|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2008 - 2.del
19.2.2008 10:53:23   
mergetka
Ojla, user posted image !

Kljub nacejanju sem dobro spala in šla sam 1x na wc, zbudila sem se pa ob pol desetih. Luksus... Ma zaenkrat si ga še lahko privoščim user posted image , pol se bo pa to  zihr korenito spremenilo.

Joži,  dr. Pušenjak je za zunanje obrate pravi stručko, probaj pa tudi z vajami, nimaš kaj zgubit. Držim pesti zate!

Lep dan vsem!! Pa bejbe, ne pozabte na strica Kegla, jaz ga kr zanemarjam user posted image .

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
19.2.2008 11:01:36   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: mergetka

Lep dan vsem!! Pa bejbe, ne pozabte na strica Kegla, jaz ga kr zanemarjam user posted image .

ja, sam res, se mormo kar mal spomnit vsake toliko časa, ker nas user posted image  mal skleroza matra user posted image
evo jaz ga že prakticiram user posted image

Nič, jaz grem zdaj na en sprehod k je zunaj tak lep sonček, upam, da ni premrzlo...

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
19.2.2008 11:41:21   
*BellaLuna*
Joži tvoja G ti naj da napotnico za zunanji obrat (ta se izvaja mislim da v 38. tednu). Če ni kakšnih ovir (pregrada, srčasta maternica ...), potem ponavadi uspe.

Naši malčki bodo pa že čist pomladni, ko je tako sonce zunaj. Jaz komaj čakam, da bova okol špancirala. 

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
19.2.2008 11:50:10   
Joži79
Hvala za nasvete. V petek imam pregled in bom svojo G povprašala o tem. Zadnjič sem jo samo glede vaj, pa je rekla da kar naj izvajam. Problem je tudi v tem, da moja G vseskozi trdi, da imam sedlasto maternico, pri pregledu pri dr. Ribičevi (ki naj bi bila za to strokovnjakinja) pa je rekla da je moja maternica OK (imela sem namreč že 2 splava). Zato sem malo zmedena...

Tudi jaz komaj čakam, da bova z user posted image po sončku šibala do Tivolija, pa na Rožnik in tam okoli.

Morala bi si pripraviti stvari za v P, pa se mi kar ne da... Očito mi je všeč še tako kot je - da sem v enem kosu user posted image .

Ja Kegel, Kegel. Nanj pa res ne smemo pozabit.

No, zdej pa na zrak. Papa.

(odgovor članu *BellaLuna*)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
19.2.2008 11:55:53   
Katy13
Evo mene. Sva šla z user posted image  v trgovino, pa jaz v knjižnico. Sedaj pa kuham kosilo, ker gre user posted image  potem v službo. Tako, da bom popoldan zopet sama. Bom šla an mao daljši sprehod, pa bo.

Vidim, da ste vse na sončku in se martinčkate. Tako je prav. user posted image  Tudi jaz že komaj čakam, da bom lahko šprancirala naokoli z user posted image .

Joži - tudi jaz ti želim, da se tvoj user posted image  obrne.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Joži79)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
19.2.2008 12:25:33   
Nasy
Ujej, Kegel jauser posted image že delam..jst tudi kar pozabim to. Samo, ne paše mi vedno delat te vaje, včasih se tko čudno počutim, najlažje jih delam, če sedim. Evo, me je začelo špikat zdejuser posted image Ma bomo že počasi.
Joži, na žalost ne vem nič o tem, je imela to ena kolegica od moje kolegice, ta zunanji obrat pa se ji je mali spet nazaj obrnil. Samo toliko vem. Upam, da ti bodo vaje pomagale!
Lep sonček je danes, kajne, tud mrzlo baje ni tko zelo. Lep dan vam želim, se zvečer kaj oglasim!

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
19.2.2008 12:40:37   
gaya24
Hej!

Evo, tud js že delam Keglove...

Janet: Upam, da je bil pregled vredu.

Nasy
: Lepo, da si še 2 v 1.

Joži: Upam, da se ti user posted image čimprej obrne.

Mam eno vpr. za vas. Včeri mi je zmanjkalo kreme proti strijam in sem se kar z Nivea oljem namazala.... in sem dobla rdeče izpuščaje, očitno mi ne paše. Zdaj pa ne vem kaj naj si kupim, da bi si mazala, da bi zginlo. A mislite, da bi si lahk kr z Bepanthenom?

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
19.2.2008 12:42:41   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: *BellaLuna*

Naši malčki bodo pa že čist pomladni, ko je tako sonce zunaj. Jaz komaj čakam, da bova okol špancirala. 

Jaz tudi user posted image . Sem glih nazaj iz eno urnega sprehoda. Punce, zunaj je tako toplo, da vse diši že po pomladi. Trava postaja zelena, ptički že veselo pojejo, zvončki so itak že nekaj časa zunaj....uglavnem res je lepo. Sem tudi jaz med sprehodom razmišljala kako bo luštno ko bom pred seboj porivala voziček, notri pa mojega user posted image .....komaj čakam.
Nič, bo treba počasi kosilo it delat. Danes bom naredila pizzo user posted image . Testo imam domače (ga je naredil moj dragi po receptu njegove babice) in ga je zadnjič naredil več, tako da sva dala 4 hlebčke v skrinjo. Zdej se je testo odtajalo in zraslo, tko da je pripravljen za peko user posted image . Jutri pa pride moja mami k meni na obisk user posted image ...me je že klicala če imam doma čistila user posted image ...očitno ima neke plane kaj bo počela pri meni user posted image , sam se jo ne da ustavit. Ko si ona neki zapiči, je to gotovo.

(odgovor članu *BellaLuna*)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
19.2.2008 12:48:16   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: gaya24

Mam eno vpr. za vas. Včeri mi je zmanjkalo kreme proti strijam in sem se kar z Nivea oljem namazala.... in sem dobla rdeče izpuščaje, očitno mi ne paše. Zdaj pa ne vem kaj naj si kupim, da bi si mazala, da bi zginlo. A mislite, da bi si lahk kr z Bepanthenom?

gaya24, a tista krema proti strijam ni bila olje? jaz bi rekla, da ti olje ne odgovarja. Meni osebno mandljevo olje zelo odgovarja, medtem ko nekaterim ne, takoj dobijo rdeče pikice. Olje namreč maši pore, zato se ga svetuje mazati na še mokro kožo (čeprav jaz tega ne prakticiram user posted image ). pomojem ti ni potrebno rabiti Bepanthena, si pa kupi enako kremo kot ti je odgovarjala prej ali pa kakšno bolj lahko mleko za telo.

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
19.2.2008 12:52:56   
gaya24
Dinki:
Do včeraj sem mela Mama Dona od Chiccota in je blo vse ok. Zvečer mi je pa zmanjkalo, sem pa kr olje od niveje vzela, ko ga mam drugač po tuširanju sam za noge, ker mam ful suho kožo na nogah in sem se na suho z njim namazala po trebuhu...takoj me je začelo srbet in une rdeče pike sem dobla. No očitno sem med tistimi, ki jim mandeljevo olje ne ustreza. Bom kr danes spet kremo nabavla.
Hvala za nasvet.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
19.2.2008 13:43:53   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: gaya24

Po moje lahko tudi kar naprej uporabljaš kremo, ki si jo do sedaj in ti bodo izpuščaji izginili. Lahko pa se namažeš z Bepanthenom in ti bood verjetno prej izginili.  

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
19.2.2008 13:46:46   
Katy13
Punce, predvsem tiste, ki že imate majhne otroke, ostale bomo morale še malo počakat. Tu imate dva linka, kjer sta brezplačni otroški reviji

http://www.ringaraja.net/RRiskrice.asp
in

http://bomi.si/?page_id=32

Vključene so tudi razne igre in pobarvanke. Poglejte si. Sama si Bomi shranjujem na računalnik, čez kakšno leto bo prišlo pa prav. user posted image  

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
19.2.2008 13:48:55   
Katy13
Sem si vzela nekaj minut pavze med prevajanjem enih člankov. user posted image  Saj bo, moram biti optimistična. Ko vsaj ne bi bili to strokovni članki...

Nič, grem naprej prevajat, potem pa na sprehod, da mi sonce ne uide.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
19.2.2008 14:01:24   
Katiandi
Ojla!
Jaz sem bila pa danes v šopingu - v Leclercu. majo eno akcijo otroških stvari - 7 bodijev po 8 in nekaj evrov pa tudi ostalo opremo, do vozičkov. Potem smo pa malo pohajkovali na sončku, sem se kar slačit začeta, tako je toplouser posted image .
Jaz s spanjem nimam problemov, so se mi pa začele delat strije, čeprav se redno mažem.user posted image  Sicer so zdaj komaj vidne, so na spodnjem delu trbuha, da jih sploh nisem zapazila, le ko sem se slikala, sem videla. Upam le, da bodo po porodu izginile ali se vsaj zmanjšale in postale manj vidne.
Lep sončen dan vsem.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
19.2.2008 14:02:09   
nika_z
IZVIRNO SPOROČILO: Joži79

Imela pa bi eno vprašanje: ali je katera slučajno že delala vaje za obrat ploda.

Pri meni sta bila ploda obe nosečnosti ves čas z glavo obrnjena navzodl, v 34 tednu pa sta se mi obrnila z ritko navzdol user posted image . Ginekolog mi je v obeh nosečnostih svetoval: OBVEZNO LEŽANJE NA LEVEM BOKU, ter ZADRŽEVANJE URINA (piti čimveč), da polni mehur vzdigne plod.

V prvi nosečnosti sva z možem hodila ves teden plavat, upoštevala nasvete ginekologa in delala ene vaje iz revije Otrok in Družina (December 2005), kar je tudi pripomoglo, da se je plod obrniluser posted image .
To nosečnost pa sem bila prehlajena, tko da sem samo ležala na levem boku, zadrževala urin in delala te vaje. Pa se je plod kljub temu obrnil user posted image .

Skenirane vaje ti lahko pošljem po mailu, saj ne najdem ikonce s katero bi ti lahko pripela v forum. Če zna to naresti katera od vas naj mi svetuje (bolj malo uporabljam forum pa se  ne znajdem)user posted image

(odgovor članu Joži79)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
19.2.2008 14:06:12   
Čakajoča
Pozdravljene!
Vsem, ki ste imele preglede user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !

Noč-KATASTROFA! Mi je zgaga nagajala! Tako, da mi je čez nos prišla ven! Ogabno! Potem nič spala! Sem pobrala "culo" in šla v dnevno sobo brat! Do 4.00 zjutraj, potem pa sem nekako zaspala do 6.30!

Tudi jaz sem imela danes pregled oz. CTG. Sem morala delati počepe, da se je vragec zbudil. Po pol ure nam je uspelo, da je CTG bil takšen kot mora!
Vse je OK. Popadkov ni; pregledala me pa ni, ker itak CTG pokaže popadke. Potem pa je rekla, da ne preglejujejo več, če sem odprta ali ne. Ker če bi bila, bi dobila popadke. In sedaj jih več ne zaustavljajo!
Kilogrami so sedaj +8 kg; obseg pa 116 cm! Me pa je presenetila razdalja fundusa, ki znaša 38 cm!
To je zaenkrat vse.
Zunaj pa je res tako lepo, da sem sem več kot 1 uro sončila oz. sončila tudi bušija! Joj, kako je bilo fajn!
Sedaj pa kuhat kosilo. SE pišemo!

Čao

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
19.2.2008 14:08:02   
Čakajoča
Sem še nekaj pozabila!
Arabela - ja sem iz Maribora. Ti tudi, kajne!? Kdaj imaš že rok?

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
19.2.2008 14:27:04   
nika_z
Joži 79 - Sem ti kr prepisala vaje, mogoče jih bo rabila še katera. Upam, da se bo plod sam obrnil. Držimo pesti.

Vaje pomagajo plodu, da se obrne (iz revije Otrok in Družina):

1.
Nosečnica se postavi na vse štiri. S koleni in komolci se naslovni na tla, zadnjico ima dvignjeno. Z zadnjico in boki miga sem ter tja, levo in desno ter gor in dol. To dela 20 minut. Prej si lahko z mehkimi blazinicami zaščiti kolena. Po 20 minutah vadbe naj si nosečnica vzame dve uri počitka in nato preide na drugo vajo.

2. Ženska leži na tleh. Noge pokrči v kolenih in dvigne zadnjico. Pod zadnjico sil lahko podloži 2-3 velike vzglavnike, da si olajša vajo in tako čim dlje drži zadjico navzgor. Z zadjico začne zibati levo in desno, sem ter tja in po maleg gor in dol. Vajo dela 20 minut. Po 20 minutah naj si nosečnica vzame dve uri počitka oziroma poljubno preživlja svoj čas, nato naj preide na tretjo vajo.

3. Ženska se plazi - pomika po prostoru po vseh štirih. Dobro je, če si pred tem zaščiti kolena in dlani. To dela 20 minut.

Omenjenim vajam posvetimo 1-2 dni. Po navadi zadostuje že en dan. Naslednji dan preverimo lego otroka. Če se otrok ni obrnil v pravilno lego, vaje drugi dan ponovimo.

Včasih kljub našemu prizadevanju otrok vztraja v svojem izbranem položaju. Plod take lege nikoli ne zavzame brez razloga. Odvisna je od materinega telesa, dela, ki ga mati opravlja, gibanja, dražljajev iz okolice, od popkovine, prostora v maternici, od mesta posteljice...

Tudi masaža pomaga:

Kot dodatna podpora za dosego pravilne lege ploda pomaga tudi redna masaža stopal. Masira se zunanja stran obeh mezinčkov na nogah, saj je tam točka, ki spodbudi plod, da se sam obrne v pravilno lego. Hkrati masaža te točke preprečuje zsatajanje urina pri nosečnici in zatekanje. Natančneje se ta točka v akupunkturi imenuje B67. Metoda zagotavlja 70-odstotno uspešnost.

(odgovor članu nika_z)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
19.2.2008 14:48:48   
janet
Halo!

Se javljam, na pregledu vse dobro, edino urin morem čez tri dni ponovno it dat, je bil malo slabši, pa je rekla, da tud ni hudega, mi je pa naredila hitri test, ker sem mela voden izcedek, pa se je hotela prepričat, da ni plodovna voda in je bil negativen, hvalabogu, nato me je pa dala na prvi Ctg in je rekla, da je čista desetka.user posted image user posted image user posted image
Je pa mali še vedno obrnjen na glavo, dobla sem pa tud napotnico in nalog za prevoz, tak da mojga nebo več strah, kdo me bo peljal če se bo kaj prej zgodilo.user posted image
Naročena sem pa na ponovni pregled že čez 14 dni, pa spet ne pri svoji ginekologinji- jih ima preveč.user posted image

Urši - novo + 2 kg, tak da smo se zredili +13kg, pa še sreča,ker je zadnjič rekla da se morm vsaj 1 kg zredit, ker se prej nisem dva meseca kaj zredila user posted image user posted image user posted image
OT pa je 110cm, razdalja pa je 37cm(doma zmerjena, mi jo je danc merla pa ni vpisala v materinsko knjižico, je zgleda pozabla).
Katy - glede EA grem pa podpisat v petek tk da ti pol povem, ko oprajim, me je danc mal iz tira vrglo, ker še nisem ctg-ja pričakovala, no saj hvalabogu da sem ga mela, sam nisem mislila da bo že tak hitro, sem mislila tam po 37 tednu ne prej, je blo pa ful lepo poslušat malija kak mu srček bije.user posted image user posted image user posted image user posted image

Sam da je z malim vse vredu, ostalo pa že bo, sem pa danes vidla sosedo v bolnici in je rodila punčko 5 dni čez rok, no zvedela pa sem da je rodila tudi bivša sošolka fantka in to 14 dni prej, tako da se kar bliža naš čas, punce se bo res treba kar pripravit.user posted image

Lep preostanek teg sončnega dneva vam želim, se tipkamo kasneje al pa jutri, bom videla kako bom s časom.user posted image

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
19.2.2008 14:51:17   
janet
Joži - tud js srčno upam da se ti baby sam obrne. Evo eno user posted image za srečo.

Pa vsem ostalim čestitke za uspešne preglede.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
19.2.2008 15:22:53   
Dinki
Čakajoča in Janet user posted image  za uspešne preglede.
Kar ne morem verjet Čakajoča, da proti koncu G nič več ne preverja MV? No ja, verjetno res zaradi CTG-ja. No čestitam ti tudi za tako malo pridobljenih kg user posted image

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
19.2.2008 15:26:46   
Katy13
Janet in čakajoča - čestitam za uspešen preglede. user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: janet

Katy - glede EA grem pa podpisat v petek tk da ti pol povem, ko oprajim, me je danc mal iz tira vrglo, ker še nisem ctg-ja pričakovala, no saj hvalabogu da sem ga mela, sam nisem mislila da bo že tak hitro, sem mislila tam po 37 tednu ne prej, je blo pa ful lepo poslušat malija kak mu srček bije.user posted image user posted image user posted image user posted image

Sam da je z malim vse vredu, ostalo pa že bo, sem pa danes vidla sosedo v bolnici in je rodila punčko 5 dni čez rok, no zvedela pa sem da je rodila tudi bivša sošolka fantka in to 14 dni prej, tako da se kar bliža naš čas, punce se bo res treba kar pripravit.user posted image

Glede EA se ne mudi, sama imam plan iti nekje v marcu to podpisat. Tk da ko boš vedela sporoči.

Katera tvoja sošolka pa je rodila? Ali jo poznam?

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
19.2.2008 15:30:18   
Katy13
Kaj vse pokaže CTG? user posted image  utrip, popdake,... Kaj še? Sama ga imam namreč naslednji teden, noseča bom 35t5d.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
19.2.2008 15:33:03   
Katy13
Tk zdaj pa šibam na sprehod, da mi ne bo sonce čisto pobegnilo.

Se tipkamo zvečer.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
19.2.2008 16:10:20   
Joži79
Nika, ravno te vaje sem našla na netu (če še katero zanima: http://www.ringaraja.net/ClanekPodrobno.asp?p_id=2&id=566&kat=12). Malo prej sem naredila 1. vajo (sama sebi sem se smejala: od user posted image ščitniki in gremo). Je pa 20 min kar naporno. Ne vem pa, kako bom jutri preverila ali se je obrnil user posted image ? Jutri in pojutrišnjem bom po moje delala samo tisto, ko s polnim mehurjem in želodcem (spiješ vodo) ležiš na boku.  Potem bom pa v petek, ko imam pregled videla, ali je kaj na tem. Drugače bom pa G prosila za napotnico za ZO.

Katy CTG kaže utrip srčka bebice in še aktivnosti maternice (nastavijo približno tja, kjer naj bi bila posteljica). Poleg tega vsakič ko čutiš premik ploda pritisneš gumbek in se zabeleži tudi to.

Lep dan!

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.