janja
|
Mi tudi že spančkamo kaki 2 uri. Punce ne me obsojat, ampak včeraj mi je prekipelo. Urbanu že nekaj dni dajem zvečer riževo kašico po žlički. Ampak ti Milupini kosmiči se tako razpustijo, da je stvar res najlažje popiti. Potem pa je Urban še tako nemiren otrok. Krili z rokami, za vsak grižljaj nagne glavo naprej in skoraj požre žlico. Tako, da je šlo več ven kot v usta. Sem že pisala, da ne mara flaške, pa sem včeraj še enkrat poskusila. Riževe kosmiče sem mu dala v flaško in mu dala probat, če bo pil. Čisti preobrat. Pohlastal je kosmiče za malo malico, tako da sem mu jih mogla še naredit. Pa je popil še tisto. Danes z žličko sploh nisem probavala, ampak sem mu takoj dala flaško, pa je vse spil brez problemov. Tako, da zdaj sploh ne bom več komplicirala - riževi kosmiči v flaško - pomembneje mi je, da je otrok sit. Je pa Milupine kosmiče po flaški pila že moja sestra pred 28 leti in nima zaradi tega nič slabših zob. Se mi pa Urban odkar mu dajem kosmiče zbudi le še 2x na noč. S tem, da količina ne ustreza celotnemu obroku in se na koncu še podojiva. A mogoče katera ve, koliko kosmičev spije 4 mesečni otrok? So količine iste kot pri adaptiranem mleku? suzanamai - sem ti kar malo fouš, ko vidim kako uživate na snegu. Moja sestra je tudi danes peljala svoja otroka na Pokljuko in so res uživali. Kremice še nismo uporabili, ker ima Urban zaenkrat lepo kožo. Pa še enkrat hvala. Hvala tudi za CD. Smo že poslušali glasbo in mu je bila zelo všeč. tašča - jaz kar na hitro opravim s taščo in tastom. Imam srečo, da sicer stanujeta samo 10 min stran, vendar skoraj nikoli ne prideta na obisk. Zmeraj kličeta, če se bomo kaj oglasili. Vem, da imata oba vnuka zelo rada, vendar včasih pretiravata. Tašča se vedno potrudi, da ustreže njihovima željama. Pripravlja tudi najrazličnejše sirupe (smrekovi vršički, trpotčev sirup, med iz črne redkvice...) in mi jih daje, kot da sama ne znam pomagati otroku, če je bolan. Tast pa je bolj samosvoj in včasih beri: prepotenten. Andraža skoz sili v nekaj kar otrok noče in mu to tudi pove. Pol je pa butast, pa hoče ga podkupovat, nazadnje pa midva (beri:jaz) izpadeva tako, kot da otroka šuntava, da naj ne gre z njim.Še dobro, da sta 6 mesecev na morju, pa se potem vidimo le 1x mesečno. Ko sem bila z Andražem že 10 dni po porodu sama doma, pa me ni nihče vprašal, a mogoče kaj rabim (npr. kruh iz trgovine), čeprav sta šla najmanj enkrat dnevno mimo našega bloka. No, pa ne bom več razpredala, bi se dalo še veliko več povedat. oktoberka - mene tudi zanima a si že spekla kornije?