Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 19:27:59
|
|
|
|
Lanchy
|
Preden sem zanosila, sem vedno govorila da bom rodila z EA ali pa kako drugace, saj ce mi dajo moznost lajsanja porodne bolecine zakaj pa ne....no in mislim sa sem si v istem trentku ko sem dejansko zanosila premislila. Ne vem sicer zakaj, ampak prepricana sem, da bom kos bolecini in da bo vse tako kot mora bit. Rodila bom v LJ in zaenkrat, kar sem imela izkusenj z njihovimosebjem, sem vec kot zadovoljna. Vsi so zelo prijazni, proesionalni in si vzamejo cas...tudi prejsnji petek, ko sem bila v LJ P je bilo tako, pa ceprav je bila gneca v porodni nepopisna in porodnice s popadki so se kar veselo prihajale rojevat....Res svaka jim cast... Upam da bo na dan mojega poroda tudi tako
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 19:30:29
|
|
|
|
Janey
|
Meti jaz se do danes sploh nisem obremenjevala, ker sem bila tako prepričana da grem v au in sem samo pozitivne zgodbe slišala...sej je res, da so ziher v mb tudi super sestre in super porodničarji in lahko imaš zelo lepo izkušnjo. Morda jo bom imela tudi jaz če bom šla tja. Pač je pa vseeno en rizik, ker sem obdana s samimi takimi ki imajo slabe izkušnje (naprimer ena ne doji ker so bile res SVINJE sestre in ji niso pomagale, da bi mali zazizal, ena ma take šive da se je patronažna kar zgražala,...). Sej zdaj sem še v afeku, ker je to vse okoli mene zdaj, moram prespat in premislit, pa spet moj optimizem na plano priklicat...mogoče bo pomagala kakšna tortica
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 19:43:58
|
|
|
|
*Naja
|
Janey- ptujsko P ful hvalijo....pa tam nudijo ultivo...a o tem nisi pa nič razmišljala? To je tudi menda zelo vredu način za lajšanje porodne bolečine. Jst grem rodit v celjsko P, ker pač tle živim, pa tudi slišala sem same dobre stvari. Tudi moj G dela v porodnišnici in mogoče bom imela srečo, da bo on zraven pri mojem porodu. Glede EA v celjski P pa te morem razočarat, da se je praktično ne da dobiti. Sta samo 2 anesteziologa za celotno bolnišnico. Sem malo spraševala na forumu nosečke, ki so že rodile ali pa še bodo tle v Celju, pa sem dobila odgovor, da jo dobiš sam, če imaš kakšne res hude zveze.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 19:49:32
|
|
|
|
MetiLu
|
Janey, sej res, pa pejdi na Ptuj na ultivo. Če bi v Lj imeli ultivo, bi se jaz definitivno odločila zanjo, samo drugam se pa ne bom vozila, sem čist odločena za Lj P. Mogoče bom mela pa srečo in bo delala babica, ki sem jo zadnjič imela na obisku Ful fejst punca!
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 19:53:00
|
|
|
|
mlavla
|
jst sem pa tako ..sej sploh ne vem kako naj vam povem oz. opišem situacijo v kateri sva se z znašla ...danes je dobil plačo in sicer le dobrih 300eur...ma sem čist brez besed očitno res želijo, da bo dal odpoved... ma se opravičujem samo nekomu sem mogla povedat..sam doma, pa kolegom, pa tašči pa tastu o tem zaenkrat še ne moreva razlagat... me prav skrbi kako bomo živeli v prihajajočih mesecih..vse je kazalo kar dobro..
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 19:59:03
|
|
|
|
*Naja
|
Mlavla- vem, da sta trenutno v ful nezavidljivi situaciji, ampak sj veš, da se stvari potem vedno nekak uredijo. Hvalabogu gre sam za finance in tle lahk vedno nekak pomaga tudi ostala familija, če res ne bi šlo drugače. Meti- jst bi se tudi takoj odločila za ultivo, če bi jo imeli v Celju. Tako bom pa tud jst kr šla v P, pa kar bo bo. Bom pa šla, ko dopolnim 36. teden, na ene 5 terapij akupunkture. Bomo videli, če bom kej hitrej gotova pr porodu.....iz mojih ust v božja ušesa .
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 20:04:36
|
|
|
|
Lanchy
|
Mlavla, tvoj podpis na forumu mi je ze od samega zacetka vsec....Imej to vedno v mislih, ceprav je trenutno zeloooo tezko. za vaju z mozem, da cim prej posije soncek
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 20:06:46
|
|
|
|
mlavla
|
hvala vama za spodbudne besede..sam trenutno res še ne vidim tistega žarka...vem, pa da bo enkrat posijal... sej nočem preveč jamrat..sam to je res vse kar imava na mesec poleg moje skromne štipendije
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 20:07:10
|
|
|
|
dolenjka
|
Čer Sem mal zabluzila Je prišel moj s šihta, pa sva šla za 10 min k sosedom in prišla ob 19h dam No, pol sva pa krožnik juhe zmazala, zdej pa jaz še česnovo štručko malcam oz. sem jo zmalcala pa razmišljam kaj bi zdaj še? Groza, zgleda da je tut k men na obisk prišel gospod požeruh A se spet o porodih pogovarjate? Šč šč, nema ništa do 1.2., tko da hitr temo zamenjajte, drugač vam poročilo o delu Bajuka, Janše in ostalih pametnjakovičev napišem
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 20:09:18
|
|
|
|
dolenjka
|
Mlavla zate, pa upam, da vsaj malo zaleže! Ne pozabi, vsaka stvar je za nekaj dobra. Morda najde boljšo službo, ki je drugače sploh ne bi bilo!
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 20:12:36
|
|
|
|
mlavla
|
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka Mlavla zate, pa upam, da vsaj malo zaleže! Ne pozabi, vsaka stvar je za nekaj dobra. Morda najde boljšo službo, ki je drugače sploh ne bi bilo! iz tvojih ust v božja ušesa... drage frajle rada vas imam!!!!
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 20:26:36
|
|
|
|
MetiLu
|
Mlavla, jaz se podpišem pod Dolenjkih post, pa eno za vaju. Vse se bo rešilo Čer Dolenjka, kdaj lahko pridem na eno dozo sončka. Jaz sem že čist zamorjena od te megle A si kej lepga kupila dones? Pa nehi nam grozit, sej se samo pogovarjamo o porodnišnicah, nobena še ne gre nikamor Smo prov pridne, če se z Januarkami primerjamo, bomo me vse do roka prišle Sem pa prejle mlela Karat napolitanke, pa sem te kar vidla z redečimi krilci, špičastim repkom in vilami na svoji desni rami
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 20:38:48
|
|
|
|
bamby
|
mlavla, te čist zastopim kako je to, če je plača tako nizka . Tudi moja je bila zadnjih nekaj mesecev bolj klavrna z razliko, da je vsaj on nekaj prinesel domov. Pa tvoj dela samo 4 ure, ali se motim . Če je plačan samo za polovični čas je še kar dobro plačan. Samo denarja pa ni . Jaz vama želim,da se izkopljeta iz te revščine čimprej. Najbolje kar takoj začet novo službo iskat, kot februarka išče za svojega. Kam nas bo ta država pripeljala ! Zate in za srečo.
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 20:48:10
|
|
|
|
mlavla
|
v bistvu je bila ta plača za december, ko je bil zaposlen še za polni delovni čas (8ur)..zdej od januarja pa naj bi bil le za 4..sam to še ni nič uradno..tako,da nama ni nič jasno..sploh pa nama ni jasno to, da je na plačilni listi kar precej večja vsota napisana kot pa je dejansko bilo izplačano... hvala vam za vse spodbudne besede... ma sem prov jezna na vse, ki se norca delajo iz denarja (pa da se ne bo katera počutila kaj krivo..ker ne leti na nobeno izmed vas!!!!)..samo poznam par ljudi, ki se prav preseravajo... in se ne zavedajo,da eni moramo pa že ves čas računati v trgovini, da pridemo čez mesec..z minimalnim minusom seveda..ma sem se mogla še mal izkašljat...pa brez zamere ta mesec bova očitno kar lepo doma..saj za bencin in za hrano nimava več..bomo pa lepo praznili skrinjo...
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 21:04:58
|
|
|
|
nizy
|
Pozdravljene, raport z pregleda: CTG vredu,se še nič ne dogaja, teža cca.3000g, smo se prepričali ,da je .Naslednji pregled+ctg 17.1. Sem babco v P vprašala za čaj malinovih listov,pa pravi,da nesmejo oni nič priporočat kar je iz domače lekarne Pa masiranje presredka tud oni ne priporočajo,da je vse to lastna izbira.Pravi pa ,da verjetno čaji ne morejo škodovati.Tako,da ga bom jaz začela piti. V naši P ni neke gužve. Danes je bila samo ena v porodni .
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 21:10:42
|
|
|
|
vrtnica76
|
Mlavla,še iz moje strani in naj se tale zadeva čimprej uredi Grrrrrr sem tolk jezna ko ,kakšne neumnosti klatijo na Trenjih.Jih ne morm poslušat.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 21:10:59
|
|
|
|
Janey
|
Glede ultive...ena g iz felbacha je rekla, da ne more vrjet, da so uporabljajo saj baje škodi otročku...ona je prvič slišala, da se to uporablja pri porodu, tako da v to ne grem. Pač...zher je ziher... sej sem se malo pomirila...sem tudi zvedela, da nekoga poznamo..če nebo šlo drugače se bomo pa malo povezali...sicer jih je pa lani 2000 rodilo, ziher jih je vsaj pol zadovoljnih. Malo me je panika...ker sem mela vse v glavi in pol sem brala in same slabe stvari videla. POvsod so, ampak so povsod tudi DOBRE. Tako da.... hvala punce za spodbudo. Zlate ste
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 21:13:15
|
|
|
|
vrtnica76
|
nizy za uspešen pregled.A tolk že tehta tvoja ?
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 21:17:46
|
|
|
|
mlavla
|
IZVIRNO SPOROČILO: nizy Pozdravljene, raport z pregleda: CTG vredu,se še nič ne dogaja, teža cca.3000g, smo se prepričali ,da je .Naslednji pregled+ctg 17.1. Sem babco v P vprašala za čaj malinovih listov,pa pravi,da nesmejo oni nič priporočat kar je iz domače lekarne Pa masiranje presredka tud oni ne priporočajo,da je vse to lastna izbira.Pravi pa ,da verjetno čaji ne morejo škodovati.Tako,da ga bom jaz začela piti. V naši P ni neke gužve. Danes je bila samo ena v porodni . za pregled..ma je pa že kar težka tale vaša pupa!!! za ta malinov čaj pa nekateri pravijo da nuca..nevem pač sama se odloči..jst še nevem...bom drug teden vidla...
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 21:18:30
|
|
|
|
nizy
|
Ja vrtnica na finišu naj bi blo okoli 3300 do 3400g. Se pravi čez 3t. Moram priznat,ko sem šla danes v P, da je bil malo čuden občutek.OOO ,kaj nas še vse čaka.
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 21:19:41
|
|
|
|
mlavla
|
vrtnica..tud men tale trenja prov najedajo..sem šla kar stran...
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 21:24:19
|
|
|
|
kati kati
|
večer vsem so ... JANEY-pred enim mesec sva z mojim bla v materinski šoli v celju (predava sestra Pavlina) in je rekla da imajo že kar nekaj časa probleme z anasteziszom in tudi kar se tiče epiduralne...tako na je rekla,pa da je še zelo draga! ...sem pa bila že trikrat v bolnišnici in nazadnje 15.novembra, pa ko sem bla prkloplena na ctg in sem ležala na hodniku pa je bil na oglasni deski cenik, sem gledala cenik kar se tiče epiduralne,pa cene sob-nadstandarnih(s telefonom in zasebnimi wc pa tv) vse se giblje od 8-17 evrov!Plača se tudi, če je partner poleg tebe v porodni-17 evrov!dobiš položnico na dom! kot na primer v brežicah je to brezplačno!! Medicinska sestra pa mi je rekla, da če ni gužve te dajo na svojo željo-v samsko sobo!(sam z ).... lp
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 21:26:22
|
|
|
|
dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: MetiLu Čer Dolenjka, kdaj lahko pridem na eno dozo sončka. Jaz sem že čist zamorjena od te megle A si kej lepga kupila dones? Sem pa prejle mlela Karat napolitanke, pa sem te kar vidla z redečimi krilci, špičastim repkom in vilami na svoji desni rami Čer zbirčna Metka Itak da si vedno dobrodošla, sam sončka zdajle ni Jutri pa ne vem če bo, pa jaz ob 12h odhajam v Postojno, tko da no go, žal Ja, na desni rami sem bla, si prav vidla Ejo, v soboto popoldan pride una maserka, si še interesentka?
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 21:32:26
|
|
|
|
kati kati
|
Lara76-kdaj pa imaš pdp*?...ktera pa je tvoja G.?Je iz zdravstvenega doma ali iz porodnišnice?
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 21:32:54
|
|
|
|
Guerina
|
Cer. Boga MLAVLA, prav nic ti ne zavidam.... in se debata o tem na tenju in oni delbeli prasec, ki pravi,da se ne da nic narest..... Tud jaz sem sla stran! BEdaki!!!! Boš vidla, da se vse na koncu vse uredi. JAney- bo vse v redu! bos vidla, nec bat, so tud tu kaksne svetle izjeme in me bomo vsaka dobile svojo Jaz bom tudi od danes naprej dobivala 200 EUR na mesec, se sreča, da ima mal boljso plačo. Midva sva se znajdla tud tako, ker zviva v eni veliki stari bajti, da oddajava sobe in s tem se nekaj dodatno zasluziva. Sicer imamo skupno uporabo khinje in kopalnice, pa ze gre nekako. Ce ne druzga, nam vsaj futrajo, ko sva od doma
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.