Anonimen
|
dobro jutro punce! naša noč standardna - ob 0.30 - dojenje, ob 4.30 - flaška z mlekom (to je že sedaj taka rutina, da mi ni treba sploh več na uro gledat , ampak je pa grozno, saj se nič ne naspim. sedaj še gre, kaj pa pozneje . no, upam, da se bo kaj premaknilo na bolje.... piškotek -uživaj danes na svežem luftu P - pa kaj vam vsem dajo napotnico za razvojno oz. kako potem zgleda pregled pri P????? mi ko smo sedaj imele pregled, jo je na tisti mizici ali postelji ali kaj že je, položila na trebuh, me vprašala, če se že postavlja na kolena - sem rekla da še ne, da je to vse kar zna. in seveda vrtneje na mestu okoli samega sebe. potem je samo še poiskusila, če se opira na nogice, in to je bilo to slabokrvnost - ja, pri nama so že zadnjič ugotovili, da je rahlo slabokrvna. mi je takrat rekla, naj kupujem frutek z železom. ampak mala ni htela tega fruteka piti. sem ji pa v čežano začela kuhati suhe slive. sedaj pa je tudi ugotovila, da je še vedno slabokrvna in mi je napisala sirup ferum lek - meni je dober, ampak kakšne borbe imava z laro, da mi popije tiste pol žličke. pa take temno rjave barve je, imava že kar nekaj cunj zapacanih s tem sranj.....em, upam samo, da bodo šli tile madeži ven aischa - ne vem, jaz bi skoraj raje ji kuhala piščanjčje jetrca, ali pa zajčje, če jih imaš kje za dobiti - samo dvomim, da ti bo malička to jedla. se spomim, da je tašča razlagala, kaj so oni nekoč dajali dojenčkom za slabokrvnost in to surova jetrca mu je nastrgala med kuhan krompir - bljaks - in je moral to revež jesti..... evo, to je iz paparice: Železo (za dobro kri in mišice): - jetra in rdeče meso - oljne ribe - rumenjak - posušeno sadje (še posebej marelice) - polnozrnati žitni izdelki - leča in posušeni fižol - listnata zelenjava - čokolada
|