|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
16.1.2008 12:33:39   
Dinki
Odvisno od posameznice! Mene so prepričali. Vsaka bo naredila to, kar se ji zdi najbolj primerno za njo!

Čakajoča...in prav je tako! Sej moram rečt, da tiste, ki so rodile z EA jo vse priporočajo....me si bomo pa tudi kmalu lahko izmenjale tudi izkušnje iz porodne sobe user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4151
16.1.2008 12:37:25   
marita
kar se porodne bolečine tiče, morda nisem pravi naslov, ker sem rodila v dobri uri, so me pa zeloooo zdelali šivi. Pa sploh nisem bla prpravljena na to, sem si mislila, da mene pa kaj takega res ne more doleteti. 16 dni nisem mogla sedeti na riti, tko da pri meni je fejst prišel v poštev plavalni obroč. Vse me je spodaj vleklo, pa zategovalo. Vsakič ko sem šla lulat, me je peklo, tako da sem se vsakič po obisku wc šla stuširat, pol pa noge narazen pa luftat, pa fenala sem se, da se šivi lepo sušijo. Večinoma svetujejo hladit z hladno vodo, ali hladnimi obkladki, no meni to ni pasalo. Špricala sem se z aloe vera gelom, pa ne vem če je kaj bistveno pomagalo. Men se je kr trenal, da ne govorim, kako sem lezla po vseh štirih iz postelje, ker se nisem mogla gor dvignit, tamali nisem mogla sama kupčka podret, moj mi jo je pri vsakem podoju dvignil iz posteljice, pristavil, jaz sem samo dojila, pol ji je kupček podrl in dal nazaj ležat. Mukaaa totalna, ene par noči sem se kr jokala od nemoči, čist sem bla fertik. Sploh nisem mogla verjet, da je bil porod tko izi, šivi pa tako strašni. No po teh 16 dnevih, pa kot bi odrezal, kar naenkrat vse ok. Me je še kakšen mesec ali dva spodaj malo bolelo, če sem dalj časa stala na mestu. Seks je bil tud ok, čeprov sem pričakovala da ne bo. tko da se je pol vse uredilo.

Nočem pisati negativno, sam js res nisem bila čist nč prpravljena na probleme s šivi. Moje prijateljice so bile vse večinoma šivane, pa pri nobeni ni bilo tako hudo, povečinoma so ble v enem tednu dobre.

Glede na to, sem sedaj tud odločla, da bo prve dva tedna z mano doma moja mami (je itak v penzijonu), moj bo pa kasneje 3 in 4 teden vzel očetovski dopust. Ker če bom spet taka kot v prvo, mi bo bolj pomagala mami kot pa dec. Hvalabogu imam zlato mami, ki je doma in ima vedno čas priskočiti na pomoč in taščo, ki je tudi doma, tako da imam če zagusti totalen babi servis. He, he, he. To se je izkazalo zelo dobro, ko sem prve tri mesece v tej nosečnosti preležala, res sta ble zlate, da sta pomagali v gospodinjstvu. Moj se je ukvarjal s hčerko in mano, tko da so vsi skupaj pomagali po svojih močeh. Mi je pa veliko kolegic reklo, če bi se njim to zgodilo, da bi takole obležale, da ne vejo kako bi blo.

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 4152
16.1.2008 12:37:57   
Sonnja
dinki in nasy glede vlade ja user posted image  lepo te prosim za kaj so poskrbeli?!? pa ne samo vrtec da so podražali ampak vse živo res se da preživet ja. tak ko si rtekla samo dragi ima zasluge za to in nihče drug.

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 4153
16.1.2008 12:46:23   
Dinki
Marita, hvala na opozorilo kako zna biti glede šivov ....pri meni bo glede mame in tašče malce bolj zajuser posted image , ker ni še nobena v penziji. Si bo pa mogla mal moja mami dopust vzeti pa bo. Sej vem, da bi mi tudi tašča z velikim veseljem pomagala, ampak jaz vem, da ne bi bila enako sproščena pred njo kot sem pred svojo mami...ni isto, upam, da razumete pa čeprav jo imam zelo rada in se super razumeva.....mislim....sem zato, da kej skuha, kej tko pomaga, da bi bila pa prav prisotna ves čas poleg mene pa NO GO. Moj si bo pa tudi vzel dopust, tko da bomo že nekako....upam....user posted image .....user posted image .....

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 4154
16.1.2008 12:48:25   
Sonnja
ja mene je tudi šivov najbolj strah pa se trudim da ne razmišljam o tem in UPAM da ne bom šivana.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4155
16.1.2008 12:53:23   
Dinki
o tem in UPAM da ne bom šivana

Upanje umre zadnje user posted image ...tudi pri meni....

ste opazile kolk danes čvekam? to je zato ker danes ni v službi moje zamenjave in se počutim svobodno kot ptička, ker noben ne sedi poleg mene....pol pa mal zabušavam user posted image

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 4156
16.1.2008 12:56:38   
Nasy
Uf, maritauser posted image zdej me bo šele strah..jst ne grem rodit
user posted image
Ja, upanje umre zadnje..pr meni bo upanje do konca..

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 4157
16.1.2008 13:01:55   
Sonnja
pa še upanje da bomo mele fajno babico ko bo pazla na naš presredek user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 4158
16.1.2008 13:10:25   
Nasy
ja, to bo pa gvišno, jauser posted image po mojem moraš met res srečo, da se kakšna zate tako potegne, baje pomaga, če koga poznaš

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 4159
16.1.2008 13:17:32   
lucalu
Jaz tudi že celo nosečnost jamram, da me je bolj kot poroda, strah šivov... no in zdej me jih je še bolj strah user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 4160
16.1.2008 13:24:02   
marita
joooj, nisem hotla, da bi vas blo strah...dejte no. Zdj bom mela pa slabo vest.user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 4161
16.1.2008 13:27:58   
lucalu
marita saj nisi edina... mi je že marsikatera rekla, da je to "ta hujši" del vsega.... ravno zato me je pa strah!

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 4162
16.1.2008 13:28:30   
dadica
No te pa malo za vaš strah, da vas potolažim se razumeuser posted image . Porod trajal 8 ur, od tega 2,5 ure popadki ( umetni) in en sam zunanji šiv!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tako da ne se bat!

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 4163
16.1.2008 13:28:34   
lucalu
Mimogrede punce, kje je pa danes san?

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 4164
16.1.2008 13:28:50   
Sonnja
marita kr mej jouser posted image  
sej ne, si pač povedala svojo izkušnjo minilo pa je a neuser posted image . boga da si tak trpela upam da zdaj ne boš.

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 4165
16.1.2008 13:32:17   
Sonnja
dadicauser posted image

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 4166
16.1.2008 13:34:27   
Dinki
Marita, je prav da poveš....men je tolk fajn slišat različna mnenja, sploh pa izkušnje, da vemo kaj približno lahko pričakujemo....

Dadica, ti si pa primer, da ni nujno, da se tako konča kot pri Mariti user posted image

Glede poznavanja babice...ravno včeraj sem spoznala edinega babičarja, torej moškega, ki dela v Lj. porodnišnici - Anže Čeh mislim, da je....ga je mogoče katera od "že" mamic imela pri porodu? Pravi, da dela tu že 5 let....

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 4167
16.1.2008 13:37:31   
marita
najbolj veselje je blo gledat kolegico, ki ni bla nč šivana in je že naslednji dan veselo letala in skakala okrog.

Evo točno take bomo me, sveže ko rožice.user posted image

Nč grem zdj, dons grem na csd papirje oddat, pa moj očetovstvo podpisat. Se beremo zvečer.

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 4168
16.1.2008 13:45:21   
max81
evo nas iz potepanja, malo zapravljali za hrano, ki jo bo po parih dneh itak zmanjkalouser posted image

kupila sem si vložke v sparu in dala zanje 1.08 ojra..kolk so ble že v tosami..se mi ne da brskat za nazaj...sem prelenauser posted image
zdjle pa kuham zelenjavno juhico in to bo danes tudi vse za kosilo, ker me boli križ za znoretuser posted image
vidim, da mate spet fajne temeuser posted image user posted image user posted image
EA jo pri meni ne vidi, ker ji pač ne zaupam, pa tudi, če prideš prepozno..ti žal ne primeuser posted image  mene je v prvo bolelo za znoret, rodila sem v 4h, presredek so mi preventivno prerezal, ker bi se drugače itak sama pretrgala..je pač malo slabše raztegljivuser posted image user posted image user posted image ......šivi so me boleli tud ene 14 dni tko, da sem se kr poslužila kšnega lekadola, zjutri in zvečer...vse me je zategovalo, peklo..u glavnem user posted image  so teli šivi..itak pa ni rečeno da bo pri vas tudi tako...no po enih 2-3 tednih pa je bolečina izginila, kot bi jo odrezal....moj je šel po plavalni obroč, ko sem bila že doma, ker v bolnici sem še nekako lahko sedela, doma pa nič več...pa ne kupite kšnega takega, ki si ful tanki, ke vam bodo kmalu počli..jest sem mela enega iz baby centra, je ful grd rumene barve, na njem so samo eni napisi, je pa ful kompakten, močen .....se ga splača kupit, sedaj ga mam na izposoji pri svakinjiuser posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4169
16.1.2008 14:06:49   
Sonnja
max81 katere vložke si kupla? al je to vseeno?

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 4170
16.1.2008 14:16:15   
max81
IZVIRNO SPOROČILO: Sonnja

max81 katere vložke si kupla? al je to vseeno?

kupla sem tiste za stare mame vir80.....baje so najboljše, ker so čisto naravni....v MŠ so rekli, da naj drugih ne bi sploh uporabljali

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 4171
16.1.2008 14:17:28   
Sonnja
hvala za odgovor.

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 4172
16.1.2008 14:55:39   
san
Mimogrede punce, kje je pa danes san?

evo me, končno 5 minut miruuser posted image .
danes je za mano leteči dan, zjutri sm bila na MŠ, potem sem šla rihtat papirja, pa na vse možne konce letala in zdej bom že mogla spet naprej, danes do večera ne bo miruuser posted image .

včeraj je bil cel dan tak čuden, neko črvičenje in otrdevanje, pa sem se kar mal ustrašla, ampak danes je pa ok.

vidim, da nas je kar nekaj celulitnihuser posted image , no meni je po prvem in drugem porodu izginil, upam da bo tokrat tudi tako, ker mi je to prav obup, ker se ga je toliko naredilo.

glede šivov, jaz raje ne bom nič napisalauser posted image , ker nimam preveč dobrih izkušenj z njimi po porodu. še vedno pa upam, da bom tokrat odnesla brez šivov. morm pa napisat, da ni bil problematičen presredek, ampak sluznica. aja, pa obroča tud nisem uporabljala, ker mi ni nič pomagalao. glede bolečin, men je bilo do konca ok, popadki sploh niso bili kriza, so bolel, ampak se je dalo, ampak tist pol na koncu, ko glavca pritiska dol, tist je bila pa meni kriza. ampak, se ravno tako da. čeprav je sem že dvakrat rekla, da e grem nikoli več rodituser posted image .

z urejanjem spodnje frizurce mam pa jaz tud mal problem, ker se ravno ne vidim najboljeuser posted image . pol pa mal sfalim, pa na slepo. ampak, marita, tista babca je bla pa faca, da ti to reče, mene bi kar kap od sramuuser posted image . pa jaz sem šla tud nepobrita rodit, ker je bla to takrat zadja stvar na katero sem mislila.

dinki o Anžetu sem jaz zadnjič v eni Delovi prilogi brala. ga ful hvalijo. tam na fotki je zgledal ful simpatičen, pa nam ga je še babca na predavanjih hvalila.

janet, VSE NAJBOLJŠE TI ŽELIMuser posted image user posted image IN ZDRAVEGA user posted image user posted image

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 4173
16.1.2008 14:56:35   
Zofy
kupla sem tiste za stare mame vir80.....baje so najboljše, ker so čisto naravni....v MŠ so rekli, da naj drugih ne bi sploh uporabljali

Hihihiuser posted image ... stare mame pa res ne rabijo več vložkov user posted image . Sicer sem si tudi jaz te nabavila in so bili v Leclercu 1€ pa še malo.

Moram pa rečt, da ste prave čveke!! Včeraj vas nisem brala in že je bilo načvekanih kar 3 strani če ne več!!

Kar se pa šivov tiče, pa je to edini moj strah. Poroda se ne bojim (zaenkrat), edino šivana res ne bi bila rada, ker je to baje prava nadloga. Je pa ravno sodelavka rodila v LJ in je rekla, da je imela super babico, ki ji je ful pomagala in jo niso šivali. To je njen 2. porod in 1. je bila fejst rezana in šivana. Je rekla, da bo dragega vprašala kako se kliče babica, pa jo bom probala tudi sebi zrihtat. Vam javim!
Tudi glede EA in Ultive sem si premislila, ker pač ni na razpolago v LJ in ker sem že na začetku oklevala. Bi raje 1. poskusila naravno, da vidim, kako je rodit. Če so vse preživele, pa bom tudi jaz, a ne user posted image . Če bo bolelo, bo pač bolelo - me bo držala "pokonci" misel, da sem z vsako bolečino bližje koncu in naši mali user posted image . Za 2. pa bomo vidli kako bo 1...

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 4174
16.1.2008 14:59:38   
san
aja, podlogo sm pa jaz mela na posteljici pod rjuho, ker je kdaj tud kakšno bruhanje ali polivanje in se prec pozna na jogiju. sem imela prav tako rjuho, ki je bila bombažna na zgornji strani, na spodnji pa še neka sintetka. sem takrat v Prenatalu kupila. sam sem dala naprej, zdej mam pa doma od sina iz sanolaborja ene prevleke, pa bom verjetno tisto spodaj dala, pa čez rjuho, pa še pleniičko. bomo še vidla.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......