tejč
|
Živjo, dons smo se pa lušno imeli. Za mAško sem v Avstriji celo ene HA kašice našla, pa ni nič kaj navdušena-jaz pa 3 škatle kupla . JAo, jao, pa še drage so ble. MAh, saj se bo navadla. Evo, zdel šibam mal pospravit kuhno, jutri zjutraj pride na obisk ena frendica nosečka. ČAu. Jao, feliška, bogi Uroš. Inhalacije pomagajo! Mi še nismo imeli bronhitisa ravno zaradi inhalatorja, da čistiš sluz iz pljuč. Ventolin širi dihalne poti, ni noben bav bav, olajša dihanje, ne škodi. Je sicer za astmatike-jaz sem živela z njim, vendar ga predpisujejo tudi pri bronhitisu. Krema materine dušice in esenca od Justa v banjo, če ga kašelj premočno ne draži. Skuhaj kamilice in jih daj zraven postelje. Topla plenička (tista mala) na prsa. Uroša posedi in ga nagni naprej ter ga tolkljaj z roko (s pestjo narediš obliko skodelice in ga tolčeš po hrbtu. Otroka obrni, da gleda proti tebi in ga nagni vznak nazaj, da ima glavo nižje dol, potem ga pa še po prsih potolkljaj. Tako omogočiš sluzi, da se trga. KAšelj je naravni mehanizem za čiščenje pljuč. Daj mu skorjo kruha, da jo bo žulil in kašljal. Pa čim bolj mirno noč.... MAjchi, migrena? JOj, naša mami jo ima in je vsa boga. POtem je pa dolgo mislila, da je samo migrena, ker jo je glava bolela, vrtelo se ji je, bruhala je...In zdaj so ugotovili, da je infekcija od klopa. Danes je dobila prvo dozo hudih antibiotikov. Rogljiček, čestitke! Valda, da si dobra! O tem ne dvomim! Cappy, Maša skoraj nikoli ni spala v vozičku. Samo kadar je mogla pred drugim zaigrat, da je pridna. Putka, jaz pa sem za srečanja! Jutri in v sredo ne morem, potem pa itak moram v Milerja po plenice-al pa v Kranj-kaj če se enkrat v KR dobimo? Da pride še rožica in ančka-ju že prav pogrešam... KAi, kaj naj rečem? Bravo za vrtec! Vem, da je kar malo hudo tako zgodaj, ampak kaj hočemo...Otroci so zelo prilagodljivi. Edino, kar me moti, je da so potem toliko bolni... Eca in juniorka, fino, rav je tako!!! PA še nekaj: moj je danes dobu tiste tablete iz lekarne in če mu bojo kaj nucale, vas bom prosila, če mi bo kera loh šla v Avs. še po kako pakungo. Bambina, ko je Griša priden za hranjenje, hvala, da si me spomnila, da ji lahko dam za packat, jao, to bo dela. Tisto glede bolniške/porodniške pa ne vem, se ne spomnim več...MIslim, da delodajalec da. PA še nekaj, včeraj je Maška naredila prvi požirek po flaški (ančka, vaša!) , potem pa še po NUK flaški s tistim mehkim nastavkom. In sem frajli dans kupila nove nastavke in pokrovček in ni da ni, pa spet nič ne zna in dobiva ****is, če ji sam pokažem flaško. Putka, tud po uni ne pali, jo samo kotali po stanovanju, ne pusti niti, da jo postavim s cucljem proti njej.Par žličk vode ji zmešam s preostankom hrane, to še gre, pa malo joška.