![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 8:07:51
|
|
|
|
Dinki
|
Ena od marčevk je že včeraj spraševala, pa bi še jaz 1x vprašala, kakšne sterilne gaze in koliko rabimo? Pa zakaj se uporabljajo? Napisane so na seznamu za dojenčka. Eva78, kot je meni znano potrebujemo te gazice za čiščenje popka. Če ni prav, naj me katera popravi. Dobijo se povsod, v BC, Pikapolonici ali pa še najboljše v Tosami...so pa itak zapakirane po več skupaj (v škatli)...tudi jaz moram še nabaviti te stvari....mogoče bom šla to soboto, vem da Tosama v Domžalah dela ob sobotah do 12h.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 8:08:54
|
|
|
|
Arabela
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva78 Ena od marčevk je že včeraj spraševala, pa bi še jaz 1x vprašala, kakšne sterilne gaze in koliko rabimo? Pa zakaj se uporabljajo? Napisane so na seznamu za dojenčka. Jaz sem jih pri Katarini kupila, pa jih sploh nisem uporabljala... mislim pa da so namenjene pri čiščenju popka, ker mora pač biti sterilno ko ga čistiš ker je to odprta ranica dokler se ne zaceli.. je pa naši "popek" odpadel že v bolnici in ni bilo problema...
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 8:09:34
|
|
|
|
Arabela
|
Dinki, si me prehitela za slabo minutko z odgovorom..
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 8:09:52
|
|
|
|
pomlad08
|
Dobro jutro! Jaz sem danes super spala, brez obiska WC-ja. Se pa zbujam prezgodaj, se pred budilko ... Glede storklje ali slinga - jaz sem si kupila tak trak za nosit otroka, je baje se bolje kot sling, ker se teza razporedi cez obe rami, hrbet in boke. Takole zgleda, ce koga zanima: http://www.mobywrap.com/ Lep dan!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 8:11:41
|
|
|
|
pomlad08
|
Aja, se to sem hotela vprasat - a Tosama ima kaksno prodajalno v Ljubljani?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 8:11:58
|
|
|
|
Dinki
|
vidim, ja ...no, zdaj vsaj vem, da imam prav glede gazic.... Arabela, kako naredite, da ko odovarjate na post, da ti napiše IZVIRNO SPOROČILO in kdo ga je napisal....meni to nikoli ne napiše
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 8:17:09
|
|
|
|
Dinki
|
Aja, se to sem hotela vprasat - a Tosama ima kaksno prodajalno v Ljubljani? Pomlad08, mislim, da prav svoje trgovine nimajo, lahko pa kupiš njihove izdelke v skoraj vseh otroških prodajalnah. Sem zadnjič gledala v Šiški v BC poleg Mercatorja in imajo ogromno izdelkov od Tosame....tko, da ni nujno iti prav na Vir....naj bi bile na Viru le malček cenejši kakšni izdelki, vsaj tko smo ugotavljale enkrat. http://www.tosama.si/
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 8:40:56
|
|
|
|
Zofy
|
IZVIRNO SPOROČILO: gaya24 Eno vprašanje...A bo imela katera oz. je že nabavla katera Štorkljo? Men je ful ql to in v naši MŠ so rekli da je res fajn. Boljše kot razni kengorujčki in nahrbtniki. Pa že od rojstva lahko uporabljaš. A jih imajo v BC pa če katera ve kolk pribl. stanejo? Midva sva tašči naročila, da nam naj nabavi štorkljko. Jo imajo v BC, stane 70€ in se lahko spremeni v kengurujčka, tako da lahko nosiš leže, pokončno da gleda proti tebi ali stran od tebe. Sem pa tudi jaz razmišljala o raznih stringih in trakovih, vendar me je ta štorklja prepričala, saj zgleda hrbtu prijazna. Tukaj je še link: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=177953 Se mi pa zdi tudi fajn ta Moby wrap, samo mi gre na živce, da te odirajo za kos navadnega blaga. To si bom raje sama zašila, če bom rabila. Moja prijateljica si je tudi sama zašila nekaj podobnega, tako da lahko pri njej vzamem kroj, ko bom (če bom) to rabila.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 8:43:25
|
|
|
|
Zofy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki Arabela, kako naredite, da ko odovarjate na post, da ti napiše IZVIRNO SPOROČILO in kdo ga je napisal....meni to nikoli ne napiše Dinki, najbrž izbrišeš tisti del, kjer ti to piše. Ker če klikneš na citat, se ti izpiše cel citrat in tudi IZVIRNO..., ampak pol ponavadi zbrišeš nerelevantne stvari za tvoj odgovor ven...Torej, čisto na vrhu, ko piše: (quote), piše takoj za tem IZVIRNO SPOROČILO: Dinki. Poskusi.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 8:45:55
|
|
|
|
jagoga
|
Dobro jutro, Eva78 glede gazic, ste pa tudi mene prehitele. Običajno se kupi cela škatla teh zložencev (gaze 5x5 cm)in se jih ne porabi toliko. Odvisno v kakšnem stanju je popek. Meni je še patronažna pustila ene druge strilne variante in jih imam še od prvega dovolj. Vam pa svetujem, da mogoče najprej pogledate v prvo pomoč (zdaj ko smo nove nabavljali), če imate v starih škatlah kaj teh zložencev. Za prvo silo, če jih boste potrebovale bo iz te škatle čisto dovolj. San - glede bolečine na levi strani na vrhu trebuha. S tem imam jaz že nekaj probleme. No, ne vem če je isto, mene boli pod levo dojko takoj navrhu trebuha, zelo zoprna skeleča bolečina, ampak je površinska - se ne dogaja nekje v notranjosti ampak na podkožju oz. mišici. meni je G rekel da je to strgana prepona oz. mišica. Ne vem ali ti občutiš podobno ali kako drugače.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 8:52:04
|
|
|
|
jagoga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy IZVIRNO SPOROČILO: Dinki Arabela, kako naredite, da ko odovarjate na post, da ti napiše IZVIRNO SPOROČILO in kdo ga je napisal....meni to nikoli ne napiše Dinki, najbrž izbrišeš tisti del, kjer ti to piše. Ker če klikneš na citat, se ti izpiše cel citrat in tudi IZVIRNO..., ampak pol ponavadi zbrišeš nerelevantne stvari za tvoj odgovor ven...Torej, čisto na vrhu, ko piše: (quote), piše takoj za tem IZVIRNO SPOROČILO: Dinki. Poskusi. Kako pa prideš ven iz okvirja???
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 9:14:58
|
|
|
|
Zofy
|
Jagoga, iz okvirja prideš tako, da pišeš za "[/quote]". Če pišeš pred tem, bo v okvirju, ker "[/quote]" označuje konec citata.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 9:15:06
|
|
|
|
Dinki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy IZVIRNO SPOROČILO: Dinki Arabela, kako naredite, da ko odovarjate na post, da ti napiše IZVIRNO SPOROČILO in kdo ga je napisal....meni to nikoli ne napiše Dinki, najbrž izbrišeš tisti del, kjer ti to piše. Ker če klikneš na citat, se ti izpiše cel citrat in tudi IZVIRNO..., ampak pol ponavadi zbrišeš nerelevantne stvari za tvoj odgovor ven...Torej, čisto na vrhu, ko piše: (quote), piše takoj za tem IZVIRNO SPOROČILO: Dinki. Poskusi. Aaaaaaa...mislim, da mi je sedaj jasno. Napako sem delala, ker sem zmeraj označila besedilo in spodaj kliknila Odgovori, sedaj pa vidim, da moram klikniti na zgornjo ikono Citiraj...hvala Zofy ...pa poglejmo če deluje
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 9:16:41
|
|
|
|
san
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy IZVIRNO SPOROČILO: Dinki Arabela, kako naredite, da ko odovarjate na post, da ti napiše IZVIRNO SPOROČILO in kdo ga je napisal....meni to nikoli ne napiše Dinki, najbrž izbrišeš tisti del, kjer ti to piše. Ker če klikneš na citat, se ti izpiše cel citrat in tudi IZVIRNO..., ampak pol ponavadi zbrišeš nerelevantne stvari za tvoj odgovor ven...Torej, čisto na vrhu, ko piše: (quote), piše takoj za tem IZVIRNO SPOROČILO: Dinki. Poskusi. Kako pa prideš ven iz okvirja??? (odgovor članu Zofy) tako, da po zadnjem quote pustiš vmes prazno vrstico in začneš pisat - se pravi jaz dvakrat kliknem tipko enter in začnem pisat.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 9:17:06
|
|
|
|
Dinki
|
He, he Jagoga, jaz sem se že naučila...deluje . Človek se res vsak dan kaj novega nauči Še enkrat hvala Zofy
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 9:18:43
|
|
|
|
san
|
San - glede bolečine na levi strani na vrhu trebuha. S tem imam jaz že nekaj probleme. No, ne vem če je isto, mene boli pod levo dojko takoj navrhu trebuha, zelo zoprna skeleča bolečina, ampak je površinska - se ne dogaja nekje v notranjosti ampak na podkožju oz. mišici. meni je G rekel da je to strgana prepona oz. mišica. Ne vem ali ti občutiš podobno ali kako drugače. ja men se tudi zdi, da je površinska bolečina, ampak je res nadležno, moteče, ker noče nehat
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 9:19:57
|
|
|
|
san
|
dinki jaz tud ponavadi oznaim tekst in potem kliknem odgovori
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 9:21:42
|
|
|
|
san
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki He, he Jagoga, jaz sem se že naučila...deluje . Človek se res vsak dan kaj novega nauči Še enkrat hvala Zofy no, zdej pa tud jst vem kako
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 9:22:59
|
|
|
|
san
|
kako pa v enem postu oz. odgovoru citiraš npr. dva različna uporabnika, a se to da? no, sem že vidla da se da. kako to narediš?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 9:30:59
|
|
|
|
Arabela
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki vidim, ja ...no, zdaj vsaj vem, da imam prav glede gazic.... Arabela, kako naredite, da ko odovarjate na post, da ti napiše IZVIRNO SPOROČILO in kdo ga je napisal....meni to nikoli ne napiše Moraš med okvirči pustiti..
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 9:37:52
|
|
|
|
Zofy
|
IZVIRNO SPOROČILO: san kako pa v enem postu oz. odgovoru citiraš npr. dva različna uporabnika, a se to da? no, sem že vidla da se da. kako to narediš? Jaz naredim tako, da na obeh postih kliknem "citiraj", pol pa enega skopiram v drugo okence, da imam oba na 1 postu.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 9:51:33
|
|
|
|
san
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy IZVIRNO SPOROČILO: san kako pa v enem postu oz. odgovoru citiraš npr. dva različna uporabnika, a se to da? no, sem že vidla da se da. kako to narediš? Jaz naredim tako, da na obeh postih kliknem "citiraj", pol pa enega skopiram v drugo okence, da imam oba na 1 postu. aha, hvala! no, da poskusim. IZVIRNO SPOROČILO: Arabela IZVIRNO SPOROČILO: Dinki vidim, ja ...no, zdaj vsaj vem, da imam prav glede gazic.... Arabela, kako naredite, da ko odovarjate na post, da ti napiše IZVIRNO SPOROČILO in kdo ga je napisal....meni to nikoli ne napiše Moraš med okvirči pustiti.. pa da vidimo če je uspelo
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 9:52:38
|
|
|
|
san
|
uau hvala zofy , jst sm pa že enkrat študirala, kako za boga vam to uspe
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 9:55:02
|
|
|
|
Lona76
|
Dobro jutro vsem! No učeri sem res paniko zagnala in sva šla z kupit sušilca. Za soboto je že naročil bratu če lahko pride da prinesta previjalno iz kleti. Tako da sedaj se bo tudi pri nas začelo dogajati. sicer je mami rekla da bi ona pomagala da bi pripravila vse če bi me prehitelo ampak vem da bi znorela ko bi prišla domov in nebi bilo tako kot sem si zamislila. Ja meni hormoni kar fino divjajo in mislim, da mi bodo tudi potem. Glede zložencev jaz sem jih rabila, ker je našemu popek odpadel ko je bil star 1 teden. In mislim da sem porabila skoraj dve škatli. Rabila sem jih tudi za obkladke ob cepljenju. Kupi pa se jih tudi v lekarni. V Tosamo bom šla pa tudi jaz ko bom doma ker moram nekaj stvari nakupiti, bom pa tam tudi vložke nakupila. Sedaj grem pa delat, pa se malo pozanimati kaj je z mojo zamenjavo.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 10:00:26
|
|
|
|
anlu
|
Pozdravljene punce, no zdaj imam pa tudi jaz nekaj časa, da kaj napišem. Otroka sem spravila, enega v šolo, ta malo v vrtec, zdaj pa lahko malo sodelujem. Danes sem bila na CTG- ju, ki je zabeležil določene aktivnosti, kot se je izrazila G in lahko predčasno pričakujemo prihod našega , sicer sem pa oba otroka rodila nekoliko pred rokom in ni bilo nič narobe.
|
|
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.