bamby
|
guerina, ti kar ulet k meni na kakšen kafe, bova kakšno rekli. Knap mi je pa rekel,da se še enkrat čez 14 dni vidiva in da se bova takrat verjetno že zmenila za CR, ki naj bi bil po dopolnjenem 38. tednu. To bo pa že konec tega meseca, začetek drugega. Ti pa tudi fajn opravi v torek, držim pesti . Robot za kruh ni noben robot namenjen samo temu, pač pa splošen robot kot multipraktik, le boljše kakovosti. Z njim delam vse, od kvašenega do vlečenega testa, testa za piškote, mletje sladkorja, orehov, rezanje zelja za solato, ožemanje citriusov, delanje sadnih in zelenjavnih sokov, delanje sladoledov....skratka robot za vse. Pa še vago ima, da mi ni potrebna druga. Je bila pa zadeva že pred leti zelo draga, ampak sem zadovoljna, kar največ šteje. mlavla, moj recept za kruh: 1,5 kg moke 1l tople vode sol kocka kvasa Moko streseš v veliko skledo, narediš na sredi jamico, po robu potreseš konkretno količino soli, ker je veliko moke (kar eno pest). V jamico nadrobiš kvas in priliješ vodo in začneš mesiti, tako da počasi vmešavaš moko. To najprej mešaš kar s kuhalnico, pol pa naj jo zamenjajo roke, dokler ne pobereš vse moke in narediš gladko testo. Ko je narejen hlebček, ga daš na zelo fajn pomokan serviet in nazaj v skledo vzhajat za eno uro. Potem ga vzameš ven s servietom vred in ta hlebec raztegneš navzven in ga začneš prepogibat zg. rob prepogneš proti sredini, nato še spodnjega čez oba dela (kot bi list papirja prepogibala za pismo na 3 dele), isto narediš še z levim in desnim delom, da dobiš na koncu eno veliko zloženo kepo. To daš spet na zelo pomokan serviet in v skledo še enkrat vzhajat za pol ure. Medtem pa segrej pečico na 200°. Ko se kruh dvigne, ga stresi na pekač (tisti velik originalen od pečice), ki ga potreseš z sezamom ali koruzno polento. Na to pa zvrneš vzhajan kruh, ki mu po vrhu narediš z nožem 2-3 zareze in ga daš peči za 55 minut. vrtnica, kaj pomeni kratica PDC . Menda ne greš že rodit . suzi, a tvoj Anžej popoldan noče več spat? Naš Tim verjetno že od 2 in pol leti popoldan ne spi več, razen občasno ga je samo od seba zmanjkalo. Ga ni bilo več korenjaka, ki bi ga pripravil do tega, da bi še kaj spal. Potem se s tem nismo več ubadali. Saj cotike boš že počasi porihtala. Verjamem pa, da da te jezi, če so ti izginili bodiji, ker misliš, da imaš vse, pol se pa izkaže, da nimaš nič . pina še zame kafe pristavi . Sem pravkar vzela kruh iz pečice in dišiiiiiiiiii! mlavla, vidim da si ga tudi ti že spekla. Fajn! Probaj še mojega. Jaz uporabljam moko tip 700 iz mlina v Gorenji vasi. Kruh je pa tipičen domač, kot ga je včasih pekla moja stara mama, le da ga je ona pekla v krušni peči.
|