|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Upanje po splavu-2.del
30.1.2008 12:58:03   
andreja2000
Lana38 uh ja,seveda,UZ kolkov pa imamo marca,ti prej javim,pa se res lahko morda takrat kaj vidimo.

punce,hvala,ker ste z mano vesele glede Evine rokice.
Sedaj me pa muči to,ker se naša pupa ni nič kaj zredila od zadnjega pregleda pred 3 tedni in se bojim,da imam morda pa premalo mleka,saj se sekiram zaradi mame,le čudno mi je,da pa mala prespi lepo vso noč tja do 4 ali 5 zjutraj,torej spi nepretrgoma 7-8 uruser posted image .

Vse vas lepo pozdravljam in vam želim čim večuser posted image ,tistim,ki nanje čakate.user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 651
30.1.2008 13:04:06   
Sulfinija
Andreja2000,tvoji mami želim,da se izmaža iz te krute bolezni in naj še lep čas uživa med svoji vnuki.

LPuser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 652
30.1.2008 13:08:55   
Lusa
Andreja-vesela sem za Evino rokico.Glede teže pa ni ravno super.kaj imaš tehtnico doma ,ali si jo pri zdravniku tehtala.Jaz bi si na tvojem mestu sposodila tehtnico in jo tehtala pred in po dojenju in takoj boš videla pri čem si.Meni je samo tu pa tam spila po 10ml iz obeh dojk ,ponavadi pa NULA.

Lana-seveda bodo tako na adaptiranem mleku tud gor zrasli ,samo moti me ,da vsi govorijo samo o tem dojenju,pa Daša je tako vlekla ,a očitno se meni mleko ne proizvajauser posted image ....

tinaaja-vi pa res uživate na sprehodu!

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 653
30.1.2008 14:49:09   
andreja2000
IZVIRNO SPOROČILO: Lusa

Andreja-vesela sem za Evino rokico.Glede teže pa ni ravno super.kaj imaš tehtnico doma ,ali si jo pri zdravniku tehtala.Jaz bi si na tvojem mestu sposodila tehtnico in jo tehtala pred in po dojenju in takoj boš videla pri čem si.Meni je samo tu pa tam spila po 10ml iz obeh dojk ,ponavadi pa NULA.

Pa bi bilo možno,če imam slučajno res premalo mleka,da kljub temu ponoči tako lepo spiuser posted image .
Evo smo tehtali pri zdravniku,naslednji teden pa imam posvetovalnico in jo bomo tehtali in izmerili dolžino.Ma ne vem kaj se to dogaja,prejšnji mesec ni skoraj nič zrasla,zdaj pa ni skoraj nič pridobila na teži.
Ne vem pa,kje bi si vago lahko sposodila,da bi jo lahko vagalauser posted image

sulfinija tudi tebi hvala glede mami.Kako pa si kaj ti?

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 654
30.1.2008 18:14:33   
tinaaja
Anderja,
jaz sem B tehtala ene 2 tedna. Paje bilo tko, da po 3 dni ni slo nikamor, pol pa na enkrat 200g gor. Tko da tole tehtanje je bilo zame psihicno ubijajoce. Ce ne bi imela mleka, bi mala morda kak dan slucajno tok spala, verjetno pa ne vsako noc. Ali dobi dovolj, povedo tudi polulane in pokakane plenice, njeno odzivanje oz zadovoljstvo, reakcije, ko je budna, napetost koze,... Brina se je ful slabo redila na zacetku, prvi mesec 650g.. zaupaj vase, na pregledu pa bos videla dejansko kako napreduje (minimum je 450g na mesec) in pol ukrepala, CE bo potrebno.

Lusa, ne se sekirat zaradi dojenja. V sebi ves, da si naredila vse, pa se pac ni izslo. Jaz sem imela ornk krizo prva dva meseca, solze, dojenje po 8-10 ur na dan, vsak podoj trajal po uro, uro in pol, slabo napredovanje v tezi, nastavki,... skratka ornk psihicen napor... po 2 m je zvecer dobila flaso, ker enostavno ni hotela pit na dojki.. jaz v jok, da mi bo zdaj mleka zmanjkalo.. pol sem si pa rekla.. naredila sem vse (hrana, pijaca, tablete, pristavljanje,..) in da ce mi pac ni dano, da pa bo pac na adaptiranem mleku gor zrasla.. in pol se je vse uredilo user posted image hocem povedat da do neke meje  pac lahko sam poskusas narest vse, da bi dojil, ampak ce ne gre ne gre ali pa stece. Ti si super mamica in to je vazno in najpomembneje za otrocka.

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

Neposredna povezava do sporočila: 655
30.1.2008 18:31:57   
andreja2000
tinaaja hvala za tvoje izkušnje z dojenjem,upam,da se tudi pri nas uredi ,saj me njeno nenapredovanje v teži res skrbi.

Lusa ti je tinaaja tako lepo napisala,da ni kaj dodati.Tudi jaz se bom maksimalno potrudila,da dojenje ohranim,če ne bo šlo,pa bom vsaj vedela,da sem storila vse kar sem lahko in kot je tinaaja rekla,še vedno bomo dobre,super mame.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 656
31.1.2008 10:03:14   
lana38
andreja2000, da ne boš pozabila javiti, ko boste v Ptuju.
Pri nas je pa Blaž bolan, zelo močno prehlajen. kašlja in vročino ima 38. Zdaj pa že Tim nekaj kiha in kašlja, samo dosti manj kot Blaž. Upam, da ne bo kaj hujšega iz tega.user posted image  Prav strah me je.
Glede dojenja, ja... Naš Tim je zadnjič v dveh dneh pridobil samo 10 g, moral pa bi 20 g na dan. Potem pa sva imela spet kontrola, je pa pridobil v 3 dneh 120 g. Tako da tudi to tehtanje, ne vem če kaj pove. Samo v treh tednih bi pa se res moralo kaj poznati. Mislim pa tudi jaz, da Eva ne bi spala vse noči, če bi bila lačna. Morda kakšno noč, drugače pa ne.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 657
31.1.2008 11:45:53   
Milamay
Samo na hitro, da vam malo napišem. Sem na bolniški, dobila sem angino. Ampak zdaj mi že gre na bolje, le glava me grozno boli.

Andreja - hudo mi je za zaradi mame. Čim več dobrih dni ji želim. Glede dojenja pa ti je Tinaaja skorja vse napisala. Tudi jaz sem mnenja, da verjetno ne bi spala ponoči, če bi bila lačna. Otroci so pač različni - eni so pravi jedci, drugi pa potrebujejo manj in manj jedo. Saj boš videla. Nikakor pa nisi slaba mama, če boš morala dodajati. Ja, tudi meni se je pri mojem sinu zdelo, da so nas z vseh strani bombandirali s tem dojenjem in potem so nekatere mamice doživljale prave stiske, če niso mogle dojiti. Meni pa se zdi najbolj pomembno to, da se otrok dobro razvija in da je vesel. Pa naj gre za mamino mleko ali umetno.

Grem naprej počivat. lepo bodite.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 658
31.1.2008 13:47:29   
medika 13
Punce pozdravljene .... zadnjih par dni se nisem oglašala, mi je računalnik crknu user posted image

Jaz sem po O sva ta mesec bila kar pridna ... mogoče pa mi okoli valentinovega uspe ugledati user posted image ... bi bil že čas, zdaj je pa že 6 mesecev po UPN

Andreja mislim, da  ti ni potrebno preveč  skrbeti glede  teh gramov .... moje mnenje je, da v večini primerov otroci pojedo toliko kolikor potrebujejo ... in v koliko so zadovoljni, srečni in spijo .. mislim, da dobijo dovolj .... sicer je to moje lajično mnenje, pač še nisem mamauser posted image   Imam kolegico, ki so ji na vsakem pregledu težili, da se mala ne redi dovolj, da je celo pod krivuljo in kaj vem kaj še .... danes je pupa stara 4 leta in ima še vedno nizko težo (14kg) je pač suhica ..... zato Andreja zanesi se na svoje občutke, izkušnje znanje ... si Evina mami in ti veš najboljše kaj je dobro za tvojo Evo.

Pozdravček vsem user posted image

12.12.2008

Pravijo, da nam življenje naloži toliko kolikor zmoremo. Očitno zmorem več kot si mislim.

(odgovor članu Milamay)
Neposredna povezava do sporočila: 659
31.1.2008 19:21:19   
andreja2000
Lana38 upam,da se Blaž hitro pozdravi in da mali Tim ostane zdrav.

Milamay  tudi tebi želim,da se ćim prej pozdraviš user posted image .Pa hvala glede mami.

medika13 že stiskam pesti,da vama valentinovo prinese lepo darilo user posted image user posted image user posted image user posted image

Vsem pa tudi hvala glede dojenja in Evine teže,zlate ste.user posted image

Jaz pa sem se danes,ko sem šla v trgovino tako prevrgla,da sem si raztrgala hlače,ogulila roke in kolenouser posted image .....ma saj to ni res,no.

(odgovor članu medika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 660
2.2.2008 9:20:06   
lana38
andreja2000, meni se je tak padec zgodil enkrat, ko sem v službi nesla gotovino na banko. Me je skoraj kap in najprej sem pomislila, če bom sploh lahko vstala z vsem tem denarjem v vrečki. Pri nas je to tako, da je banka čez cesto in nosimo gotovino kar v papirnati kuverti. Pa ni bilo ravno malo denarja v kuverti. Drugače jaz ne delam tega, razen kadar je sodelavec, ki to dela na dopustu. No, jaz sem jo takrat kar dobro odnesla. Ni bilo nobenih telesnih poškodb.user posted image
Blaž je bolje. Tim pa je zaenkrat še tudi zdrav. Upam, da tako tudi ostane.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 661
2.2.2008 18:01:44   
andreja2000
Lana38 ja,morda pa sem zato bolj nerodna ker sem velika in za svojo višino imam dosti premale podplate,pa tako nimam dobrega ravnotežjauser posted image user posted image user posted image

No,super,da je Blaž boljši in Tim zdravuser posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 662
4.2.2008 10:31:32   
Joob
Ker je ze 3 mesece od UPN, in ker se vedno ni izvidov iz gen.,bi prosila, vse tiste, ki ste bile v isti situaciji, da mi prosim posredujete kako telefonsko, da poklicem tja in vprasam kaj tenstajo z izvidi. Lepoi prosim.
Hvalauser posted image

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu varci)
Neposredna povezava do sporočila: 663
4.2.2008 10:54:40   
tinaaja
ljubljana?

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 664
4.2.2008 10:55:14   
tinaaja
e ljubljana, potem: http://www.medicinska-genetika.com/

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 665
4.2.2008 14:18:32   
Joob
Ljubljana ja. Najlepsa hvalauser posted image .

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 666
6.2.2008 9:25:07   
lana38
Halo, a so vas maske odnesle, da nič ne napišete?user posted image  Skoraj smo padle na drugo stran.
Danes pa imamo končno en lep sončen dan. Upam, da tako tudi ostane do večera in bova lahko šla s Timom ven. Zadnji dnevi so že bili čisto aprilski.
Pišite kaj.
LP

lana38

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 667
6.2.2008 11:51:43   
natasarobi
Jaz sem še tukaj in prebiram kaj se dogaja - pišem pa ne, ker nimam nič pametnega za napisat. Nič se ne dogaja.

Čakam 1.marec, da grem za en teden smučat - upam, da bo kaj snega ostalo. No, pa aktivno iščem novo službo, ker sem trenutno v tej zelo nezadovoljna.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 668
6.2.2008 17:49:06   
andreja2000
Danes smo bili z Evo v posvetovalnici in danes je tudi napolnila 2 meseca.Njena teža pa je katastrofauser posted image ,zredila se je le za 200guser posted image .Potem pa sem jo morala podojit in smo jo tehtali pred dojenjem in po dojenju,pa je pojedla le 60 in ni več hotela,če prav sem si mleko še lahko stisnila.Svetovali so mi naj si doma mleko spumpam in ji ga dam po flaški ,saj je možno da noče jesti pri prsih ker čuti mojo žalost zaradi moje mami.Doma pa se ni dalo nič več spumpat in ji dam dodatek,kot so mi tudi rekli naj poskusim če ne bo dovolj mleka.Dodatka pa je popila 120 in še sedaj spi.Ubogo moje dete je bilo ves čas lačno.Zdaj smo pač na dodatku,če prav sem mislila da imam dovolj mleka,sicer zdravnica pravi,da možno da ga je bilo,a ker je vedno manj jedla,se ga je vedno manj proizvedlouser posted image .
No,nič ne morem,kot pač se dalje truditi z dojenjem in dodajat,zdaj vsaj vemo zakaj ni pridobivala na teži.

lep pozdrav!

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 669
6.2.2008 18:10:52   
tinaaja
Andreja, nikar solzic... Tvoja puncka cuti to. Sprosti se in sprejmi situacijo. Stanje je tako in skoncentriraj se, kaj bos zdaj. JAz bi jo na tvojem mestu najprej podojila in pol dodatek cez, ce bo se hotla. Ali pa en obrok dodatek en dojenje. Ni dvakrat za rect, da ne bos kmalu spet na polnem dojenju. Morda si crpaj svoje mleko in ji ga daj namesto dodatka. Tako bos obdrzala ali spodbudila produkcijo mlekca. Bos videla, kaj ti/vama najbolj ustreza.  Pocasi bos tudi ti se potolazila in sprostila. user posted image Brina se je zacela ornk redit sele z GH, do takrat pa manj kot drugi, vcasih VELIKO manj. Pol je bil start z GH fantasticen, pol obdobje, ko sem metala stran zadeve kot po tekocem traku.. Vse bo OK, nic ni zgubljenega, pac je zacetek malo pocasnejsi, ampak bo pa nadaljevanje tok boljse ane user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 670
6.2.2008 18:11:32   
lana38
andreja2000, ne sekiraj se, važno da zdaj veš kako in kaj. Bo pač Eva na adaptiranem mleku zrasla. Moj Blaž je tudi bil samo 3 tedne dojen, ker nisem imela mleka. Važno, da user posted image  ni lačen. Čedno pa je, da ti je tako lepo spala, če ni imela dovolj.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 671
6.2.2008 19:18:35   
andreja2000
tinaaja in lana38 hvala za tolažilne besede in spodbudo.Vsekakor bom dojenje probala ohranit,dodajali pa bomo dodatek.Je pa danes po dodatku zaspala kot top,kar prej čez dan ni,je pa res čudno,da je ponoči tako lepo spala.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 672
7.2.2008 7:03:34   
krtekxx
Zdravo punce, ja kake "lene" debate so pa to? Vsak dan enkrat ena nekaj napiše??? No, danes je zadnji dan pred praznikom, moje smučke so speglane in jaz skupaj z njimi komaj čakam, da se zapodim v sneg. Čez cel vikend. Vsak ponedeljek, ko vsa crknjena sedem za računalnik si rečem: hvala bogu da je ponedeljek in imam 5 dni časa za počitek. Tako, drugače pa čakam na M, da se prijavim za IVF+PDG postopek. Aja, pa dokumente za posvojitev imava v celoti na novo zbrane in jih drugi teden dava prevest, potem pa akcija. Ja, vidite, vsi se ne trudimo za otroke v postelji in podobnih predmetih, eni se trudimo zanje tudi na raznih uradih. In, kot je enkrat že bilo napisano iz strani društva Živa: eni otroci pridejo iz trebuha, drugi pa z letalom.

Pa, pa...in UŽŽŽŽŽŽIIIIIIVVVVVVVVVVVAAAAAAJTEEEEEE

Neposredna povezava do sporočila: 673
7.2.2008 10:05:58   
lana38
krtekxx, tudi če bo tvoj user posted image  prišel z letalom, ti bo enako v veselje in boš srečna z nijm. Naj se ta papirologija že konča in boš lahko držala svojega sončka.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 674
7.2.2008 10:07:56   
medika 13
Andreja user posted image zate in tvojo Evo, sedaj ko vesta kako in kaj se bodo stvari lepo uredile.

krtekxx  user posted image super za papirje ... upam, da vajino letalo pristane čimprej ... in UŽIVAJ na smučanju!

Jaz sem včeraj cel dan bordala user posted image je bilo res super ... najboljše letos, sam danes me pa noge bolijo, tako da danes počivam čez vikend pa speta akcija. Komaj čakam ponedeljek, ko upam da ne pride user posted image

Lep podaljšan vikend vam želim!

12.12.2008

Pravijo, da nam življenje naloži toliko kolikor zmoremo. Očitno zmorem več kot si mislim.

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Želita zanositi? NE počnita tega!
Preverili smo, katere so najpogostejše napake, ki jih počnejo pari, ki želijo zanositi.

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?