Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 12:13:39
|
|
|
|
Freycha
|
Ulla malo mi je kot napad delovalo. Pa čeprav se strinjam s tabo, mi ni bilo primerno, da nekoga napadaš...... če pa ni bilo mišljeno kot napad, pa se opravičujem..... glede na to, da imam ogromen izkušenj s temi alergijami lahko samo povem, da nekega recepta ni. Najbolj sem občutila, kako se lahko alergija kasneje pojavi ko sem uporabljala raznorazne kreme za boljšo kožo, pa so bile nekaj časa ok, potem sem pa razvila alergijo nanjo. Hvala bogu sedaj že kakih 10. let uporabljam isto kremo (iz lekarne), na katero nisem še razvila alergije. Upam, da se to ne spremeni, sicer ne vem, kaj bom uporabljala, ker sem že svašta hudičev zamenjala.... Rumba tudi pri meni je bilo tako za določena sadja. Pa sem jih jedla ker drugega nisem smela, pa sem sčasoma tudi na to alergična postala.... veš kako pravijo: če gre srat, gre na kup...... So mi pa tudi govorili, da se koža navadno izboljša (oz. alergija izveni) ob hormonskih spremembah (puberteta, nosečnost in porod, menopavza, itd). Da je 80% možnosti, da se ti izboljša. No, ob vseh hormonskih spremembah sem bila nažalost med tistimi 20%, kjer se ti še vse poslabša..... včasih imam občutek, da sem že na življenje alergična
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 12:18:21
|
|
|
|
Češnca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha So mi pa tudi govorili, da se koža navadno izboljša (oz. alergija izveni) ob hormonskih spremembah (puberteta, nosečnost in porod, menopavza, itd). Da je 80% možnosti, da se ti izboljša. No, ob vseh hormonskih spremembah sem bila nažalost med tistimi 20%, kjer se ti še vse poslabša..... včasih imam občutek, da sem že na življenje alergična Boga... Men je tud dermatologinja rekla, da zna po porodu alergija minit. In je! Za 14 dni!
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 12:19:59
|
|
|
|
Češnca
|
Pa še je, ker se dotiku pa res ne morm izognt! Razen, če bi bla v breztežnostnem prostoru!
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 12:22:06
|
|
|
|
Češnca
|
Mija vse naj naj!
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 12:25:02
|
|
|
|
bačko
|
so alergije!Jaz imam večinoma po rokah in to samo ko se začne ta mraz!Če pa se spotiš pa še bolj pride do izraza!Jaz bolj mal kreme uporabljam!Skoraj nič!Če imam zelo suho kožo uporabljam kar ognjičevo kremo!Pa je malo bolje!
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 12:27:06
|
|
|
|
Češnca
|
bačko jest na začetku nism mela pojma, kaj me daje in sm se šla stuširat. Itak je blo po drgnjenju še slabš, jest!
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 12:30:08
|
|
|
|
Češnca
|
Kakšno mate vreme? Pri nas je bil še prejle tak lep sonček, zdej smo pa zaviti v meglo...
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 12:33:29
|
|
|
|
rumba
|
Ljubljana še ni videla sončka.
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 12:34:48
|
|
|
|
rumba
|
Mija, vse naj, naj, naj..... za pol leta!
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 12:59:47
|
|
|
|
*maja
|
OOOOOO hvala v Mijinem imenu .
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 13:22:46
|
|
|
|
Ajvy
|
Mija vse najboljše za pol leta....
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 13:24:04
|
|
|
|
Ajvy
|
GH; jst pa mislim ,da mi moramo vsaka po svoje delat, saj ni enega skupnega recepta, ker imamo različne otročke..... samo, nisem pa vedela, da bom mogla diplomirat, da bo moj otrok začel jesti....
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 13:25:30
|
|
|
|
bojana2
|
Mija vse naj naj... Naša noč je bila pa kr ok, začuda...jedli smo le 1x, malo čez 3... , sej se je mal premetaval in zbujal, ampak ni bilo panike. Je pa on hotel vstati že pred 6, pa sem ga vzela v svojo posteljo , se delala da spim, pa je tud njega kmal zmanjkalo...in sva ninala do 8!!! Glede GH se pa tud jaz strinjam z Ullo in Rumbo - če lahko preprečiš, zakaj ne bi, se nikamor ne mudi. KM se mislim nekaj časa kar še izogibat. Res pa je, da je tudi aptamil na osnovi KM... Sem pa samam po 18 letu ratala ful občutljiva na mleko - bolečine v želodcu in slabost, tko da malemu nikakor ne mislim usajat mleko - čeprav punce - v vrtcu je pa kar nekaj časa zajtrk strogo mlečni (cele jasli, za kasneje pa nisem sigurna) - nič drugega!!! (razen v primeru potrjenih alergij oz. diet) Kapica mislim, da si ti spraševala - Milupa ima kašico po 4. m starosti - nočna kašica za lohko in dolgo noč...s polnozrnatimi kosmiči in banano - brez glutena. Kupila sem jo v Mullerju, sprobala jo bom pa v naslednjih dneh. Upam, da bomo spali dooolgooo...
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 14:02:04
|
|
|
|
bačko
|
Mija vse naj naj! No midve sva bile malo vzunaj.Toliko da sem šla na pošto in v trgovino.Danes bo Žana jedla brokoli in riž in jutri isto.Sam brokoli je že jedla in ni bilo problema.Potem pa bom probala por in kolerabo rumeno.Mleko ji bom pa že dala enkrat.Se bom pa tudi malo posvetovala pri zdravniku.Sem pa skuto vseeno kupila in ji bom probala dati malo.Med vikendom bomo sprobali skuto in sadje! Pa moje punce ne se kregati.Vsaka ima svoje mišljenje.Bom žalostna če se boste med seboj kregale! Imejmo se rade!
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 14:25:39
|
|
|
|
Freycha
|
joj, kako se je luštno sprehajati v prijetni družbi in po sončku sem si kar baterije napolnila! Evo, zdej pa zrihtamo tamalo in gremo v posvetovalnico, pa drugi del proti rota virusu dobi Mija vse naj naj naj za obmesečnico
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 14:26:49
|
|
|
|
Freycha
|
bačko nič bat, temu se samo reče izmenjava mnenj
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 14:29:06
|
|
|
|
Anonimen
|
sej se mamo rade no resno, jaz takih nestrinjanj in nesoglasij ne jemljem kot kreganje, niti ne jemljem tega osebno. se mi zdi pomembno da to zdaj napišem. in kot sem že rekla niti slučajno ni mišljeno kot soljenje pameti ali bohnedaj kritika - se ne počutim toliko nad, da bi se mi zdelo to primerno in vem da je dostkrat tako, da se ktera verjetno ne strinja z eno drugo, samo je rajši tiho, ne komentira sploh in se izogne kakšni zameri. kar je tudi čist kul. tko kot noben ne more rečt da ne smeš svojga mnenja izrazit, glih tko ne more da ga morš. samo jaz sem pač tak kaliber, da mi je nekako ravno in sem mišljenja, da če kdo ne more sprejeti in prebaviti drugačnega načina je to njegov problem in ne moj. in pač pametujem in ne delam nek big deal iz tega. resno. recimo za primer ( že vnaprej brez zamere, no ) midve s freycho se redko strinjava, saj to ni neka tajna, ste verjetno tko opazle, a ne.mava pač drugačne poglede na vrsto stvari. ja in ? iz moje strani bi se v živo verjetno čist dobr ujele. ker jaz pač to tko jemljem. no, če pa ona recimo zavije oči in si misli jao, spet ona kokoš, k kr neki pametuje in si ne vem kaj misli....no pol bi se mal težje, ker bi ona že apriori mela distanco in pač tako mnenje. pa tud iz tega nebi delala zdaj nevem kaj. ker v končni fazi vsi vsem res ne mormo ustrezat. bi blo bedno. drugače imam pa jaz čisto rada različna mnenja in debato potem, seveda na nivoju in brez žaljenja itd. rada imam izmenjavo različnih mnenj in pogledov.no, zato pa verjetno pametujem k drgač bi mi dohcajt blo zdej grem pa kuhat. tak
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 14:48:27
|
|
|
|
bačko
|
No lepo da se ne kregamo!Jaz ne maram krega!Se zelo nerada kregam.Sem bolj nežna dušica in me boli ko vidim da se ljudje kregajo.Imam doma primer:moja mami in njena mami(moja babi) sta že skoraj 2 meseca skregane.Na sve načine sem že sprobala da bi se pobotali pa brez uspeha.Sta obe trmasti. Bom že uspela in ju bom pobotala. Žana pančka!Mi v Ljubljani pa ima to meglo!
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 15:13:10
|
|
|
|
Češnca
|
bačko sej se ne kregamo, sam mal na trdo mnenja menjamo! Anžej cepljen (pljuča, grlo bp; zgleda, da je kriv suh zrak). Mere so pa sledeče: 69cm, 8990g (8.1.2008)
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 15:18:15
|
|
|
|
bačko
|
Češnca velik fant je Anžej!
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 16:16:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Ooo, Češnca sta pa enako velika z mojim Misliš, da bo Zvesta videla to? Glede na to, da se ne javi več? Mater, so vaši težki, moj pa full lahki po teži...
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 16:45:50
|
|
|
|
Češnca
|
Ja, res je težek! Uf! zvesti bom poslala še zs.
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 16:54:28
|
|
|
|
Češnca
|
Bi človek mislu, da je po mamici, pa ni! Men je bla pižama, ki je njemu že premajhna v tej starosti še ful prevelka! Sem kasnej nadoknadla...
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 16:55:08
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: NRMM Pozna katera kakšno domače zdravilo za vnete ušeske? Netresk ali uhec, samo zdajle pozimi nima mesnatih listov, je težko sokec ven dobit. Upam, da se hitro pozdravite! Aha, vidim, da so ti že druge povedale za to. Ajvy, jaz sem si želela vsaj 3 otroke, če ne 5, ampak mislim, da bosta dva kar dovolj. Ronči, kolk pa košta ta mrcina? Jst bi tud... Nič, do strani 170 sem vas predelala, zdej pa nimam cajta več. Zaključujem šiht. Se zvečer od doma javim in pokomentiram do konca.
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 8.1.2008 16:55:47
|
|
|
|
Češnca
|
Tašonka . Hitro napiši kej, mam ob 17h inštrukcije.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?