|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
17.1.2008 13:39:29   
Azzurra
Solatja....ma kaj da ti rečem???? user posted image user posted image user posted image  Liam čez dan spi 1 uro, včasih kako minuto manj, včasih 1 uro in 15 minut !!! Glih tolko, da jaz pospravim posodo in pojem svoje kosilo, mogoče vmes še pometem. In tako spi vse od 12 meseca, prej je spal 2krat na dan po 30 minut!!!!

Anakarin...ne me strašit user posted image user posted image user posted image
No, to je tisto česar je mene tudi strah, ko bo prišel dojenček. Ker tudi Liam je prej bil zelo dovzeten, če sem mu rekla, da ne sme, zdaj pa kar neki po svoje in bojim se kako porihtat dojenčka, medtem ko ima on proste roke, da dela karkoli. Že tako recimo mi je stalno za petami, še na wc gre z mano in mi vmes zmeče vse šampone v banjo ali razvleče brisače po kopalnici...Ma dobro, če je razmetano, naj bo razmetano, to človek nekako vzame v zakup - jaz se samo bojim, da si kaj naredi. Recimo jaz hranim dojenčka, on pa spleza na mizo in pade dol...Sej vem, da prej ali slej bo tudi padel, sem tudi jaz že padla v življenju, samo ravno zato ker vem kaj pomeni, če človek pade (naj povem, da me je skoraj stalo ene noge, ki so jo potem rešili z operacijami...) me je še toliko bolj strah. Ma, sej so - eni dnevi boljši, drugi slabši, ne? Držte se!

Kje je naša KLAJA?

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3201
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
17.1.2008 14:06:32   
klaja
Azzurra tukaj sem!!! Naši pupi se nikamor ne mudi, jaz pa se še komaj vlačim po stanovanju, še dobro da ima ati bolniško in mi malo pomaga. Upam da se kmalu odloči priti na ta svet, ker se mi bo zrolaloooooooooooooooo.

Solatja Julija je ponavadi podnevi spala 1-2 uri, tako da je nekje ob 12.30 zaspala in sem lahko v miru skuhala. Zdaj pa zaspi nekje ob 14 ali 15. uri in spi tudi do 3 ure skupaj. Samo pripravit jo do tega da bi zaspala je velik problem. Zvečer pa zaspi ob 21.00 in spi do 8.00 ure zjutraj.

Anakarin tudi jaz pričakujem ljubosumje, pri nas bo še hujše, ker še Julija ne hodi in jo res moram imeti cel čas na očeh. Upam da jih bo hitro minilo in nam bodo dali malo dihat.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 3202
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
17.1.2008 16:20:52   
kapesanta
mi smo pa oddelali privi obisk pri zobozdravniku - neplaniranega. Včeraj mi je na bazenu padel direkt na gobček in si natolkel sprednji zobek - kak milimeter nazaj se je premaknil, da o krvi in dretju raj ne govorim. No danes sva bila pri zobarki in pravi da je kar OK vidit, da pa se bo še pokazalo, če je kaj narobe - mogoče bo kakšen ris na stalnem zobu... pa ta zobek se bo mogoče pobarval ali pa se bo nekaj (živec?!?) zagnojilo in bo treba luknico narest... skratka čez en teden imamo kontrolo, pa bomo videli če bo kaj drugačno stanje. Pravi da je nevarnejše, če zobek štrli naprej, če je nazaj pa je ponavadi vse OK. Se bo pa mogoče tudi mal nazaj pomaknil in ne bo več tko čudn vidit.

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3203
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
17.1.2008 18:04:19   
Alisa
Punce tukaj si preberite.
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2325080&mpage=1&key=&#2325383


_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 3204
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
17.1.2008 18:16:59   
klaja
Alisa še dobro, da si nas spomnila, sem že pozabla na to. Si moram natisnit obrazec, samo po kartuše bo treba še prej.

Kapesanta saj mogoče pa si ga bo z jezičkom še malo prestavil, če praviš da se je sedaj nazaj prestavil in čudno štrli. Ubogi  Rok, se mi kar smili.

Kaj prej pa še niste rabli it k zobozdravniku? Naju je pediater poslal že pri 6-ih mesecih, če se ne motim, pa še sploh zobkov ni imela. Ji je pa spodnja enka zrasla poševno in je zobozdravnica rekla, da če ji bom vsak dan malo popravljala s prsti oz. ji bom ravnala, da se bo stanje izboljšalo. Ah ti zobi!

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3205
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
17.1.2008 21:50:00   
solatja
joj, kapesanta, to pa je moralao biti hudo. user posted image upam, da jo bo Rok odnesel brez komplikacij. user posted image

klaja, a ti pa še vedno v enem kosu okrog hodiš... ojojoj... že ko sem rodila dva dni čez rok, se mi je vleklo vse skupaj kot hudo leto. kaj šele tebi, ki imaš Julijo doma, na katero je treba non-stop gledat. božca, res!

Alisa, hvala. baje, da imamo to že urejeno user posted image user posted image kaj pa vem, zaenkrat nimam pojma o tem in mi prav paše user posted image

hja, včeraj je šla naša spat precej pozno, ob pol 10h, tako da je spala popoldne 3 ure v kosu, danes pa je baje zaspala tudi že ob kakih pol 9h. sicer pa ne vem, ker sem bila danes prvič po dveh letih in pol na organizirani aerobiki (no, kakršnikoli organizirani vadbi, če odštejem fizioterapijo) in se počutim še kar ok. bom videla, kako bo jutri. sem bila že čisto zakrnela, ker se zdaj intenzivno učim, tako da sem imela hude težave predvsem z vajami za hrbet, medtem ko bi vaje za rit lahko delala 14 dni user posted image user posted image sej sem rekla: glede na to, da sem z ritjo zadovoljna, če mi ni treba delat teh vaj, pa ni bilo nobenega pametnega odgovora user posted image joj, res sem vesela, da sem se spravla v to.

lepo bodite in srčno upam, klaja, da se nam čimprej oglasiš v ednini user posted image


_____________________________

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3206
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
18.1.2008 12:53:38   
malicki
Ma jaz res ne vem več kako glede te dohodnine. Jaz sem razumela, da v kolikor ne oddam do 31.1. za vzdrževane člane, da mi bo dohodnina obračunana šele v jeseni. In sva rekla da bova že počakala.

Lani sva si naredila izračun kako se nama najbolj izplača in si delila olajšavo, jaz za 2 meseca, on pa za 10. Sva kar nekaj profitirala, mislim da enih 50eur, kot pa če bi uveljavljal samo eden od naju.

Naša zala spi samo 1x na dan, tako je odkar je v vrtcu. Prej pa dopoldne in popoldne. Samo je zdaj ob 18h že ponavadi kar utrujena. Spat gre med 19-19.30 in spi do jutra ozir. ko jo zbudim ob 6.20. Odkar sem ukinila jutranjo stekleničko mleka, dosti lepše spi, midva pa tudi user posted image
Samo danes se mi je proti jutru kar nekaj jokcala. Ne vem kaj ji je bilo user posted image .

Ta teden sem Zali kupila pustni kostim, v Baby centru, čebelico, komaj da sem ga še dobila, ker so jih zelo hitro pokupili. Sem ji ga že probala in je ful srčkana.

Klaja držim pesti da bo pupa čimprej zunaj user posted image

Anakarin drži se, saj bo  user posted image

Želim vam lep vikend, jaz komaj čakam da nadoknadim cartanje za cel teden user posted image

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 3207
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
18.1.2008 12:56:25   
malicki
Aja pa dajte mi malo prosim napisat kakšne igrače imajo kaj vaši malčki, s čim se igrajo, ker sem ful v dilemi kaj kupit.

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 3208
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
18.1.2008 14:24:25   
plenicka
Drage moje mamice, midva z Žigcem sva zopet doma. Kot da ni bia dovolj že viroza v decembru, sedaj je nekje staknil še vročino in hudo drisko z hudim vnetjem ritke...ma, že cel teden - v resnici od prejšnjega četrtka sem doma in se mi počasi blede...počasi se tudi Žiga popravlja tako, da upam da bom lahko šla v pon. v službo....te bolezni so me popolnoma iz tira spravile...nisem navajena na bolezni...ampak pri otroku se moraš na vse živo navaditi...

Tudi Žiga je včasih trmast in najbolj me razjezi, ko hoče in joče (kaj joče, vpije!!!), da ga nesem ravno takrat, ko imam polne roke!!!Če ga ne dvignem, pa noče ven iz dvigala...cela norišnica...ko se mi zdi, da je presegel meej, ki sem jih postavila, mora iti v svojo sobico...to se mi zdi zelo dobro, ker se oba ohladiva in ne prihaja do nepotrebnih scen...drugače pa je zelo priden (razen pri pospravljanju igrač, čeprav zadnje dni že tudi tukaj malo sodeluje), razume vse, čeprav včasih noče razumeti, takrat pa nastopi trma...in zelo je navezan name...sedaj me že za vsako figo kliče...no, saj je lepo slišati mami, mami, mamiiiii...najbolj sem srečna, ker se dobro počuti v varstvu.

Mere sledijo, ko bova imela posvetovalnico, po mojih merah pa mora imeti kakšnih dobrih 80 cm in okrog 10 kg (mogoče sedaj še malo manj, ker je imel cel teden drisko)...skratka je bolj suhcene postave...

Spi pa od okrog 12-ih do 2-eh...različno od 45 min do 3 ur...potem ima kosilo, zaspi ob osmih, zbudi pa se med 6 in 7.

Drage mamice, ki imate več kot 1 otroka: lahko vam rečem samo vsaka vam čast...vsekakor imate ogromno mero potrpljenja in tolerance za te vaše sončke...

Klaja, komaj že čakam najlepšo novico!!!

Pazite nase, predvsem nosečke!

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 3209
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
18.1.2008 14:27:12   
plenicka
Malicki, Žiga ima skoraj najrajši dojenčke user posted image user posted image user posted image ...ima 2 in oba naravnost obožuje...z mano (poudarek je na meni) rad sestavlja kocke, sam se pa ne igra skoraj nič več...že kar nekaj časa pa ima tudi rad pojoče knjigice...evo, če sem ti kaj pomagala...

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu plenicka)
Neposredna povezava do sporočila: 3210
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
18.1.2008 16:22:01   
kapesanta
mere:  teža 11,40kg in višina 83cm

Rok tud obožuje punčke - na posvetovalnici je sploh ni hotu dat nazaj... roza punčke so mu pa najnaj še od našega srečanja v LJ user posted image .
Pri babici je pa zaljubljen v Tinkijabinkija...

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu plenicka)
Neposredna povezava do sporočila: 3211
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
18.1.2008 18:37:03   
solatja
da se ni Rok zaljubil... user posted image

_____________________________

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 3212
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
19.1.2008 15:08:33   
Azzurra
Tudi Liam ima svojega dojenčka, ime mu je Enco user posted image , to je družba za večerno kopanje. Drugače pa so njegove najljubše igrače: nekaj knjigic v katerih prepoznava vozila, živali in predmete, glasbene knjigice, kocke (samo jih razmetava), avtomobilčki, ena plišasta kamela, ki poje, če jo stisneš za tazadnjo, ja, pa pleše ful rad - na disko glasbo iz 80 let.

Okej, sem prebrala vaše odgovore glede poslušnosti in nimam kaj dosti dodat. Zdaj me pa še nekaj zanima: ko ste same doma in kuhate, kaj tačas počnejo vaši otroci? Pa ko morate pospravit posodo v stroj, kje so oz. kaj počnejo? Ali ko morate dat sušit? Dat iz stroja? Večina znank mi pove, da to počnejo v času, ko otroci spijo, samo to so otroci, kot nekateri vaši, ki spijo po 3 ure (govorim za podnevi), medtem ko Liam spi slabo uro, ko jaz pojem svoje kosilo in za silo pospravim po kuhanju. Ko štimam vse ostalo, prihaja zraven in ne moreš kaj dosti naredit, ko ti sili v pomivalni stroj. Edina rešitev so mi še reklame na televiziji user posted image  - teh ne zamudi za noben denar.


_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 3213
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
19.1.2008 22:40:41   
klaja
Azzurra jaz ponavadi dam Julijo na tla in zraven nje cel kup reklam, da jih lista in trga, medtem ko jaz kuham. Ko pa se naveliča, pa jo dam kar v stajico in konec, ker drugače ne morem skuhat do konca. Če pa je preveč tečna, pa jo spokam spat, če je ravno njen čas in grem potem dalje kuhat.
Tako da meni pride prav samo stajica, ker je drugače katastrofa.

Malicki  glede igrač, pa so pri nas popularne razne kocke (lesene, lego, tiste iz katerih narediš stolp), avtomobilčki, pa knjigica Palček malček barve in pa predvsem najcenejša stvar, to so reklame. K temu seznamu pa lahko prištejem še telefone, pilote, rože, servjete, copate, tipkovnico, koš za plenice, kahlico, zavese, žaluzije,.... pa še bi se kaj našlo. V glavnem tisto, kar ni za njo!

Drugače pa kot ste opazle še vedno strašim tukaj okoli, saj se našiuser posted image ne mudi. Joj sem že sita vsega, mogoče bo polna luna kaj pomagala!

Lepo bodite!

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 3214
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
20.1.2008 13:36:11   
solatja
Azzurra, jaz začnem kuhat po tem, ko se tamala zbudi po tem pooldanskem spanju (pred spanjem tako poje kosilo v vrtcu, jaz se pa ta čas še učim) tako da si vsak dan zmišljujem kaj novega. za nekaj minut se že sama zaigra (takrat ko je najbolj nujno), potem je malo pri meni na pultu in me gleda (izredno rada tlači roko v posodo s soljo user posted image  user posted image ), včasih pa kako lupljenje opravim kar tako, da sedim na tleh in me ona gleda in opazuje. pa kako stvar nese v smeti, malo časa vmes pa se ji tudi lahko posvetim. se je pa zdej že malo navadila, da če mama reče: ne morem, počakaj malo, se še malo zabuni, potem pa se gre še malo igrat. nekak pač gre. ko pa skuham, pa jeva skupaj. ona že skoraj čisto obvlada žlico (go go vrtec user posted image user posted image user posted image ), tako da se skoraj čisto najem, preden se greva umit in ko prideva nazaj, še pojem do konca, ona mi pa krade. user posted image user posted image tako da to ni več problem. je pa res, da potem po celi kuhinji in dnevni sobi pobiram njene igrače in konzerve, pa kdaj še kak krompir user posted image user posted image če se mi pa glih da, pa že med učenjem kaj pripravim. pa posodo iz stroja že en čas ona pomaga zložit (moram bit izredno hitra, predvsem s krožniki, ko zagrabi enega, pa da ji ne odleti iz rok), ko pa noter spravljam, je pa malo drugače, ker spet takoj začne ven pobirat user posted image user posted image pa tud iz pralnega stroja mi podaja, da obesim na stojalo (no ja, pa malo grejo vmes oblačila po tleh, priznam user posted image user posted image ). je res kar pridna, jo je za pohvalit. user posted image

sicer pa so naše najljubše igrače: še vedno Stela (kraljica Rokovega user posted image user posted image ) in en drug dojenček, ki ihra eno neumno pesmico in ga je dobila za božič. pa rada ima tudi krave, osle, pse, ovce,.. skratka domače živali (imamo neke figurice) pa eno farmo je tudi dobila za božič in se s tistim precej rada igra. do nedavnega je prav vzorno skrbela za Stelo in Naja (dojenček), se pravi: mu dajala za jest, da stiska, lupčka,... zdej pa so tudi krave že deležne tega cartanja user posted image user posted image user posted image ja, trenutno so res domače živali res in. user posted image


_____________________________

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3215
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
21.1.2008 6:39:18   
Alisa
Jutro,

no pri nas ni čist nič drugače kot pri vas, ko kuham hoče bit zraven in mu igrače takrat čist nič ne pomenijo. Če se pa že igra pa čim grem v kuhnjo al pa v kopalnico, pride za mano im me vleče nazaj v dnevno. tako da moram it tja, se začne igrat in spet grem pa spet pride zamano in uglavnem v celem dnevu mi komaj uspe kaj naredit.
Mene pa zanima kok vađi še kaj jedo ko so doma. Anže bi zjutraj oz, spije samo mleko pa kaj namazanga na kruhu, za kosilo se mu ne da glih preveč jest, malce popoldan noče, zvečer mu pa spet komaj kaj spravim v njega. Tako da ne razumem kako ga v vrtcu pohvali vsaki dan kok pridno jeuser posted image , doma edino kar poje z veseljem je špinača z pire krompirjem in rižota, pa zadnjič je jedel z užitkom ričetuser posted image , tako da mi nič jasn od kje ima mulo malo 13kguser posted image , če pa nič noče jest.

Čaja pa spije 3 stekleničke po 3dcl, a mislite da bi bilo to krivo, sm kaj naj če pa ko je prazna skoz tečnar s tisto flašo pa vpije še še še!!
Prehlajeni smo še kar, tako da bo ta teden še z mano doma, ker po vrtcih in okrog razsaja rotavirus. Baje jih je prešnji teden zbolelo 70 ljudi na 100.000 prebivalcev, vsaj tako piše v Nedelu in da se bo v prihodnjih dneh povečalouser posted image . Tako da se ga niti ne upam dat v vrtec, ker itak prec prnese nekaj domov.
Spanje popoldansko  ima še kar od 12h po kosilu pa do 15h, tako da se moram organizirat, da večinoma naredim takrat ko on spi.

Včeraj smo bili na Krvavcu in je bil tak lep sonček, pri nas je bila  pa megla. Imeli smo se super, Anže je na snegu užival 100 na uro, tako da smo se sankal pa sprehajal in je zvečer padu v posto in zaspal kot top.
Klaja si še v enem kosu?

Sašaš kako je Ela, upam da sta se pozdravili.

Fajn bodte!




_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 3216
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
21.1.2008 9:08:56   
kapesanta
a še katera hodi na plavanje po Fredovem programu?

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3217
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
21.1.2008 14:34:50   
Azzurra
Alisa, naš ima faze, ko je več in ko je manj, načeloma pa opažam, da mu zjutraj ne gre zajtrk, tu pa tam poje kak kos kruha (v velikosti toasta), zadnjič sem mu mazala kislo smetano in marmelado (sem prebrala na forumu, da je ena to mazala svojemu otroku pa sem glih imela oboje pri roki) in je zmazal skoraj dva kosa, naslednji dan pa niti videt ni hotel tega. Zjutraj spije kak požirek mleka ali bele kave (mi kupujemo v trstu Orzo bimbo - instant otroška žitna kava), včasih mu nadrobim not kak piškot. Vmes mu dam sadje, enkrat ga rad poje, drugič noče...Za kosilo navadno poje, kar je skuhano. Rad ima juhe in mineštre (mi enolončnicam rečemo mineštra): fižolovo, ječmenovo, koruzno, zelenjavno, celo joto s kislim zeljem, kakšne obare ima rad, pa testenine, rižote, uh, pa ribe.... Popoldne zelo rad poje jogurt ali skuto, včasih prosi za še, za večerjo pa tudi on kakor kdaj, včasih je celo že preveč utrujen in razdražen. On popoldne spi samo eno urco nekje med 13. in 14. uro in je potem ob 18. ali 19. uri v globoki krizi, no, če uspemo kaj pojest, ok, če ne se gremo kopat, potem pa se razživi in - ne vem ali bom deležna kritike ali ne, a tako imamo pri nas - pred spanjem spije še cca 4 dl mleka!!!

kapesanta, mi smo šli na tečaj, ko je bil Liam star 6 mesecev, samo meni ni bilo bogvekaj, mislim, zaradi organizacije verjetno, pa večkrat smo naleteli na prehladno vodo, pa umikali smo se organiziranim skupinam v bazenu in otroke previjali in preoblačili na mrzlih hodnikih, skratka, pri nas ni vse štimalo kot bi moralo, je pa Liam užival in še zdaj ko vidi obroč, kaže nanj in vpije DODO, DODO (kar je pri nas "voda").

Liam zdaj že ful govori. Zadnjič sem klepetala po telefonu in nekaj časa me je opazoval, potem pa mi je zažugal in rekel NEHEJ !!!!!!
Haloooooooooo?????????? Nehej???????????
Pa če mu rečem LUNA, on reče SIJE, pa na KLADVO doda BIJE....zadnjič je kričal skoz okno (to je bilo 1.1. na novo leto) dol k sosedu: Boris! Policija!
Mi smo pa crkavali od smeha. Najbolj zanimivo je to, da ga ne jaz, ne mitja nisva učila besede policija. Pa ko gremo mimo pumpe, zmeraj pove...tata tanka benzin user posted image user posted image user posted image  
Pa jaz se zdaj res že bolj okorna počutim in temu primerno pojamram, rečem JOJ, JOJ...in čuješ njega "JOJ MAME..." user posted image user posted image user posted image  



_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 3218
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
21.1.2008 14:45:49   
malicki
Jaz na srečo ponavadi kuham le čez vikend, ker kosilo dobim. Drugače res ne vem kako bi šlo, ker ko pridem ob domov z njo, ona govori samo AM AM AM in komaj dočaka da pride ati domov s kosilom - ob 15.30. Pa imajo v vrtcu malico okrog 14ure.

Čez vikend pa ponavadi kuham, ko Zala spi in imam mir, spi ponavadi od 11.30-13.30. Drugače pa malo kuham, malo se z njo ukvarjam. Imamo pa zaenkrat še kuhinjo skupaj z dnevno sobo, kar je velika prednost že od vsega začetka.

V soboto je bila Zala nemogoča, prava tečnoba, od jutra do večera. Se nama je z atijem skoraj zmešalo . Še nekako prenašam njeno trmo, ampak njeno dretje je pa too much user posted image  Drugače je res pridna in dokaj mirna, ampak zna se pa tako dret da je jooooj!

Jaz upam da si bova z atijem spomladi privoščila en kratek oddih. Ga žicam za Rim in Vatikan.

Zanimivo da imajo vaši otročki tako radi dojenčke. Naša tega sploh ne šljivi. Sem ji pa zadnjič kupila hiško in figurice iz pravljice Rdeča kapica in ji je zelo všeč, nasploh ker še malo zvoke spušča. Danes je že pred šesto zjutraj to hiško vlačila, in ker sem ji zvok izklopila me je ful fehtala user posted image  

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 3219
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
21.1.2008 15:41:31   
klaja
Alisa še vedno sem tukajuser posted image !

Mi imamo pa konkretne težave s hrano. Ma niti slučajno ne bo jedla kake zelenjave ali pa mesa. Samo hrenovke, juhe z rezanci, čokolino in jabolke ter pomaranče. Zdaj mi že zjutraj odklanja kruh namazan s pašteto (kar je še pred časom ful rada jedla), bog ne daj, da je kaj druga namazano na kruh. Še preden ji kako stvar spravim v usta, že špuka. Ne je mi niti rib, kaj šele kako pecivo ali pa kaj sladkega. Pa to že traja dobra dva do tri mesece. Bom malo pediatru omenla, sem jo danes naročla, ker če bomo čakali na tamalo, se zna zavlečt.

Spije pa mi kar dosti pomarančnega soka (ji kupim tušovega) ali pa vode. Pa tudi Pikovit sirup ji dajem in sem predvidevala, da bo po njem imela večji apetit, pa nič od tega.

Azzurra si me nasmejala z Liamovimi besedami!

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 3220
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
21.1.2008 15:44:08   
klaja
Aja, Naty-Taja a imate še vi z Marušo kake kontrole v Ljubljani zaradi srčeka ali je vse vredu. Sem se ravno danes spomnila na vas, ko sem klicala, da bi Julijo naročla.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3221
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
21.1.2008 20:30:47   
ElaM
Ojla,
Klaja, jaz se res velikokrat nate spomnim, pa grem čekirat, če si že šla v Rim. Pa vidim, da se dete ne da.user posted image  To bo ena trmasta punca.

Ogromno bi imela za napisat, pa nimam nobenega časa, je kar naporno krmariti med našo trmico in dojenčkom. Je pa super videt, kako ima Tinkara rada Manco, že zdaj jo skoz lubčka in boža, komaj čakam, da se ji bo mala začela odzivati, ker potem bo pa res super.

Lepo bodite, pa lubčka vsem julijčkam.user posted image

_____________________________

:)

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3222
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
22.1.2008 10:11:31   
kapesanta
Ja Klaja, vam se pa res ne mudi...

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 3223
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
22.1.2008 11:48:59   
sašaš
Daaaaan! user posted image

Midve z Elo sva spet na bolniški, že od četrtka. user posted image  Spet nekaj a la rota virus. Bruhanje se je končalo (upam), ima pa še vedno drisko. Ni luštno.

Alisa, za petek mi je bilo tako hudo! Upam, da nam uspe ta teden, ampak nič ne morem obljubit! user posted image  Če Ela ne bo popolnoma zdrava...

Klaja, kar naprej hodim kukat, če je kaj novega pri vas! Tale punca se pa že zdaj zelo rada mame drži, a!? user posted image  Pravijo, da seks sproži popadke...

Včeraj bi Ela morala bit cepljena, ampak zaradi bolezni ni bila. Ima pa le 10100g (je shujšala dobro kilco) in 79,5 cm. Pikica. Ampak zelo živahna in zelo glasna. O konkretnih besedah ne duha ne sluha, še vedno ima neke svoje fore. Spi ponavadi 1x čez dan (1,5 - 2 uri), zvečer gre spat med 19. in 20. uro. Med tednom vstaja med 7. in 8. uro, za vikend med 8. in 9. Odkar ima železo ne spi več do 11. ali še dlje. Pri hrani ni izbirčna, še vedno pa ima dneve, ko si zmišljuje. Jogurti in skute so zakon, pa vse na žlico. Aja, da o torticah in sladicah ne bi (po kom ima to? user posted image ). Najraje gleda knjigice (jih ima celo goro ampak vedno moramo gledat 2 isti). Igrače ji kar naprej menjam, da so zanimive. Dojenčki je sploh ne zanimajo, bolj kocke in kaj primernega za povzročat hrup. Rada pleše in se z mano igra bibarije.

Vidim, da vas kar nekaj uporablja metodo zapiranja v sobo ali pošiljanja v kot. No, jaz za take pristope nisem, ker si tudi v vrtcu kaj takega ne smem dovolit (bi potem starši mene kam pošiljali ali zapirali user posted image ). Pa me čisto tako iz firbca zanima (ne me zdaj narobe razumet, ne mislim nič slabega), kaj bi rekle na to, če bi vzg. v vrtcu to delala vašemu otroku? user posted image

Kapesanta, a si poslikala Roku sobico (že dolgo je tega, kar si spraševala o barvah)? Jaz sem jo Eli že poleti, če te še kaj zanima okrog barv...

Kaj bodo vaši malčki za maškare? Ela bo (itak) čebela. user posted image

Se mi zdi, da ste se že naveličale brat to klobaso! Čau-bau! user posted image

Samo še to - Solatja, a se boste zdaj kam selili? Pa kje je naša Jančika?

Grem... 

Še to - ena mala afna...
user posted image





< Sporočilo je popravil sašaš -- 22.1.2008 11:57:23 >


_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 3224
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
22.1.2008 12:05:27   
Jančika_
Evo, jaz sem tuuser posted image , Vasja je poleg mene, ker je v nedeljo zvečer 11x bruhaluser posted image , ampak potem je bil pa že takoj zdrav, tako da je danes doma samo še preventivno.

Sašaš, sprašuješ glede pošiljanja v kot ali v drugo sobo. To pri nas izvajamo pri Vasju, Kajči je premajhen in še ne šteka. Ko ima Vasja napad in se ga ne da umiriti drugače, ga damo v sobo in ven pride, ko se pomiri. Ampak napad pri 3,5-letniku je čisto nekaj drugega kot pri 1,5-letniku. Ko štalira Kajči, ga odnesem stran od zadeve, ki jo uničuje; zaenkrat je to dovolj (s tem, da ga moram včasih odnesti 10xuser posted image ). V vrtcu (v Vasjevi skupini) imajo tak sistem, da se mora otrok, ki štalira, usesti za mizo in umiriti; ne bi me čisto nič motilo, če bi moral na drug konec igralnice; včasih se enostavno ne znajo ustaviti, če niso fizično odstranjeni od skušnjave.

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 3225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako z Lahkonočnicami uspavati svoje male ...
Kakovostno spanje je ključnega pomena za zdrav razvoj in dobro počutje otrok. Umirjena večerna rutina, med katero tudi p...
Kako ZARES pomagamo otrokovemu imunskemu s...
Antibiotike je pri zdravljenju otrok treba uporabljati smotrno, v omejeni količini in indikativno ter jih uporabljati iz...





slutnja

kdaj ste dojencke zaceli dajati "kravce past"

1m (40%)

2m (21%)

3m (15%)

4m (8%)

kasneje (5%)

nikoli (10%)


Število vseh glasov: 382

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!