|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
23.2.2008 22:26:07   
mama06
o že prej in
IZVIRNO SPOROČILO: Alina_alin


mama06,tvoja tašča pa kar pobegne kot najstnica, ta je pa dobra...user posted image

Alina_alin tu si me z eno drugo zamešala, pa ti je za oprostit, saj si imela ogromno za nadoknadit. Pa tudi jaz se ne spomnim točno, katera je to napisalauser posted image


oblačanje za zunaj user posted image - kako jih oblačite sedaj, ko je tako toplo? jutri gremo ven, če bomo ok in sploh ne vem, kak naj oblečem našo dojenčico....pa ko sedaj hočem res pazit, da se ne pregreje,da spet ne zakuha... Imamo bolezni za en cajt dovolj.

Danes recimo, sem imela bodi z dolgimi rokavi, žabice, podložene žametne hlače, mikico, ki je mal debelejša, bombažno kapico in jaknico, ki je malo debelejša, ni pa bunda, s kapuco. Pokritega pa sem imela z odejico. Med sprehodom, sem ga odkrivala, ker je bilo res zelo vroče.







(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 3326
   RE: Desetke007
23.2.2008 22:26:47   
janja
Mi tudi že spančkamo kaki 2 uri. Punce ne me obsojat, ampak včeraj mi je prekipelo. Urbanu že nekaj dni dajem zvečer riževo kašico po žlički. Ampak ti Milupini kosmiči se tako razpustijo, da je stvar res najlažje popiti. Potem pa je Urban še tako nemiren otrok. Krili z rokami, za vsak grižljaj nagne glavo naprej in skoraj požre žlico. Tako, da je šlo več ven kot v usta. Sem že pisala, da ne mara flaške, pa sem včeraj še enkrat poskusila. Riževe kosmiče sem mu dala v flaško in mu dala probat, če bo pil. Čisti preobrat. Pohlastal je kosmiče za malo malico, tako da sem mu jih mogla še naredit. Pa je popil še tisto. Danes z žličko sploh nisem probavala, ampak sem mu takoj dala flaško, pa je vse spil brez problemov. Tako, da zdaj sploh ne bom več komplicirala - riževi kosmiči v flaško - pomembneje mi je, da je otrok sit. Je pa Milupine kosmiče po flaški pila že moja sestra pred 28 leti in nima zaradi tega nič slabših zob.

Se mi pa Urban odkar mu dajem kosmiče zbudi le še 2x na noč. S tem, da količina ne ustreza celotnemu obroku in se na koncu še podojiva. A mogoče katera ve, koliko kosmičev spije 4 mesečni otrok? So količine iste kot pri adaptiranem mleku?

suzanamai - sem ti kar malo fouš, ko vidim kako uživate na snegu. Moja sestra je tudi danes peljala svoja otroka na Pokljuko in so res uživali.
Kremice še nismo uporabili, ker ima Urban zaenkrat lepo kožo. Pa še enkrat hvala. Hvala tudi za CD. Smo že poslušali glasbo in mu je bila zelo všeč.

tašča - jaz kar na hitro opravim s taščo in tastom. Imam srečo, da sicer stanujeta samo 10 min stran, vendar skoraj nikoli ne prideta na obisk. Zmeraj kličeta, če se bomo kaj oglasili. Vem, da imata oba vnuka zelo rada, vendar včasih pretiravata. Tašča se vedno potrudi, da ustreže njihovima željama. Pripravlja tudi najrazličnejše sirupe (smrekovi vršički, trpotčev sirup, med iz črne redkvice...)  in mi jih daje, kot da sama ne znam pomagati otroku, če je bolan.  Tast pa je bolj samosvoj in včasih beri: prepotenten. Andraža skoz sili v nekaj kar otrok noče in mu to tudi pove. Pol je pa butast, pa hoče ga podkupovat, nazadnje pa midva (beri:jaz) izpadeva tako, kot da otroka šuntava, da naj ne gre z njim.Še dobro, da sta 6 mesecev na morju, pa se potem vidimo le 1x mesečno. Ko sem bila z Andražem že 10 dni po porodu sama doma, pa me ni nihče vprašal, a mogoče kaj rabim (npr. kruh iz trgovine), čeprav sta šla najmanj enkrat dnevno mimo našega bloka. No, pa ne bom več razpredala, bi se dalo še veliko več povedat.

oktoberka - mene tudi zanima a si že spekla kornije?


_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 3327
   RE: Desetke007
23.2.2008 22:27:19   
miska1
skuštrana, kaj menis kaj je boljs kengurujcek ali mei tai? Ze razmisljam o nakupu k fajn zgleda. Se kak mesec dva, pa bodo nasi dojencki ze sedeli.

Dons sm sprasevala za kopanje v toplicah, kdaj se lahko dojencki kopajo v vodi manj kot 37 stopinj? A obstaja fredov obroc za razlicne starosti?

Alina_alin, dons sm malega kar nesla ven za kako uro in mi je na klopci zaspal. Mu ni bilo nic jasno k je prvic iz te perspektive gledal v svet. Iz vozicka se ne vidi kaj dosti. Je bil ves navdusen. Oblekla sem ga kot ponavadi za zimo, pajacka cez... Pol sm ga slekla zgoraj, ker je blo res toplo. Kadar sem ga vozila v vozicku, je bil se pokrit z dekico, zdej ga ne bi pokrivala. Jutra so tolk mrzla, da se zmeri vprasam, a bo dons sonce?!

Tud Martin se ni bil cepljen in bo upam, da v ponedeljek. V torek bo star 4 mesece. Mormo se narocit. Zdej je koncno... Ze trkam... Zdrav.

Nocko vsem!

(odgovor članu tave)
Neposredna povezava do sporočila: 3328
   RE: Desetke007
23.2.2008 22:27:33   
Ulaa
Alina_alin; mi nismo bili še cepljeni. Smo ga prestavili na marec, vendar ga bomo verjetno ponovn,saj so mi tako svetovali na pediatriji, čakamo še en pregled tam. Saj ni nobene panike če še niste bili cepljeni, mogoče je še bolje da je user posted image malo večji, saj cepljenje ni samo +.

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 3329
   RE: Desetke007
23.2.2008 22:31:12   
miska1
PS: Spodaj je link ce vas zanimajo recepti za uvajanje goste hrane po 6. mesecu:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1022043&mpage=1&key=uvajanje%2Cgoste%2Chrane&#1022048

Zdej pa spat!

(odgovor članu miska1)
Neposredna povezava do sporočila: 3330
   RE: Desetke007
23.2.2008 22:35:46   
janja
Sem pozabila. Mi smo bili danes tudi na sončku in je bilo zelo toplo. Oblekla sem ga kot ponavadi v zimski pajac, vendar ga nisem pokrila z dekico, pa se mi je zdelo, da mu je bilo še vedno prevroče. Očitno bom morala prakticirati bolj tople hlače in bundico zgoraj.

miška1 - mi smo tudi zaključili s št. 62 in nosimo 68, nekatere pajacke celo 74. Tako, da ne bo nič narobe, če boš nabavila št. 74, pa še zdi se mi da v H&M niso tako velike številke.



_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3331
   RE: Desetke007
23.2.2008 23:46:12   
skuštrana
Miska, jaz s kengerujčki sicer nimam nekih izkušenj, ampak se mi ne zdijo ravno fajn za otroke. Če samo pogledaš položaj otroka v kengeruju http://img.bolha.com/images/image/7112/8054/_479e30f1ec48e.jpg ali pa v mei tai-u ti je marsikaj jasno http://minishop.t-com.hr/bebuska/Images/Products/Large/ismo%20tai.jpg
Otroku noge nikoli ne smejo bingljati oz. viseti tako kot je to v kengerujčkuuser posted image otrok ne sme sedeti na svoji ritki, ker to škodi hrbtenici ( tako je v kengeruju) Otroka se nikoli ne sme nosit tako, da gleda naprej, noge mu pa bingljajo doluser posted image ni mi jasno, zakaj to priporočajo pri kengurujuuser posted image Noge morajo bit v žabici, kolena morajo bit višje (ali pa vsaj v istem nivoju z ritko)..Jaz sem pri Lizi imela kngerujčka, noter smo jo sicer dali šele pri 3 mesecih in še samo to ene dvakrat in nikoli več..mi  enostavno ni izgledalo naravno, pa še hrbtenica me je bolela..smo ga potem prodali.
Mei tai je uporaben do 4 let oz. vse dokler ni otrok pretežek za nošnjo.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 3332
   RE: Desetke007
24.2.2008 0:28:35   
valči
Evo še mene!

Alina,tebi sem se nasmejalauser posted image ,kake prigode imaš.Revca je mogla res bit boga,pod mrzlo vodo,brrrr.Kaj se mora,se mora,samo da ste sedaj zdravi,to je važno.
Oblači pa po občutku,ni vedno enako,ko se sonce skrije,precej zahladi.
janja,
nikar se ne obremenjuj s flašo.Jaz sem obema otrokoma dajala zvečer flaško,da sta kosmiče spila in imata krasne zobke.To ne pomeni nič.Sem že pisala,da je ena mamica tako patzila na sina,polno dojila do 6. mesecaflaške nikoi,zdrava hrana in to.Pa je revček že pri teh letih hodil ponoči k zobozdravniku,take bolečine je imel.Zobke pa čisto črne in uničene,kljub čiščenju in skrbi.GENI.
Važno,da se ti sinek naje,ni važno,koliko mu daš.Jaz sem imela Aventovo flašo s pretočnim cucljev,naredila sem pa tako,da sta lahko pila.Od 100ml-200 ml.Ne glej tabel,daj mu,koliko želi,dete najbolj ve.

Morem it spat,v album sem dala slikice,predvsem Laro si lahko pogledate,kako se je namazala s kremouser posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3333
   RE: Desetke007
24.2.2008 8:05:55   
lane31
Allina- alin + Valči.......user posted image user posted image user posted image  ni kaj dodat.....se režim ko opica tukaj user posted image user posted image

Miška1...so 3 vrste obročev glede na velikos- rdeči,oranžen ,rumen....za naše je rdeč- do 2eh let .....glede temp. vode....sem prebrala da bi jih že zdaj morali kopati v normalni vodi med 36 in 37.....ma ne vem.....jaz jo še vedno v 37,5....že zato ker sva dlje časa not .......mislim pa da ji tam nebo premrzlo,ker je itak že ozračje precej topleje kot imaš doma, jaz bi jo imela kar v haljici, da je fajn zavita- več kot 2 minut v kosu pa menda tak ne bo hotela biti v vodi

OBLAČENJE- tu je treba zelo po občutku...naša je vroča deklica user posted image - samo kapo z malo gostejšo tkanim bombažom  ji dam na glavico pa je cela mokra
Zdaj ko so stopinje nad 10 je oblečena kot doma - zokni+ hlače (nepodložene), body- ultra tanek+ bombažna majčka , najtanjša kapica ter jakna rahlo podložena.....dodatno je ne pokrivam z koco- in nikoli je nisem
Še torbo ji na soncu popolnoma razprem - zgornji del , tudi copatkov ji več ne natikam
Marsikatera bo rekla da je absolutno premalo oblečena ,a ko prideva domov so njene nogice vroče -skorajda rahlo potne
Čisto odvisno koliko posameznega otroka zebe ali mu je vroče.......če so laski mokri sigurno ni vredu- tako jaz mislim user posted image

Madoniš in niti dobro jutro nisem rekla user posted image .......že kuham kavo user posted image
Aja......mala je spala do 7h kot ponavadi user posted image  ,tak da ji včeraj ni pustil posledic user posted image

user posted image  


(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 3334
   RE: Desetke007
24.2.2008 8:12:29   
lane31
Janja......jaz si tudi mislim da dokler ni to ravno čokolino in nekaj hudo sladkega ne bo kaj narobe......problem je bolj pri tistih ki se uspavajo z flašo- veš kako mislim, da drži tisti sok ali čokolešnik med zobmi in je še v spanju- po eno uro tudi
Če pa dete flašo popije se z njo ne carta in to ne traja več kot 5 minut,nima kaj biti.....pametno pa je da ko bodo zobki, da imaš pripravljeno vodo in da splahneta zobke- to pa itak vsi radi delajo- pljuvajo vodo iz ust

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 3335
   RE: Desetke007
24.2.2008 8:23:20   
lane31
JANJA...še nekaj ,naši otroci so še premladi,da bi znali celi obrok-do sitosti pojesti na žličko.....jeziček še plazi, vse teče mimo....čez par mesecev bodo to že veliko bolj obvladali in bo brez težav pojedla krožnik mlečnega za večerjo user posted image
Tak, da jaz se z tem res ne mislim obremenjevat....isto kot ti bom ji zgostila večerni obrok in dala po flaški
Sadne in zelenjavne kaše pa lepo po žlički, da osvoji umetnost hranjenja
....bo pa po moje kar trajalo, da bo znala pojesti dovolj....zaenkrat gre bolj za spoznavanje okusov, piljenje tehnike in izločevanje alergij user posted image

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 3336
   RE: Desetke007
24.2.2008 9:05:58   
maja zarja
Dobro jutro.
Tolk pišete,da vam sploh ne sledim večuser posted image Popoldan,ko user posted image zaspi bom probala predelat vso snovuser posted image .Lane hvala za user posted image .Danes pa jo res nujno rabimuser posted image .Mala je vso noč nekaj rogovilila.Pravzaprav že zvečer ni jedla kot bi bilo potrebno potem pa jo je ponoči lakota zbudila in je bilo konec s spanjem. No zdaj pa tečem ker user posted image

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 3337
   RE: Desetke007
24.2.2008 9:15:16   
Alina_alin
Dober dan še od mene!
Berem, da nekatere že čvekate o pripravi hrane, kašic itd. Mi bomo še sicer malo počakali. Imam pa v e-obliki Veliko paparico za male papavčke, Jedilnike in recepte po obdobjih 4-7 m, 7-10, 10-15, malček. Omenjeno je "krožilo" po rr leta 2005. Če kateri mogoče pride prav, mi naj pošlje e-naslov. Sama sem precej uporabljlala recepte iz Paparice (dobiš v BC) - revija priloge Mama in Kuharica - enako.

papa!

(odgovor članu maja zarja)
Neposredna povezava do sporočila: 3338
   RE: Desetke007
24.2.2008 9:17:54   
lane31
Krasna nedelja user posted image user posted image ......mož je šel zjutraj v službo....zdaj pa me kliče iz bolnice user posted image ....so ga z rešilcem odpeljali iz službe - ledvice - najbrž spet kamen user posted image

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 3339
   RE: Desetke007
24.2.2008 9:24:18   
*Lana*
Jutro!
vstali smo že ob 7-ih, kot ponavadi, zdaj pa mali že spi prvo rundo - cca. 1 uro, malo manj.
moj je dans cel dan v službi, tk da greva k mojm na kosilo, pa velik bova na sončku.
tud js še ne uvajam gh, bom počakala še kakšen mesec, saj samo dojim in imam mleka dovolj, mali pa se tud nasiti in pridno pridobiva na teži.

alina_alin, js bi prosla za knigo, ti pošljem zs.

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 3340
   RE: Desetke007
24.2.2008 9:43:35   
živa
Ker že ravno vse hodite nekam na kosilo pa na počitnice pa na izlete, grem pa še jaz user posted image . Moj ima danes spet eno stvar, meni se pa ne da biti cel dan sama doma z malima in grem za kak dan ali dva kar v bivši dom user posted image .

Lepo se imejte,

živa

(odgovor članu *Lana*)
Neposredna povezava do sporočila: 3341
   RE: Desetke007
24.2.2008 9:45:26   
skuštrana
Dobro jutro!

Mehurčica
, imaš mailuser posted image

Evo, mi tudi gremo ven, čimprej je full lep dan...






_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 3342
   RE: Desetke007
24.2.2008 9:59:39   
jasna
Živjo punce!

Vas sploh ne dohajam več. Sem sicer prebrala, a verjetno vse pomešala.

Janja, valda boš dala po flaški, če po žlički ne gre. Zato pa so pripomočki, da nam pomagajouser posted image . Bosta pa kasneje prešaltala.

Alina in valči, ja, prigodeuser posted image . Naju z možem je tudi 13 mesečnik zaprl na balkon. So prišli gasilci in policija vdirat v stanovanje. Mali je pa tudi preživel uro samote.

Lane, eno user posted image  tvojemu. Uboščekuser posted image .

Šibam, gremo spet malo okoli.

LP

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3343
   RE: Desetke007
24.2.2008 10:15:51   
mehurčica
Jasna, si ti to napisala takrat na forum - da se je mali zaklenil? Ker se ful spomnim tega, ko je ena napisala.


Nimam časa pisat - sem komaj uspela prebrat vse.

Samo za oblačenje na hitro: kombinezon je imela v celi zimi gor le 2-3x, s tem da je imela spodaj samo žabice. Sedaj pa ima že nekaj časa oblečeno: body dolg rokav, mikico(ali tanjšo ali debelejšo, odvisno od vremena), žabice, tanjše hlače oz. trenerko, copatke(ji pod dekico slečem), tanko kapico in jaknico, ki ni preveč debela. Pokrita z dekico, ki ji jo morem včasih odkrit, ker se mi zdi vroča.

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 3344
   RE: Desetke007
24.2.2008 11:02:47   
Alina_alin
Lane user posted image user posted image zate in Aneto, za tvojega pa  user posted image , čimprej mine!


(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 3345
   RE: Desetke007
24.2.2008 13:40:40   
maja zarja
No končno sem vse prebrala.........shranjevanje oblačil jaz kar imam sposojeno kar v škatlje pakiram in čakam da se še kaj nabere,da vrnem...kar pa sem kupila pa dajem kar kolegici,ki vsak čas pričakujeuser posted image .........mi pa vrjetno ne bomo potrebovali več takih malih cuncuser posted image .

Jojjojoj lane tebi pa se full dogaja za polsesterco ti povem,da imaš zelooooooo dobre živce,jaz na tvojem mestu nevem,če bi lahko ostala tako mirna je pa res,da koneckoncev je to le moževa hči in mogoče se bo pa le spametovala...........zdaj pa še to da je user posted image v bolnici..........glej enega user posted image za srečo in upam,da bo se hitro uredilo.user posted image

Alina_alin pa še za vasuser posted image upam da se kmalo čisto pozdravite.Ta pripetljaj z zaklenjenimi vrati pa je res neprijeten  na koncu,ko pa se vse uredi pa se lahko še samo nasmejimo.-kak so smešni ti malčki.

No da še povem kaj pa si je zdaj namislila naša dojenčica........user posted image zdaj ko ve kaj je žlica mi je začela flašo zavračatiuser posted image -nevem kaj naj naredim....user posted image ,če sploh tukaj je kaj za naredit....prosim nasvete......saj zvečer še rata ponavadi,da v spanju poje..........kaj pa čez dan?Komaj da spije vsaj kakih 80ml........ampak to ni dovolj....user posted image za vsak obrok pa ji ne morem dati GH-mislim,da se tega ne naje tak kot stekleničkeuser posted image

grem zdaj miksat korenček,jabolko pa rižek........dokler je še user posted image mirna



< Sporočilo je popravil maja zarja -- 24.2.2008 13:41:54 >

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 3346
   RE: Desetke007
24.2.2008 17:35:05   
lane31
Hay...user posted image  spi ....jaz pa ko cunjica....sem šele zdaj uspela pojest....user posted image  ni nič boljše.....boli ko vrag user posted image

Maja zarja.......pojma nimam kaj v takem primeru naret user posted image ....bo morala tudi mlečne obroke na žlico user posted image  Jeh....je to zamudno.....mogoče pa je samo spet v eni fazi in bo spet pila .....kaj pa čaj tudi zavrne iz flaše ?

(odgovor članu maja zarja)
Neposredna povezava do sporočila: 3347
   RE: Desetke007
24.2.2008 17:46:16   
jasna
mehurčica, ne vem, če sem pisala. Je bil star pa 18m ( sem se prej zatipkala). Verjetno pa takšne stvari niso redkost.

Joj Lane, se mi tvoj smiliuser posted image

Mi smo pa ušli domov. Tu grozno piha.

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 3348
   RE: Desetke007
24.2.2008 20:02:37   
lane31
user posted image user posted image user posted image Kamen je zunaj user posted image ....kot kaže gre jutri domov user posted image

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 3349
   RE: Desetke007
24.2.2008 20:04:37   
skuštrana
Lane, hvalaboguuser posted image user posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 3350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




SPOL OTROKA
MorjeMorje

Kaj mislite? Je bolje vedeti spol še nerojenega otroka ali ne?

Da (70%)

Ne (30%)


Število vseh glasov: 450

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!