JABOLKO3
|
Živijo vsem! Danes je pa res en prekrasen dan! Iz hiše imamo pogled direkt na Kamniške alpe - me je kar zamikalo, da bi jo mahnila na potep. Sicer sem danes doma (malo že koristim dopust, če bi bilo kaj nepredvidenega - da mi ga ne bi preveč propadlo) in kuham češpljevo marmelado - ko so bile češplje za obirat, ni bilo ne časa ne energije, pa sem jih butnila v zamrzovalnik, sedaj pa je čas, da jih spravim ven. Kuhanje marmelad je sicer eno tako moje veselje, delam jih namreč povsem brez sladkorja z izjemo višnjeve, ki bi bila sicer neužitna, pa še tam sem s sladkorjem zelo skopa, polnim pa vrelo marmelado v vroče kozarčke in ni nobenega problema, da bi se kaj pokvarilo, le po odprtju mora biti v hladilniku. Sem moje tri moške tako razvadila, da sladkane marmelade sploh več ne marajo. Ketrin - hvala za povabilo na srečanje, če mi bo zneslo (beri: če bo možu uspelo dovolj zgodaj priti iz službe, da bo čuval otroke), se bom vsaj toliko oglasila, da vas pozdravim, obljubiti pa res ne morem. Imam pa idejo za srečanje spomladi z vozički - Arboretum Volčji potok (živim v bližini in sem redna obiskovalka, imajo tudi luštno otroško igrišče, tako da bi lahko pripeljale tudi starejše otroke), sicer je pa sedaj še malo zgodaj za to. Trebuščki - zjutraj sem si malo ogledala slikice vaših trebuščkov in vas moram pohvaliti, da ste vse res zelo luštne, pa presenetilo me je, ker ste tako vitke. Jaz se vam sploh ne upam pokazat! Moj je namreč že ogrooooomen, pa sem šele 28. teden, tako da me ljudje že sprašujejo, če bo kmalu in potem kar obmolknejo, ko povem, da aprila. Je sicer res, da je bimbo velik, s 26 tedni je bila ocenjena teža 1150g, pa že zanosila sem s kar nekaj kilami preveč - pa sedaj sem jih že 7 nabrala, vendar menim, da nosečnost nikakor ni čas, ko bi se namerno lotila hujšanja - če teža med nosečnostjo ne naraste niti za težo otroka, posteljice, plodovnice, povečane količine krvi..., to namreč pomeni, da telo vse to črpa iz zalog - iz maščobnega tkiva, v katerem pa so na žalost nakopičeni razni strupi, ki jih tekom življenja vnesemo v telo in ko se te maščobe sproščajo, se sprostijo tudi strupi in jih dobi tudi otroček. Enako velja tudi med dojenjem - kar seveda ne pomeni, da ne bi smele nič izgubiti, le drastično koriščenje starih zalog ni najbolj priporočljivo. Sicer pa ne želim nekaj pametovati, to je pač moje mnenje, vsaka zase najbolje ve. Lep se imejte, grem sedaj malo na delo.
|