemberka razumela kaj mislim povedat.

< Sporočilo je popravil mama54 -- 3.3.2008 0:26:25 >

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
3.3.2008 1:25:05   
Anonimen
No, tamal je šel spat, jaz pa za računalnik.
Ne morem verjet, kar ste odgovorile. Ne da ne jamram, ampak mi daste čisto prav, ko mislim, da je to izkoriščevanje, pedenanje, seveda enostransko brez vsakega spoštovanja. Začela bom delati na tem, definitivno. Na lep način. Da se rešim tega. Če drugega ne, vsaj da jesta dol. Sicer bi lahko moji zgodbi še marsikaj dodala, pa vidim, da sem povedala že več kot dovolj, da ste si ustvarile sliko.
Gina, česa me je strah, če bi mu postavila meje, se že cel dan sprašujem. Ven nas ne more kar tako vreči, da bi vpil name tudi ne verjamem, da me pa ne šmirgla, me pa itak že ne. Obiske pa katere imam, že itak grdo gleda, mi je to omenilo več kolegic, ki pa se ne poznajo med seboj. Valjda, na zunaj blišč (velika hiša), da pa ne bi kakšen videl, kaj se dogaja znotraj, pa boljš, da nobenega ni.
Da pa sem v ta drek prišla je pa definitivno kriva vzgoja, saj sem odraščala v takem okolju. Ke je oče kmalu umrl, je mami postavila brata na mesto gospodarja, ki je ostal doma, za katerega se je delalo. Jaz sem delala kot črnc, ne da bi kdajkoli pomislila, da bi tudi meni dali za opravljeno delo kakšen tolar ali drugo nagrado. Preprosto rečeno, o svojih potrebah nisem niti razmišljala. Letos poleti sem se jim uprla, saj imam po očetu zapisan nujni delež, kateremu bi se morala odpovedati v korist brata, ker naj bi po njihovem moralo vse ostati doma. Zdaj stikov s svojim nimam več, niti čestitke mi niso poslali ob rojstvu otroka. Naj omenim, da je zame ogromen napredek (ki ga moram vsekakor nadaljevati), da sem se uprla moji materi, saj sem vedno plesala, kot je želela. Ker mama je bila zame vendarle mama.
Marsikaj si verjetno mislite, jaz pa ko tole pišem in berem, se ne čudim (svojim vrsticam), zakaj je včasih  v meni toliko besa, jeze in nerganja. Pa ne vem od kje. Upam, da me bo življenje enkrat le izučilo. Človeku mora biti samo dovolj hudo, da to vse skupaj prekine, pa očitno mi še ni.
Vse tiste, ki znate poskrbeti zase, vsaka vam čast, jaz se moram to še naučiti. Ampak korak za korakom, mogoče mi bo kdaj uspelo. Hvala vam vsem, ki držite pesti zame. In hvala vam za kakršnekoli besede, žal še vedno potrebujem vašo  potrditev na to, kar že itak vem. Hvala. Lp

(odgovor članu mama54)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
3.3.2008 8:19:43   
Rubin.
Ampak korak za korakom, mogoče mi bo kdaj uspelo.

Evo to je prvi korak, ko pa v stavku ne bo več mogoče in kdaj, boš pa na konju user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
3.3.2008 8:51:13   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image
Korak za korakom, pa bo. A veš, ponižajo, izkoriščajo te lahko toliko, kot sama dopuščaš. S spoštovanjem je tako, da si ga pridobimo, ni to nekaj samoumevnega, Jaz takega tasta, kot ga imaš ti (in moža) ne bi mogla spotovat. Verjetno bi ju prezirala. V takem okolju je rasla moja mama, njen oče je bil bog, gospodar, ostali ničle. In mi je še danes muka gledat babico, ki se za vsako stvar sekira, sama sebe ponižuje in se ne ceni niti malo. Pa je toliko dala svoji družini, da več težko.
Pri iskanju samostojnost  (duševne, ne finančne smaostonosti) lahko pričakuješ, da ti bodo metali polena pod noge, ti skušali zbujati občutke krivde, te podredit. Ne pusti se. Šele ko boš sama postavila meje, te bodo začeli spoštovat in dolgoročno bo to bolje za vse. In poskušaj tudi možu dopovedat, da sta sedaj ti in vajin sinko na prvem mestu. Če drugega ne, moraš nekaj narediti zaradi sinka, da bo on imel drugačen vzor v življenju. Da ne bo svoje partnerke imel za predpražnik, temveč jo bo cenil, spoštoval. In  tebe tudi, navsezadnje.
Če se bo spet kdo pritoževal, da nekaj ni prav skuhano, lahko mirne duše vsakemu rečeš, da če jim kaj ni povšeči, si lahko skuhajo sami. V to si vložila veliko truda in časa in če tega ne vidijo, lahk oskrbijo sami zase. Jaz bi to rekla. Pa sem človek, ki zelo teži h kompromisom in nekreganju. Ampak tu bi mi pa dvignilo lonec user posted image .
Pogumno! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
3.3.2008 9:21:18   
Colt
Decembrka, deluješ mi kot dokaj inteligentna ženska, načitana in razgledana. Vsaj po pisanju sodeč. Torej, počasi ugotavljaš da imaš življenje zabetonirano v samo eni smeri..ljudem streči spredaj in zadaj. In počasi se zavedaš tega, da to ni lih vloga ki si ji pripravljena špilat celo življenje.

Ful dobr da si nam zaupala to, je pomemben korak, če ne celo najpomembnejši. Napredka pa ne bo, dokler tvoj v.r. mož, ne bo spregledal in videl tebe tudi v drugi luči, torej ne v luči sobarice, kuharice in seks objekta, temveč kot odraslo žensko ki si zasluži spoštovanje na vseh nivojih. Ko boš zmogla možu odpreti oči v tej smeri, bo šlo tudi s tastom kot po maslu, boš videla.

Grega

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 66
3.3.2008 9:24:27   
maruškaŠ
MOgoč bi blo dobr, da mu daš tole za prebrat.

Sicer pa dobra si, men bi se že zdavnaj zmešalo. Predobra si in pustiš se izkoriščati. Začni spoštovati sebe in drugim postavljati meje. Bi mu jst dala jamranje, ja.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 67
3.3.2008 9:41:47   
jolly123
Meni se zdi, da si takega življenja navajena in dokler TI ne boš naredila konec boš vedno znova v taki situaciji. Začni se malo ceniti, ni vredno res ne!
Pa kot prvo najprej odnose popraviti pri svojem možu. Mojemu še na misel ne bi prišlo, da noseča ob dveh otrocih pedenjam njegove ta stare in prenašam njihove muhe.
Je bila tašča enkrat pametna, pa jo je hitro postavil na realna tla.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 68
3.3.2008 12:51:18   
M1987

MarcelAlina user posted image

titleAndStar(2130,0,0,false,"","")
user posted image

Objave: 2130
Status: odsoten user posted image
Ne ne jamraš.Če je tašča bolana in ne mora kuhat bi jima jaz zraven skuhala in jima potem dol nesla,naj se doli najeta,ne pa da mi še tast pokvari apetit z njegovimi sočnimi pripombami,če pa mu tudi to ne paše in skoz neki komplicira,da ni vredu s kosilom si pa naj sam kuha.Možu bi pa rekla,naj se malo v tvojo kožo postavi.

Če imata možnost, da bi imela svojo kuhinjco in bi jedli skupaj, a za nejgove starše bi nesla dol. To ti je edina rešitev, vsaj dokler živite skupaj. user posted image  Vem da ti je težko, a ne obupaj user posted image

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 69
3.3.2008 15:18:11   
gojska
Men se tudi ne zdi, da bi preveč jamrala.
Upam pa, da ti je zdaj, ko si nam povedala boljše pri duši. In da boš ponoči spala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
3.3.2008 17:10:25   
Gina
Mogoče samo za razmislek in za lažje ukrepanje....zadnjič smo gledali en govor, pa je v njem pametni stric rekel:  
Če bi bil danes zadnji dan tvojega življenja, ali si ga preživela tako, kot bi ga rada? Vsako jutro si zastavim to vprašanje in če je odgovor prevečkrat NE, potem vem, da nekaj delam narobe, da moram nujno nekaj spremeniti.
Torej decembrka, ali delaš tako, da bi bila zadovoljna s svojim življenjem danes, če bi bil to tvoj zadnji dan?

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 71
3.3.2008 17:53:42   
Anonimen

Zakaj Mič, sama se more postaviti na svoje noge.Naši nasveti ji s tem, da sama ne naredi koraka naprej nič ne koristijo..

Kaj zakaj? Ne razumem tega zakaja....a da bi bilo dobro se dodatno vzbujati obcutek krivde, to si mislila, a ne?

Ja, jasno je, da vsak naredi svoj korak in da ti mojega ne mores. Ampak govoriti, da si za nekaj kriv, je jalovo pocetje, ce drugega ne, s tem ostajas v preteklosti.

(odgovor članu mama54)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
3.3.2008 19:26:55   
Anonimen
Hojla.
Čas je za spremembe...vam je kaj  znano? Danes sem kuhala in to samo za svojo družino. Preprosto kosilce. Kako svoboden občutek.user posted image
Moj je namreč tastu rekel, da imam danes in jutri opravke. Jutri jih imam res, danes pa sem imela na obisku kolegico. Tast je nato rekel, da si bosta zase skuhala te dva dni juho in meso, ki jima je ostala od včeraj. Tedaj sem se spomnila še nečesa; kadar je ostalo jedi  še dovolj za drugi dan,  je rekel, da dva dni zapored ne je rad isto. To se pravi, da lahko je celo tri dni zapored isto (resnica je ta, da se je dobesedno pri meni zmišljeval in to sem mu seveda tudi dovolila), poleg tega pa, zakaj se pa ni on ponudil nam skuhati kosilo, "če imam opravke"?
Mojemu pa sem rekla naslednje; da mu naj pač pove, da kuhati kosila za vse NE MOREM več, ker imam user posted image , ki mi vzame veliko časa. Do sedaj sem se pač trudila, ampak sem ugotovila, da ne "sfolgam" več. Preprosto in resnično.
Sicer pa jaz tasta ne potrebujem, ampak potrebujem;
- službo, da lahko preživim družino
- zdravje, da lahko delam
- ter ljubezen in  spoštovanje, da lahko družina sploh funkcionira.
Tako.
Pa še nekaj; mama54 je napisala, da mi ve pomagati ne morete. O, pa še kako ste mi s svojimi odgovori, mnenji pomagale, na kar se bom vedno spomnila, ko bom v podobni dilemi. Res pa je,da je vse odvisno le od mene, kako bom nadaljevala.
Pa verjetno kmalu odprem spet kakšno novo temo, saj bom morala delati še na mojemu user posted image . Se strinjate, kajne?
Lep pozdrav vsem

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
3.3.2008 19:46:22   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa še tisoč teh ploskajočih smeškov.
Prvi korak je vedno najtežji. Od tu naprej pa naj gre samo navzgor!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
3.3.2008 19:54:53   
baguSka
ali delaš tako, da bi bila zadovoljna s svojim življenjem danes, če bi bil to tvoj zadnji dan?

Se boljse, da se vsako jutro vprasas: cesa danes NEBI storila, ce bi vedela, da je ta dan moj zadnji.user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?