Barbs
|
IZVIRNO SPOROČILO: snorlax tiste, ki ste na beljakovinski dieti ali kakšni drugi, kjer lahko uživaš veliko beljakovin, bi mi lahko na kratko napisale, malo o tej dieti? Ojla, jaz sem na beljakovinski, mi bolj ustreza. Zeleni slap je različica beljakovinske, vendar mi tudi ni všeč, ker črta določene stvari povsem. Torej beljakovinska točkovna, ki jo imam jaz ( na dan smeš pojesti največ 30 točk v prvem delu hujšanja, potem, v nadaljevanju 20, da obdržiš težo pa do 40), temelji na tem, da skroaj popolnoma izločiš OH iz vsakodnevne prehrane - s tem prisiliš telo, da si iz odvečnih maščob "pripravlja" tisto, kar telo rabi . s tem seveda hujšaš. Zgleda pa tako - vse meso ( piščančje, svinjsko, telečje, goveje), klobase, salame, hrenovke, ima porcija oz. en obrok po 1 točko. RIBE so zakon. Čista goveja juha 0 točk. Eno točko ima tudi trdo kuhano jajce ..... uživaš lahko sir v zmernih količinah - 10 dag sira ima 7 točk, pa skuta enako, dovoljena je žlica majoneze, pa smetana v kavi (seveda brez sladkorja) je bolj priporočljiva od mleka...pa take. Dovoljeno je tudi uživanje določenega sadja - npr. kivi (2 točki), mandarina, grenivka ( skratka citrusi), vendar najbolje zjutraj oz. po potrebi tudi za kako malico - banane so prepovedane, tudi jabolko ima kar precejšnje število točk...Prepovedana je "sladka" zelenjava oz. si jo ne moreš privoščit, ker ima precej točk, potem pa ostalega ne moreš jest ( koleraba, rdeča pesa, korenje, tudi čebula ima kar veliko točk, vendar jo lahko uporabiš kot začimbo ali podlago za kak golaž, pretiravat ne smeš s paradižnikom...) , priporočljivo je kislo zelje, repa, zelena paprika, solata (vendarne smeš pretiravat - normalno skledico) , skratka zelena zelenjava, kuhana, še boljše surova... Od pijač nesladkan čaj, gazirane pijače ne, kava bs, morda kaka limonada bs... Potem pa mal sam kombiniraš - golaževa juha, segedin, mineštra z mesom, najbolje se obnesejo kaki kosi mesa popečeni na teflonu, zraven pa zelenjava... Strogo pa je prepovedano : moka, sladkor, testenine, krompir, riž - ima ena mala porcija toliko točk, da potem tri dni ne bi smel jesti Toliko na kratko - po tej dieti, če se jo držiš, zelo učinkovito hujšaš, je pa treba biti potem strikten tudi, ko končaš z njo - lahko ješ OH, vendar tiste z nizkim GI, pa recimo za zajtrk... Jaz pa zdaj napadam dva kivija... se beremo kasneje, držte se!