bamby
|
IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka Zanima me, kakšno zalogo plenic (enkratna uporaba) ste nabavile? Jaz sem jih za cel mesec nabavila 210 plenic 3-6 kg (5 paketov), za povrhu pa še en paket 4-9 kg = 46 kosov. Vse so Mullerjeve. Če bo treba manjše 2-5 kg, jih bomo pa kupili naknadno. dolenjka, upam da uspeš najti udobne čevlje! kati kati, dobrodošla med nami . Zdaj pa pridno čvekaj, dokler se ne odpelješ v Rim ! februarka, nikar ne delaj prevelike panike zaradi povečanja teže. Moraš razumeti,da tudi otrok pridobiva na teži. Koliko si pa vsega že pridobila? lara, prevleko komot opereš kot si sama dejala. Po moje ji ne more biti nič hudega. Lidlovi robčki so pa prav gotovo zelo vredu, kot še marsikateri drugi. Jaz sem jih spotoma kar v Mullerju nabavila 6 paketov v kompletu za 6.99€. bom pa verjetno res kar v pajacek oblekla, ali pa v majčko, body in žabice zapete na ramenih. Imam pa namen še v žakeljček oblečt . To bolj zaradi tega, če se slučajno ne bomo dojili in bo treba otroka ponoči po flaški fotrat. Ponoči se namreč malce ohladi in iz tople posteljice otroka vzet ni najbolj zdravo. Zaradi tega pa tudi ne mislim celo noč kuriti. meti, plenice iz Lidla so baje zelo fajn, samo jih dobiš šele od 4-9 kg naprej. Za naše so za začetek malo prevelike. So pa tudi še cenejše kot Mullerjeve. Koliko te bo prvo leto stal sploh ne razmišljaj, ker cena ni pomembna. Važno je,da je otrok zdrav, denar se pa itak najde. Če boš otroka dojila je lažje z njim po svetu hodit, kot če je na flaški. Joške imaš zmerom s sabo in toplo mleko za otroka... če pa si na flaški je pa že večji problem, ker ne moreš mleka kar tako pripravit, če nimaš tople vode. Jaz sem se odločila, če bo še enkrat tako kot prvič, da bom kar v termovki nosila toplo prekuhano vodo. pina, kaj se je pa dogajalo s tem tvojim žolčem??? Mater, ne govori mi o bolečinah, ker vem kako je to . Jaz sem ga že operirala, ker sem imela kamne. Je bilo konec novembra že 2 leti. Lep trebušček in cotke za Ano iz P . Pa je tisti siv kompletek tako majhen? Meni je videti velik vsaj za 6 mesecev . misar, upam da je vročina minila . Te je pa dobro zakuhalo. Samo da je vse vredu! Rokavičke praviš . Jaz jih prvič nisem imela, zdaj pa tudi nisem računla nanje. Če ne gre drugače jih lhko tudi sama sešiješ iz kakšnega jersy materiala ali bombaža. Narediš žakeljčke, pa vrvico ali elastiko za okrog rokice. Lahko se jim pa tudi nogavičke čez rokice natakne. Vložke za začetek kupi kar konkretne vir 80 ali vir 90. itata, jaz imam pripravljen kovtrček, ki je sicer malo tanjši, ampak imam še enega večjega za čez. Imam še odejico iz flisa, pa še kakšna bi se našla za silo. Kovtrček pa bom oblekla v kapnco (prevleko). Lep trebušček ! Porodniško nadomestilo imamo pa več ali manj verjetno vse večje, kot so bile plače . Jaz računam malo, da bomo še kaj več dobile, kot je na odločbi, če januarja povišujejo nadomestila . Da bi me le uslišali in prispevali še kak evro več . vrtnica, jaz bom verjetno domov odšla kar v tistih cunjah kot bom v P šla . Nosečniške kavbojke si bom v pasu prilagodila (če bo sploh potreba ), pa bo. Itak je res vprašanje, koliko se bo materinca že skrčila . Nekaj se bo, čisto pa verjetno še ne, zato se ne mislim basat v neke pri piki ali celo preozke kavbojke . suzi, si že spekla zrezke v omaki?? Jaz jih potolčem, osolim in vržem na vroče olje in opečem iz obeh strani. Potem vržem noter sesekljano čebulo (je fajn, če je večja) in 2-3 stroke česna. Tem zrezkom ves čas prilivam vodo, da se ne izsušijo in jih dušim vsaj uro in pol, da se čebula fajn razpusti. Potem se pa samo odločim, ali je omaka iz čebule dovolj gosta ali ne, ker drugače dodam še malo mezge in malo moke zmešam z vodo in primešam omaki, da jo zgostim in še nekaj časa kuham. Jaz pa na razprodaje ne mislim nič iti. Moram pa iti darila za sestro in taščo kupiti, ker imata v prihodnje obe rojstne dneve. Za kosilo sem pa jaz danes kar malo zelenjavne mineštre skuhala, ker je že skrajni čas, da se malo postimo .
|