JABOLKO3
|
Dobro jutro! Pri nas se je začel en oblačen dan, kar me zaenkrat nič ne moti, moram tako bit doma, ker je tavečji še 'na bolniški'. Mlajšega smo pa danes spakirali v vrtec, pa moram priznati, da nimam nič slabe vesti - me je včeraj ves dan spravljal ob živce. Ker je bil že ves teden zaprt v hiši, je bil že vsega naveličan, potem pa je kar naprej nagajal starejšemu, ki se še slabo počuti, pa kuhal trmo za vsako figo... Zvečer je pa sam vprašal, kdaj bo šel spet v vrtec. Mi je pa tole s slabo vestjo sicer zelo poznano - ko sem pričakovala drugega, sem bila ves čas na bolniški in smo starejšega, ki je bil takrat star leto in pol, izpisali iz vrtca - malo zaradi denarja, v glavnem pa slaba vest. Vse je bilo OK, dokler nisem rodila. Takrat se je pa začel cirkus - ko sem se spravila mlajšega dojit, je starejši plezal po meni in se hotel zraven crkljati ali pa si je podstavljal stole in plezal po omaricah - med vsakim dojenjem sem vstajala in ga mirila, mlajši pa se ni nikoli v miru najedel in je imel zato še več krčev. Pa sem še kar vztrajala, da bom imela oba doma in upala, da se bo starejši umiril, a sta moja mama in mož sklenila zavezništvo - mož ga je vpisal nazaj v vrtec (je dobil prostor v isti skupini in pri istih vzgojiteljicah), mami pa je nekaj mesecev prispevala del stroškov in me prepričala v pravilnost moževe odločitve vsakič, ko sem dobila napad slabe vesti. In moram priznati, da je bilo res veliko bolje - dopoldne sem se posvečala le mlajšemu, popoldne pa čimveč starejšemu, ki je sicer šel prav z veseljem v vrtec. Je pa včasih kakšen dan ostal doma, če si je tako zaželel. Sedaj hodi starejši v šolo, mlajšega pa tudi ne bom izpisala, hodi prav z veseljem v vrtec, ker se jim v tej starosti vsak dan kaj zanimivega dogaja, hodijo naokoli po raznih predstavah in delavnicah, pa veliko prijateljčkov ima, pa dve punci (se hočeta obe poročit z njim, on se pa ne more odločit, katera mu je bolj všeč), pa naslednjo pomlad bo mini maturant... Danes bom tudi jaz imela bolj lenobni dan, narediti moram spisek opravkvov in nakupov, ki jih je potrebno še opraviti, pa malo bom zlagala in likala cunje, pa potem kosilo, sicer bom pa zabušavala. Včeraj sem pomila nekaj oken, pa sem se potem precej slabo počutila, ves večer sem imela lažne popadke, pa otroček je kar naprej imel neke manevre (upam, da se je le odločil obrniti v pravo smer). Torej, čimveč klepetajte, danes bom imela čas za branje.
|