Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 11:32:21
|
|
|
|
alea01
|
pikica_30- sva že dve taki. Jaz tudi nimam pojma o pojmu . In tudi čakam, da mi kdo kaj pove beyba- lahko se dobimo jutri v rustiki okoli 16.08? nimam pojma kako dobivaš zvezdice. Jaz bom kmalu dobila 3zvezdico
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 11:33:51
|
|
|
|
beyba
|
Ko si pa tolk pridna da jih maš že 5
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 11:37:12
|
|
|
|
beyba
|
Drugače pa kar se tiče samega peciva imam raje čokoladno kot sadno. Čeprav da bi lahko rekla da v nosečnosti da mi kaj ekstra paše mi ne. Namreč nekaj časa mi je full pasalo jesti sladoled(14 dni) potem me pa zdej sploh ne gane. Pa potem so bili krofi aktualni , ki me zdej ne ganejo. Pa med izpitom sadni bomboni(itak zdej ne več) Zdej pa sploh ni takih stvari zakatere bi rekla uuuuuuu, full bi mi pasal.... Bo treba počakat na izpitno obdobje.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 11:43:54
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: beyba Ko si pa tolk pridna da jih maš že 5 ja samo se tud že kar nekaj časa na rr
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 11:45:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Midve greva sedaj na sprehod tako, da se beremo kasneje. Alea in pikica če ne bo katera prej napisala vama bom jaz, ko pridem nazaj.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 11:47:58
|
|
|
|
tteeaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: alea01 pikica_30- sva že dve taki. Jaz tudi nimam pojma o pojmu . In tudi čakam, da mi kdo kaj pove Smo že tri
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 11:55:01
|
|
|
|
tteeaa
|
Nisem vam še povedla, da sem se prijavila v materinsko - in to v eno čisto posebno v Žalcu. Mam sicer kar eno uro vožnje do tja, ampak po besedah kolegic, ki so tja hodile, se splača. Še zdaj govorijo, kako jim je bilo fajn rodit, da bi šle brez problema še enkrat. Gre za pripravo po posebni metodi, si lahko na spodnjem linku kaj več preberete. http://www.ondina-ak.si/index.php?path=26 Bom smeje rodila
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 11:56:10
|
|
|
|
beyba
|
jaz sem pač 1. in nimam pojma kaj je bodi, kaj pajac, kaj so žabice in koliko katerega oblačila rabim, če se dojenček rodi junija? katera ve približno pomagat? saj vem, da obstajajo seznami, ampak ali za poleti tudi rabim bodije z dolgimi rokavi? kaj je sploh razlika bodi-pajac-žabice? sori za neumna vprašanja, ampak res se šele učim... Mislim da gre to takole: Pajac- oblačilo iz enega kosa z rokavi in hlačnicami, ni nujno da tudi s copatki Žabice-Oblačilo s hlačnicami in copatki, samo na naramnice bodi-Oblačilo z dolgimi ali kratkimi rokavi, ki se zapne med nogami in nima hlačnic Lahko me pa popravite...Kar pa se tiče nakupa pa mislim da je najbolje kupovati sproti, ko dejansko vidiš česa maš premal pa dokupiš. Brez veze kupit 10 bodijev s kratkimi rokavi št 56 potem po 14 dneh ugotovišp da si jih porabil samo 5 zdej pa rabiš že 62
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 11:57:55
|
|
|
|
alea01
|
tteeaa- kdaj je pa termin v Žalcu? Meni je Žalec bliže kot Celje. Bi jaz pol tudi tja šla
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 12:04:59
|
|
|
|
čbela
|
punce pozdravček!!! glede kaj mormo kupiti junijčice bi bilo pa kak seznamček dobiti....
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 12:14:58
|
|
|
|
tteeaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: alea01 tteeaa- kdaj je pa termin v Žalcu? Meni je Žalec bliže kot Celje. Bi jaz pol tudi tja šla Jaz imam termin 7. marca (to je petek) ob treh popoldne. Sicer pa se da načeloma menda zmenit tudi za kak drug termin, ker je tečaj pač treba plačat in se ti individualno posvetijo oz. vzamejo le 2-3 nosečnice naenkrat. Plača pa se 75 EUR, traja 3x po 2 šolski uri in sproti se dogovarjaš za termin, ki ti ustreza. In baje je super, se naučiš neke posebne meditacije, s pomočjo katere potem preusmeriš misli na porodu in veliko manj boli porod. Vsaj tako pravijo znanke, ki so rodile po tej metodi- so vse čisto navdušene
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 12:20:23
|
|
|
|
alea01
|
Super! Sploh nisem vedla, da to obstaja. Pa tako blizu Žalca sem. jih grem kar poklicat
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 12:24:49
|
|
|
|
pikica_30
|
beyba, hvala za razlago... a torej je bodi pajac brez hlačnic, žabice so pa pajac brez rokavov? a pajac je samo z dolgimi rokavi a tudi s kratkimi? bom počakala še seznam od ninny, če bo lahko kaj napisala. kot je čbela predlagala, bi bilo fino imeti seznam, kaj potrebujemo za junijskega . katera bo tako pridna? tteeaa super za smejoč porod! jaz bi tud šla na take vaje, ampak je Žalec meni predaleč. sem pa na njihovi strani videla, da se sedaj tudi CD kupit. Bom premislila... P.S. pa tak lušt ste mi s temi pecivi naredile, da grem takoj na avtomat (sem v službi) eno čokoladico iskat!
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 12:25:26
|
|
|
|
tteeaa
|
Potem pa sporoči, kako si se dogovorila. Da vidim, če bova sošolki
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 12:27:52
|
|
|
|
alea01
|
Evo, sem se zmenila . Me bo jutri poklicala in povedala termin, ker ni najdla nekega papirja oz.ni bilo ta-prave v službi. Mogoče pa bova sošolki tteeaa. Hvala ti tteeaa za te informacije , kajti sama sploh ne bi do njih prišla
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 12:33:43
|
|
|
|
tteeaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: alea01 Evo, sem se zmenila . Me bo jutri poklicala in povedala termin, ker ni najdla nekega papirja oz.ni bilo ta-prave v službi. Mogoče pa bova sošolki tteeaa. Hvala ti tteeaa za te informacije , kajti sama sploh ne bi do njih prišla Ni problema. Upam, da bova tudi midve tako zadovoljne kot so bile druge . Mi je kolegica zadnjič razlagala, da ena mamica, odkar je rodila po tej metodi kar na ulici ustavlja nosečnice in vsaki priporoča to šolo, tako je bila navdušena
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 13:05:29
|
|
|
|
Mojca78
|
Pozdravljene punce! Sem s pregleda, torej morfologije; bebica se normalno razvija , tehte okrog 400g, veselo brca, organi so po besedah ginekologinje OK, le dete ima prečno lego, zato imam čez 3 tedne(11.3.) ponovno pregled . Po končanem UZ sem jo še vprašala, če se vidi spol, je rekla: "Ja, fantek bo!" Ker pa se mi ni zdela prepričljiva sem izdavila, da bomo tako ali tako videli junija, pa reče: "Ne sigurno bo fantek. Redko se tako dobro vidi, bo fantek!" Le na smeh mi je šlo, torej dobimo tretjega fanta . Meni je pa tako najbolj pomembno, da je detece zdravo. Pa še to, tehtnica kaže +5 kg. Kar se pa tiče oblačil za otročička si pa za poletne mesece ne delajte prevelike zaloge oblačil. Novorojenčki in dojenčki TT-telesne temperature ne uravnavajo sami, pomeni, da če poletje ne bo pravo - vroče, bodo naše bebice, predvsem prvi mesec zagotovo v eni benkici- majčki ali body-u z dolgim rokavi (pravijo, da novorojenčke rado zebe). Če pa bo slučajno zelo vroče pa bomo potrebovale kratke rokave. Oblačila se po rojstvu, po potrebi dokupijo - glede na velikost in vreme, in običajno tudi obiski kaj prinesejo in ne pozabit, dojenčki zelo hitro rastejo,... Sama sem oblačila nabavlala tudi z vozičkom in je bilo prav luštno. Lepo se imejte in uživajte
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 13:24:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz imam pa še eno vprašanje - ali nam letos pripada regres?
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 13:25:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Čestitke Mojca
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 14:31:32
|
|
|
|
Kaja08
|
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH Jaz imam pa še eno vprašanje - ali nam letos pripada regres? Seveda, pa dopust ti tudi pripada. Jaz ravno računam, da če mi ne podaljša pogodbe, lahko grem že 12. marca, ker imam še kar precej lanskega dopusta in cel letošnji. Sam vseeno upam, da mi bo podaljšal. Ne vem pa, kdaj mi misl povedat. Razgovore že ima za nadomeščanje... Ne vem, kaj jim govori kot datum nastopa dela, ker mu nisem nič povedala, kdaj lahko že grem, če ne dobim pogodbe.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 14:47:55
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
Kolegice tolk prej pokličejo, da si še zagotovijo slaščico Seveda, ko si pa mojstrica,... . Odkar imam otroke, ponudim kolegicam, ki pridejo z otroki predvsem razno sadje, za sladkarije pa raje vprašam,....pa so običajno na voljo. Če ne drugega, vsaj sladoled,...
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 14:52:38
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
Kupla prve nosečniške lanene hlače bele Super. Ampak šele sedaj? Jaz sem si tik pred novim letom ene žametke, pa bojo kmalu prevroče,...oz. meni bo v njih prevroče,... Pa kupila sem si ene jeans nosečniške, od prej pa imam ene tanjše črne iz Popka, ostale hlače sem pa razdala. Ostale so mi ene bež tanke iz Kepice, ampak št.34 in so mi premajhne,... Aha. Najraje pa nosim navadno NES trenirko na gumico. V začetku mi je bila predolga, sedaj pa ko se veča trebuh, jo vlečem čedalje bolj gor in ni več treba krajšat,... Res, ta trenirka mi je THE BEST! Pa ni nosečniška.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 15:13:13
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
Pa oblekce Pikica30 in Alea. Mi smo pri 1., ki je rojena v začetku julija imeli(prepisujem iz starega seznama): -bodiji na preklop dolg rokav št. 56 2krat; št.62 4kratEden najpomembnejših kosov oblačil--poleg žabic do pasu. -bombažen pajacek s stopalčki in dolgimi rokavi: št. 56 2krat; št. 62 6krat Te pajacke smo uporabljali predvsem za spanje. Kupiti jih 6 št. 62 zna biti tudi preveč. Tudi št. 56 ni nujna-spet imaš lahko bodi in žabice do pasu ali pa žabice samo z naramnicami. Te pajacke vsaj pri 1. otroku večkrat dobiš tudi od obiskov,.... -bodiji na preklop kratek rokav: št. 56:2krat, št. 62: 6krat-Ko je vroče, pridejo prav, -benkice oz. majčke z dolgimi rokavi, ki se zavezujejo na trakce( kar veliko smo jih dobili-navadnih belih, nekaj smo kupili v BC CLAR--te so bile boljše. Imeli smo vsega tega skupaj št. 56 in 62 okoli 20) Ampak veliko boljš so bodiji na preklop. Se mi zdi, da bomo letos brez njih--oz. bo kakšna za rezervo, če bo bodijev zmanjkalo. Sicer pa so NEPOTREBNE. - kompletek za iz porodnišnice št. 56 (2 bodija na preklop št. 56, žabice do pasu, zgornja majčka oz. jopica z dolgimi rokavi-bombažna, copatki, kapica, pleničke) - kompletek št. 62 (hlačke, jopica ali majčka)2 krat Te kompletke št. 62 lahko komot kupiš , ko si z doma. Se popolnoma nič ne mudi. Pa še vidiš potem kaj res rabiš. - žabice do pasu: št. 56 2krat; 62 5krat-Predvsem te žabice pridejo poleti zelo prav. Otročka oblečeš v bodi z dolgimi ali karatkimi rokavi in dodaš žabice, ostalo ne potrebuje. - pajac s stopali in naramnicami iz bombaža(imeli smo tanke CLAR): št. 56 1krat; 62 4krat Te pajacke smo kombinirali z bodiji, namesto žabic do pasu-takrat ko je imel oblečeno tisto mako majčko, da ne leze vse ven.Povsem komot jih nadomestiš z žabicami do pasu. Poleg pa potrebuješ se copatke, nogavičke, navadne bombažne kapice--ene 2 kom. NUJNE STVARI: bodiji, žabice do pasu, kakšen pajacek, kapica, nogavičke)
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 20.2.2008 18:10:59
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kaja08 IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH Jaz imam pa še eno vprašanje - ali nam letos pripada regres? Seveda, pa dopust ti tudi pripada. Jaz ravno računam, da če mi ne podaljša pogodbe, lahko grem že 12. marca, ker imam še kar precej lanskega dopusta in cel letošnji. Sam vseeno upam, da mi bo podaljšal. Ne vem pa, kdaj mi misl povedat. Razgovore že ima za nadomeščanje... Ne vem, kaj jim govori kot datum nastopa dela, ker mu nisem nič povedala, kdaj lahko že grem, če ne dobim pogodbe. Kaja nočem te strašit, ampak če ti pogodbe ne podaljšajo ti letos pripada samo sorazmerni del dopusta, pač za toliko mesecev kolikor boš zaposlena in tako je tudi z regresom. Drugače pa mislim, da niso taki prasci, da ti ne bi podaljšal - sej te potrebujejo . Meni so danes omenili, da mi ne bodo prekinili pogodbe, da bom zaposlena dokler ne pridem nazaj in če me bodo rabili, me bodo nazaj tudi vzeli.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?