lepa posadka
|
Živjo ženske! Ve pa res niste hec. Zabušavala sem 14 dni in že komaj pridem na tekoče :-) Najprej se moram pohvalit s prazniki, ki so bili tokrat res dolgi in super doživeti...in se počutim čisto prerojena. Decembrski ultra tempo v službi je že pozabljen in snežna idila teh praznikov je vse prekrila. Z otroki smo uživali en teden na smučanju...ostalo pa je tudi hitro minilo v ustvarjanju in crkljanju. Torej, tako lepih praznikov že dolgo ne. Sedaj pa bom poskusila pokomentirat par stvari: Najprej big mamma: čisto si me prestrašila in prav z olajšanjem sem prebrala enega tvojih zadnjih psotov, da si bolje. Le čuvaj se. Shoo: dojenje starejših otrok...ja, jaz sem dojila vse tri skoraj do leta in pol. Ko je prišel naslednji jih je vedno zanimalo kaj se dejansko dogaja... Dekleti sta od začetka samo pri strani malo opazovali...Prvi pa je bil tako radoveden, da je ponovno poskusil. Pojavi se več problemov: prvi je ta, da otrok po nekem času ne zna več pravilno potegnit...drugi pa je ta, da mu okus ni več všeč, saj se ponovno pojavi kolostrum, ki pa je svojega okusa... Tako. Pri nas ni bilo problemov. Vozički: ko smo mi pričakovali prvega, ni bilo take izbire. Takrat je bil Pliko3 od PP eden boljših...ga imamo še sedaj in bo tudi četrtega preživel. Moja izkušnja...uporabljali smo ga do druge zime do cca leta in pol...potem vozički res niso hudo aktualni...pa na daljši sprehod gre z ruzakom sicer pa najraje peš. Zadihanosti: ko smo čez praznike bili na snegu, mi ni bil problem tekati po smučišču...ko pa sem po praznikih pomivala po tleh, sem bila zmatrana kot cunje...verjetno tudi veselje pri delu ima kaj pri tem, hehe. No, seveda sem bolj zadihana in včasih se mi dogaja, da se kar ustavim in globoko zadiham, da imam občutek, da sem še pri sapi :-) Spanje in pregovori: pri prvem sem najbolje spala ponoči, pa je do četrtega leta trajalo, da je začel spati vse noči...tako da ne bi bila huda prerokinja. Punce le brez skrbi. Se pa tudi meni dogajajo kdaj čudne noči in sem zjutraj bolj utrujena kot sem bila zvečer, ko sem šla spat. Vidim pa, da če se dovolj gibam in sem dovolj na svežem zraku, ni teh težav...ergo... UZ-ji: Sama sem imela vedno po 3, upam, da bo tudi tokrat tako. Zanekrat sem imela drugega in zadnjega na polovici. Načeloma pa ej tako, kot ej napisala Darja. Zatekanje: če močno zatekate le omenite zdravniku, veliko pijte in počivajte, sicer pa je to dokaj normalno. Sama nisem sicer nikoli hudo zatekala, sem pa videla, da če sem dlje časa hodila in imela roke dol ali pa več delala, sem težko dobila prstan dol...pa, če sem spala v čudni pozi. Samo z rokami pod mrzlo vodo in je bilo bolje. Sicer pa je varneje dat prstan prej dol, če opažate hujše zatekanje. Pust: jaz tudi sama ponavadi skupaj sešijem kaj za otroke, pa nisem ravno dobra šivilja, samo za pusta se mi zdi vse OK, pa še otroci sodelujejo zraven, ko zadeva nastaja in so vsi nestrpni in navdušeni. Do sedaj smo imeli enega tigerčka (tak pončo s kapuco in repom) pa gasilca, pa gusarja, pa lani zorrota, pa pikapolonico in prikupno zdravnico... Vse to je dokaj enostavno naredit... Za letos še nismo definirali idej. Sin nekaj sanja o Astrerixu...ali vikingu...imate kakšno idejo kako anredit asterixa???? Čestitam vsem, ki se odločate za poroko...le pogumno, pa vztrajno...pa resno vzemite vse skupaj. Tosja: za osvežit tabelco - GP pregled imam 14.1. Pa še srečanje in priponke: sicer se mi zdi, da sem edina, ki sem tega mnenja...samo vseeno vprašam: a se vam ne bi zdelo zanimivo, da se dobi v neki slaščičarni en kup nosečk in si damo potem full dela s tem, da ugotovimo katera je katera? Meni bi se zdelo zelo simpatično. Saj sedaj, ko takole čvekamo, si ob marsikateri ustvarim neko podobo...pa bi bilo zanimivo potem to primerjat z realnostjo, hehe... Če boste vse za priponke, bom tudi jaz. Sicer pa ne vem kajs e hvalim, ko pa sploh en vem, če bom prišla. Če sem čisto poštena...jaz ne bi rada hodila v Celje... Mi je cesta tako nepriljubljena... Rajši bi vila za srečanje v LJ - Štajerke, kaj pravite? Vidim pa, da je 24.1. že potrjen - tudi OK. Če pridem, sem fotoreporter lahko jaz - to počnem z veseljem. Nisem pa profi. Razpisala sem se, tako da lahko spet za kakšen teden dam mir :-))) Fejst bodite vse. Držim pesti za vse ustvarjalke diplom...čim bolj uspešno! Ostale pa...lepo uživajte in lepo se crkljajte, da v teh dneh (napovedano je bolj pacasto vreme) ne ulovite kakšnega virusa.
|