* Mateja *
|
Joj ubogi Jonas, škoda ker sem šele zdej videla in prebrala vajino zgodbo. Moj sin je bil tudi na intenzivni v Kc, tam kjer je JOnas. Tam dela enkratna ekipa, ki ji lahko 100% zaupaš in si njihove besede tudi za vnaprej vzameš k srcu. Moj se je rodil v 29.tednu, na rspiratorju je bil 2 meseca in pol, prebolel je spso, RSV, pa glivice, take in brugačne bekterije, pa kaj jaz vem kajše vse, Imel je kanalčke po rokah, nogah, glavi, same cevke so ga bile, ampak vse zato da je preživel. In ravno tako je pri JOnasu, naredili so vse kar je bilo v njihovi moči, da preživi najhujše in da se stanje stabilizira in ga odklopijo od pomoči. vendar gre počasi, ampak važno je, da napreduje. za Nejca so ravno tako imeli slabe napovedi za prva leta, ampak smo jih krasno zvozili, trkam,... Tudi naš ne hodi v vrtec, to so nam priporočili najprej na intenzivnoi na to pa še pulmolog na ped.k.. NIma ne astme, ne nobene alergije, nima nobenih težav drugače glede dihal, čeprav je imel tudi kisik doma. zato ti polagam na srce, da mu stoj ob strani, ga sama neguj če ti dovolijo, pogovarjaj se z njim, mu poj, kar koli, važno je da čuti da si z njim. Čimveč bodi ob njem, pa ne jokat zraven njega, ker to ni dobro, ker tudi to čuti. jaz vem, da je vajin sine na dobri poti, da se je najhujše že končalo, čeprav bo tudi prihodnjost morala biti prilagojena kot je pri nas in našem nejcu, ampak nič zato, važno da Jonas ozdravi!! Poglej na hodniku na intenzivni, tam visi slika od našga ko je bil še majhen, Nejc se kliče. Držim pesti in mislim na malega junaka, tebi pa veliko moči in poguma...
|