Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 25.2.2008 11:13:33
|
|
|
|
afnica mala
|
Jaz tudi vedno uporabljam samo olivno olje, le pri solati še občasno bučnega. S kg zaenkrat še nimam problemov- shujšala 2kg- ampak mi ne diši vse. Opažam pa, da če mi skuha kdo drug, pa naj bo karkoli (rižota, testenine, tortilje) pa jem za 2. Maska- super ideja. A lahko jem pire z vrečke (ga imam še na zalogi). Jaz bi pire, bučke in hrenovke. Kako ti narediš bučke v omaki? A majoneza ni problem? Men ful dišijo kumarice, čist zares, ampak na sendvičku.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 25.2.2008 11:23:29
|
|
|
|
maska
|
ja lohk ješ pire iz vrečke, če ti je dobr. jest bučke narežem al pa naribam na tanke rezine in jih sam podušim, dodam sol, poper in pol na koncu dodam kislo smetano. men so tko najboljše. sej jest bom vidla, če mi bo hrenovka dišala jo bom jest tud. ja nekje sm prebrala, da ni dobr majoneze jest (ne vem zakaj) sam jest sm jo že jedla odkar vem, da sem . tud pršut sm jedla sam to sm pa šele pol se zavedala, da ga ne bi smela. včasih kr mal pozabim, da se morm kje brzdat.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 25.2.2008 11:28:54
|
|
|
|
afnica mala
|
Maska- thx! Te bom kopirala danes. S tako omakico, kot si napisala. Majoneze sem se izogibala, samo sem brala, da z industrijsko ni problema. Suhih salam, pršutkov- pa zdaj ne jem, čeprav mi je drugače to njami. Je ful super ko delam 4 ure, pol pa kamot mal počijem- zaspim- pol pa skuham. Zaenkrat imam tako do 18. marca.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 25.2.2008 11:32:32
|
|
|
|
Petrca*
|
Afnica zakaj pa delaš po 4 ure? Sprašujem ker mam jaz tud glih do takrat po 4 urni delavnik. Ma ja tko je supwer prideš domou in mam še precej časa za kuho in ostala gospodinjska opravila....
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 25.2.2008 11:32:57
|
|
|
|
stunfek
|
jaz jem ful solate...večerja je vedno solata npr, enkrat s tuno enkrat z jajcem, potem s fižolom..itd. Izbiram med vsemi vrstami zelene solate in preferiram rukolo in motovilec :) Pazim, da nekaj pojem na tri ure in vmes NIČ. Malica je sadje ali jogurt, zajtrk kosmiči z mlekom, kosilo pa kakšna okusna zadeva...ko grem v službi na malico. Mislim, da bom danes joto :) ful migam, kar mi izredno odgovarja. ful imam energije.
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 25.2.2008 11:36:58
|
|
|
|
maska
|
no ja stunfek sej vidm, da se še vseeno kr zdravo prehranjujem tako kot ti. zelo podobno edin, da zvečer ponavad ne jem. a kej telovadite? jest sm prej vsak dan hodila na fitnes al pa na aerobiko, da bi shujšala sam odkar sm zvedla, da sm pa ne upam. čakam do pregleda pri G, da vidim kaj bo rekla. grem pa na sprehod. afnica probaj bučke boš vidla kok je dobr. men se že zdej sline cedijo .
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 25.2.2008 11:41:39
|
|
|
|
stunfek
|
jaz tečem in hodim in si bom zrihtala še eno telovadbo za nosečke čez nekaj časa. mislim, da je zelo zaželjeno, da se gibamo.
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 25.2.2008 12:07:57
|
|
|
|
jolly123
|
Jaz trenutno več ali manj jem samo neke konzerve, ker imam prepoved dviganja vsega kar je težje od kg, tako da si ne upam ravno kuhat. Sem pe že sita jot, paasuljov in ne vem česa, že dva dni razmišljam kaj bi jedla pražen krompir. Tudi kake grške solate se ne bi branila, njamiiii. Glede telovadbe je pa mislim da celo zaželjena pri nosečnicah. Jaz sem se ravno prijavila, da bi začela z obiskovanjem, pa so se začele krvavitve. Tko da sem odložila za nedoločen čas, če mi bodo dali zeleno luč bom vsekakor hodila, če ne pa potem po porodu.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 25.2.2008 12:19:31
|
|
|
|
ANIME
|
evo danes zjutraj sem šla kri dat in sem ravno dobila rezultat: Hcg znaša 1829
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 25.2.2008 12:45:04
|
|
|
|
maska
|
Anime za rezultat! lepo čuvaj svojo pikico!
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 25.2.2008 13:15:40
|
|
|
|
stunfek
|
Anime, zakaj si šla dat kri? Kolikoje bil pa prvi rezultat in koliko dni nazaj...saj menda je ta beta hcg smiselen bolj v smislu v kolikem času se podvoji kot pa koliko je sama vrednost...
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 25.2.2008 13:28:28
|
|
|
|
ANIME
|
punce na forumu IVF/ ICSI so mi predlagale - da je to samo dodatna kontrola (če bi slučajno test narobe pokazal). Pa sem šla ... to je vse ...
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 25.2.2008 13:41:07
|
|
|
|
stunfek
|
aha, ok....sem že mislila, da mi je kakšna informacija ušla :)
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 25.2.2008 13:49:34
|
|
|
|
ANIME
|
pa saj veš, zdaj ko je test pozitive, bi rada vsaka 10 različnih potrditev, da je to res to ... in se kar ne naveličamo gledat (jaz še vedno vsak dan pogledam CB in plusek gor - čeprav je vedno manj viden ). Zdaj imam pa črno na belem. Samo da bo še na pregledu vse OK, pa smo zmagali!
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 25.2.2008 14:48:42
|
|
|
|
jerikou
|
ja sej do prvega pregleda pri G. je kar težko vrjet da imaš kaj v trebuhu, jaz še zdaj ne vrjemem, kljub neprestani slabosti sicer brez bruhanja ampak kr konstantno me obliva slabost iz želodca.Sploh mi nobena hrana ne paše. Tudi mene dajejo težke noči, sploh ne morem zaspat, ko pa že zaspim imam zjutraj občutek kot da nisem nič spala. Ja pa čez dan lena, zaspana, v službi mislim da nimajo nič kaj dosti od mene, kr bluzim. Upam, da se bo takole stanje kaj kmalu izbolšalo. Joj kje je ta 13.3 ko imam prvi pregled!!! Sem včeraj iz radovednosti spet naredila test, seveda spet pozitiven. Ma sm tudi smotana. J.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 25.2.2008 15:57:59
|
|
|
|
Hans
|
Ojla, oktoberčice. Pri nas zelo piha in smo šle z malčico notri, ona sedaj veselo razmetava igrače, jaz pa imam malo časa, da se vam javim. Včeraj smo bili v Jelenovem grebenu in je bilo prav lepo, kar nisem mogla verjeti koliko ljudi je bilo tam. Sam ko sem bila potem zvečer tako utrujena, ja pa seveda sem imela spet izcedek, še dobro, da so počitnice in imam dopust ter doma počivam. Prosim povejte mi, a ste tudi ve tako utrujene in kako preganjate utrujenost? Jemljete kakšne vitamine? Jaz se vsako popoldne počutim kot cunja, moja malčica pa rabi mamico. Še dobro, da mi veliko pomagajo malčicin ati ter deda in babi. LP. Držite se.
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 25.2.2008 16:08:10
|
|
|
|
tanja29
|
Oj. Sem vas prišla pogledat po dolgem času. Kako se kaj počutite? Jaz sem super, sem v začetku 9t in nestrpno čakam na moj pregled 11.3. Drugače je vse ok, samo nor apetit sem dobila - vse po vrsti mi paše jest, najbolj pa pomaranče in jabolka , zelo rada pa bi se znebila veliki želji po francoski solati. moram se kar brzdat... Vglavnem uživajte, pa se slišimo še kaj! LP Tanja
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 25.2.2008 16:27:54
|
|
|
|
stunfek
|
Hans...jaz jem folno kislino z vitamini...Elevit ali CentraMed mami. Če je še ne ješ ti priporočam, da jo začneš. Se strinjate punce? Jeste folno kislino?
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 25.2.2008 17:34:45
|
|
|
|
jerikou
|
obvezno folna kislina. pa obcasno se kako algo pojem....
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 25.2.2008 18:56:28
|
|
|
|
levinjaa
|
Pozdravljene, danes ste pa prave klepetulje. Jaz sem imela danes pregled in smo veliki že 17 mm, srček utripa in sem seveda presrečna. Nuhalno imam 2.4. Po pregledu pa sem šla nazaj v službo in sedaj sem čisto zdelana. ajajaj. Pa slabost se mi samo stopnjuje, samo še jogurt bi jedla. Že ko ste pisale o hrani par postov nazaj, sem komaj prebrala :) :) No, se vsaj zredila ne bom. Trudim pa se, da pojem vsaj malo sadja vsak dan. Zagotovo pa pojem premalo mesa in bom imela anemijo. Že danes na pregledu sem imela hemoglobina samo 116 . pozdrav.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 26.2.2008 2:50:46
|
|
|
|
stunfek
|
saj zelezo ni samo v mesu :) veliko ga je v spinaci...le dodati ji moras vitamin C (npr. v obliki limone, ki jo stisnes noter, ko je jed ze gotova), da lahko telo absorbira zelezo.
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 26.2.2008 7:39:38
|
|
|
|
jolly123
|
Levinjaa meso nima veze s hemoglobinom. Jaz sem vegeterijanka že nekaj časa, pa imam odlično kri. Tko da brez skrbi :) Jej veliko zelenjave, ki je bogata z železom, lahko si privoščiš tudi kakšne sojine, pirine namaze, če imaš trenutno slabosti.... je res veliko zadev, ki jih lahko ješ.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 26.2.2008 8:00:56
|
|
|
|
afnica mala
|
Dobro jutro maska sem naredila bučke po tvojem receptu. Okusne, ampak se urco pred kosilom nisem mogla zadržat (vsaj v Maca nisem šla) in sem si naredila sendvič iz čebulne ciabate. Njami. Petrca- včeraj sem ti napisala odgovor, pa zdaj gledam, da se je zbrisal. Glih sem imela problem s strežnikom, 20 min nisem prišla na internet, potem sem šla pa domov. Delam po 4 ure, ker sem imela v zadnjem letu in pol 3ss. Vzrokov niso našli, zato mi je predpisal počitek. Bolniško. Jaz pa sem se zmenila za 4 ure- zdaj tudi izcedkov nimam več. Služba, domov počitek, kosilo in spet počitek. Ko čutim bolečine oz. krče, vzamem buscopan in zaspim. Zakaj pa ti delaš 4 ure? Zelo pogrešam dolge sprehode (kakšnega kratkega še grem), pa na telovadbo mislim potem hodit. Pogrešala bom pa rolanje.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 26.2.2008 9:23:34
|
|
|
|
maska
|
Dobro jutro! O afnica me veseli, da si sprobala. jest sm jih tud nardila in so mi ful pasale. sm se tok nabasala, da me je vse tiščal . levinjaa bravo za pregled. naše pikice hitro rastejo, čas kar leti. čeprav men se vleče do pregleda. dons bo spet sonček, super. lep dan vm želim.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 26.2.2008 9:28:51
|
|
|
|
jana84
|
živjo! Tudi jaz se javljam s pregleda...Včeraj sem bila pri G in sm spet videla našega ...Srček mu dela kot nor, velik pa je skor še enkrat tolk kot prejšnji teden - velik je 11mm in še nekaj... Samo nekaj mi ne gre v glavo. Glede na velikost ploda na UZ mi je G rekla, da sem v 6t+1d...Sam mi ni jasno, ko pa vsaj sodeč po nosečniškem koledarju na RR naj bi bil tako velik v 7tednu... Pa še to sem pozabla napisat: drugače je sve vredu, lepo se je vgnezdil, tako da nimam več predpisanega strogega ležanja in lahko (če bo kaj lepše vreme) grem na kakšen sprehod...Jupi!!! Sem se že sama sebe naveličala na tistem kavču! Pa naslednji pregled imam 10.3.08...Takrat pa kaj več...Mogoče zvem tudi PDP, ki je sedaj še v oblakih
< Sporočilo je popravil jana_k -- 26.2.2008 9:32:34 >
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.