muki1
|
Oj dober dan. Pri nas je taka štala, da komaj sapo vzamem. Kot sem pisala je Neža v soboto zvečer oživela. Včeraj zjutraj je ves dopoldan bila pokonci, dobre volje, nasmejana, apetitna ( konkuriram maxici z novo besedo)...skratka vse lepo in prav. Pride čas kosila, kar nekaj..... popoldne sta bili že obe kot popipsani muhi. Tečni, jokavi, nisem se smela ganit od nobene. To je potem zgledalo tako, da sem ležala na kavču in pod vsako pazduho imela eno malo glavico. Lulat nisem smela, oziroma če sem hotela je bil tak jok, kot bi ju dajali s kože. Pa ravno včeraj, ko sem veliko vode spila, me je vsake pol ure tiščalo . No, ko se je dan prevesil v večer sta že obe veselo kuhali. Tudi Neža - spet. Kašljali in smrkali pa sta tudi ko dva dedeka. Noč je bila divja. Ivo je kuhalo, sem ji dajala svečke enkrat opolnoči, pa potem še nekje ob 05.00. Obakrat se je čisto prebudila in zahtevala DADIJE, torej sva gledali Telebajske, dokler ni zaspala. Smo taborile v dnevni na kavču, da se je mož lahko naspal, saj noč prej ni kaj prida spal, se je Iva budila in kašljala vso noč..... torej sem ga pomilostila. V službi pa tudi mora biti zbran, saj kar fino gara. No, danes smo se šle spet pokazat, Iva ima laringitis, Neža je spet dala kri in je še vedno viroza, s tem, da so ji levkociti zelo padli od sobote, morava obvezno v petek še enkrat dati kri. To je to. Iva zdaj spi, Neža pa se kar dobro drži in zdaj gleda Rdečo Kapico. Še eno pomembno stvar sem vam skoraj pozabila napisati . IVA KAKA NA KAHLO. Stvar je taka, da sem jo zdaj parkrat pred kopanjem, ko sem jo zvečer dala iz plenice dala na kahlo sedet. Kaj vem zakaj, pri Neži sem čakala več kot 2 leti. Zgleda, da mi je bila kahlica ravno pri roki. Pa sem jo posadila sedet in seveda nič. V soboto, ko smo z Nežo prišli domov, pa Iva k meni, si dviguje majco in kriči kako kako. Jaz sem mislila, da se hoče kopat, ker ponavadi, če rečemo, da se gremo kopat takoj dviguje majco. Pa sem jo dvignila in nesla v kad. Nekaj minut se je kopala, potem pa pokakala v vodo. Mož jo je hitro dvignil in dal na kahlo, kamor se je potem polulala. Potem smo vsi ploskali in bili zelo navdušeni. Po končanem kopanju in vseh procedurah sva šli v spalnico, sem rekla, da samo še lulat skočim in potem greva. Pa spet kako, kako in se začela grabiti za pižamo. Jo gledam, pa sem jo slekla, dala na kahlo....in PUK. Je priletelo . No, to je to. Saj vem, da ena lastovka še ne prinese pomladi, ampak sem vam povedala to zgodbico, ker pač ne bom samo jamrala. Upam, da mi bo zdaj uspelo še kaj prebrati in pokomentirati za nazaj, ker me res baše ta čas......