|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
11.2.2008 21:37:31   
Blacky30
Pa tvoj g. pa te je pogledal na zadnjem pregledu, ne?

Pri meni je bilo tako, da sem imela PDP v nedeljo, dva dni prej, v petek me je pregledal moj g. na zadnjem pregledu in potem me je v P pregledal v torek, v četrtek pa sem imela spet redni ctg in UZ in sem morala iti rodit. Takrat so me pregledali šele v porodni sprejemni sobi. Tak da sem bila kar na tekočem.

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
11.2.2008 23:00:25   
kekec in mojca
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw

K in M kaj delaš kaj tiste vaje, ki naj bi pomagale, da bi se user posted image  obrnil v pravo lego? Jaz sem jih delala v prvi user posted image , ker je bil v prečni legi. Sicer ne vem, če je pomagalo to ali se je sam obrnil.

Barbaw, a to misliš na tiste, o katerih so  pisale aprilčice? Ko se postaviš na vse štiri, rit dvigneš v zrak, komolce pokrčiš in tako nekaj časa stojiš? Poskusila sem s tem, da sem si trebuh podložila z blazino, samo to pri meni ne pali, ker me trebuh preveč ovira.

Če imaš kakšne druge vaje, lepo lepo prosim, povej, bi jih z veseljem sprobala. Samo da svojega otročka spravim iz tega butastega položaja... user posted image

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
11.2.2008 23:09:24   
Janey
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30

Pa tvoj g. pa te je pogledal na zadnjem pregledu, ne?

Pri meni je bilo tako, da sem imela PDP v nedeljo, dva dni prej, v petek me je pregledal moj g. na zadnjem pregledu in potem me je v P pregledal v torek, v četrtek pa sem imela spet redni ctg in UZ in sem morala iti rodit. Takrat so me pregledali šele v porodni sprejemni sobi. Tak da sem bila kar na tekočem.

a-a moja g me je pogledala en mesec pred rokom in pol me je dala na ctg pri njej in mi ni naredila nobenga pregleda več. V bolnici mi je nardil v petek uz. Kolko sem odprta že skoraj 2 meseca ni pogledal noben. Nazadje mi je mv pogledala in je bil zmehčan. Ampak to je bilo 7.1.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
12.2.2008 11:19:05   
kekec in mojca
Dober dan,

mislim, da je Janey končno v porodnišnici. Na sestanku je namreč ni bilo.

Janey, upam, da že cartaš svojega Jakeca! Držim pesti za čim bolj lahek porod.

Glede EA tako: nihče med anestezisti in porodnišnico ni skregan in tudi ne delujejo v smeri nagajanja. Loterija za EA je zato, ker imajo od 6 anestezistov 2 v porodniški, ena pa je prejšnji mesec šla v penzijo. EA dajejo le izkušeni anestezisti in ne tisti, ki so se komaj došolali.

Kar so povedali, bom razložla čisto laično, ne jemat to vse za res. Tako sem razumela, kar je danes razlagal dr. Zabavnik.
EA se daje v spodnji del hrbtenice, kjer hrbtenjače več ni, zato niti ni res, kar je nekaj let nazaj pisalo v Jani, da EA lahko povzroči krvavitve ali pa celo ohromelost. DAjejo nizke doze protibolečinskih sredstev, zato so negativne posledice skoraj nične. Do poškodbe živcev lahko pride v teoriji, v praksi je pa res malo možnosti, ker, kot je rekel dr. Zabavnik, naj bi živci "plavali" in se ob dotiku umaknejo.

V primeru, da se moje dete obrne na ritko, torej bom imela porod v medenični vstavi, se bom raje kot za CR odločila za naravni porod z EA. V tem primeru grem v SG, saj  je tam verjetnost, da bom dobila EA neprimerno večja, kot v Mariboru.

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
12.2.2008 11:35:22   
Vrtnica79
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

Dober dan,

mislim, da je Janey končno v porodnišnici. Na sestanku je namreč ni bilo.

Janey, upam, da že cartaš svojega Jakeca! Držim pesti za čim bolj lahek porod.

Ooooooooo, tudi jaz upam da že carta svojega Jakcauser posted image

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
12.2.2008 11:36:21   
Blacky30
Vauuuu, a res??? Če je ni bilo, potem se zagotovo nekaj dogaja. Superca!!! Poleg tega je ponavadi ob tem času že bila na RR. Držimo pesti!!!!user posted image user posted image

Mojca, hvala za poročilo. user posted image  So ostale, ki so odločene za porod v MB, morale kaj podpisat ali se prijavit in to?

Neposredna povezava do sporočila: 1856
12.2.2008 11:52:44   
kekec in mojca
Ne, Blacky, nihče ni rabil nič podpisovat. Le na koncu je vzel naše podatke - to se pravi ime in priimek ter datum poroda, ki si jih je zapisal na nek list papirja.

Še to sem pozabila povedat - rekel je, da imajo patološki primeri (npr. EA zaradi operacije prsnega koša in podobno) prednost pred tistimi, kjer se samo lajšajo bolečine.

Bom še poklicala v SG. Ne vem, če se ne bom zdaj fiksno odločla, da bom tam rodila.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
12.2.2008 11:54:40   
Blacky30
Iiiiiiiiiiiiiiii, poglejte, kaj sem našla na februarčicah:

dočakali smo jakeca. malo po polnoči je stekla voda in ob 7.46 se je prismejčkal na svet. ima 50cm in 3.5kg. več bo pa janja povedla ko pride domov. uživajte

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Janey, čestitke tudi od mene!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1858
12.2.2008 12:09:50   
barbaw
K in M drugih vaj ne pozznam. Jaz sem delala točno te, ki so jih opisale aprilčice. Ima pa tvoj user posted image  še čas da se obrne. Vem pa, da v Lj delajo zunanji obat mislim da v 36t. Puško je o tem pisal na MON-u.

Ja Janey pa je res vrjetno v P, če ni prišla na sestanek, pa danes se še tudi ni javila. user posted image  Mi je pa čudno, da ni nihče gledal če je odprta.  Mene so non stop čekirali. Ene nosečke se odpirajo brez popadkov.

user posted image user posted image user posted image  Janey, pa ti je le uspelo dočakat  Jako. Drugič boš mogla pazit pri imenu. user posted image  

Nobody is perfect and I'm nobody!

Neposredna povezava do sporočila: 1859
12.2.2008 14:09:58   
kekec in mojca
Ja, Janey, najprej na RR, pol pa v porodnišnico, a ne? user posted image Tako se to dela!!! user posted image

Jaka je pa pravi korenjak! Upam, da porod ni bil preveč težak.

Barbaw, danes sem na aprilčice dodala še nekaj vaj za obrnitev otroka...

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
12.2.2008 14:11:36   
kekec in mojca
Pa še nov seznam:

Nosečnice:
user posted image Čmrlika, PDP ?
user posted image Kekec in Mojca, PDP 13.04.2008
user posted image Barbaw, PDP 09.05.2008 user posted image Maja
user posted image Willma, PDP 16.06.2008
user posted image Blacky30, PDP 17.07.2008
user posted image Frutka, PDP 19.07.2008
user posted image Anonimna, PDP enkrat septembra
user posted image Saraya, PDP enkrat septembra
user posted image Zakzak, PDP 10.09.2008

Mamice in dojenčki ali dojenčice:

user posted image Janey, Jaka, 12.02.2008
user posted image Nana 35, Klemen, 27.12.2007
user posted image Pandica
user posted image Koala
user posted image Marusah
user posted image Mehurčica, Eni, 26.10.2007
user posted image Vrtnica, Vana, 28.11.2007

In tiste, ki ki imamo že malo večje nadebudnike:
user posted image Lataša (Vrtnica) 6 let
user posted image David (Mehurčica), 4 leta
user posted image Frutek (Frutka) 3,5 let
user posted image Žan (Willma) 3, 5 let
user posted image Kekec (K&M), 3,5 let
user posted image Nejc (od Blacky), 3 leta
user posted image Aneja (Saraya), 3 leta
user posted image Jaka (Barbaw), 2 leti

Neposredna povezava do sporočila: 1861
12.2.2008 16:10:50   
mehurčica
K&M, kaj nisi dobila mojega ZS? user posted image Eni ima roj.dan 19.10.

Janey, čestitke!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1862
12.2.2008 18:21:50   
Vrtnica79
Janey, da še ti tukaj čestitam za Jakcauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 1863
12.2.2008 19:26:52   
nana35
Janey,končno!Čestitke!!user posted image user posted image user posted image

:))

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
12.2.2008 20:25:11   
kekec in mojca
Sem dobila,Mehurčica, samo pozabla sem popravit. Oprosti.

Nosečnice:
user posted image Čmrlika, PDP ?
user posted image Kekec in Mojca, PDP 13.04.2008
user posted image Barbaw, PDP 09.05.2008 user posted image Maja
user posted image Willma, PDP 16.06.2008
user posted image Blacky30, PDP 17.07.2008
user posted image Frutka, PDP 19.07.2008
user posted image Anonimna, PDP enkrat septembra
user posted image Saraya, PDP enkrat septembra
user posted image Zakzak, PDP 10.09.2008

Mamice in dojenčki ali dojenčice:

user posted image Janey, Jaka, 12.02.2008
user posted image Nana 35, Klemen, 27.12.2007
user posted image Pandica
user posted image Koala
user posted image Marusah
user posted image Mehurčica, Eni, 19.10.2007
user posted image Vrtnica, Vana, 28.11.2007

In tiste, ki ki imamo že malo večje nadebudnike:
user posted image Lataša (Vrtnica) 6 let
user posted image David (Mehurčica), 4 leta
user posted image Frutek (Frutka) 3,5 let
user posted image Žan (Willma) 3, 5 let
user posted image Kekec (K&M), 3,5 let
user posted image Nejc (od Blacky), 3 leta
user posted image Aneja (Saraya), 3 leta
user posted image Jaka (Barbaw), 2 leti

[/quote]

Neposredna povezava do sporočila: 1865
13.2.2008 10:01:21   
nana35
Pandica ima punčko Zalo,Koala pa fantka,Marusah tudi fantka.Obe zadnji pa najdeš pod rodile so...

:))

Neposredna povezava do sporočila: 1866
13.2.2008 12:43:08   
willma
nihče med anestezisti in porodnišnico ni skregan in tudi ne delujejo v smeri nagajanja.

ja, to je zelo uradno resnična izjavauser posted image

Samo v toliko o uradni izjavi. Porodnišnica MB ima uradno objavljeno, da zagotavlja EA in da je na voljo vsem porodnicam.
Izjava je sicer čisto korektna, ker izjavlajo da zagotavljao, kar je res, in da je na voljo vsem, kar je tudi res, ča pa jo dejansko dobi, pa user posted image

Bom še tu napisala, da osebno nimam nič prosti MB in da se v MB nekateri zelo trudijo po vseh možnih močeh, da situacijo izboljšajo, marsikdaj tudi nemogočo situacijo rešijo, a o tem se ne govori, ker to ni tako hudo šokantno kot to, če gre kaj narobe.
Jaz pač imam svoja osebna merila, informacije in v MB bi zaenkrat šla rodit samo pod nujnim primerom.

< Sporočilo je popravil willma -- 13.2.2008 12:49:04 >

Neposredna povezava do sporočila: 1867
13.2.2008 13:23:14   
arabela*
hoj punce.Kako te kaj??Danes sma z tamalo bile v laboratoriju-prvič,pa je revica tako jokala,pol ure ni k sebi prišla.Pol pa sva šle na velik sladoled,pa je bilo takoj vse ok.

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
13.2.2008 21:47:12   
malab
Pozdravljene srečke user posted image

sem še ena nova iz Maribora. Rok imam 7.7. in že komaj čakam. Pred tremi dnevi sem začuitila brcanje in sem ful srečna. Je mogoče katera iz Rogoze, Miklavža ali Hoč?

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
13.2.2008 21:56:17   
kekec in mojca
Dobrodošla Malab!user posted image

Hej, Mariborčanke, tiste, ki ste nedavno postale mamice, ste dobile denar od MB občine? A mi zaupate znesek?

Mogoče se bo neumno zdelo, pa bom vendarle vprašala - če rodim drugje, npr. v SG, a sem do tega denarja upravičena?

(odgovor članu malab)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
13.2.2008 22:01:14   
malab
ti bom kar jaz odgovorila... mislim da ne.. ker ene tudi hodijo v Avstrijo rojevat... pa dobijo pol od občine, kjer živijo...

Neposredna povezava do sporočila: 1871
13.2.2008 22:12:53   
Blacky30
malab, dobrodošla tudi tukaj.user posted image user posted image user posted image  Jaz sem iz Dobrovc, Miklavž. Je svet majhen, ne?
No, mi v Miklavžu ne dobimo od občine NIČ!!! Le knjigo za darilo.user posted image

Pa čestitke za brcike. Jaz jih še kar čakam.user posted image

(odgovor članu malab)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
13.2.2008 22:14:49   
malab
Jaz spadam pod občino Hoče-Slivnica. Sem iz Rogoze. V katerem tednu pa si?

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
13.2.2008 22:16:52   
malab
Ups... pardon. Sem spregledala, da ti od spodaj piše... hehe. Bom v naprej bolj pozorna (pri vseh)... Še kakšen teden ali dva pa boš začutila brcike. Jaz sem jih zvečer, ko mi je fant mazal trebuščeka in je roko gor držal. Baje je tudi on začutil istočasno.user posted image  

(odgovor članu malab)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
13.2.2008 22:20:19   
Blacky30
Danes sem začutila premik celega otročka, kot bi naredil preval, samih brcik pa še ne. Sicer pa se je zdaj začel 19. teden, ko sem pri prvem otročku začutila prve brcike. Mi je pa g. že povedal, da je naše detece bolj med lenimi, tak da mu dam še malo časa.user posted image  

Aja, ene punce nimajo podpisa, če pa se postaviš na njihovo ime z miško, nas ima večina ticker, ki kaže, kako daleč smo z nosečnostjo.user posted image

(odgovor članu malab)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za ženske: Nosečnost & šport z roko v roki?
Janjikaaaa

Ali ste se oz. se boste med nosečnostjo aktivno ukvarjali s športom? (npr. joga, pilates, fitnes...)

Da (36%)

Ne (64%)

Število vseh glasov: 188

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!