mesecnica
|
Zdravo! Evo še mene - končno... Da vam še jaz opišem svojo porodno... V četrtek 06.02.2008 sem imela popoldne pri ginekologu CTG, kjer so mi (kot že en dan prej) ugotovili, da utrip naše bebe ni v redu. Zato mi je napisal napotnico za v bolnico in mi zabičal, da moram še isti dan v bolnico. Povedal mi je, da bi on zaključil porod, ker je že itak skoraj na koncu in se ni za hecat, pa da bi bilo potem kaj narobe. No in me moj res pelje ob cca. 18.30. Vzela sem torbo in pristala v porodnišnici z napotnico... Najprej so me v porodni ponovno priklopili na CTG, ki je spet kazal podobne vrednosti kot že dva prej. Nato mi je ginekologinja naredila še vaginalni pregled in ugotovila, da je vse v redu in da me bodo kar prestavili na oddelek na opazovanje. No ko sem se vstala z mize se mi je vlila še kri (ampak baje ni bilo nič narobe). Tako so mene in mojega prišli iskat iz oddelka in naju odpeljali do moje sobe. Oblačila sem že predala mojemu in pospravila torbo v omarico. Nato sva šla z mojim v dnevni prostor malo gledat TV. Okoli 20.00 so me prišli poklicat, da mi bodo ponovno delali CTG. Moj se je takrat poslovil. No na CTG pa spet vse po starem. Pojavili so se mi še krči in takrat ko so prijeli se je otrokov utrip spustil tudi do 60. Občasno je na ekranu kar gorela rdeča lučka za utrip. Ko so sestre to videle so hitro poklicale zdravnico, ki me je prišla pogledat. Ko je videla izris CTG se je odločila, da sprožijo porod. Tako sem odšla v porodno (brez vsega, ker ni bilo časa). Tam so mi takoj predrli mehur in ugotovili, da je plodovnica še mlečna (kar je OK). Odprta sem bila 4 cm. Takrat sem tudi prosila za EA. Babice so takoj klicale anestezista. No med tem časom, ko sem čakala, da pride anestezist so mi babice posodile mobitl, da sem ponovno poklicala mojega, da se je porod začel in da lahko pride. Je bil čisto paf . No po cca. pol urice svojih popadkov je prišel tudi anesteizist, ki mi je v kratkem času nastavil EA. Po cca. 20 minutah je prijela. Ampak zanimivo, da sem popadke še vedno čutila - in sicer samo na eni polovici telesa. To sem anestezistu tudi povedala in mi je naročil, da se obrnem še na drugi bok in mi ponovno dodal analgetik. Po še cca. 15 minutah je prijelo. Moram povedat, da bolečine spoh nisem čutila. Vedela pa sem, da imam popadke in tudi točno kdaj jih imam - kot nekakšen pritisk. Ker se nisem dovolj hitro odpirala so mi dodali še umetne. Bolečin ni bilo nobenih . Anestezist mi je tudi naročil, da ko bom pričela čutiti spremembe, da mi analgetik popušča naj takoj povem babicam, da ga poiščejo in da mi ponovno doda še eno dozo. Potem pa en čas sploh nisem imela popadkov in niti vedela nisem, da mi je EA že popustila. Ko so se ponovno začeli sem pa fajn občutila popadke. So takoj klicali anestezista, da mi je ponovno dodal še eno dozo, ki je prijela po cca. 15 minutah. No potem so mi še enkrat pogledali in ugotovili, da sem odprta 6 cm. Po cca. pol urce je prišlo že na 10 cm in iztis se je že začel. Približno štirikrat po tri iztise in bebica je padla ven . Občutki nepopisni... Moj dragi pa čisto evforičen... So mi pa cel porod speljale dve babici in ko sem že rodila je prišla še zdravnica. Malo so me morali prerezati zato me je zdravnica potem še šivala. Ker sem bila še vedno pod vplivom EA tudi bolečine šivanja nisem občutila. Bebico so mi potem sicer odepljali, ker se ni hotela konkretno zajokati ampak je samo stokala. Povedali so, da bodo naredili še par pregledov, da ne bi bilo kaj narobe. In ti trenutki so bili najhujši...ko ne veš kaj je narobe. Po cca. pol urce mi je prišla pediatrinja povedat, da je vse OK in da mi bodo bebico pripeljali na oddelek, ko bom tam tudi jaz. Po še cca. eni uri počivanja sem res ponovno videla svojo . Bila pa je res majhna - 49 cm in 2800 g, ampak itak najlepše dete na svetu. No po treh dneh sva prišle domov in sedaj se skupaj z očitom cartamo... Moram rečt, da če bi šla še enkrat rodit bi ponovno definitivno vzela EA. Meni je bilo res zakon. Veš da imaš popadke, ampak bolečine ne čutiš. Pa še po porodu si res full spočit in pripravljen na svojo bebo, da se ji 100% posvetiš. No takole je bilo to... Zdaj pa moram nekje najti seznam, kdo vse je rodil, ker sem čisto out. Za prebrat je pa toliko, da niti pod razno ni šans, da pridem skozi... No zdajle se je naša Luna zbudila in jo moram nahranit... Se še kaj beremo... Želim vam čim manj boleče porode vsem, ki še niste rodile ostalim pa da uživate s svojo družinco... Lp,