|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Sončki januarčic 2oo8
13.2.2008 7:16:07   
aurora6
Včeraj sem dobila kapljice iz Škofje Loke in ji ponoči dajala in je bilo vse ok, zdej se pa že eno uro mučive joj joj dere se pa prdi ne vem kaj je to....te kapljice menda ful pomagajo zakaj moji ne pomagajo uf ??? 

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
13.2.2008 7:45:01   
klaja
Jutro!

Po dolgem času imam par minutk, da se vam vsaj malo javim.

V glavnem pri nas je pestro, če se ne joče ena, se pa druga. Julijo mučijo zobki in je tečna sto na uro, Hana pa bi se cartala.

Drugače se še dojima, zvečer ima krče, tako da se pridno nosimo, ponoči se mi zbudi nekje ob 1 ali 2 in še enkrat ob 5 uri. Takrat se tudi jaz potem vstanem, da skuham in pospravim ter zlikam (saj smo ostale same, je ati končal z očetovskim dopustom). Nekje ob osmih pa najprej Hano zrihtam, potem pa še hitro Julijo.  Moram rečt, da mi ni niti malo dolgčas.

Glede sprehodov sploh ne kompliciram, ven ne grema samo če je megla ali dež, saj pretiranega mraza še ni, pa ko je fejst veter, takrat tudi ostanema not.

Pri zaprtju pa mi je že pri Juliji ena svetovala, da naj vatirano palčko namočim v olivno olje in malo potisneš v ritko, da spodbudiš kakanje, pa je pri nas pomagalo.

Nič moram it, ker se bo začela akcija.

Lepo bodite!

(odgovor članu aurora6)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
13.2.2008 9:45:09   
nana35
Že spet smo bile na drugi strani,to se nam v nosečnosti ni dogajalouser posted image .

aurora,katere kapljice pa si dobila?

klaja,saj verjetno tudi vsem nam ni dolgčas,koliko smo ga prej preveč imele,nam ga zdaj primanjkuje!Ah,kje je že to,ko je moj dragi končal z očetovskim dopustom...

Zdaj bomo pa na vrhu...

:))

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
13.2.2008 9:57:11   
TRIŠ
user posted image user posted image user posted image Danes pa je tudi pri nas sonček,še malo počakava pa greva ven,jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Lep dan vsem mamikam in njihovim sončkom

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
13.2.2008 10:03:15   
Lunca1
A mogoče katera ve, če je baby že rodila?

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
13.2.2008 10:26:18   
obrigit
Dobro jutro sončice in sončki!
Midve sma se porihtale in nahranle zaj pa malo pankamo tak da ma mama malo časa za sebe.
Tudi jaz mam probleme z mlekom in sicer čez dan mam občutek da so prazne samo ko pa stisnem mleko brizga ven, čez noč pa polne da mi kar teče ven pa tudi jema na tri ure. Tak da ji dam vmes flašo ko ne vem če ma dovolj pri meni.
Zgleda da bomo vse naredile diplome iz dojenja user posted image .
Veliko sončka vsem in tudi midve boma danes spet poskusile s sprehodom.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
   [Brisano sporočilo]
13.2.2008 10:32:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu urssyy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1257
   [Brisano sporočilo]
13.2.2008 10:34:45   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1258
   [Brisano sporočilo]
13.2.2008 10:40:36   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Lunca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1259
13.2.2008 10:59:11   
mala pikica
Ja, vidim, da je to dojenje res problem oziroma predvsem mamice naredimo iz tega problem. Jaz moram reči, da je danes ponoči bilo dovolj mleka in ga zaenkrat še je. sem zgleda spet po nepotrebnem paničarila. obrogit in urssyy na mon-u si lahko prebereta, kaj mi je povedala svetovalka. Sem pod istim nickom prijavljena. Mene vedno znova te punce pomirijo, pa še tukaj na forumu imamo punco, ki vedno znova poskrbi, da sem spet nasmejana user posted image

Mene tudi žalosti, da smo zadnje čase na drugi strani. Mamice zgleda nimajo časa za forum. Upam, da bo kmalu boljše.

Pri nas je tudi že sonček, je pa še zelo mrzlo. Gašper gre potem spet na sprehod z babico, mami pa bo imela spet nekaj časa za forum, pa seveda za kuhanje in pospravljanje.

Jaz sem se tudi že spraševala, če je baby že rodila...

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

Neposredna povezava do sporočila: 1260
   [Brisano sporočilo]
13.2.2008 11:08:39   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mala pikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1261
13.2.2008 11:23:39   
limma
Sem preletela samo zadnjo stran..in eno nekje prej, ker sem res v gužvi.

Nalin - kako je Jonas?

Mi2 težav z dojenjem na srečo nimava, vsaj Neža ne user posted image , še vedno pa imam občasne zastoje mleka in trde prsi.. ampak si dam termofor, vroč tuš in čim prej pristavim Nežo.  user posted image , da vam dojenje čim prej steče in da boste imele dovolj mleka.

Nežo pa dajejo krči in joka non-stop. Od 5h do 12h, vmes je 2 uri dobro, pa potem do 21h zvečer... pa še sami sva ta teden, ker je moral ati na nujno službeno pot v Bolgarijo, mami ima neka izoobraževanja in je ni do večera, tašča pa je trikrat dežurna user posted image  Mala pikica pa je prav boga, z ničemer je ne morem potolažiti, koroške kapljice so tudi bolj blažev žegenj, se mi zdi... Baje se v Avstriji dobi nek "antiflat"? So to kapljice ali kaj drugega? Ima katera izkušnje s tem? Nekaj bova morali ukreniti, ker je res hudo.

LP, vsem mamicam in vašim sončkom.

Neposredna povezava do sporočila: 1262
13.2.2008 11:28:15   
ursalara
Nohti-Pri nas jih je patronazna ze drugi teden postrigla jaz pa se ji ta teden prvic.Mnenja glede strizenja nohtov so različna.
Triš-Ja nasa pikica je ze zdaj očijva lubica kaj se le bo.
Ljubljana-Se popolnoma strinjam z dojenjem,Jaz sem ze tudi videla mamice sredi Čopove v Lj-v fensi lokalu na prostem dojiti tako da mislim da se glede tega sploh ne bi smele obremenjevati.
Nalin-Samo da je z Jonasom vse ok.
Vaney-meni je patronazna svetovala da dam v flaško z tvojim mlekom ali dodatkom zlicko komarckovega caja vse skupaj dobro pretresi in ji ponudi cez dve urci bo pokakana.
Drugace pa punce uzivajte v danasnjem sončku in dobro izkoristite dan

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa

Neposredna povezava do sporočila: 1263
13.2.2008 11:37:06   
mala pikica
IZVIRNO SPOROČILO: limma

Baje se v Avstriji dobi nek "antiflat"? So to kapljice ali kaj drugega? Ima katera izkušnje s tem? Nekaj bova morali ukreniti, ker je res hudo.

limma, antiflat so avstrijske kapljice. Midva jih uporabljava in sva z njimi zelo zadovoljna.

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
13.2.2008 11:44:31   
Lusa
IZVIRNO SPOROČILO: nana35

Midva sva dobro spala.Sem pa ugotovila,da ko se <klemen zvečer naje,pa četudi ob 21h ali 22h,potem spi do 3h ali 4h zjutraj,ko pa se ponoči potem naje,pa ne spi dalje kot do pol 7h ali 7h zjutraj.No,potem ga razvijem,da malo brca pri meni v postelji,podreva kupček in greva v kopalnico.

Pri nas je sedaj tud postalo isto ,kot pri vas.Si je našla tak ritem ,čeprav bi mi pasalo ,da bi kdaj spet spala po 8ur.Mogoče se bom kdaj dočakalauser posted image

Po dolgem času se vam spet javljam.Vedno vas samo na hitrco preletim in to je to.Sem lena za pisanje ali pa izmučenauser posted image .Daša se vam zahvaljuje za user posted image  ob 1mesecu in pravi ,da ni najbolj zdrava ,ker zelo grdo kašlja,jutri imave posvetovalnico ,da vidimo kako je s kašljem in težo.Luša jo tud vedno bolj crklja in obožuje.Lepo ju je videti tako skupaj.

nalin-zdaj sem pa tako vesela ,da je z Jonasom bolje.Upam ,da še pri nas ne bo isto sr...

mala pikica-kaj vse imajo ti naši otročki a ne?Kdaj je to bilo pri nasuser posted image

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
13.2.2008 11:50:27   
aurora6
aurora,katere kapljice pa si dobila?
Tiste za krče colin....

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1266
13.2.2008 11:53:37   
vaney
dan.

Anže končno malo spi. Včeraj ob 13h se je sam od sebe 4x zaporedoma pokakal na previjalni in je bil prav vidno olajšan potem, je kar zaspal za 3 ure. danes pa spet ista zgodba, trudil se je kakat pa nič in še zdaj mu ni ratalo. v lekarni mi je včeraj rekla, da je to zaradi dojenja, mož je pa danes v trgovini srečal patronažno, je pa rekla, da je to zaradi ad. mleka in naj ga več dojim. in seveda sem zdaj spet čisto zmedena.

danes gremo pa tudi mi ven, komaj čakam, imamo sonček.

mali se oglaša, moram it.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
13.2.2008 12:00:40   
ljubljana
limma, praviš, da imaš dosti mleka. Vendar vseeno poizkusi, dati Neži še malo adaptiranega mleka, po tem ko jo podojiš in boš videla če bo kaj spila. Včasih imamo namreč mamice tudi občutek, da je mleka dovolj, ker so prsi trde, vendar to še ne pomeni, da je temi res tako. Prsi so trde predvsem zaradi nabreklih žlez. Svakinja je imela vedno trde kot kamen pa si je potem (ker je mali neprestano jokal) enkrat izčrpala mleko in je ven uspela izčrpati samo 20 ml (po enem mesecu so pristali na pediatriji zaradi izgube teže -1kg). Malo verjetno je, da bi imela Neža krče 10 ur na dan. Morda je lačna. Enkrat si mleko izbrizgaj, da boš ugotovila, koliko mleka se ti sploh naredi.
Pri drugem otroku sem bila 100% prepričana, da imam zadosti mleka in sem ga samo dojila. Pa je bil ves čas nemiren in jokav. Ko je bil star 3mesece in pol sem mu dala pretlečeno jabolko iz kompota in banano. Ne boš verjela, pojedel je 1banano+1,5jabolka v enem obroku in bil prvič od rojstva umirjen in nasmejan, te je blaženo zaspal.

Pri tretjem otročku, sva se 14 dni normalno dojila, danes dopoldne po kopanju pa je bil spet razdražen nemiren in jokav, vlekel je in vlekel (10 min) in še vedno jokal... Nato sem mu naredila 120 ml dodatka in je celaga spil ter sedaj blaženo spi na kavču.

Verjamen, da je za doječo mamico največji šok to, da mora dodajati, saj se pri tem čuti nesposobno nahraniti svojega otroka. Meni se tudi srce trga, vsakič ko mu dam flašo. Prijateljica je ob tem 1 mesec jokala kot dež. Vendar je tukaj najbolj važno to, da je otrok sit. Celodnevno otrokovo jokanje in tvoja posledična razdraženost utrujenost in obupanost tudi vplivata na nastajanje mleka. Najprej jo pristavi in jo pusti naj sesa ter ji šele po 10 min sesanja ponudi flašo. Če jo bo spraznila, boš videla, da je nekaj na tem. Če pa ne se pa obrni na pediatra in mu opiši situacijo morda bo on vedel kakšno boljšo razlago za 10 urni jok.

Midva kot dodatek uporabljava novalac in je z njim zadovoljen, pa tudi okus mu je všeč.

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1268
13.2.2008 12:05:38   
katee
Da se še jaz javim.

Punce moje, jaz sem tako utrujena. Prav izčrpana sem. Sploh se ne morem naspati. Je Žan Luka včeraj zaspal ob 21h in spal do 2h, samo kaj, ko nisem šla z njim spat, ampak šele ob 23h. Potem se je ponovno zbudil ob 5h, pa ob 8h. Čez dan pa tudi nič ne počivam. Zgledam kot zombi. Danes imam še pregled pri svoji G.
Aja, pa tamalga sem naročila na UZ srčka, imava kontrolo za šum na srčku.

mala pikica: moj koštrunček je tudi sedaj v igralnem centru, ampak glej ga zlomka - spi. Malo je gledal živalce, pa eno ropotuljo, potem se je pa začel dreti kot jesihar. Ga je ima očka malo v rokah in je zaspal.

nalin: vidiš, da so naše špozitivne misli pomagale, da je z Jonasom bolje.

Klepetka je včeraj sporočila, da so Lani delali pregled za refluks , danes pa čakata izvide. Upam, da bo vse dobro. user posted image

mml: kje se pa ti skrivaš?

Lep dan vam želim!

Mami in oči me imata najraje!

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
13.2.2008 12:11:35   
katee
Aja, še eno vprašanje imam: ali otrok je tudi ko ni lačen ali zavrne hrano - joško? Ker meni se zdi, da moj ful prehitro pridobiva na teži. In sem se začela spraševati, če morda je tudi ko ni lačen. Ker se mi zdi, da se dojiva na 2 uri. Morda je prepogosto (ampak če po dveh urah joka in ga pač pristavim in on je).

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 1270
   [Brisano sporočilo]
13.2.2008 12:12:47   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ljubljana)
  Neposredna povezava do sporočila: 1271
   [Brisano sporočilo]
13.2.2008 12:16:15   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1272
13.2.2008 12:22:53   
katee
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

Koliko pa sta pridbila na teži in koliko je zrastel,

Danes sem ga tehtala in je imel natanko 5 kg. Porodna je bila 3330g, odpusna 3140g, danes je pa star 1 mesec in 2 tedna. Meni se to zdi ful veliko, a ni? Zrastel je pa 5 cm (prejšnji teden smo imeli pregled).

Neposredna povezava do sporočila: 1273
   [Brisano sporočilo]
13.2.2008 12:40:42   
Brisani uporabnik

(odgovor članu katee)
  Neposredna povezava do sporočila: 1274
13.2.2008 12:43:13   
mala pikica
ljubljana zakaj bi naj limma dodajala? To je ja škoda... Če Neža ne kaže nobenih znakov pomanjkanja hrane potem je popolnoma nesmiselno dodajat. Pa pravijo, da črpanje in izstikanje ni pokazatelj, koliko je mleka.
Jaz bi vseeno vsem, ki imamo težave z dojenjem priporočala v branje forum o dojenju na MON-u: http://med.over.net/forum5/list.php?94
Pa še moja zgodba in njihov odgovor: http://med.over.net/forum5/read.php?94,4573191

Če je le možno, samo pristavljat in z dodatkom počakat, dokler res ni nujno. Jaz vidim, da se res splača vztrajat. In za to se lahko zahvalim samo svetovalki Mojci pri LLL in forumovki soncipunci user posted image Po dveh dneh jokanja in obupavanja se danes Gašper spet samo doji in to pri vsakem obroku samo na eni dojki user posted image

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?