|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice '08
9.1.2008 20:04:58   
tally
Ja iz istega razloga kot ti strah me je bilo, kako bo s službo. Namreč tam sem eno leto zaposlena in sem bila prepričana da bom letela, povedala sem pa v 16 tednu. Pa sem rekala kar bo bo bomo že preživeli, no pol sem bila prijetno presenečena nad reakcijo.Blo mi je pa ful smotano povedat, srečo mam , da smo majhen koloktiv tko da sem povedala njegovi ženi oz šefici pa je blo mal lažji ker je ženska, pa maja lani sem imela ss (prazna vrečka)tut za to je vedela tko da je bla ful vesela zame. Sej bo jutri dobro se naspi, pa bodi vesela misli na svoega user posted image pa bo.

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 4676
   RE: Majčice '08
9.1.2008 20:08:04   
aurora28
Ojla! user posted image

Danes sva z mojim kupila otroški voziček Quinny Freestyle 3 XL Comfort, barva sand, zraven pa sva še kupila vrečo. Je pa super naložba, ker pri nakupu Quinnyija dobiš za 50 € bon v vrednosti 5€ in tako sva midva danes ker sva zapravila 425 €, zraven dobila še 40 € bonov. user posted image user posted image user posted image

Estrella* držim pesti za jutri! user posted image user posted image user posted image

Vsem, ki ste imele preglede iskrene čestitke in za vse tiste, ki jih še čakajo pa pošiljam za srečo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Povejte mi ali vam na GP G kaj meri MV? Meni ga do zdaj še nikoli ni, ker mi itak naredi samo UZ preko trebuha, mi pa MV pregleda, ko mi vstavi tisti račji kljun noter in oceni stanje MV. .






_____________________________

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.


************************************************

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 4677
   RE: DO KDAJ BOSTE DELALE?
9.1.2008 20:12:20   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: Katina

Pa še ena prošnja, ko boš naslednjič urejala seznam 6.2. imam naslednji GP. konec januarja pa cuker test. Ga imate vse?

Ne, mi moja G tudi ni nič omenjala user posted image
Čeprav, glede na količino čokolade, ki jo pojem zadnje čase... user posted image user posted image user posted image


Anonimen jaz sem imela namen biti v službi dokler bi šlo. Vendar se je izkazalo, da to ni bilo ravno dolgo - 1. trimesečje. Sem se pa malo bala, da bo tako in priznam, zavidam tistim, ki nimjo user posted image težav in lahko počnejo kar jim pade na pamet. Mene že izkušnje ss podzavestno opozarjajo, da se vedno ne izteče po pričakovajih, poleg težav, ki sem jih imela v 1.user posted image in težav, ki jih imam sedaj, ki mi ne dopuščajo nič drugega kot da sebe in user posted image postavim na prvo mesto ne glede na ....


Katina, se strinjam s tabo.
Jaz sem na istem. Zdaj sem se pač že navadila, da ne morem počet vsega, kot sem pričakovala, da bom med user posted image , nočem si potem kaj očitati.
Še najmanj pa je pametno se obremenjevati s tem, kaj drugi mislijo - zdaj smo pomembne me in naše user posted image , sodelavci in šefi itak mislijo, kar želijo, ne moreš vplivati na to, lahko ful garaš in se ven mečeš, pa tega ne bodo znali ceniti. Torej nauk - v tem pogledu najprej poskrbi zase in se ne obremenjuj.



Narava, a tebe je luna ponoči nosila, kaj user posted image

Kodrana, septolete smeš jemati, tako je meni moja G rekla. Osebno pa bi raje za grlo vzela (in tudi sem) kakšne pastile, ki naredijo oblogo (granobil, isla mint) Upam, da se čimprej pozdraviš user posted image

Vidim, da se pogovarjate o žabah - jaz še črnih nisem včeraj dobila v Popku, zmanjkalo... user posted image
Sicer pa nosim kar navadne, na srečo me ne tiščijo, čeprav sem že razmišljala, da bi si kupila eno številko večje... ampak, saj bo zime kmalu konec (a se je sploh začela user posted image user posted image )

IZVIRNO SPOROČILO: aurora28

Imela si prav, me smo se spraševale kje kupiti prav user posted image štumfe, ampak nato pa je prodajalka rekla, da niso ravno za user posted image , ampak imajo všitke in so primerne za bolj debelejše ženske konfekcije 46/48 in so nosečke zelo zadovoljne. user posted image Bom šla danes po njih.



Aurora, a si jih kupila? Koliko stanejo?


Barbaw, čestitke za user posted image ! user posted image









(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 4678
   RE: DO KDAJ BOSTE DELALE?
9.1.2008 20:15:58   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Na hitro o službi....imam čisto nov urnik, dobila sem dva nova otroka...roma in albanca. Učim ju tri ure na teden-skupajuser posted image ....s tem da albanec zna jezika enako nič.user posted image  Sem pa trofnila. Sej otrok ni nič kriv, kriv je šolski sistem.  


Taula, bravo, pa si prebila led danes user posted image
No, glede teh tujcev, ki ne znajo besede SLO, pa te čisto razumem, to je problem...saj bo šlo nekako, do konca leta bosta pa že spregovorila, ne samo kimala, takrat pa boš ti itak že v porodniški...

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 4679
   RE: Majčice '08
9.1.2008 20:47:01   
barbaw
Še zadnjič danes, ker moram potem pikeca dat spat.
 
Aurora28 kje si kupila voziček? A še imajo za kakšne druge bone?? Kar pa se tiče MV pa ga meni meri že od novembra, ker imam bolečine v trebuhu in lulat hodim na cca 20-30 min. Tečno, ampak kaj češ. Meni ga meri na UZ.

Tally jaz sem delala v skladišču in čeprav nisem dvigovala škatel sem jih potiskala in se je izkazalo kot slaba zamisel. Sedaj imam pač kar imam. Bolniško še do ... Cel dan sem bila na nogah, v enem mesecu sem pridelala 26 nadur (zakaj že user posted image ) kljub vsemu user posted image . Pač kaj čmo. Sem nekako mislila, da bo moja druga user posted image  enaka prvi, ampak sem se hudo zmotila. Pač se vlečem od vogala do vogala. Stat pa ne morem več kot 5 min, ker dobivam mravljince po nogah.

Vso srečo jutri vsem, ki imate preglede pa kup user posted image .

_____________________________

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 4680
   RE: Majčice '08
9.1.2008 20:48:47   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*
Za punco je predlagal Anja, Lana za fanta pa Jakob, Gašper, Blaž....user posted image  


Kodrana, sama lepa imena je predlagal, edino Lana mi ni pri srcu. Jakob je bil itak favorit, ampak sedaj jih je toliiiiko user posted image
 
IZVIRNO SPOROČILO: jana81
PUNCE DEJTE POVEDAT TISTE KI STE ŽE ČEZ 20.TEDEN OZ. ŽE MATE IZBOČEN TREBUH....A ŠE LAHK LEŽITE NA TREBUHU? 


Joj, že celo večnost ne user posted image
Zato je moje priljubljeno reševanje križank leže na trebuhu pred spanjem popolnoma zamrlo zadnje čase.
No, edina varianta je, da si naredim eno tako poševno "klančino" iz mehkih odej, ki omilijo pritisk na trebuh user posted image  
Sicer pa se ponoči obračam z levega na desni bok, med nogami žulim kovter, zjutraj pa se ponavadi vedno zbudim kar v hrbtnem položaju, hvalabogu me križ še ne matra.
 
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

  Midva sva nabrala 23 ženskih imen user posted image , recimo da jih gre v ožji izbor 11. Moških imava nabranih 10. Težka bo user posted image user posted image



A samo toliko jih imata? user posted image  user posted image  user posted image
Joj, jaz sploh še nimam niti širšega niti ožjega izbora user posted image
Pa hvala za čestitke user posted image


IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*
Aurea: user posted image  za uspešen GP. In svaka ti čast za kilograme. Le kako ti to uspeva? Imaš kakšen receptuser posted image ? Jaz samo še vshajam.


Hvala user posted image  Khm, kilogrami so pa relativen pojem - meni se itak zdi, da me je samo še trebuh user posted image  Sploh po vsej čokoladi, ki jo pojem - ali je sploh lahko drugače??? Mogoče pa za računalnikom vse kalorije porabim user posted image user posted image

No, pred ogledalom  pa vsak dan z začudenjem (in tudi navdušenjem user posted image  gledam tole košarkarsko žogico, kot ljubkovalno kličeva mojga bušija in ne morem verjeti... user posted image  Nosečnost je pa res izredno stanje.

Estrella, saj bo jutri, boš videla!  Think pozitive, vem pa, da ti je malo neprijetno... user posted image user posted image user posted image !


IZVIRNO SPOROČILO: aurora28

Povejte mi ali vam na GP G kaj meri MV? Meni ga do zdaj še nikoli ni, ker mi itak naredi samo UZ preko trebuha, mi pa MV pregleda, ko mi vstavi tisti račji kljun noter in oceni stanje MV. .



Aurora, meni nikoli še ni merila MV na GP user posted image  V bistvu nisem imela, razen pri prvem pregledu - krvavitev, vaginalnega pregleda in mi vedno samo posluša user posted image  srček, poleg ostalih zadev v posvetovalnici.



< Sporočilo je popravil Aurea -- 9.1.2008 20:55:53 >

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 4681
   RE: Majčice '08
9.1.2008 20:59:27   
aurora28
Pa saj to mislim, ker meni je samo na začetku v 6. tednu naredil vaginalni UZ, ko pa sem naslednjič prišla na GP v 9. tednu pa mi je že delal UZ preko trebuha in nič meritev MV. Po moje, da začnejo meriti MV okrog 30 tedna ali kaj?

Kaj pa pravite Špelin@, TamaraJ, Estrella*, Katina...verjetno sem katero še pozabila, pa brez zamere user posted image kdaj je vam G meril MV v prejšnjih nosečnostih?


_____________________________

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.


************************************************

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 4682
   RE: Majčice '08
9.1.2008 21:06:02   
CatJa
Aurora, meni ga je zadnjič, v 21. tednu. Ampak zgolj zato, ker sem pri prejšnjem pregledu imela rahlo krvavitev in se je želela prepričat, da je vse O.K.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 4683
   RE: Majčice '08
9.1.2008 21:21:46   
aurora28
Še nekaj zelo pomembnega!

Za vse tiste, ki imate psa doma kako boste vzpostavile prvi stik med psom in dojenčkom?

Mene kar bega to vprašanje in me je strah, ampak po drugi strani je tako, da naša psička dojenčke in starejše otroke zelo dobro sprejme, ampak jih mora najprej polizati. user posted image Jaz ne mislim komplicirati pri lizanju, ampak me skrbi kako ravnati pri prvem srečanju dojenček-pes. Ali je smiselno nositi otrokove plenice domov iz bolnice, potem pa je še to, da naš pes od veselja vedno skače kot nor, saj je vsakega ki pride k nam vesela.



_____________________________

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.


************************************************

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 4684
   RE: Majčice '08
9.1.2008 21:34:56   
barbaw
Meni v prejšni nosečnosti ni nikoli merila MV, ker ni bilo težav. Kar pa se psa tiče, mu kakšna plenička za ovohat ne bo škodila. Jaz bi mu dala dojenčka za povohat. Tako ali tako bo vohala user posted image  na tvojem možeku in tebi in bo vedela, da spada v družino. Če imate tako prijaznega kuža in ni ljubosumen se po mojem mnenju nimaš kaj sekirat. Mi smo dali user posted image  psu za povohat pa je bilo to to. Ni bilo nobenih problemov.

_____________________________

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 4685
   RE: Majčice '08
9.1.2008 21:41:47   
katy82
Čer mačkice

Jst sm bla pa na obisku pr mamici,jo revco tko mena matra.Celo noč je bruhala pa še menzesa ni blo od nikoder pa sm jo šla mal crklat.

Aurora
jst mam že od začetka rizično že zarad prejšnjih diagnoz,mam policistične jajčnike pa endometriozo pol so mi pa še moški in ščitnični hormoni podivjal pr 18 letih in sm se zredila za 30 kil v  švoh treh mescih.Hodila sm pa od poncija do pilata pa mi je vsak reku,da naj shujšam,razen pol endokrinolog je pogruntu za kaj se v bistvu gre,sm takrat so ble že vse kile nakupčkane.user posted image Mela sm pa tud operacije:3 zarad vnetja jajčnikov pa 1 zarad mioma na maternici.
Pol valda zarad jajčnikov nism mogla zanost pa še menzes sm zgubla tko,da sploh nism vedla kdaj sm plodna,nism je mela tud po pol leta.Prejšnja G me je skoz silila naj zanosm pa se pr 20-ih res nism hotla odločt za otroka,pol k sm ji pa pri 23-ih rekla,da se pa trudm pa da nimam menstre kljub klomifenu,mi je pa prbila,da bo že pršla ko pač bo.Takrat mi je pa živc totalno dvignil pa sm zamenjala G,ki mi je dala dabrostone kasneje pa še klomifen,da nama je po dobrem letu ratal.Zarad klomifena mi je rekla da bom mal v bolniški,k se ponavad vrečkica ne ugnezdi dobr,pa še delam v intenzivni pa tudi na oddelku kjer dvigovanja bolnikov in raznih infektov ni nikol dovolj.Pol sm pa v 6. tednu zakrvavela pa se je umiril,nazadnje sm pa krvavela v 12. tednu pa sm prstala v bolnc za en tedn,odtrgal se mi je del postelce tko,da sm mela hematom v maternici pa še pesek v ledvicah,ker sm skoz bruhala pa zarad tega dehidrirala.Sj zdej sm se že umirila pa nehala že skor mislt na to,da bi blo lahko kej narobe ampak vseen strah ostaja.V glavnem počivam pa preganjam dolgcajt po RR-ji,čeprav zdej je lažje k že čutm brcike pa sm bol zihr glede vsega.

Jst sm jedla tifol pa elevit in pa neovin že pred zanositvijo pol pa še tri mesece,zdej pa gruntam,da bi kdaj pa kdaj spet kakega pojedla,k škodl po moje ne biuser posted image

Na trebuhu sm pa tud jst zmeri prej spala tko,da mi je prav hudo k že več kot 2 meseca ne spim na njem,sm se pa zjutri kdaj zbudila na njem,sm me je pa res vse tiščal.user posted image

Men materničnega vratu še ni merla,mogoče ga bo pa naslednjič,za OGT mi je pa rekla,da ga moram nardit v 27.ali 28. tednu,takrat k dobim injekcijo zarad Rh-.Kolk od vas je tud negativnih?

Jst sama nimam psa ampak ga mamo pa pr men doma pa vem,da mora user posted image vsaj povohat,da ga sprejme k drgač bo ljubosumen pa še bol firbčen če se bom umikala z otrokom,k mene preprosto obožuje,tud k me drugi ne marajouser posted image user posted image user posted image Pomagajo kaki pasji piškotki za podkupninouser posted image


(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 4686
   RE: Majčice '08
9.1.2008 21:44:22   
Pepita
Dober večer, ko ste pri živalih. Jaz imam pa mucka, ki vsako noč, oz. del noči proti jutru spi zraven mene in se kar ne morem odločit, kdaj bo pravi čas, da ga navadim na spanje izven spalnice. Bi rada to storila kakšen mesec preden dobimo user posted image , da ne bo oglušojočega mijavkanja pred vrati. Ker je zmožen še cel blok zbudit.

Danes sva kupila sušilec, da bomo sušili Racmanke (plenice), pa seveda za vse ostalo, ker v stanovanju težko sušim, balkona pa tudi nimam velikega.
Ja, ja gnezdenje se je pričelo ... user posted image user posted image

Jaz imam pa resno krizo glede imen, vedno sem imela natančno določeno kako bo ime user posted image in kako user posted image (seveda, so se imena venomer spreminjala), zdaj pa nimam ideje.Sicer imam kakega finalista, ampak si še pri nobenem nisem rekla to je to. No, pa saj imam še čas.

LP


_____________________________



(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 4687
   RE: Majčice '08
9.1.2008 21:44:23   
katy82
Aurora kake pleničke pa pokakane al kaj,sori se ne delam norca sam najprej sm mislila,da mislš tetra plenice spizdit v porodnišnci,kura jstuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4688
   RE: Majčice '08
9.1.2008 21:55:56   
aurora28
Katy user posted image ja pokakane in polulane pleničke sem mislila, da bi jih moj mož nosil domov ovohavat. Bom začela s skrbnimi pripravami na vzpostavitev prvega stika.

Sem pa tole našla na netu:


Kako lahko zagotovite otrokovo varnost? Karen Gray-Kilfoil, specialistka za živalsko obnašanje, pravi, da če se že vnaprej pripravite na spremembe, ne bo večjih težav. Zapomnite si, da boste imeli ob novorojenčku zelo malo ali celo nič časa za posvečanje pozornosti psu, zato ga začnite na to navajati že danes. Priporoča naslednje uporabne predloge:

Drugačno sprehajanje

Če ga sicer sprehajata oba s partnerjem, naj ga zdaj začne sprehajati le eden. Sčasoma začnite zraven potiskati tudi otroški voziček, a psa nanj nikoli ne privežite! Če ugotovite, da je to misija nemogoče, potem je najbolje, da vam psa začne sprehajati nekdo drug.

Plišasti medvedek
Poskusite z ljubkovanjem lutke ali plišastega medvedka. Nosite ga naokoli in ga vozite v vozičku. Kuža lahko povoha njegove tačke, a lizanje in grizljanje ni dovoljeno! Psa potrepljajte in ga pohvalite vsakič, ko se ukvarjate z medvedkom/dojenčkom in je on v bližini. Pes mora otroka zaznati kot prijetno stvar. Zaradi otroka naj se psa ne odriva stran, se nanj ne kriči ali se ga kakorkoli zavrača!

Novi prostor
Noben pes ni otroku nenevaren, zato ne pozabite na stajico in otroška vratca – ti bodo poskrbeli za to, da sta dojenček in pes ločena, ko ju ne morete nadzorovati vsak trenutek. Smiselno bi bilo urediti tudi nekakšen prostor, kjer je lahko pes varno ločen od drugih otrok, ki pridejo na obisk. Najprimernejša je ograja s streho, vodo in lepim razgledom na dvorišče in dogajanje v bližini. Naj bo to prostor, kjer se bo rad zadrževal, kjer bo dobil priboljške in kosti.


Prvi stik
Ko dobite novega člana družine, naj pes povoha rabljeno pleničko ali umazana oblačila, preden se zgodi prvi stik z dojenčkom. Če imate več psov, naj spoznavanje z novim družinskim članom poteka ločeno, a s tem ne odlašajte več tednov. Začnite čim prej, kmalu po tistem, ko pridete domov in se uredite. Naj partner ali kdo od prijateljev poskrbi za psa, medtem ko vi držite dojenčka. Počnite podobne stvari, kot ste jih pri prvem koraku z medvedkom.



_____________________________

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.


************************************************

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4689
   RE: Majčice '08
9.1.2008 23:49:13   
Anonimen
Punce,

ko ste na pregledih pri svojih ginekologih, kakšna vprašanja jim postavljate?

Jaz dostikrat sploh ne vem kaj vprašati oz. ne vem če je vprašanje vmesno user posted image

Sem v 21 tednu in doma imam en kup vprašanj, ko pa pridem na pregled pa mi nič ne pride na pametuser posted image
lp

(odgovor članu aurora28)
  Neposredna povezava do sporočila: 4690
   RE: Majčice '08
10.1.2008 6:44:40   
Skye
Jutro user posted image !

Pred našo BOJANC pa je danes eden izmed verjetno najtežjih dni v njenem življenju, zato Bojanc vedi, da tukaj vse mislimo nate
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   

Tud mi smo že razmišljali kako našega user posted image čim bolje pripraviti na nova dva družinska člana.  Hvala bogu, da ima zelo rad male otroke...kar ne more se ločiti od njih. Ima bratranec dve majhni punčki in ko je na obisku pri nas, je naš user posted image vztajno poleg njiju, ko se igrata......kot da bi ju čuval. Mi mu bomo pustili da tamali dve povoha, tud obliže če bo hotel. Mislim, da ne bo problemov.


Kar se tiče merjenja MV, ga tud meni G že dolgo ni izmeril...ga moram naslednji teden opomniti, da mi ga izmeri. Nazadnje mi ga je meril v 14 tednu in je bil dolg 4,9 cm.


Edinaos
nisi edina....jaz se ponavadi tud nikoli ne spomnim vprašati G na pregledu vse kar sem hotela in se potem doma šele spomnim, kaj vse sem ga hotela vprašati. Si bom mogla začeti delati seznamček vprašanj in mu jih bom kar na mizo vrgla user posted image

Vsem, ki imaste danes pregled želim, da bil le ta OK, da bi videle svoje male akrobate user posted image user posted image user posted image


Mrzel jutranji pozdravček iz zamegljenega MB
Skye

_____________________________

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4691
   RE: Majčice '08
10.1.2008 7:10:57   
katy82
Jutro mačkice

Vidm,da ste še kar brez kavice tko,da evo user posted image za vsako,da boste lahko začele nov dan.
Sm se hotla že pohvalt,da jst pa že par dni spim k polh pa ne bo nč od tega,mala me je dobesedno nažigala od pol enajstih pa do dveh zjutri k nora,ornk sm jo čutla prek trebuha.Pol sm pa končn zaspala je pa že moj user posted image mal čez peto vstal,tko da nism mogla več nazaj zaspat.Ma me bo pa spet okol devetih zmankal k se bo mal umirilauser posted image .

Sm se spomnla,da je dons pred Bojanc najbrž najtežji dan v življenju tko da ji pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sam
,da bo to nekako preživela.

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 4692
   RE: Majčice '08
10.1.2008 7:40:13   
valentina2006
Najprelj DOBRO JUTRO vsem.........user posted image
 
Estrella*: Učer sem full dolg brskala po internetu, da bi najdla kej pametnega za avtar......ja metulčki so tud men full zakon, pa rožice in angelčki..... Sploh ne vem če mam kakšen občutek za spol, pr ta prvemu otroku sem mela občutek in tud željo za punčko, zdej si želim le to, da bi rodila zdravega otroka.

< Sporočilo je popravil valentina2006 -- 10.1.2008 7:45:58 >


_____________________________

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 4693
   RE: Majčice '08
10.1.2008 8:03:12   
Kaja08
IZVIRNO SPOROČILO: edinaos

Punce,

ko ste na pregledih pri svojih ginekologih, kakšna vprašanja jim postavljate?
Jaz dostikrat sploh ne vem kaj vprašati oz. ne vem če je vprašanje vmesno user posted image Sem v 21 tednu in doma imam en kup vprašanj, ko pa pridem na pregled pa mi nič ne pride na pametuser posted image
lp


Dobro jutro! Jaz si vprašanja kar na listek napišem in ko pridem tja, zrecitiram vse, kar me zanima. Zadnjič sem ji rekla, da imam cel seznam vprašanj (sem jih imela ene 7) in ko sem končala, me je čisto začudeno vprašala, če je to vse user posted image  Nč bat - kr listke na plano in sprašujte. Sej so G vajeni že vsega user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4694
   RE: Majčice '08
10.1.2008 8:09:15   
Estrella*
Sem v 21 tednu in doma imam en kup vprašanj, ko pa pridem na pregled pa mi nič ne pride na pamet
lp


Edinaos: enako. Vse vem kaj me zanima in si celo napišem na listek, potem pa mi gre iz glave in še na listek pozabimuser posted image
 
Aurora: Zaradi kužka se ne sekiraj . Kolikor si govorila kakšna je, mislim, da problemov ne bo. Vsaj ne takšnih, ki bi jih ne rešila.Predvidti ne moraš kako bo in težave rešuj sproti.
Jaz se ne strinjam s tem, da začneš z navajanjem na manj časa.
Prvič je zelo težko, ker imaš psa rad in ponavdi nisi dosledenuser posted image .
Pri nas je bilo tako; ko sem prišla čez vrata je bilo tako veselje, da me po tednu dni vidi...pa sem jo malo pocartala, da se je umirila. Potem je zagledala štruco in je šla prav previdno pogledat kaj za eno čudo je to. Vohala in vohala.....pol sem ji dala malo rokico(da se ne bi na obraz spravilauser posted image ) jo je malo polizala in šla stran. Malo moraš biti pazljiv, da ne puščas samega psa z otrokom, ker nikoli ne veš kako se bo obnašal.
Drugače je kazala ljubosumje in ga še zdaj, da se rine zdravem in odriva Andraža, sicer ne samo njega vsakega bi.
Sem se ji pa vseeno veliko posvečala in hodila z njo ven in s tamalim. Tako, da če hočeš ni nobenega problema uskladit oba urnika. Nikoli je nisem odrivala stran ko sem bila z malim in mislim, da je to najbolj pomagalo, da ga je normalno sprejela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4695
   RE: Majčice '08
10.1.2008 8:30:09   
aurora28
Dobro jutro!

Tudi jaz sem vam skuhala user posted image , a je dobra? user posted image user posted image

Mene je danes spet nespečnost dajala, zbudila sem se okrog 1.45 ure in najprej pomislila na vas user posted image , medtem ko sem buljila v strop vsaj 20 minut sem razmišljala katera od vas je zdaj na istem kot jaz user posted image user posted image . Zvečer sem zelo utrujena in bi včasih šla v posteljo že okrog 8. ure zvečer, ampak potem se pa zbudim čez polnoč in ne morem zaspati nazaj. Parkrat sem si celo šla pogreti kozarec mleka z medom, malo pogledat tv in šla nazaj v posteljo.

Skye ja vi boste dobili še user posted image user posted image , ampak saj tudi pri nas ne bo problem glede ljubezni do novega člana. Mene bolj skrbi njeno skakanje in norenje, ker če otroka ne doseže pa gor skače in daje francose user posted image . Najina psička nadvse obožuje otroke in jaz ji bom pustila, da ga povoha in tudi da poliže ne bom komplicirala. V končni fazi je pes, pes, ampak vseeno je odvisno ali je pes velik in težek, saj velik pes doseže kinderpet, medtem ko ga majhni ne doseže. Najina user posted image je po značaju hiperaktivec in težka 30 kg, kar pa ni malo, če skoči nate.

Včeraj sem se tolk ustrašla in sem jo tudi zelo kregala, ker ona priteče v spalnico, da me pozdravi, jaz se raztegnem na postelji in jo pozdravim in se že pripravljam, da vstanem, ko ona v šusu kar naenkrat skoči na posteljo in meni na nogo.  Potem me je še nekaj munit bolela noga. Sem se potem zelo ustrašla in hvala bogu, da mi ni skočila višje, na trebuh. Joj sem jo takoj poslala na njen prostor, da ve, da ne sme skakat na posteljo. Danes je pa samo lepo pozdravila s svojim plesom (rit razmetuje levo in desno, saj ima repek zelo kratek user posted image user posted image user posted image )

Odločila sem se, da jo že počasi navajam in sicer v tem smislu, da ji pustim vsako stvar, ki jo držim v roki, da povoha in medtem ne odpira gobca, ker ona bi kar vse dala v usta, to pa se ne sme dogajati pri otroku, še posebej je treba paziti na majhne rokice. Najina psička ni še nikoli imela negativne izkušnje, niti se ni nikoli stepla ali kakšnega psa ugriznala, sploh nevem ali bi se znala braniti, ampak pravijo da pes ima kosmata ušesa in je treba paziti. user posted image Mislim, da sploh ne bo problema, ampak je treba na vse poštudirati še preden pripeljemo otročka domov.
user posted image

Danes grem po barvaste nogavice v Fabianija, ena je spraševala koliko stanejo, stanejo malo čez 8 € in je baje še -30 % popust. user posted image

Estrella* se popolnoma strinjam s tem. Če odrivaš psa stran, potem s tem še bolj spodbudiš njegovo zanimanje in počuti se odrinjenega, ne več na prvem mestu, kot je prej bil, takrat pa lahko nastopi ljubosumje. Z mojim dragim sva se odločila, da se bova z najino psičko še vedno ukvarjala in jo cartala, pustila ji bova, da otročka povoha in poliže. Sama želim, da najina psička sprejme novega člana kot nekaj normalnega. user posted image


< Sporočilo je popravil aurora28 -- 10.1.2008 8:32:41 >


_____________________________

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.


************************************************

(odgovor članu valentina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 4696
   RE: Majčice '08
10.1.2008 8:32:52   
valentina2006
user posted image  Bolj kot prebiram, bolj me ma da tud sama neki napišem........

Kar se tiče dodatkov v prehrani, zame velja, da čim manj. Že 1/2 leta pred zanositvijo sem jemala folno in jo jemljem še sedaj. Pred  časem sem jemala Mg šumeče tablete, občasno pa vzamem Lekadol, kadar je glava na tem, da jo raznese. Grlo sem pa največkrat mirila kar z limono in medom al pa s pržganim cukrom.  

Kar se pa tiče druge stvari, vprašanj pri G, se nam po moje vsem dogaja isto..... Tud sama mam neskončno vprašanj za G, ko sem tam pa zablokira, tako, da sem že tud sama preizkusila tehniko z listkom in se obnese. Je pa res, da so navajeni že vsega. Jest pravim, da so tam zato (tud za kej druzga), da nam pomagajo in odgovorijo na vprašano.

_____________________________

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 4697
   RE: Majčice '08
10.1.2008 9:10:03   
narava
Doooobro jutro!

Kako smo kaj? Mi2 pa danes izgledava takole: user posted image  Sinoci sva z mojim zaspala ze ob 19-ih in seveda spala do pol polnoci. Se zbudla, potem stalni ritual - wc - pit vodo - lezat, ampak zaspat nisem moglauser posted image  in sem brala knjigo do nekje okrog enih zjutraj ter se nato prisilila, da bi zaspala. A me je to siljenje k spanju le se dodatno zmatralo, seveda zaspat pa nisem mogla. In epilog: zaspala okrog 5-ih zjutraj, ob 6 pa potem boj med mojim in mano kdo ne bo sel prej v kopalnico. Vsak raje potegne za tistih utopicnih 5 minut vec user posted image  Zato danes zaspanost..

Sicer pa tudi mene (se vedno) nekaj po grlu boza, zdaj me ze pljuca bolijo..

Spanje na trebuhu? Hmm..Meni, v 22. tednu, se vedno rata user posted image  najljubse pa mi je (pa tudi Pobca takrat najbolje cutim) v polozaju pol hrbet/pol levi bokuser posted image  Upam, da si lahko predstavljate kako to izgleda? Lezanje na hrbtu z blazino pod desno stranjo hrbta..mal po bregu dol user posted image

Sm vceraj nekaj po omari sarla in nasla bodi, ki sem ga kupla za Pobca in je st. 56. Kupljen pa je bil v Avstriji. Poleg je bil se bodi od moje necakinje (ce kdaj prespi pri nama, da mamo za zamenjat), ki je stara mal cez 2 leti, kao st. 80 in ju primerjam po velikosti, pol pa srprajs: sta enaka!?user posted image  nc jasn user posted image

no tolk od mene za zdaj..

se beremo kasneje..

lp, n.

_____________________________

Recept za zdravo pridobivanje zobkov: 12 neprespanih noci, 14 dni vrocine, 36 ml sline, 24 ur tecnobe in mamica s 6l kave in podocnjaki.
Kuhati cca 6 mesecev pri 38,5-39, od cca enih zjutraj do petih.
Uspeh zagotovljen!

(odgovor članu valentina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 4698
   RE: Majčice '08
10.1.2008 9:27:21   
špelin@
Hojla user posted image
 
narava, ti pa imaš pestre noči user posted image user posted image  Pri meni je zdaj s spanjem spet malo bolje, večino noči kar fino prespim. Ampak sodeč po prejšnjih nosečnostih, se moje ponočevanje začne nekje v 7. mesecu user posted image
 
aurora28, vidim, da tudi ti ne moreš spati user posted image
 
Ste imele debato o vitaminskih in mineralnih dodatkih. Jaz kaj posebnega v času zanositve oz. zdaj v nosečnosti ne jemljem. Itak imam svoj stari dobri B kompleks, ki ga zaradi moje bolezni redno uživam že več let, poleg tega še svetlinovo olje, včasih kakšen kalcij in magnezij. Sem videla, da dobim tudi za nosečnost dovolj folne kisline user posted image
 
Naša user posted image  je že navajena otrok - ko smo dobili prvo piko, je bila stara eno leto user posted image  Zato še en user posted image  gor ali dol, kar se nje tiče user posted image user posted image  Se pa spomni, da ji je mož prvič domov iz porodnišnice prinesel polulano plenico, ampak ni kaj dosti "šmirglala" user posted image
 
Madonca, danes vse ponujate user posted image  user posted image user posted image user posted image  Sama sem jo že skoraj spila user posted image
 
Močno, močno mislim na BOJANC in ji želim, da ve, da ni sama - meni je moja prijateljica takrat, ko sem šla rodit mrtvega sinka, rekla, da bo ona ob meni kot sonček, ki ga bom videla zunaj. Ko sem imela popadke, je skozi okno posijal en močan sončni žarek, sem jo prav čutila ob sebi. Na, spet jokam od ganjenosti in spominov user posted image

(odgovor članu narava)
Neposredna povezava do sporočila: 4699
   RE: Majčice '08
10.1.2008 9:31:12   
jana81
oj majčice...
jst sem dans bolj pozna, sem se že navsezgodaj zjutraj jezila na veliko...mi še niso kuhinje pripeljal (me nategujejo že od sred decembra), in pol sem mela celo akcijo, da sem dobla taprave ljudi na telefon...ufff naporno.. zdej mnde bouser posted image .
 
aurora moja prijateljica ima tudi psa doma, in je njen dragi ko je rodila nesel domov vse tiste stvari na katerih je rodila (rjuhe, plenice) in dal psu za povohat. in zdej se skup igrata, mala je stara že 2 leti, pa jo pese ful varuje.Mama jo lahk pusti zunaj pred trgovino v vozičku, pa ne bo prišel noben do nje.
 
naj se vam še jst pridružim pri nespečnosti.. sem šla spat ob polnoči, pa sem se zbudila ob 2h in pol še ob 5h, so se že začeli nočni sprehodi do wc-ja... prej tega ni bilo. ko mi ura zvoni ob 7.15 za službo, se mi meša ,ko se morem vstat.

_____________________________

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu valentina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 4700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?