![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 18:12:25
|
|
|
|
Marusah
|
Nejč088 pojdi v moja ringaraja - moj profil. In v okencu "moje nastavitve" - "Zasebno sporočilo" poglej če imaš kljukico pred "Dovoljujem drugim uporabnikom, da mi pošiljajo zasebna sporočila". Če jo nimaš, jo naredi. Pa potem mora delovati.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 18:14:09
|
|
|
|
itata
|
evo mene! bila danes pri G in prvič na CTG - to je pa res hecn. me je probala sestra prepričat, da sem imela 2 mikro mini popadka - pa sem rekla, da verjetno ne, ker je glih takrat brcnil... ampak ok. G je rekla, da se še nič ne dogaja... imam pa kar 3 datume pregledov... to bo enga dela STARI 17.01., 24.01. in 30.01 (če zdržimo do takrat seveda )
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 18:15:19
|
|
|
|
nejč008
|
np... nč dobila :)
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 18:17:09
|
|
|
|
vrtnica76
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejč008 np... nč dobila :) Ej,zdej pa že imaš okence ZS .Ti bom probala poslat.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 18:19:13
|
|
|
|
Marusah
|
IZVIRNO SPOROČILO: itata evo mene! bila danes pri G in prvič na CTG - to je pa res hecn. me je probala sestra prepričat, da sem imela 2 mikro mini popadka - pa sem rekla, da verjetno ne, ker je glih takrat brcnil... ampak ok. G je rekla, da se še nič ne dogaja... imam pa kar 3 datume pregledov... to bo enga dela STARI 17.01., 24.01. in 30.01 (če zdržimo do takrat seveda ) Sej veš kaj nam je zabičala Dolenjka - nič pred 1.2. jasno?
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 18:20:40
|
|
|
|
nejč008
|
Evo, Marusah pa Vrtnica... hvala za pomoč pri ZS zadevi. Maribor pa je malo daleč
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 18:22:23
|
|
|
|
Marusah
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejč008 Evo, Marusah pa Vrtnica... hvala za pomoč pri ZS zadevi. Maribor pa je malo daleč Ni take panike... dva ovinka (levi in desni) pa si na štajerskem
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 18:23:05
|
|
|
|
MetiLu
|
Joj babnce, so mi zdele šle ene lepe misli čez mozeg in sem dobila tak fajn občutek, kok bo lepo, ko bom svojga mulčka lahko k seb stisnila. Komaj čakam, da pride (februarja, Dolenjka, februarja - ne se razburjat )! Tole s P Fedlbach je pa res čist mim Lara za železo! Ga bomo velik rabile za porod, pol pa ko pridemo k seb, pa upam, da ga ne bo treba več jemat. Vrtnica, jaz po eni strani komaj čakam, da bom v stari pojavni obliki, čeprav bom brcike strašno pogrešala. Občutek bit nosečka pa še posebej. Ker te vsi malo drugače gledajo Npr. zadnjič pri os. zdravnici me je "medicinski brat" kar preko vrste vzel Sej je res, da smo čedalje bolj okorne, ampak tudi to ima svoje prednosti. Meni je moj lubek še obuvat in sezuvat začel pomagat Danes je mali čist divji, moj trebuh kot od enga vesoljčka, rebra bom mela pa kmal polomjena. Ga kar čutim, kako iz dneva v dan raste
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 18:23:59
|
|
|
|
vrtnica76
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marusah IZVIRNO SPOROČILO: nejč008 Evo, Marusah pa Vrtnica... hvala za pomoč pri ZS zadevi. Maribor pa je malo daleč Ni take panike... dva ovinka (levi in desni) pa si na štajerskem
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 18:28:07
|
|
|
|
vrtnica76
|
Naš mulček je imel tut mal prej neke akrobacije in skoke.Šele po pol ure je buhi spet ratal lepe oblike.Prej sem mela pri popku kr eno vdolbino .Pa zgaga ne peče več tolk .
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 18:29:30
|
|
|
|
Marusah
|
Meti zgleda da je danes takšen dan. Moj tut tako dela po trebuhu. Mam nekaj časa trebuh čisto štirioglat, potem jajčaste oblike, potem okrogle,... se mi včasih zdi, da bo kr vn skočil Ja, ja,...sej vem nič pred februarjam!!! Še malo ja, pa se bomo cartali
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 18:32:23
|
|
|
|
vrtnica76
|
Kolk so barabe ta pri baby centru.Sem dobila sporočilo, da imajo od jutri naprej darilo ob nakupu treh znižanih artiklov.Jest sem pa ravno včeraj nekaj zapravljala .No,pa bom šla še jutri . ker bodo jutri že dinarčki nakazani za .
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 18:34:55
|
|
|
|
Marusah
|
Vrtnica pa imajo kaj znižano v BC? Se splača it pogledat?
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 18:39:30
|
|
|
|
Marusah
|
Jaz sem danes V C&A malo zapravljala pa sem kr nekaj pajackov in pižamico, pa bodije zelo ugodno dobila. Sem pa bila zadnjič v Celju v C&A pa sem bila prav razočarana Imajo v MB veliko večjo izbiro in dosti lepše stvari. Čudno ne
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 18:51:44
|
|
|
|
Janey
|
Jaz sem čisto aut...sem tako žalostna ko sem se nekaj odločila...jbemti pa ta naša faušija...kaj če sem v italiji a mi bodo tut tam računali?? Ziher ne...packi... Pač žal še nisem slišala kaj dobrega o mb porodnišnici in še eni kolegi ko sta oba zdravnika v mb porodnišnici so šli v avstrijo rodit...tak da?? če to nekaj ne pove Prav strah me je...cel dan sem že nervozna in berem...in bolj kot berem po forumih bolj me je strah...ne vem al so te sestre res sposobne sploh bit takšne al napihujejo na forumih. Ampak nekaj bo že na tem če pa vsi eno in isto pravijo...za iste stvari. Mah...bomo že...bom poklicala še v celje in slovenj gradec in šla malo bolnico pogledat. Pa tut v mb imaš na voljo epiduralno samo od 8 do 16, pa še to če je anestezist na voljo, v ce pa sg pa skoz. Samo neko izjavo je treba podpisat. V mb je pa menda treba celo plačat, kar ni treba nikjer drugje. Joj kak sem jezna. Pa še baje da tu v mb so ful staromodni in te dajo kar na posteljo...ne moreš nič kaj hodit in sedet in to...in porod čepe je možen samo pri eni babici in pri moji smoli je nebo v porodnišnici. Moram se pomirit in prespat...ampak vseeno ne razumem zakaj ZZZS ne krije v EU stroškov poroda. PACKI na kvadrat.
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 18:56:10
|
|
|
|
Februarka08
|
Zgleda, da ste se res vse poskrile . Škoda. Jaz pa ravno premlevam že pol ure kaj naj jutri za kosilo naredim... Sem čisto brez idej, nekaj bo pa treba iz skrinje vzet zvečer... Mah, se bom že kaj spomnila... Potem se pa pridno svaljkajte s svojimi ...
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 18:57:26
|
|
|
|
Februarka08
|
Ups, zgleda da sem pozabla osvežit... Se mi je res mal čudno zdelo, da bi vse šle...
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 18:58:23
|
|
|
|
kati kati
|
ojla JANEY-v celju je tudi treba epiduralno plačat 167 evrov....kr drago
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 19:03:04
|
|
|
|
bamby
|
janey, se ne strinjam ravno s tabo, da so EA drugje zastonj. V Postojni stane 170€, pa rojevanje v vodi prav tako ( sem gledala cenik). Morda pa v MB ni tako slabo kot se sliši . Saj LJ tudi ni naj naj, ker so nekatere sestre tudi bile neprijazne, ampak to pozabiš. Itak si le nekaj dni tam in če skušaš z osebjem biti tudi sama prijazna, so ponavadi tudi oni do tebe. Drugo je, če hočeš biti pametna in nadpovprečno pomembna (če razumeš kaj hočem reči), takrat te vsi nekam zaničljivo gledajo in obravnavajo.
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 19:04:45
|
|
|
|
Janey
|
IZVIRNO SPOROČILO: kati kati ojla JANEY-v celju je tudi treba epiduralno plačat 167 evrov....kr drago A res? Porodnišnica Celje V celjski porodnišnici, kjer je bilo lani 1799 porodov, se porodnice lahko odločijo za porod sede na ustrezni porodni postelji in za porod čepe. Vse več se jih odloča za sedenje, stanje ali gibanje v prvi porodni dobi. Na voljo jim je posebna soba s pripomočki za lajšanje porodnih bolečin. V porodnišnici pozdravljajo masažo, nosečnicam pa ponujajo tudi elektrostimulacijo in mešanico plinov. "Uvajamo možnost epiduralne analgezije, ki pa je, žal, povezana s pomanjkanjem anesteziologov, tako da trenutno še ni na voljo rutinsko, a če jo porodnica dobi, je brezplačna," pravi prim. Vladimir Weber, dr. med., predstojnik ginekološko-porodniškega oddelka SB Celje. Še letos nameravajo opremiti porodno sobo za alternativnejši porod z blazinami, vrvjo in trimletom. To piše pri predstavitvi porodnišnice na eni strani o slo porodnišnicah
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 19:08:06
|
|
|
|
katka37
|
To je neverjetno, od jutra sem imela toliko za prebrati. , pridne ste. Misar, kar je res, je res, kar se tiče tvoje postave. Janey, bravo za še en izpit. Jaz pa , so me začeli mantrati ti hemeroidi, ta otrok mi bo res dal vetra. Pa pijem vsak dan pol litra donata, pa suhe marelice... Jutri takoj po kremo. Še dobro, da grem proti koncu. Sayuri, naj ti slabosti čimprej minejo, samo da se tvoji pikici lepo razvijata. Pa le pridno navijaj, me bomo tudi za tebe.
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 19:08:43
|
|
|
|
Janey
|
IZVIRNO SPOROČILO: bamby janey, se ne strinjam ravno s tabo, da so EA drugje zastonj. V Postojni stane 170€, pa rojevanje v vodi prav tako ( sem gledala cenik). Morda pa v MB ni tako slabo kot se sliši . Saj LJ tudi ni naj naj, ker so nekatere sestre tudi bile neprijazne, ampak to pozabiš. Itak si le nekaj dni tam in če skušaš z osebjem biti tudi sama prijazna, so ponavadi tudi oni do tebe. Drugo je, če hočeš biti pametna in nadpovprečno pomembna (če razumeš kaj hočem reči), takrat te vsi nekam zaničljivo gledajo in obravnavajo. Vse to vem...jaz nočem da me nosijo po rokah in to..ampak jaz mislim, da znam vedet kaj je zame dobro in to tudi zahtevat...naprimer če jaz želim da je partner z mano od takrat ko pridem v porodnišnico do rojstva...oni pa rečejo da še ni tako daleč in naj gre ker ga še ne rabijo,....bom jaz ziher prosila da ostane in potem postanejo baje tečne...in tudi če prosiš za pomoć pri dojenju so baje neprijazne...ne vem kako ne lepo prosit za pomoć...jaz res nočem komplicirat in igrat kraljične, ampak želim samo lep odnos, ki so ga dolžne sestre imet..pa ga žal nimajo. Vsaj po 90% primerih ne.
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 19:18:02
|
|
|
|
MetiLu
|
Punce, jaz se pa s P nič ne obremenjujem. Ko bo čas bom šla v najbližjo, torej v LJ in počakala, da mi tam pomagajo. Madona, če jih je že tok rodil, bom pa še jest, ni vrag. Pa še dobre porodničarje imajo v Lj, sploh če se kaj zaplete je vse na dosegu roke. Sestre so pa kakor naletiš, ene so fajn ene pa ne. Opravljajo svojo službo... Tud o epiduralni ne razmišljam. Nekaj me je navdušila Ultiva, samo je v Lj še ne poznajo tko, da upam, da sem baba in pol in bom po naravni poti rodila Če bo treba se bom tud drla zraven Čeprav sem rekla, da to se pa ne bom, ampak bom, če ne bo šlo drugač Ne boste verjele, kaj zdele počnem. Sem se pomladila za 10 let V mojem pežojkotu 206 nisem mela cd radia, ampak kasetnega, sej kaset nisem poslušala, samo mela sem jih pa eno tono v avtu. In zdej jih poslušam, glih od Caught in the act. A se katera spomni te skupine? Sem to kaseto kupila v 8. razredu osnovne šole, pa še zmeraj dela Pa najdla sem eno od Helene Blagne (ja sem jo včasih ful poslušala ) in mela pevske vaje sredi dnevne sobe... Bogo moje dete
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 19:19:59
|
|
|
|
Lanchy
|
Cau punce, pocasi prihajam k sebi. Sem bila v knjiznici in na pregledu in ko sem domov prisla sem samo se dol padla. Sem tok kaput, da bi najrajs sla kar do jutri spat...pa tut se vedno ni iz sluzbe. Na pregledu mi je delala CTG in je vse OK , mala je ravno takrat kolcala kot za stavo in je bilo prav hecno poslusat, pritisk se je ocitno spet znormaliziral in je 120/80, tehtnica pa kaze 16+ Anandrej, za statistiko...naslednji pregled imam spet prihodnji teden in icer v torek 15.1. WOW, kok gre cas hitro naprej, zdaj pa res samo se cisto malo
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 10.1.2008 19:22:21
|
|
|
|
MetiLu
|
Janey, jest te čist štekam in se strinjam s tabo, samo če bom že zdej mislila samo na najslabš, pol bom šla z malo večjim odporom rodit Ne vem no, nočem preveč negativno razmišljat, sej so na forumu tudi zelo pozitivne porodne zgodbe, jaz rajši te berem
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiKaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.