Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 6:49:42
|
|
|
|
Oranža
|
Dobro jutro, sem prva pa vam skuham kavico in naredim zajtrk Manca Vse najboooooljšeeeeeeeeeeeeeee . Mi smo maškarco v vrtec spravli, no zdej grem pa šel mal vodoravno. Pa dober tek. Čau
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 7:46:33
|
|
|
|
martita
|
Jutro....pa hvala za tak kraljevski zajtrk! Danes sem pa zgodnja....šibamo v LJ k P na kontrolno tehtanje, da vidimo koliko smo se zredili v tem tednu! Upam, da mame ne bodo tehtali, ker od vseh teh krofov ne bo nič dobrega! Upam, da se bo Maja lepo držala, glede na to, da je zanjo praktično še sredi noči.Spet zaspimo šele okrog polnoči. Lep dan.
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 9:22:51
|
|
|
|
ajtak
|
Dobro jutro Manca vse najboljse!! Nekaj me zanima, se je ze kateri zgodilo, da je dala spat in je ze prav lepo spal nato pa kar naenkrat ne da bi odpru oci zacel neutolazljivo jokat (beri: se dret)? To se je zgodilo vceraj zvecer nam in to 2× je sel spat , zaspal se zbudil v joku se umiril, zaspal, se zbudil v joku, pomiril, zaspal in spal ko top 8 ur. zdaj pa ne vem, ni blo videt, da bi ga zvijalo (nic ni krcil nogic), sem zmerla vrocino-vse ok, lacen ni bil, pokakan tud ne... a je mozno da je mogu sam ventil sprostit a veste kaj mislim? da bi se mu enostavno cez dan nabralo tok informacij, da jih je mogu ven dat? A ta ribodermin je kaj podobnega kot je bil vcasih jekoderm?? a to se kupi v lekarni? Vsem zelim en lep dan! Celjanke, a gre kera na povorko ob 16h, ce ne bo dezja?
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 9:32:18
|
|
|
|
GB
|
Dobro jutro vsem . Hvala za zajtrk res je bil dooooooooober. Vidla sem ,da smo novemberke na 2. strani , pa sem rekla ,da moram hitr neki napisat . No v glavnem nimam nic pametnega za napisat , samo pozdravila bi vas rada , cestitala vsem danasnjim slavljencem in lep dan vsem . P.S. gledala sem Petelinji zajtrk in ni mi bil kej posebno vsec . No ja sej je za pogledat.
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 10:01:09
|
|
|
|
Oranža
|
IZVIRNO SPOROČILO: ajtak Nekaj me zanima, se je ze kateri zgodilo, da je dala spat in je ze prav lepo spal nato pa kar naenkrat ne da bi odpru oci zacel neutolazljivo jokat (beri: se dret)? To se je zgodilo vceraj zvecer nam in to 2× je sel spat , zaspal se zbudil v joku se umiril, zaspal, se zbudil v joku, pomiril, zaspal in spal ko top 8 ur. zdaj pa ne vem, ni blo videt, da bi ga zvijalo (nic ni krcil nogic), sem zmerla vrocino-vse ok, lacen ni bil, pokakan tud ne... a je mozno da je mogu sam ventil sprostit a veste kaj mislim? da bi se mu enostavno cez dan nabralo tok informacij, da jih je mogu ven dat? A ta ribodermin je kaj podobnega kot je bil vcasih jekoderm?? a to se kupi v lekarni? Lohk da je to blo to ajtak. Glavno da se je pomiril.Kaj pa če je bil žejen?Nimam pojma samo ugibam. Ribodermin=ribje mazilo, kupiš v lekarni.
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 10:13:03
|
|
|
|
scubadiver
|
Dobro jutro punce, Manca vse najboljše za rojstni dan!! Lepo praznujte!! Vanja hvala ti za zajtrk in kavico, res je bla kraljevska pogostitev. Mamuška hvala ti še enkrat za odgovore. Bom probala danes še z vodo in olivnim oljem. Prav rada bi te enkrat v živo spoznala in se ti zahvalila za vse nasvete. Res si zlata Debeluška in Potepinka hvala za info kolk vaši pojejo. Debeluška to si pišeš kolk daš vode al kolk rata mleka? Jaz ji dajem po 150 vode - rata 170 mleka in je do sedaj jedla 5x na dan. To je ravno toliko kot je napisano na škatli od aptamila za 2 meseca. In sem bla ful vesela da smo na normalni dozi. Danes pa se je že drugo noč zbudila dvakrat namesto enkrat kot prej in je to takoj 6 obrokov namesto 5. Sem prav slabe volje, ker tko se bo spet preveč redila in ne vem kaj naj naredim . Ajtak pojma nimam zakaj se je zbudil. Čist možno da se mu je preveč nabralo in je spustil ventil
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 10:26:44
|
|
|
|
Dajica
|
Dobro jutro! Vanja-hvala za zajtrk, je bil res dober! Manca-vse najboljse za tvojih 26 let! ajtak-meni se je ze zgodilo, da je spala in iz spanja ven zacela jokat, ne da bi odprla oci. Ampak ni jokala dolgo, mogoce tudi zato, ker sem jo takoj prisla tolazit. Mogoce se ji je kaj takega sanjalo ali pac kar tako, kaj pa jaz vem
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 10:33:34
|
|
|
|
Ilije
|
Ojla! No pa sem vas po več kot tednu dni samo branja, UJELA!!! In sedaj se lahko znova pridružim debati, če mi seveda spet ne boste pobegnale, ker ste prave čvekice. ajtak ... mi imamo v načrtu povorko v Celju, sam če bo takšno kot je zdajle se bojim, da bova z Ajdo ostali doma. Še vedno me namreč prestraši vsak smrkec in kašelj, da se ji slučajno kaj ne ponovi ali pa da se spet ne kaj nalezemo. In še nekaj pustnih šem od nas
< Sporočilo je popravil Ilije -- 5.2.2008 10:34:26 >
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 10:39:29
|
|
|
|
barika
|
Dobro jutro! vidim da bo danes padla 100-ta pustna stran Ajtak, ne gremo ven, me neki zdravje jeb***e od glave, do vnetnih težav med nogami, pa ni moj nič šaru tam zraven (pa nobedn drug tud ne ). Martin tud včasih začne ful cvilit v spanju, pa ga samo pobožam, pa je ok. Poje pa (še vedno) 120ml vode +4 merice mleka na vsake 3 ure (je točen ko švicarska ura). da vam povem, kok je bilo ponoči s spanjem. od 19. zvečr do 24ur zvečer (ne vem kdaj je točno to), previjanje, hranjenje, riganje (dobesedno ), spanje (dobre pol ure po tistem, ko se je zbudil) in je spal do 8-ih zjutraj Temenca - sem jih spravla dol kr z vodo, ko sma ga kopala sem ga našamponirala z niveinim šamponom (otroškim), pa fajn umila, pa močla glavo, potem pa samo počesala (cela gora temenc) in jih (za 1x) ni več. Manca, vse najboljše
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 10:46:23
|
|
|
|
nicolina
|
Dobro jutro, vanja, hvala za tak kraljevski zajtrk. Debeluška dobila sem CD, računa pa nisem našla notri. Res si zlata, se ti oddložim. Mamuška, ti imaš pa res toliko dobrih nasvetov, tud jaz bi te rada enkrat spoznala. Ti si kar naša pediatrinja. MANCA VSE NAJBOLJŠE Ilije, dobrodošla, sem te že pogrešala. Kakšne lepe maškarce imaš Ajtak, lahko, da bi bilo kaj takega, se mu je preveč nabralo čez dan. Tudi naš v spanju včasih kar zajoka ali pa stokca, pa vem da ga nič ne boli ali karkoli ker takoj zaspi nazaj. Pri nas je tako grozno vreme, spet ne bomo šli nič ven. Pogrešam sonceeeee... Se tipkamo...
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 11:00:48
|
|
|
|
Tanayya29
|
Jo nocem pacati z vsemi temi kremami. ja,jaz ga tud nisem,pa ima vseeno tako kožo .kurit pa ne morem nehat . moj poje 5x po 150ml. manca vseeeeeeeeeeee najboljšeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 11:18:44
|
|
|
|
potepinka
|
Dan No danes smo pa mi spali odlično po dočgem času.Zaspal je ob 20 in potem med spanjem ob 23 poje mlekeca,naslednjič se je pa zbudil ob 5 in zaspal nazaj do 9 manca-hvala za kavico pa čestitke za RD ajtak-Mark se tudi včasih jokca v spanju,ampak še nikoli ne tolk ko ti opisuješ.mogoče kaj sanja Ribodermin je isto kot včasih jekoderm kupi pa se v lekarni scubadiver-ne sekiraj se kolk otrok poje,naša pediatrinja pravi da moreš otroku tolk mleka naredt da še vedno nekaj v flaški ostane ali je to 5-6 obrokov jaz se ne obremenjujem pač več rabi saj na škatli piše da je to informativno merice in obroki mleka.Mark se tudi redi 1300g na mesec pa kaj se ne obremenjujem in P tudi nič ne komplicira ilije-o kako sta srčkana otročka mleko-Mark je prej ko sva bila na Novalac-u tudi jedel na 3 ure,zdaj sem mleko zamenjala za Hipp in nima krčev in 4 ure zdrži
Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi. -------------------------------------------------------------------------------- Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 11:20:46
|
|
|
|
DEBELUŠKA30
|
Ajtak, to se je men zadnjič naredlo, da je tamala sredi noči (okoli 10-e in nato še 11-te), kar z lepa začela tulit, prav tako z zaprtimi očmi, pa sva z mojim ugotavljala, da bi blo lahko od tega; tisti dan sva bla na enih obiskih, bilo dosti ljudi, vsi so nekaj drezali vanji in je čist možno, da je prišlo to zanjo... Scuba, jaz sem bila včeraj s svojo punčico pri pediatru in sem jo vprašala kako je s kilažo, če jo res podvoji pri šestih mesecih, pa se je samo nasmejala in rekla, da je to stara šola, da se danes otroci popolnoma drugače razvijajo in tako tudi rastejo, ter redijo... Da se gleda kilaža po velikosti otroka in mi je pokazala tabelo, kam vpisuje to in iz tega se vidi ali je otrok predebel ali normalno ali pa podhranjen! Pri podhranjenemu otroku ali predebelemu, pa se že na oko vidi, in verjemi, da tvoja LANA to gotovo NI! Vsaj sodeč po slikah!!!!!!!!! ZATO SE NE SEKIRI!!!! Ponovno imam posvetovalnico (6,3,) takrat mi lahko sporočiš težo in višino od otroka, pa prosim pediatrinjo za pogled v tisto tabelo, in njeno mnenje, je pa zelo priznana kot pediater tu v Šk.Loki! Nicolina, upam, da ti je zalaufal ! Pošto pa bom tožila, ker so izgubili priloženi račun ! MANCA VSE NAJBOLJŠE:
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 11:29:23
|
|
|
|
rozika12
|
IZVIRNO SPOROČILO: tintin Joj, tudi jaz bi imela petelinji zajtrk Pošljem prazen cd/dvd tisti, ki mi ga zrihta. Sicer sem ga gledala, ampak bi ga imela doma, ker mi je ful fajn + je bil zadnji film, ki sva ga z gledala v kinu pred rojstvom Vasje. Tintin se podpišem. Punce, moja je pa malo prehlajena. Nosek, pa čisto malo kašlja. Vem, da ne smem paničarit, a me je strah. Zdravnica pravi, da nič kot čistit nos in če se poslabša kašelj ali dobi T nazaj k njej. Ojoj!!!! (moja druga hči je tako dobila pljučnico, stara 18 dni. To je hudo). Pa saj ne bo. Ful čistim in dojim. Opsssssssssssssss
< Sporočilo je popravil rozika12 -- 5.2.2008 11:34:08 >
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 11:33:34
|
|
|
|
scubadiver
|
IZVIRNO SPOROČILO: DEBELUŠKA30 Scuba, jaz sem bila včeraj s svojo punčico pri pediatru in sem jo vprašala kako je s kilažo, če jo res podvoji pri šestih mesecih, pa se je samo nasmejala in rekla, da je to stara šola, da se danes otroci popolnoma drugače razvijajo in tako tudi rastejo, ter redijo... Da se gleda kilaža po velikosti otroka in mi je pokazala tabelo, kam vpisuje to in iz tega se vidi ali je otrok predebel ali normalno ali pa podhranjen! Pri podhranjenemu otroku ali predebelemu, pa se že na oko vidi, in verjemi, da tvoja LANA to gotovo NI! Vsaj sodeč po slikah!!!!!!!!! ZATO SE NE SEKIRI!!!! Ponovno imam posvetovalnico (6,3,) takrat mi lahko sporočiš težo in višino od otroka, pa prosim pediatrinjo za pogled v tisto tabelo, in njeno mnenje, je pa zelo priznana kot pediater tu v Šk.Loki! Debeluška to bi te pa res prosila. Mi imamo pediatra 29.2 takrat jo bodo spet izmirili in stehtali pa bi ti res sporočila podatke. Bi ti bla zelo hvaležna za mnenje. Veš sej ne mislim Lane stradat, daleč od tega. Pač kolikor poje poje, probavam samo čimbolj omejit naraščanje teže. Jaz mislim, da dokler jo še vedno lahko po rebrcih žgečkam, ni take krize . A so vaši otročički tud tako zelo žgečkljivi? Lana je po podplatih in rebrcih tko žgečkljiva da je groza. Verjetno po očku, ker jest nisem čist nič. Al pa mam samo preveč špeha Ilije kakšne luštkane maškarce maste pri vas doma Krasne slikce! Hvala vsem za količine mleka. Potepinka a mi pošlješ na ZS naslov pa ti pošljem eno zaprto vrečko HIPP mleka? Eno mam pa odprto (manjka noter en obrok. Odprta pa je enih 10 dni. Sam je imela LAna take krče po njem da sem ji nehala dajat. Če hočeš ti pošljem obe, al pa vsaj tisto ki je še zaprta? Imam HIPP v modri škatli. Pa mi ga je škoda stran vržt, porabili ga pa ne bomo.
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 11:35:58
|
|
|
|
nemrak
|
, manca VSE NAJBOLJŠE!!! ajtak, mi smo imeli namen it na povorko, ampak očitno s tem ne bo nič. Se pa povorka začne ob 15.30 scubadiver, naša je že pojedla tudi od 180-210, sedaj pa komaj spravimo dol 120. Zvečer pa poje 180, da je vsaj nekaj časa mir. . Se je pa par dni tudi zbujala ob 3 ali 4 zjutraj in je morala jesti. Mislim, da ji je nagajal nos, ker ni prišla do zraka in se je zato zbudila. Včeraj zvečer je pa pojedla 150 že pred 9 in spala danes do 9h brez zbujanja. Ima pa 4 obroke oz 5 kadar je še ponoči. Je pa sedaj nekaj tečna. Noče jesti, noče biti na rokah, ne ležati . Nič ji ne paše. Pa še to tečno vreme, da ne moreva ven. Sem palerino za voziček posodila kolegom, ker so šli na Roglo. Upam , da jo danes dobim nazaj. Ker se mi drugače notr še zmeša.
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 11:57:45
|
|
|
|
rozika12
|
Becutan - zakon. moji punci ga obožujeta. Ribodermin ali jecoderm - zakon II Lišaji ali **** - nekakšne lise rdeče na obrazu - najstarejša je od nekdaj imela občutljivo kožo. Še posebej pozimi. Pa me zanima kako to uporabljato oz. če to tudi v takih primerih prav pride. Jaz recimo tudi sebe nujno po tuširanju natrem z olji, dodam kapljice dišečega, in se zagrnem s koplanim plaščem, da se posušim. Konec. Koža je fantastična. Ta recept povirbala in deluje. telefon ...............
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 12:10:26
|
|
|
|
Mamathea
|
Pozdravljene No moj prehlad še vedno ne pojenja z. sem bila že bolje pa se je spet vse skupaj ponovilo, ne vem več kaj naj še naredim. Pijem C vitamin kot nora.... Tijan tudi še vedno kašlja in smrka, pa kiha.... Zdaj mu na prsni koš in na hrbet mažem Wickvaporoub, kjer sem v navodilih prebrala, da ni nobene pa ike in da se lahko uporablja že pri novorojenčkih. Zgleda, da mu to mazilo ful paše, saj se skoz smejčka, ko ga namažem pa potem se lepo izkašlja in zaspančka. Je pa videt, da mu ni vse čist ok, sej ful veliko spi, kar sicer ni v njegovi navadi. Glede zbujanja sred spanja in močnega lričanja v spanju pa je men pediatrinja rekla, da se jim takrat najbrž kaj sanja.Jaz mu v tem primeru samo porinem dudko v usta in potem lepo nazaj zaspančka. Hvala vsem za čestitke ob včerajšnjih 2 mesecih. Čestitam vsem današnjim slavljencem/slavljenkam. . Joj to vreme me pa že zelo sekira, sicer pa itak ne smeva ven in zato mi tud ni tolk hudo, ko gledam dež skoz okno. Lepo se imejte, fajn pustovanje vsem.
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 13:18:23
|
|
|
|
tintin
|
Samo toliko, da napišem: Manca, vse najboljše! Upam,da si lahko privoščiš vsaj kak kos torte brez jajc in mleka...pa da bo Maja pridna!
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 13:49:39
|
|
|
|
ajtak
|
Hej, hvala za odgovore! ja, zgleda da bo ta jok res od prevec informacij... Sam tist ko ene pisete, da mal zakrici al se pa mal pojokca in mu das dudo, tist ni isto (se nam to tud dogaja) vceraj se je prav dret zacel in sem ga mal k seb stisnla in skor 10min nosila in mu suskala- potem je nehal in zaspal Scuba, moj poje 120ml vsake 3 ure, zvecer pred spanjem pa 150ml, je pa 6-7× dnevno. Punce a so keri vstavil obrocek? Jaz mam jutri vstavitev in me je mal strah... A fejst boli? Ker men je ze gin. pregled kr bolec . Je pa res, da sem pred kratkim rodila in bolj po moje ne more bolet Kar se tice maskar... ce ne bo dezevalo se zna zgodit, da pridem- ce se mi bo dalo. Ilje, od kod si ti? Zakaj pa nikol na kavico ne prides ko se celjanke dobimo?
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 13:54:03
|
|
|
|
potepinka
|
scubadiver-sem ti poslala ZS in še enkrat hvala
Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi. -------------------------------------------------------------------------------- Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 14:07:07
|
|
|
|
barika
|
Ajtak, a ta obroček misliš mireno, al kej drugega. no poročaj kok bo, ker men Peterneljeva ni nič omenla razen kondomov (še več vnetij in težav, kot jih imam) in tabletke (depresija, jokat pa spet ne mislim za vsako figo), mirena, kaj pa vem no, slišim tolk + in -, da se ne morem odločit.
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 14:10:07
|
|
|
|
scubadiver
|
IZVIRNO SPOROČILO: potepinka scubadiver-sem ti poslala ZS in še enkrat hvala Potepinka ampak nimam ZS-ja?
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 14:26:39
|
|
|
|
DEBELUŠKA30
|
Ajtak, da si odprla to temo z "OBROČKI", men ga je tud ginekolog predpisal, in sem ga šla že v lekarno iskat, pa preberem navodila, predvsem stranske učinke in pa da se lahko premakne, pa kar ven pade (no to je moji mami in sicer takoj pri naslednji menstruaciji, hvala bogu ga je čutila, ko se je obrisala s toaletnim papirjem, kaj bi blo pa če nebi ), no skratka jaz bi prosila še ostale punce za mnenje oz. če ima katera že izkušnje z obročkom Mirena? Boli pa baje ne ko ti ga ginekolog vstavlja, ampak je čuden občutek, no to je itak ! Scuba z veseljem vprašam za Lano! Ilije fulll ste "cotkani"! No naj se pohvalim, da je naš cukrček sinoči spal od 19,30 ure pa zjutraj do 10,45 ure , res smo se pa vmes 4 krat hranili! Upam da je nisem prehitro pohvalila !
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 5.2.2008 15:18:22
|
|
|
|
Oranža
|
IZVIRNO SPOROČILO: nicolina Debeluška dobila sem CD, računa pa nisem našla notri. Res si zlata, se ti oddložim. Mamuška, ti imaš pa res toliko dobrih nasvetov, tud jaz bi te rada enkrat spoznala. Ti si kar naša pediatrinja. Ilije, dobrodošla, sem te že pogrešala. Kakšne lepe maškarce imaš Se tipkamo... Se podpišem pod tole....Debeluška res Hvala...zdej pa vem kod si doma....tam imate eno dobro gostilno ane. Smo bli zunaj, zdej pa tečnar....šibam....
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?