![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 5.2.2008 16:02:10
|
|
|
|
eva78
|
Anlu, dobrodošla med nami!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 5.2.2008 16:32:09
|
|
|
|
lucalu
|
Čakajoča tam, ko so ure, vpišeš uro ob kateri si začutila deseti gib. Če je to bilo ob 9h zjutraj, ti potem pač ni treba več šteti. Ja eva, očitno je res odvisno od zdravnika... Sem jo pa vprašala, da kaj je to, da sem imela včeraj tako nizek KS, pa je rekla, da nič hudega... da mogoče se nisem do sitega najedla. Aja! Pa povedala sem ji, da sem enkrat jedla čokolino pa sem imela potem KS 5,3... pa je rekla, da potem si ga pa lahko še kdaj privoščim... drugače pa naj se držim diete do poroda! anlu dobrodošla med marčevkami!!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 5.2.2008 18:15:38
|
|
|
|
Katy13
|
Čakajoča - jaz nimam te tabele tako, da ti ne morem kaj pomagati. Anlu - dobrodošla med nami. Lucalu - čestitke za uspešen pregled.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 5.2.2008 18:23:31
|
|
|
|
perp
|
ja zdej ko te toliko pogovarajte o tej sladkorni, pa sem se kar malo zamislila. Jaz sem sicer delala pregled za sladkorno v prbl. 25-26 tednu in je bil rezultat ok, vendar pojem pa še kar sladkih stvari (no kuker se uspem nazaj držat). Jaz zadnje čase vsega skupaj lahko naštejem ziher 100 gibov na dan. Naša je ful živahna postala. Lona76 ti imaš pa res smolo. Jaz si sploh ne znam predstavljati, da bi imela samo en teden časa za uvajanje. Pri meni se različno delo porazdeli čez cel mesec in sem mojo začela uvajati na začetku decembra. Lih danes mi je rekla, da je vesela da je že takrat prišla, ker zdej je lih dobr osvojila ta znanja.Tko, da ne vem ...? Uglavnem, jaz sem danes srečka, ker sem bila zadnji dan v službi. Pa še na AD sem bila in mi je bilo dostii bolje. Uživajte in želim vam vsem lep večer. Midva greva zdele še barbo za otroški kotiček kupit. Sva se odločila za marelčno.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 5.2.2008 18:33:54
|
|
|
|
lucalu
|
perp čestitke za zadnji dan!!! Zdaj pa uživanje! Drugače pa, ko detece miga brez prestanka, se to šteje za en gib... ko pa je med gibi vsaj minuto (nekateri pravijo celo 5) presledka, se to šteje za naslednji gib...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 5.2.2008 18:36:05
|
|
|
|
Arabela
|
Naš tako miga in buta da se mi cel trebuh trese.. Jaz pa sem se lotila pranja cotic...sem hotela brez mehčalca pa sem ga vseeno malce notri dala.. pri prvi ni bilo problema... imam pa tudi jaz sušilec in je zakooonn..
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 5.2.2008 18:41:15
|
|
|
|
lucalu
|
Aja! Pa hvala vsem za čestitke! Sem res kar vesela, da se je tako izteklo (glede na to kako je bilo zadnjič)... pa saj pravijo, da po dežju vedno posije sonce!!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 5.2.2008 19:34:17
|
|
|
|
Katiandi
|
Lucalu, še od mene čestitke za sladkor! Ko bi še pri meni bilo tako naslednji teden, ko imam kontrolo. Sicer jaz nisem dobila aparata, tako da ne vem koliko mam. Naj bi si pri kaki sosedi zmerla ali pri očetu doma, sam on ma kr barvno tabelo pa je vse bol na približno pa še to le enkrat na teden. Sem se pa danes kr težko nazaj držala - polna miza krofov pa flancatov, js pa nč ne smem.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 5.2.2008 19:38:41
|
|
|
|
lucalu
|
Katiandi saj meni je takrat sestra (ki je predavala o dieti) rekla, da se kdaj pa kdaj lahko pregrešiš s kako slaščico, ampak, da naj potem pač gremo za pol ure na sprehod... tako, da pokuriš odvečni sladkor.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 5.2.2008 20:30:15
|
|
|
|
katj
|
ojla, sem vas nahitr prebrala, me od včer dopoldne ni blo. smo spal pr mojih in sem prej domov pršla. pozdrav vsem novim marčevkam! sem bla včer v Tosami in nabavla vse za jenčija.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 5.2.2008 20:38:38
|
|
|
|
Azzurra
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy Zdej pa vem zakaj si bila kregana. Ker si jih pridelala toliko v tako kratkem času. Tako sem bila jaz kregana na pregledu konec 25 tedna, ker sem pridelala 3 kg v 6 tednih (iz + 6,5 kg na +9,5). Sem mislila, da me bo pohvalila, ker sem brala, da je kao pol kg na teden normalno v tem času, pa je rekla, da naj bi bil maximum 1,5 kg/mesec in da morem pazit čez praznike... Tako da te je po moje zato okaral, da ne bi kak diabetes fasala čisto na koncu. Joj, zgaga Upam, da bom lahko spala. Lahko nočko! Da ne bo katera paničarila brezveze - diabetes se ne pojavi, ker se nosečnica preveč zredi, kvečjemu se preveč redi, če ima diabetes. Tako, da ne enačit rejenja oz. debelosti oz. konzumiranja sladic z diabetesom. To ni nujno pogojeno. Jaz sem se zredila cca 6,5 kg do 34. tedna, ko so mi potrdili diabetes!!! Od takrat se ne redim več, ker sem na sladkorni dieti, in me tehtajo oblečeno in teža ostaja +7 (v obleki in obutvi). Tako, da se ne bo katera bala fasat diabetesa, če jo kak G malce okara.
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 5.2.2008 20:44:52
|
|
|
|
mergetka
|
Lucalu, tud jaz ti čestitam za dobre izvide. Končno lahko mal odmisliš sladkorno, a ne? San, ... ojoj, kaj dela . pozabljivost. Mislila sem na Perp. Ampak sej tud teb ne bi škodilo mal uživanja na snegu in masaža, ne? Jaz bi šla takoj! Zdaj mam pa že skoraj vse oprano!!! In ene stvari sem celo speglala, te male bodije in jopčke... sem ful uživala. Pa lučko nad pojstlco sva z prišraufala. Danes mam sindom gnezdenja, zihr . Lep večer in fajn noč...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 5.2.2008 20:47:28
|
|
|
|
mergetka
|
Katj, mi poveš, kolk so tetra plenice v Tosami? Aja, vidim, da si ti tud pred kratkim dobila drugo zvezdico, . In pozdravljene "nove" marčevke!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 5.2.2008 21:17:00
|
|
|
|
katj
|
mergetka, tetra nisem kupvala, ker jih mam od markija. sem pa jaz pr markiju to ceno primerjala z BC in vem da so takrat bile kr dost cenejše. čeprav, zdej so skoz kakšne akcije če hočeš preveri po telefonu; Tosama 01/ 72-14-385, nč te ne stane. jaz se vsak dan skor mimo peljem, drugač mogoče ne bi šla.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 5.2.2008 22:22:57
|
|
|
|
gaya24
|
Danes je pa bolj mirno tukaj gor. Nič ne čvekate kaj pretirano. Js sem pa zdaj mal pokukala k februarčicam in sem vidla, da so že pridno začele odhajat v Rim Še mal pa smo me na vrsti. Se mi zdi, da se približuje hitreje kot si sploh predstavljamo. V petek grem še v zadnji nakup v Ikeo in Toys r us v Avstrijo. Moram nabavit otroško sobico, previjalno mizo itd. Eno vprašanje...A bo imela katera oz. je že nabavla katera Štorkljo? Men je ful ql to in v naši MŠ so rekli da je res fajn. Boljše kot razni kengorujčki in nahrbtniki. Pa že od rojstva lahko uporabljaš. A jih imajo v BC pa če katera ve kolk pribl. stanejo? Lepo spite, Noč
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 5.2.2008 22:25:53
|
|
|
|
Naja31
|
Gaya24, jaz tudi razmisljam o storklji ali pa o slingu. Še posebej če bo drugi isti kot je bil prvi, ki n bil v vozičku niti 5 minut, je bilo grozno dretje. PA doma je bil skoza na rokah. V BC jih imajo, niso tako zelo poceni, pa na eni spletni strani jih prodajajo. Čaki, grem poiskat link. Evo, www.mojskratek.si
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 5.2.2008 22:43:47
|
|
|
|
gaya24
|
Naja31: Hvala za info. Lepo spite vse, ki ste že v postli
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 0:33:05
|
|
|
|
Katy13
|
Danes ste pa že hitro šle vse spat. Tudi sama se počasi spravljam, sem imela namen iti ob polnoči, pa je ravno prišel iz pustovanja in sva še malo poklepetala. Sedaj pa čakam, da se stušira, potem se grem pa še jaz. Drugače sem bila pa pridna in sem pisala seminarsko nalogo, vmes sem gledala Housa. Naš pa danes nič kaj ne brca, ampak je vse bolj podobno pretegovanju. Nič lepo spite in se tipkamo jutri.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 6:05:34
|
|
|
|
lucalu
|
Dobro jutro punce! Kaj bo dobrega? Mi smo danes po dolgem času, nikakvo spali... sploh ne vem, če sem vsega skupaj spala dve uri... celo noč me je nekaj motilo in bolelo, pa pogosti obiski WC-ja, pa premetavanje... GROZA!!! Zdaj sem se po dolgih mukah v postelji, končno spravila iz nje. Na vrsti je kavica, potem pa sprehod... se mi pa zdi, da je danes spet mrzlo Nič, pridne bodite, božajte bejbije in javljajte se!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 6:48:32
|
|
|
|
katj
|
jutro, jaz sem pa kr dobr spala. kot ponavadi, sem od 5.20 pokonc, fanta moja pa se pol spokata ob 5.40. sem že neki perila obesla, dala prat jogi in rjuho od markija. zvečer je tok hitr spil mlek, da je vse pobruhu. kuhno pospravla še od včerajšnje večerje, sem bla včer zaspana pa zmatrana in sem pustila za dons. pa zložila sem za kozmetiko in pripomočke za previjat v sobico na poličko. vsak ma svojo poličko za te zadeve.......kr dva otroka. nikol si nisem mislila da bom mela dva tok hitr. joj, sploh mi še ni čist jasn....kr dva . ne vem no, kakšni je to smešn, sam men je mark še k dojenček. tko je še mejhn.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 7:37:56
|
|
|
|
san
|
dobro jutro punce lucalu za mano je tudi zoprna noč. sem se zbudila še bolj utrujena in polomljena kot sem šla spat. že dva dni imam konstantno tako zoprno bolečino na zg. delu trebuščka levo pod rebri. za znoret. pa nočem panike delat, ampak me boli ko . sicer čez dan bolečina malo popusti, ampak boli pa skoz. jutri imam G, pa morm vprašat od česa, če bo vedela. a morda katero od vas tudi kaj boli v tem delu? včeraj smo bili zvečer še na odprtju slikarske razstave in smo šli kar peš tja, pa je bilo zgleda preveč, ker ko smo šli domov, me je tako špikalo v sramni kosti, da sem se morala ustavljat vmes. glede slinga, meni se zelo dopade in mi je boljši od štorklje - to sem imela, pa sem dala naprej. sem si pa sposodila pri sinu od kolegice sling takrat in se spomnim, da mi je bilo veliko lažje nosit zarad hrbtenice. pri štorklji me je bolela. margetka, sej mam jaz iste težave s pozabljivostjo, pol morm pa skoz preverjat kaj je katera napisla . bo pa z veseljem zamenjala s perp in se šla na dopust razvajat no, se slišimo kasneje kaj, ko bo čas
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 7:48:27
|
|
|
|
san
|
aja, anlu, dobrodošla med nami
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 7:51:55
|
|
|
|
Arabela
|
Dobro jutro čveke! Moja noč bolj tako tako, spat šla ob 22ih pa sem se ves čas nekaj zbujala.. Včeraj sem začela prati cotice... pa jih imam tooolllikkooo da sploh ne smem nič več kupiti, niti za "gušt".. Jaz sem tudi pristaš slingov pa štorkljic... ampak mi imamo doma kenguruja in sem z njim bila ful ful zadovoljna.. je mala imela nekaj časa dobo, ko ni hotela v vozičku biti pa smo samo kengurujčkale.. pa doma ko sem pospravljala sem jo tudi notri imela... pa ko smo šli v trgovino da se nismo matrali z vozičkom.. Tako da te stvari toplo priporočam..
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 8:01:16
|
|
|
|
eva78
|
Dobro jutro! Tudi jaz sem slabo spala. Do 1 spim, potem pa ponavadi do 4 zjutraj ne. Sem bila skoz na računalniku. Zdaj pa sem čisto zbita kot da bi žurirala celo noč. Izgleda,da bo to trajalo kar do poroda. Potem bom pa verjetno lahko spala, ampak mi naša ne bo pustila. Zdaj pa na zajtrk, potem pa na sprehod. Ena od marčevk je že včeraj spraševala, pa bi še jaz 1x vprašala, kakšne sterilne gaze in koliko rabimo? Pa zakaj se uporabljajo? Napisane so na seznamu za dojenčka.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 6.2.2008 8:03:27
|
|
|
|
Dinki
|
Dobro jutro , evo mi smo v službi...je tko megleno, da se sploh ven ne vidi....jaz sem spala dobro, le zjutraj mi je res taka muka vstat, pa grem zmeraj spat že ob 10h....res sem zaspanka ...me pa močno zanima če bo tako tudi ko bom na porodniški. Sem ravno danes zvedela v službi, da se selimo v drugo pisarno, sem mislila, da se bom elegantno izognila tej selitvi, pa me je malce prehitela....drugače vse pod kontrolo....moj se mi je po parkrat na dan začel upirati v desna rebra, moram kdaj kar zamižat, ko se tko pretegne....pomojem se z nogicami upre ...nisem pa še dobila nobenega listka za vpisovanje gibov, pomoje na naslednjem pregledu, ki ga imam konec tega meseca. Anlu, dobrodošla med nami marčevkami.... Punce, lep dan vam želim.... jutri pa zadnji delovni dan v tem tednu
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiKaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.