|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
15.1.2008 13:47:54   
san
joj lucalu, maš pa smolouser posted image . pa čist normalno vsebnost sladkorja imaš.

no, jaz sem tudi ravno pojedla ribice s krompirjemuser posted image in zdej sem prec bolje. danes me neki boli levi bok, sem čudno spala, pa sem si zaležala levo stran in imam take mal zoprne bolečine. no, ampak smo imeli ravno danes na MŠ fizioterapevtko in nam je prav zanimive zadeve razložila in zdej vem, da za večino bolečin sem v bistvu kriva sama, ker se preveč sunkovito gibljem in vedno neki hitim in cele dneve neki delam in letam okol in pozabim počivat in dihat. pa trebušne mišice nič ne stiskam in potem je takole. no, zdej bom bolj pridna in se bom začela poslušat oz. poslušat svoje telo.

pa hvala vsem za info o Tosamiuser posted image

glede pumpice, jaz imam Nukovo in sem izredno zadovoljna. je na roko - stisneš in posrkaš zrak in meni je še zmeraj uspelo vse sčistit z njo. od chiccota pa mi ni bila ok.

rija je pa ena forumašica ja in če želiš ji po moje lahko pošlješ zs, mislim da ona to hodi čez mejo na Madžarsko iskat, ker je tam nekje blizu doma.
zdej si grem pa kavico privoščituser posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4101
15.1.2008 14:17:55   
eva78
Lucalu, mi je zelo žal,da se ti je to zgodilo. Predvidevam,da si bila pri dr.Karli Šmigoc, ona je nekje najinih let ( še zelooo mlada za dohtarco) in zelo stroga. Je pa z mojega konca, njen oče me je učil fiziko, pa v  OŠ je hodila eno leto pred menoj. Ko sem jaz imela 1.kontrolo,me je imela ena noseča zdravnica,ki pa je že v tem času rodila ( sem vidla njeno ime objavljeno v Novem tedniku), v drugo me je imela pa ona, me je ful nadrla, nastavila še nižje meje KS in me skoraj hotela dati na inzulin. KO je vidla,da sem imela 2x vrednost čez 7 po 1,5 h po jedi,me je nadrla, zakaj si nisem napisala, kaj sem jedla. Skratka, ko sem prišla ven, sem buhnila v jok.user posted image

No v glavnem, po opisu sklepam,da nimava istega merilca ali pač?! Jaz imam ONE TOUCH, dobila sem te "pikece" in lističe. Eno iglo imam za več kot trikrat,saj itak nič ne spremeni. Jaz samo potegnem dol zgornji plastični del, porinem not iglo, zasučem in nazaj nataknem pokrovček.

In ti si moraš meriti čisto po vsaki jedi, ali samo po zajtrku, kosilu večerji? Koliko pa lahko imaš  KS 1,5 h ure po jedi?

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4102
15.1.2008 14:31:57   
lucalu
Ja, eva, točno to zdravnico mam... je men šlo danes tud kr na jok... še dve sestre so ble pol tam, pa niso mogle verjet, da mi je sploh rekla, da si morem merit. Merilec mam jaz ACCU-CHEK Multiclix... Merit si morem pa po zajtrku, kosilu in večerji... KS 1,5 h po jedi pa lahko mam do 7,2.
Mam pa v ponedeljek G pa ji bom rekla, če mi je sploh treba tega - glede na to, da sta bila oba testa negativna... je pa problem, ker je moja G na dopustu pa jo ena nadomešča pa ne vem, če si bo upala reči, da mi ni več treba user posted image

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 4103
15.1.2008 15:10:10   
Dinki
Max81, hvala za razlago. Sem vesela, da vama je zadeva kljub temu potem stekla user posted image

Katiandi, tudi jaz sem zadnjič kupila Persil Sensitive, vsaj za začetek za našega user posted image .

San, tudi tebi hvala za info....sej verjamem, da se majo moški tam čist luštno, predvsem zato ker so tam samo moški in imajo zagotovo bolj sproščeno debato kot če smo tudi me zraven.

Lucalu.....groza!! drugega ne morem rečt kot to....pa kaj je s to doktorco?!?! user posted image  mislim katastrofa.....pa sej imaš čist normalen rezultat?!?! ti kar reci G in jo vprašaj za mnenje, mogoče te bo pa razumela. Držim pesti, da se ti zadeva uredi, da ne boš sedaj na teh testih ostala do konca user posted image .

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 4104
15.1.2008 15:17:31   
ek76
Pozdravljene!
jagoga moje iskreno sožalje.

Danes sem se spomnila, da je ena spraševala o šparovih zvezdicah, če jih še rabi naj se javi.

lep dan še naprej.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4105
15.1.2008 15:30:48   
eva78
Lucalu, tudi jaz sem imela 1x 1,5h po zajtrku  na kontroli 5,4 ( to naj bi bilo še vedno OK), nazadnje pa 4,2 - to je še boljše. Pa vseeno ostajam na strogi dieti. Najbolj boš vidla, ko si boš zmerila KS po ostalih obrokih in če boš brez problema vzdrževala pod 7, potem res ni panike. Npr.jaz, če bi se ful najedla ( recimo 2 topla sendviča + kapučino) za zajtrk ( jutra so najbolj kritična-preverjeno), bi kar hitro imela nad 7 do 8, ostali obroki niso tak problem.

Poskusi se zmenit z ginekologinjo, čeprav dvomim,da ti bo dovolila. Sicer si ti dosti lažji primer kot jaz, pa vseeno....

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4106
15.1.2008 15:44:25   
lucalu
Vem, da so zajtrki najbolj kritični, sploh, ker sem rada jedla čokolino - zdaj ga definitivno ne bom več! user posted image  Je pa moja G že zadnjič rekla, da je na prvem testu  bilo samo malenkost povišano in me je dala samo iz preventive na posvet... Drugi test je bil potem negativen in je ona zdravnica rekla, da, če bo še danes vredu, mi ne bo treba več hodit! Potem me je pa ta danes čisto razkurla user posted image  Fora je pa v tem, da je sama rekla, da sta oba testa negativna, ampak me bo dala, ker sem se toliko zredila (12 kg), pa sem ji rekla, da jaz že vem zakaj sem se toliko zredila in da to vsekakor ni zaradi sladkorja, pa sva se potem skoraj skregali... no, vseeno sem potem vzela merilec in si mislila naj ji bo - čeprav sta obe sestri zunaj zavijali z očmi in se spraševali zakaj mi ga je dala...

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 4107
15.1.2008 16:29:58   
lina10
Živijo punce!Meni se konča blniška z 19.01. in me je G poslal delat po 4 ure ,da naj probam do porodniške s tem da imam še stari dopust za iskoristit predno grem na porodniško in mi je ostalo za delati dobrih 14 dni če mi bo seveda uspeko glede počutja,ker imam večinoma stoječe delo bomo videli kako se bo vse obneslo, samo dnevi pa bežijo.
Papirje na CSD sem že odala in mi je rekla,da odločbo lahko pričakujem že ta teden,da potem lahko preko neta naročim e-paket po svoji izbiri,upam da bodo v redu in kvalitetne stvari.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 4108
15.1.2008 16:44:38   
janet
Hello!
Sem vas že dopoldne brala pol se mi pa ni dalo pisat. Bom pa sedaj nadoknadila. Pa zvečer se še javim ker itak mojga lubija čakam do pol enih zjutraj da pride iz službe pa da vidim če se bo spomnil na moj praznik, ker bo ura že čez polnoč.user posted image Vam jutri povem.user posted image

Lucalu - Glede merjenja: če boš mela naslednjič isto zdr. pa da boš mela vrednosti normalne, lahko odkloniš merjenje ali zahtevaš posvet še katere druge zdr. Upam pa vseeno da boš naslednjič imela svojo dr. Glavno, da sama veš da je blo vse negativno. Če pa ne bo dovolila nehat merit se pa vsaj zmeni da si meriš enkrat al pa dvakrat na teden na tešče, kot drugi diabetiki ki so sam na dieti. Vprašaj, mogoče ti uspe. Čestitke vseeno za negativen rezultat, čeprav boš zdaj cela popikana, pa tudi to bo minlo.user posted image

Sem pa jaz prvič na ogttju tudi mela malo povišano pa sma pol delale ogtt z 100ml pa je blo vse negativno, pa mi tudi zaj ni treba kaj kontrolirat, pa sem se tudi zredila 10 kg-sem pa v 30 tednu, pa kg sploh moja ginek. ni kaj omenjala, da bi blo tako grozno. user posted image
Ma to je stoprocent zato ker je mlada, pa še ni sigurna v sebe, pol pa rajš več naroči kot premalo, da se zasigura.user posted image

No s hčerko sma bile na enournem sprehodu pa je kar mrzlo tu pri nas, tako da sem se komaj ogrela. Mi preden da sma šle ni zgledalo tok mrzlo, pa se tudi nisem ful oblekla,ker ponavadi da še kak volnen pulover spodaj da me ja ne zebe. Nič pa za jutri vem če boma spet šle.

Tako sem se razpisala, se zvečer še kaj javim. Čav.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 4109
15.1.2008 17:03:46   
lucalu
Hvala za nasvet janet! To mi je že svakinja rekla. Komaj čakam, da pride moja G, da vidim kaj bo ona rekla!

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 4110
15.1.2008 17:33:52   
san
a katero od vas kdaj špika spodaj pod popkom

mene je danes tako čudno bolelo popoldne, da kar nisem mogla hodt, sm se ustavljala vmes, ko sem šla po hči v šolo. zdej mi pa spet trebuh otrjuje, pa sem počivala vmes ene pol ure. ne vem noče bit boljš. sej ni tko hudo, ampak vseen tko zoprn občutek. pa zvečer mam tko težke noge in mi prsti zatekajo na roki in nogi. ma še katera take težave? kaj nardite v tem primeru. sicer imam v petek pregled pri g pa jo bom vprašala. no verjetno bo rekla magnesol, pa dihalne vaje. sej predihavam ja, samo magnesola pa nisem še začela jemat. jemljem pa ene vitamine, k je notr tud magnezij, tko da mislim da je to ok.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 4111
15.1.2008 18:29:38   
Katy13
Janet - če se ne motim imaš danes rojstni dan. Upam, da se ne motim, če ne pa tudi nič hudega. user posted image  Torej, vse najboljše za tvoj rojstni dan. user posted image

Lucalu - kar ne morem verjeti, da obstajajo tudi takšne zdravnice. Nekateri pač mislijo, da lahko s pacienti delajo kar hočejo. Vendar verjamem, da se jim bo enkrat vrnilo. Mi je pa žal, da si boš morala po vsakem obroku preverjat sladkor, vendar se tolaži s tem, da je mogoče bolje tako, kot da bi bili zdravniki kaj površni in bi bilo potem kaj narobe

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4112
15.1.2008 19:06:17   
Sonnja
janet a maš r. dan?user posted image

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4113
15.1.2008 19:26:07   
gaya24
Tejka.387-

Hvala za zemljevid do Tosameuser posted image

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 4114
15.1.2008 20:02:38   
perp
dober večer
No pa smo je končno usedli in umirili. Ja danes smo v MŠ imeli anatomijo (žensko) in stomatologijo. Bilo je zanimivo, sploh prvi del. Mal je razlagala kdaj moramo poklicati rešilca (če odteče voda sploh če imaš doma več stopnic, če odteče voda pred 37. tednom, če osteče voda in tamauček ni obrnjen na glavico in če močno krvaviš) - pokličeš kar 112.  Šteti je potrebno gibe. Če imate občutek, da je vaš malček bolj lene sorte, bodite še posebaj pozorne na štetje. Če spi, ga zelo verjetno zbudiš, ko nekaj poješ. Ful je pomembno, da zajtrkuješ. No pa še kaj podobnega. Malo smo šli skoza kaj naj ne bi jedli med nosečnostjo. Pa Keglove vaje (bomo imele drugače tudi probleme po porodu, ko nam lahko uhaja urin in ga ne bomo mogle zadrževati).
No uglavnem lahko in sladko noč želim vam, vašim user posted image  in vašim user posted image  

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4115
15.1.2008 21:09:20   
janet
Hvala za voščilo Katy13 in Sonnja!
Jutri ga mam, bo pa za jutri veljalo!user posted image

Hvala še enkrat!

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4116
15.1.2008 21:29:37   
ursi84
Čer babe user posted image user posted image user posted image !!

Kako smo pa mi danes dobro spali, sploh ne morem verjeti. Od 24h pa do 9.30 brez vmesnega obiska WC-ja user posted image user posted image user posted image

Danes sem imela zelo naporen dan user posted image . Vse capke sem oprala za user posted image , zlikala in pospravila v omaro na "varno". Pa pleničke sem tudi vse zlikala...user posted image user posted image
Pol popoldan pa sem imela obisk nečaka (v varstvu za 2h), ki je star 2 leti. Lahko si milsite, kako nama je bilo lepo user posted image user posted image . Je zelo zgovoren, pozna vse živali od a do ž. Smo morali  gledati živali na TV-ju. Pa nonstop moreš risat pujske, pa cerkve,... Ima pa 1 mesec starega bratauser posted image , ki ga ima zelo rad. Mali uporablja še sedaj oblekice št.50-56. Je ba bolj suhe sorte, čeprav je ob rojstvu imel 3650 kg.
Sedaj sem vas malo prebrala in vidim, da ni več nobene razpoložene za klepet, tako da grem počasi po tuš in počivat...

Lepo spančkite in čim manj obiskov WC-ja

28.02.2008 ob 14.25 uri je privekal na svet najin fantek z imenom NEJC !!!!!!!!

Komaj čakamo na II ...........

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 4117
15.1.2008 22:27:12   
katj
ko berem kakšne problemčke mate, cuker itd, me kar zaskrbi.
z mano vedno vse ok, edin streptokoko mam, ampak tud to ni panike.
in pol premišljujem, a me sploh resno jemljejo na pregledih.
vedno me vprašajo, če so kakšne težave, jaz povem da ne in smo fertik.
sej sem vesela da je tako, ampak kr mal fantaziram.

jaz bom tud začela počasi prat pa likat, pa zibelko mormo še prpelat do stanovanja.
bo 123 minilo.

noč.

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 4118
15.1.2008 23:14:57   
jagoga
Lina10, a smem vprašat, kako to da te G pošilja nazaj delat za 4 ure? Kaj to se je ona spomnila ali ti ni komisija podaljšala bolniške? V čem je pa smisel, da tik pred nastopom porodniške greš nazaj delat, kaj misliš da boš zadaj lažje in brez zapletov delala? No, res da ne vem zakaj in zaradi česa si bila na bolniški, ampak to mi pa res ni jasno. Saj če imaš za pokoristit še dopust, lahko prekineš bolniško (če se delodajalec strinja), neglede ali se vrneš za nekaj dni delat  ali pa ne.

S tem cukrom vam pa res grenijo življenje, kljub temu da ne presegate meje.
Lucalu - Pa kaj bi ta tvoja doktrca rada, da ga imaš 0 in da te pa od tega pobere.
Mene pa moj G  verjetno ne bo poslal na testiranje, vsaj prejšnikrat je tako rekel, bomo videli čez 14 dni, če bo še enakega mnenja.
Lahko noč!

(odgovor članu katj)
Neposredna povezava do sporočila: 4119
16.1.2008 0:06:29   
marita
jaz imam prvi pregled za cukr v četrtek, pa me je glede na to kar ste do sedaj napisale na to temo, kar malo strah, kaj bo pokazalo.

Drugače sem se pa jaz tud danes spravla v šoping, sem v drogerijah in lekarni pustila 100 eur, tako da imam zdj vse nakupljeno od plenic, vate, vložkov, alkohola, fiziološke...

Tud cunje sem začela rihtat, moj del cunj, ki jih imam doma, sem že vse oprala in zlikala, ta vikend sem zmenjena še z eno kolegico, da mi posodi  nekaj cunj. Tako da računam, da bom do konca januarja imela vse tipi topi.
Edin še nekaj cincamo al bo imel dojenček na začetku košek al gre direkt v posteljico. Zdj če se bomo odločil za košek, ga je treba še zrihtat, jogi, obloga... mi je pa ful simpatičen, tak pleten, pa na lesenih kolescih, pa si že kr predstavljam kakšno lepo oblogo okrog...he, he, he. Posteljici imam kar dve, tko da tud tukaj se še odločamo katera bo prišla v ožji izbor, bolj je problem prostor, oz. bo šlo na mm notr v spalnico, zato mi je trenutno bolj všeč košek.

Danes sem bila tud pr frizerju, v četrtek grem na masažo, pol se bom pa naročla še h kozmetičarki na depilacijo nog in bikini predela kakšne 14 dni pred rokom. No v prvo sem šla rodit brez urejene frizure spodaj, pa mi je babca rekla, da tako zaraščene pa že dolgo ni blo nobene, me je skor kap. Tko da, zdj bom pa lepa spodaj. Ha, ha, ha.user posted image

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4120
16.1.2008 5:45:11   
lucalu
Dobro jutro punce! Kako smo kaj danes!
Mi smo kar dobro, noč smo prespali, ko pa pomislim na včeraj, me pa kar v zrak vrže user posted image !
janet user posted image vse najboljše za tvoj rojstni dan!!! Čim lepšo nosečnost do konca in čim lažji porod ti želim!
katj tudi jaz do zdaj nisem imela popolnoma nobenega problema v nosečnosti (enako me G vedno vpraša, če je vse vredu in jaz vedno odgovorim, da je super). In ravno včeraj sem sestri na diabetološkem odd. to razlagala... in da zdaj me je pa čisto na koncu napdel problem, ki v bistvu sploh ni moj problem, ampak od te nenormalne zdravnice... pa se je full smejala...
jagoga pojma nimam kaj bi rada - moj user posted image  je tudi včeraj rekel, da naj jem normalno in naj si merim ta sladkor, da naslednjič bo šel pa on z mano na kontrolo, in ji bo on povedal svoje, če ji kaj ne bo pasalo user posted image . Fora je namreč v tem, da ne jem mesa (no ja piščanca že, ampak v rdečem mesu je največ železa) in moja G mi je rekla, da naj jem jajca - ki jiih zdaj naj ne bi, ker imajo holesterol... in med drugim tudi pijem Omega3 sirup, ki pa je zelo sladek in tudi predvidevam, da ga zdaj naj ne bi zaradi meritev... user posted image  Je pa res, da mi do zdaj na vseh pregledih krvi še nič ni manjkalo - ne železa, ne ničesar... Pa sploh se ne bom več sekirala!!! user posted image
No, v glavnem punce, hvala vsem za tolažbo user posted image , pridne bodite, božajte bejbije in javljajte se!

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 4121
16.1.2008 5:59:13   
katj
Jutro,

janet, vse najboljše.
sem že od sredine noči pokonc in sem ti spekla mini user posted image .

ma ja, že od cca 3.30 nisem spala, pol sem pa kr mal pospravlala in šla ležat nazaj.
zdej sta pa moja deca šla v vrtec in sem kr vstala.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 4122
16.1.2008 7:48:23   
Katiandi
Dobro jutro!
Janet, vse najboljše!
user posted image
Da bi bila z dojenčkom oba zdrava in čimlažji porod ti želim!
Drugače se pa jaz pripravljam, da začnem prat cotke in ene kiflce bom naredila. Za kosilo pa še nimam nobene ideje. Bova pa šla danes z user posted image  v bbycenter in kupila jogi za posteljico pa set krtačk in škarjic - kar imajo v akciji.
Se pa že malo pripravljam na test za sladkor, ki ga bom šla delat v petek - upam da bo rezultat dober.

(odgovor članu katj)
Neposredna povezava do sporočila: 4123
16.1.2008 7:59:13   
max81
dobro jutro, ja vidim, da vas je že kr neki pokoncuser posted image , tudi moja noč je bila bolj švoh..najprej nisem mogla zaspat..pol me je mali tko čudn brcal, da nisem vedla kako nj se naštimam, pol me je pa prebava neki matrala..no v bistvu vetrovi...katastrofa...kr nekiuser posted image ...no bomo že čez dan nadoknadl, samo ne vem glih ravno kdaj......
zdejle pijem kavico in čakam, da se mala princeska zbudi, ter da moj pride iz šihta, da gremo v trgovino, pa k mamici za urco na obisk, pol pa veselo za piskre..vsak dan mi je bolj muka stat za šporhetom, zato zbiram ideje, kaj na hitrco narediti...ideje na planouser posted image
janet, želim, ti vse najboljše, ter, da se ti uresničijo vse tvoje želje, predvsem, pa ti želim zdravegauser posted image , ter čim hitrejši in čim manj boleči porod
marita, tole s frizuro si me pa zdej nasmejala, že za dobro jutrouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu katj)
Neposredna povezava do sporočila: 4124
16.1.2008 8:37:29   
jagoga
Janet, vse najboljše za rojstni dan!

Jaz pa grem danes oddati papirje za porodniško, da se končno rešim te nadloge.

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 4125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......