Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 13.2.2008 22:25:42
|
|
|
|
malab
|
Kak dobro.... Kak se pa naredi ticker? Sory, ker toliko sprašujem..
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 13.2.2008 22:35:50
|
|
|
|
malab
|
Super! Hvala. Grem kar zdaj probat nekaj zamuštrat...
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.2.2008 10:40:01
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Oj, Blacky, kako je s tvojim bolnikom? Ste že kaj bolje?
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.2.2008 11:00:15
|
|
|
|
Blacky30
|
Oj! Ja, danes je bila mirna noč, preživeli smo jo brez vročine. In danes tudi že izgleda boljše. Sem se odločila, da ga bom imela do konca tedna doma, da se konkretno spravi v red, da ne bo spet kaj novega fasal. Pa ti, kako si? Kdaj imaš pregled, da vidiš, če se je obrnil ali ne?
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.2.2008 13:24:57
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Veš, ko pravijo, da je drugo trimesečje najlepše v nosečnosti, zame ne drži. Pri meni se je tisto najlepše obdobje začelo komaj zdaj, počutje je res fajn (razen velikega trebuha), slabosti ni kaj prida (tu in tam), zgaga ne nagaja več toliko... Enako je bilo v prvi nosečnosti. Pregled imam jutri zjutraj. Kaj pa ti - kako se počutiš? Sem te htela že enkrat vprašat - kaj ti si bila tista, ki si rodila otročka z ritko naprej?
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.2.2008 14:57:09
|
|
|
|
Blacky30
|
Nee, moj pikec se je rodil z glavico naprej. Hvala bogu! Pa tvoj se bo tudi, veš. Jaz se počutim čisto OK, sploh včasih pozabim, da sem . Je čisto res, ko pravijo,da je druga čisto drugačna, ko imaš že enega otročka doma in cele dneve za njim letaš in skrbiš zanj, kar pozabiš na trebuh. Pri prvi pa sem nonstop počivala in se pogovarjala s trebuščkom, pa opazovala znake. Mogoče me že brca, pa se niti ne uspem zavzeti. In čas ful hitro teče tokrat.....
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.2.2008 16:53:43
|
|
|
|
kekec in mojca
|
No, saj, rodil se bo, tako ali drugače. Upam samo, da ne bom imela CR. Danes sem klicala v SG, ker bi rodila tudi z ritko naprej, samo pod pogojem, da bom potem imela EA. V SG ga imajo skozi na voljo... tako da je recimo 95%, da bom šla rodit tja. Razen, če bom imela CR, potem pa nekako bolj zaupam MB porodnišnici.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.2.2008 16:57:59
|
|
|
|
barbaw
|
Sicer pa še ima čas, da se obrne. Ne obupaj prehitro. Naj ti še naredijo Uz, da boš videla, če se je obrnil. Imajo čas nekje do 36t.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.2.2008 17:26:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Ej, Mojca, denarno darilo od občine bi morala v vsakem primeru dobit, ker je važno, kje ima otroček stalno prebivališče in ne, kje se rodi. Pa lahko ste (smo) srečne, da MB in kar nekaj okoliških občin plačuje mleko, če dojenje ne steče. Mi smo pri 1. živeli v LJ, pa nismo dobili nič.... ne darila občine, ne Rp za mleko. Aja, smo dobili, polletno naročnino na revijo Otrok in družina. Pa še glede EA v SG sem ti hotela nekaj povedat..... daj ko boš kaj klicala, se pozanimaj, če puščajo EA do konca ali pred porodom izklopijo! Več pa raje na ZS
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.2.2008 19:37:33
|
|
|
|
Vrtnica79
|
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca Hej, Mariborčanke, tiste, ki ste nedavno postale mamice, ste dobile denar od MB občine? A mi zaupate znesek? Mogoče se bo neumno zdelo, pa bom vendarle vprašala - če rodim drugje, npr. v SG, a sem do tega denarja upravičena? Ja, dobila sem točno 105 evrov. Mislim pa da kraj poroda ne vpliva na to, da denarja ne bi dobila. Saj če maš stalno prebivališče v Mb, pa če "slučajno" rodiš drugje, si še vedno mariborčanka- a ne!
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.2.2008 20:21:24
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Ja, dobila sem točno 105 evrov. Mislim pa da kraj poroda ne vpliva na to, da denarja ne bi dobila. Saj če maš stalno prebivališče v Mb, pa če "slučajno" rodiš drugje, si še vedno mariborčanka- a ne! Ja, saj to mi je bilo nekak logično. Ampak ne vem, če je njim tudi.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.2.2008 20:53:07
|
|
|
|
malab
|
Torej se dobi denarno darilo od občine, kjer živiš + oni paket, ki se ga baje dobi... dvignaš pa ga tam, ko se rihtajo otroški dodatki pa to....?
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.2.2008 20:57:39
|
|
|
|
barbaw
|
malab eno je enkratna pomoč od CSD, eno pa od občine. Na csd lahko rihtaš pred rojstvom, občina pa da ko že rodiš otroka oz. sama moraš dat zahtevek.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.2.2008 21:21:07
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Vzela sem e-paket od CSD, pa so same neke komplikacije. Najprej zapravim 2 uri časa, da izberem, kaj vse potrebujem, potem se pa začne... noče sprejeti moje košarice, ker znesek ni v celoti izpolnjen (259,27 €). Pa iščem variante, kaj vse vzeti, če želim imeti zapolnjenih tistih 0,27 €... In kaj se zgodi - potrebujem plenice, ki stanejo točno 15 €, moram pa vzeti neke brezvezne igrače, plišasto žogo, ki stane 3,26 € ter neke ribice za v vodo, ki imajo edine ceno 8,01€. Brezveze... za teh 11,27 € bi lahko vzela nekaj bolj uporabnega, se vam ne zdi? Čisto na koncu pa ugotovim, da sem prehitevala stvar in da moram počakat še 8 dni od prejema odločbe in da potem aktiviram vso zadevo. Zdaj sem to tak raztreseno napisala... upam, da razumete.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.2.2008 22:56:35
|
|
|
|
Vrtnica79
|
IZVIRNO SPOROČILO: malab Super! Hvala. Grem kar zdaj probat nekaj zamuštrat... Vidim da ti je ticker uspel .
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.2.2008 9:17:02
|
|
|
|
willma
|
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw malab eno je enkratna pomoč od CSD, eno pa od občine. Na csd lahko rihtaš pred rojstvom, občina pa da ko že rodiš otroka oz. sama moraš dat zahtevek. Kakšen zahtevek in kam? To je zame nekaj čisto novega
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.2.2008 9:27:12
|
|
|
|
Vrtnica79
|
IZVIRNO SPOROČILO: willma Kakšen zahtevek in kam? To je zame nekaj čisto novega Za ta denar od občine vam ni potrebno nikamor hodit po kaki zahtevek. Meni so to poslali domov in sem pol samo izpolnila in nesla nazaj na občino.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.2.2008 10:41:58
|
|
|
|
barbaw
|
Vrtnica79 kaj mogoče ti veš kdaj so začeli s to pomočjo od občine. moj prvi otrok bo star aprila tri in takrat nisem imela pojma o tej pomoči. Sem jo spušila, če je že bila takrat. Zdaj pa sicer spadam v Hoče bom pa to izkoristila. Wilma Če ti ravno ne pošljejo zahtevka ali vlogo, jo najdeš na spletni strani od občine med obrazci.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.2.2008 11:52:53
|
|
|
|
Vrtnica79
|
Barbaw, nimam pojma kako dolgo že to prakticirajo Jaz tudi pred 6-timi leti nisem nič dobila ob občine .
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.2.2008 12:51:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Mojca, daj še malo napiši, kaj vse si v e-paket dala. Predvsem katero večjo stvar. Jaz sem malo gledala in ni šans, da za tisti znesek skup naberem, ker imamo praktično vse. Tako da bom tudi tokrat vzela denar. Je pa to zdaj 100x boljša varianta kot pred 3 leti, takrat se paketa res ni splačalo vzet. Sem se odločila, da se vam na srečanju razkrijem Če bo vse OK do takrat, seveda
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.2.2008 14:50:02
|
|
|
|
Blacky30
|
IZVIRNO SPOROČILO: malab Torej se dobi denarno darilo od občine, kjer živiš + oni paket, ki se ga baje dobi... dvignaš pa ga tam, ko se rihtajo otroški dodatki pa to....? malab, če spadaš pod Miklavž, mi ne dobimo nobene denarne nagrade, samo knjigo. No, mogoče se je kaj v 3 letih spremenilo, bom preverila. Če pa spadaš pod Hoče, potem pa ne vem, pokliči na občino in vprašaj. Paket dobiš od CSD po tem, ko si urediš papirje za porodniško, tam mesec dni pred rojstvom nekje. Lahko vzameš paket ali denar. Več o tem tukaj: tukaj Ja, porodniško urediš tam, kjer urejaš tudi otroške doklade. Vse o urejanju dokumentacije pred rojstvom, pravila in zakoni, pa tukaj: tukaj O enkratni socialni pomoči pa žal ne vem nič, mi ne pripada.
< Sporočilo je popravil Blacky30 -- 15.2.2008 14:57:04 >
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.2.2008 15:55:46
|
|
|
|
arabela*
|
oi,dekleta.Kako ste kaj na ta turoben dan?Jaz nisem za nič razpoložena. A je katera z mb in okolice za to,da se drug tedn dopoldan dobimo na kavici,da se malo spoznamo??
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.2.2008 16:07:22
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Saraya, za to kavico se vsak teden sproti dogovarjamo... ZA NASLEDNJI TEDEN. In potem gre ena rodit , druga zboli , tretja ostane sama... Najboljše je, da se zmenimo za en dan naprej. Ker potem je še največ možnosti, da pridemo skupaj. Anonimna, za razkritje! Drugače pa bom sama vzela previjalno mizo (stare več nimamo), še en trip trap stolček, mislila sem še plenice in tiste brisačke za umivanje (tiste so že pri Kekcu bile zakon, vmes pa sem jih porabila tudi za druge stvari...). Skratka, saj ne vem, kaj bi naredila zaradi tega paketa. Danes se s pregleda in moje dete je poslušalo mamine prošnje in se je obrnilo z glavo navzdol.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.2.2008 16:45:17
|
|
|
|
barbaw
|
K in M si videla, da se bo obrnil tvoj . Ni tak nagajivček. Blacky občina Hoče daje 180 eurov, ker jaz spadam tja. Mi je pa čudno, da Miklavž nič ne daje.
|
Oskar, Adam, Izak ali ManuelTLFKatero ime bi izbrali za sina?Oskar (
17%)
Adam (
5%)
Izak (
15%)
Manuel (
9%)
nobeno (
54%)
vseeno (
1%)
Število vseh glasov: 551Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!