marita
|
kar se porodne bolečine tiče, morda nisem pravi naslov, ker sem rodila v dobri uri, so me pa zeloooo zdelali šivi. Pa sploh nisem bla prpravljena na to, sem si mislila, da mene pa kaj takega res ne more doleteti. 16 dni nisem mogla sedeti na riti, tko da pri meni je fejst prišel v poštev plavalni obroč. Vse me je spodaj vleklo, pa zategovalo. Vsakič ko sem šla lulat, me je peklo, tako da sem se vsakič po obisku wc šla stuširat, pol pa noge narazen pa luftat, pa fenala sem se, da se šivi lepo sušijo. Večinoma svetujejo hladit z hladno vodo, ali hladnimi obkladki, no meni to ni pasalo. Špricala sem se z aloe vera gelom, pa ne vem če je kaj bistveno pomagalo. Men se je kr trenal, da ne govorim, kako sem lezla po vseh štirih iz postelje, ker se nisem mogla gor dvignit, tamali nisem mogla sama kupčka podret, moj mi jo je pri vsakem podoju dvignil iz posteljice, pristavil, jaz sem samo dojila, pol ji je kupček podrl in dal nazaj ležat. Mukaaa totalna, ene par noči sem se kr jokala od nemoči, čist sem bla fertik. Sploh nisem mogla verjet, da je bil porod tko izi, šivi pa tako strašni. No po teh 16 dnevih, pa kot bi odrezal, kar naenkrat vse ok. Me je še kakšen mesec ali dva spodaj malo bolelo, če sem dalj časa stala na mestu. Seks je bil tud ok, čeprov sem pričakovala da ne bo. tko da se je pol vse uredilo. Nočem pisati negativno, sam js res nisem bila čist nč prpravljena na probleme s šivi. Moje prijateljice so bile vse večinoma šivane, pa pri nobeni ni bilo tako hudo, povečinoma so ble v enem tednu dobre. Glede na to, sem sedaj tud odločla, da bo prve dva tedna z mano doma moja mami (je itak v penzijonu), moj bo pa kasneje 3 in 4 teden vzel očetovski dopust. Ker če bom spet taka kot v prvo, mi bo bolj pomagala mami kot pa dec. Hvalabogu imam zlato mami, ki je doma in ima vedno čas priskočiti na pomoč in taščo, ki je tudi doma, tako da imam če zagusti totalen babi servis. He, he, he. To se je izkazalo zelo dobro, ko sem prve tri mesece v tej nosečnosti preležala, res sta ble zlate, da sta pomagali v gospodinjstvu. Moj se je ukvarjal s hčerko in mano, tko da so vsi skupaj pomagali po svojih močeh. Mi je pa veliko kolegic reklo, če bi se njim to zgodilo, da bi takole obležale, da ne vejo kako bi blo.
|