jencili
|
Ojla čvekice, evo tudi mene po novem med vami Najbolje, da si vzamem čas in spišem porodno zgodbo: ...skratka, v soboto 23.2. so se ob 16.30 pojavili prvi popadki na 5 min. Dragi je bil ves zadovoljen, da je končno čas za akcijo, sama pa se niti nisem dala prov zlo motit. Šla sem lepo pod tuš, si umit lase, medtem, pa so se tudi popadki po uri in pol nekako umirili. Seveda oba precej nesrečna čakava, kako naprej, ko se čez dobro uro popadki zopet pojavijo - tokrat na 7-10 minut. Tko je to spet trajalo kako uro in pol, potem pa so se začenjali pojavljati celo na 12 minut. Mislila sem si, da iz tega itak ne bo nič, zato sva se normalno odpravila spat, s popadki že celo na cca 20-30 minut. Ob 1:30 se zbudim, ko čutim nekaj mokrega, grem na wc, da preverim, če je to to. Količina vode sicer ni bila ravno velika, tudi zadržala sem jo lahko, vseeno je bilo pa drugače kot pri navadnem odvajanu vode. Za vsak slučaj sem zbudila dragega in odločila sva se, da se greva vseeno pokazat v P. Tam so mi takoj potrdili, da mi je odtekla voda oz., da mi še vedno odteka. Babica me je pregledala in ugotovila, da sem še vedno odprta samo en prst, kot pred dnevi na pregledu zato se je odločila za klistir, kateri naj bi zadevo malo pospešil. Ob 2.30 se bila s klistirja in popadki so se dejansko stopnjevali in bili na 3 minute, odpirala pa se še vedno nisem . Tko je to trajalo do cca 4-ih, ko pa so mi priklopili ultivo. Ta med drugim tudi skrajša porod in pospeši odpiranje. Tako so se ob 5-ih začeli tisti pravi popadki in hvala bogu, tudi odpiranje. Sama sem bila od ultive precej 'zadeta', tko da sm tam od 4cm odprtosti, pa praktično do konca bolj ko ne prespala vso zadevo . Zadnjih nekaj popadkov pred iztisom, ti ultivo odstranijo in začela se je akcija. Po 5-ih potiskih je ob 8.48 minut na svet pokukal naš mali Taj . Dali so mi ga direktno v naročje, ponosni ati pa je medtem prerezal popkovnico . Vse je bilo ok, mami jo je odnesla brez umetnih popadkov in brez šivov in rekla bi samo - ultiva je zakon! Obenem pa bi se zahvalila tudi celotnemu osebju P Kranj. Svetovni carji ste in babici Marjeta Žlebnik ter Maja Triplat, hvala vama za vso pomoč in masažice ! Tudi vsem sestram iz oddelka hvala!