|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 16.1.2008 11:30:39
|
|
|
|
Barbs
|
mayy, od neskafeja se dobi kapučino brez sladkorja (v vrečkah) ...Sem ga kupila v Tušu, kjer ga je opazla ena kolegica, ki redno tja zahaja. Se ravno tako lepo speni ko zmešaš in je dobrega okusa - če ti je pa preveč grenak, pa si flikni not natren. Jaz sicer pijem zjutraj kavo, tega imam pa takole za pocrkljat, če me prime kaka zima Biba, dietno zelenjavno juho narediš tako, da različno zelenjavo ( najbolje zeleno - papriko, brokoli, bučke, por, ti ki imaš rada korenček, daš še en korenček) narežeš na kockice, opereš, v posodo daš žličko olivnega olja, prepražiš malo čebule , nato prepražiš zelenjavo, dodaš baziliko, česen, zeleno, če ti paše kak lovorjev list, še malo prepražiš, dodaš en brizg paradižnikove mezge (al pa ne) in zaliješ z vodo. Pokuhaš kakih dvajset minut in to je to. Moje kosilo bo pa danes njami : cvetača iz pečice - cvetačo bom očistila, cvetove malo pokuhala v kropu, nato pa ogjevarno posodo malce namazala s stopljenim maslom ( čisto malo, s čopičem) , naložila zelene liste od cvetače, nanje položila cvetke(obrnjene navzdol), posula z naribano mozarelo in dala za deset minut zapečt v pečico... Varianta za bolj lačne je še, da vse skupaj preliješ s stepenim jajcem in kislo smetano (jaz se bom vzdržala, čeprav je bolj njami)
|