|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
5.1.2008 17:23:50   
ursi84
user posted image user posted image user posted image souser posted image , da se končno tudi pri nas nekaj dogaja.....

Perp jst sem rh- in sem v 28 tednu nosečnosti dobila injekcijo v tazadnjo

V torek imam pregled pri G in že komaj čakam, da vidim našega user posted image , koliko je zrastel in koliko je težek. Močno upam, da teža ni poskočila visoko v višave. Med prazniki sem se kr nazaj držala, da nisem veliko jedla. Aja, MŠ sem zaključila, smo šli v četrtek še pogledat porodno sobo in sestra nam je vse lepo razložila, kaj je notri. Bila pa je ena porodnica not, ki je rodila v 1h (PRVORODKA). Bila je ćisto sveža, skoraj nič zmatrana in nam je lepo opisala svojo porodno zgodbo.
Tudi jst bom počasi začela prati stvari zauser posted image . Na koliko stopinj boste ve prale oblekice? Na 40 ali 60? Bom pa tudi jst prala brez mehčalca. Na žalost nimam sušilnega stroja in bodo stvari sušene na zraku. Upam, da si ga bom lahko kmalu privoščila.
Dobila sem domov pogodbo iz CSD-ja, da mi dobo 15.1 nakazali 250 EUR za paket user posted image user posted image . Pogodbe za porodniško pa še nisem dobila.
Občina Brežice nam ob rojstvu otroka podari 100 EUR. Nekaj pa je le.

Sonnja z malo zamuda vendar iz srca VSE NAJ NAJ ZA TVOJ RD.

Tudi jst sem začela malo zatekati v noge, vendar mislim, da še ni nič hujšega. Sicer pa bo več povedal G v torek.

Upam, da nisem kej konkretnega pozabila napisat... se še kej tipkamo proti večeru. Grem sedaj malo polikat perilo, pa TV gledat usput...

28.02.2008 ob 14.25 uri je privekal na svet najin fantek z imenom NEJC !!!!!!!!

Komaj čakamo na II ...........

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 3576
5.1.2008 18:31:19   
Sonnja
http://ftp1.dns-systems.net/~recinko/novo/shop/cart.php tu sem našla link o paketih ko je prej ena spraševalauser posted image men se zdi.mislim da so že novi nism pa čist sigurna.

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 3577
5.1.2008 18:34:47   
Sonnja
pa čisto nič mi ni všeč bomo kr denar vzeli.

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 3578
5.1.2008 18:38:20   
*medica*
pozdravljene čvekice..user posted image user posted image

dones sem dobila voziček..in sem tako happy..user posted image user posted image sva ga lepo naštimala pa zašravbala kar je blo treba...in lepo parkiran stojji v sobi..je kr ogromen ..v trgovini se mi ni zdel tak ampak zj ko ga mam doma pa sem ga še mal sprobala mi je kr velik...ampak je super...no mam pa zj vse kompletirano samo še lupinca mi manjka ampak to itak dobim..no pa te male malenkosti..
punce kdaj se začnejo zj januarske razprodaje ...user posted image
ja mislim da se na CSD ni nič spremenila vsota ki naj bi jo dobili če nočeš paketa je kr 250€ mislim da se je spremenil samo en paket..ampak jest bom itak vzela dnar pa jest kupla še tisto kar rabim..naša občina nam pa da ob rojstvu 200€ tko da je kr fajn vsotica..

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 3579
5.1.2008 18:52:29   
ursi84
V album sem dodala slikice bušija do 24t, jutri pa bo nadaljevanje do današnjega stanjauser posted image user posted image

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3580
5.1.2008 20:04:31   
san
luštne trebuščke mate že user posted image ursi, lucalu in dinki user posted image user posted image user posted image , zdej pa res več ne mormo skrivatuser posted image

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 3581
5.1.2008 20:21:29   
san
aha, lucalu sem zgleda prebrala in pozabila - se mi na veliko dogaja zadnje časeuser posted image . boga, a pa so ti potem ugotovili, da jo imaš?

dinki, se strinjam z mamo od lucalu, bolje da normalno ješ in da bo rezultat taprav. na MŠ bom pa jaz hodila kar ob 10 uri zjutraj, ker imam to možnost. popoldne bo gotovo gužva! ko sem hodila pri hčeri je bila čisto zabasana predavalnica, ampak se mi zdi, da sem takrat vse lažje prenašala kot sedajuser posted image . zdej me zmoti vsak vonjuser posted image !

zdej pa morm it, ker otroka že spet trparije delata in ju moram po hitrem postopku spat dat

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3582
6.1.2008 1:46:47   
Čakajoča
Vsem bodočim mamicam en lep pozdrav in hkrati želja, da bi vam na svet prijokali zdravi in pridni user posted image dojenčki.
(komaj čakam, da bo rodila žena , ker bom seveda zraven se že ful veselim user posted image user posted image NIKA user posted image user posted image da pride na svet)

LP mož Brankouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3583
6.1.2008 5:35:55   
lucalu
Dobro jutro punce! Kako smo kaj?
Mi smo spet zgodnji... san, po vseh mukah, ki sem jih tisti dan prestala, user posted image  so potem ugotovili, da je vse vredu, da pač malo počasneje presnavljam sladkor zdaj, ko sem noseča, ampak diabetesa pa nimam... Povedali so mi kaj bi naj jedla in me naročili na še eno kontrolo krvi čez 14 dni. Tokrat ne bom pila nobene glukoze, ampak moram priti 1,5 h po zajtrku. Če bo tudi takrat vse vredu, sem rešena!
ursi84 user posted image user posted image  lep trebušček!!! Ni kaj, zdaj smo pa res že proti koncu! Kar ne morem verjet... včasih se mi zdi, da se sploh ne morem spomniti kako je bilo, ko nisem bila noseča, ko pa pomislim, da bo zdaj zdaj konec, se mi pa zdi, da bo full hitro minilo vse skupaj.
No, punce, pridne bodite, božajte bejbije in javljajte se!

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 3584
6.1.2008 8:03:51   
san
branko, hvala za pozdrave in dobre želje, tudi vama želim zdravega fantkauser posted image

aha, lucalu, taka je torej ta zadeva. no, sej glede prehrane bi bilo verjetno za vse nas dobro, da bi se držale teh napotkov, ki ti jih tam dajo. če se ti da napisat, kaj so ti pa povedali oz. svetovali? no, to glede sprehoda po sladici sem si zapomnila od včerajuser posted image .

jaz sem se danes super naspala in ugotavljam, da naše dete spi čez noč in da ima sedaj že kakšne dva tedna isti ritem - veliko giblje čez dan, sploh popoldan in proti večeru, ponoči tam od enajstih ali polnoči pa dremucka do jutra - oz. ponoči me ne prebudi več, če se giblje. z obiski wc-ja tudi nimam težav, samo enkrat ali nobenkrat na noč, edino kakšno noč (kot včeraj naprimer) imam takšne čudne sanje, da sploh ne morem spat - pa sploh ne vem kaj sanjam.

ma me miška nekaj heca, sem jo slabo dala na polnilc in bom kar nehala, ker mi gre na živčkeuser posted image , ker skoz šteka

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 3585
6.1.2008 9:15:10   
lucalu
san rekli so mi, da naj bi jedla polnozrnat, ajdov ali črni kruh... belega in koruznega ne! Potem ne smeš čokolina ali čokolešnika. Mleko lahko 1,6 mm. Sladkarij ne smeš, nobene mastne hrane, ne posebne in podobnih klobas, ne hrenovk, ne kremnih juh... samo bistre juhe (kot je npr. goveja). Sadje ne sme biti prezrelo, samo čvrsto sadje, razen grozdja, ki ga sploh ne smeš. Zelenjavo lahko v glavnem vso. Testenine lahko samo integralne ali ajdove ali kaj podobnega... v glavnem bela moka je strogo prepovedana... riž samo rjav... hmmm... moram še malo pomislit kaj so še rekli, pa javim kasneje. Aja! Pa slano ne smeš. Pa za žejo vsekakor vodo, ali nesladkan čaj... razno raznih sladkih sokov ne smeš...

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3586
6.1.2008 9:17:00   
lucalu
Ja, pa korn fleksa ne smeš... lahko pa müslije...

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 3587
6.1.2008 9:24:30   
Katy13
Pozdravljene!

Čajajoča - nisem iz Mb, midva bova hodila v MŠ na Ravnah na Koroškem. Začne se nama v ponedeljek, pa ne vem ali bomo imeli vsak dan ali samo enkrat na teden. user posted image  Na seznamu je, da je 6 ponedeljkov zaporedoma, baje pa potem to naredijo v 2 tednih. Bomo videli jutri in upam, da bomo kaj pametnega izvedeli.

Glede krčev, tudi mene zgrabi občasno kakšen krč (nekje na 2-3 tedne), pa mi je G rekel, da to ni nič takega, da še ni potrebno jemati kakšnih tablet. Sem pa prejšnji teden nekje prebrala, da količina magnezija, ki naj bi ga user posted image  zaužila an dan je v 7 mandeljnih oz. 2 kockicah jedilne čokolade.

Perp - tudi jaz sem Rh- in dobim naslednji ponedeljek inekcijo. Noseča bom pa 29t2d.

Tudi midva bova vzela denar, ker nič več ne potrebujeva iz seznama oz. same neke malenkosti. Glede povišanja te pomoči mi je rekla na CSD, da se bo povišala, vendar le za nekaj malega. Predvidevam, da več kot za 4 evre že ne, potem bi bilo pa že preveč in ne bilo vedela kako ta denar zapravit.

Naša občina da za prvorojenca 120 evrov, za drugega 150 evrov in za vsakega nadaljnega 210 evrov. To je bilo sicer sprejeto lani in upam, da bo tudi letos tako oz. da bodo še kaj povišali. user posted image

*medica* - razprodaje se začnejo jutri. Želim ti veliko dobrih nakupov.

Branko - lep pozdrav tudi tebi in hvala za lepe želje. Tudi vama želim zdravega dojenčka in veliko radosti ob njem.  

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3588
6.1.2008 10:13:14   
perp
Dobro jutro.
katy13 hvala za info, da tudi ti ne boš cepljena v 28. tednu. Jaz bom namreč šele v 31. tednu?! G že ve zakaj šele takrat.
lucalu za kdaj veljajo ta pravila o prehrani. med nosečnostjo ali potem ko bomo dojile. Me kar malo zanima, kaj se ne sme jesti ko bomo dojile - vem, da odpade vse kar napenja (sadje, musli, določena zelenjava ...).

No danes greva z mojim user posted image  na ribo v Ribiški dom. Komaj čakam ,ker ful obožujem ribe.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3589
6.1.2008 10:45:25   
ursi84
Dober dan tudi z moje strani!!

Jst že pečem meso (kosilo), ker gre moj popoldan v službo. Tako, da bom spet sama. Napovedane imam obiske, ki mi bodo delali družbo - UPAM, da pridejo. Tako, toliko zaeenkrat od mene, se tipkamo še popoldan, če bom utegnila.
Čao

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 3590
6.1.2008 10:57:49   
lucalu
perp to je dieta za diabetes... pač kako se prehranjevati, da je sladkor na normali in da ni povišan. Ah ja, tudi nič cvrtega ne pride v poštev, pa krompir kuhan samo v olupku ali v kosih, nič pomfrija ali pireja (ki ga jaz obožujem) user posted image

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 3591
6.1.2008 12:03:47   
Vilma
Oj oj sonosečke! user posted image
Sem si ravno ogledala fotke vaših bušijev, luštni trebuščki, res!  user posted image  
Moj buško je že oreng trebuh, grem lahko že rodit. user posted image  Se pozna, da je 2.nosečnost in da bo razlika med otrokoma majhna.
Me pa tako boli trtica, za znoret. Sem si jo v mladosti dvakrat zlomila in zdaj imam posledice.
Krči me tudi dajejo, samo mi magnezij pomaga, tako da vsako jutro spijem eno.

Kar se razprodaj tiče, se začnejo jutri ja. Jaz ne bom nič kupovala, ker imam cotk za dvojčke, mogoče celo trojčke. user posted image  Mal sposojenega, mal od sineta pa semr avno včeraj gledala, je vsega več kot preveč. Edino kompletek za iz porodnišnice bom kupila, to pa ja. user posted image
Jaz bi bolj sebi kaj kupila, tako se mi lušta, da bi si kupila kakšno fino stvar, ampak se mi zdaj res ne splača. Si bom pa drugo leto več privoščila. user posted image
Spanje pa je pri meni bolj tako tako. V bistvu dremam. Se zbujam na eno uro, včasih tudi na pol. user posted image  Zgleda, da se telo že privaja za zbujanje, ko bo naša pikica na svetu. user posted image  Bomo že zdržali, če smo prvič bomo tudi zdaj v drugo.
Čvekice uživajte v tej deževni nedelji. Tudi doma v objemu najbližjih je lepo. user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 3592
6.1.2008 12:57:35   
Naša črtica koraka
ja, če me krči dajejo, potem mi pomaga Magnesol.

Tudi vitamine jem, Mama med, baje so notri vsi potrebni vitamini, ni pa vitamina A, za kar je še bolje da ga ni. Ker se ga baje lahko hitro predozira in škoduje otročku v bušiju.

Vsaka 2 dni pa vzamem žlico Omega3 sirupa, tistega za otroke od Medeksa. Tudi sinu jih dajem in je imel od lani, ko se je začel vrtec do sedaj le 1 virozo ... user posted image  (lani pa NON-STOP angine vseh vrst!)

Ma, res se filam ... ampak tokrat nočem biti čisto preč, kot sem bila po porodu pri taprvem. Ne bi rada, da mi detece "poje" vse zaloge železa.

Saj vem, da poleg vitaminčkov pojem tudi nekaj E-jev ... pa vzamem v zakup. Pri "svežem" sadju pozimi pa jih pomoje poješ ravno toliko (razen, če je DOMAČEuser posted image )

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 3593
6.1.2008 13:14:28   
max81
ojla, bejbe, kako ste...jest sm čist hin, tamavček od včeraj tako nori, da me vse boli za znoret...po kosilu grem direkt na kavč al pa kr u postlo....mala trenutno spi, tastar gleda en film, tko, da mamo kr umirjeno nedeljsko popoldne

mi bomo vzeli tudi denat namesto paketa, ker itak mamo še vse od prve user posted image

punce, jest mam eno prošnjo za vas, če slučajno kera hodi v spar in ne potrebuje sparovih smrečic...se toplo priporočam, ker bi rada kupla še en komplet teh kufrov, pa mi do naslednga mesca drugače ne bo ratal zbrat nalepk

tko zdej greva pa z mojim pojest, pol pa počivat

lepo se mejte, vreme je itak za en drekec pekecuser posted image

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 3594
6.1.2008 13:48:54   
Anonimen
Sonnja - vse naj naj za tvoj rojstni dan, čeprav si ga imela včeraj pa nič hudega, je vseeno iz srca.

user posted image

Ja jaz sem se zbunila, ker mi ni nobena čestitala, se je splačalo, so se čestitke pol kar usule user posted image

Torej še enkrat VSE NAJBOLJŠE!

(odgovor članu max81)
  Neposredna povezava do sporočila: 3595
6.1.2008 14:17:38   
san
lucalu, hvala. no, sej se mi je dozdevalo, da bo kaj v tej smeri, sam glede sadja nisem vedela. no, sej v bistvu je to zdravo prehranjevanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3596
6.1.2008 15:08:03   
Stigmata
Pozdrav vsem... Zunaj je dež, da mi res ni za it na šetnjo...
Imam pa kup vprašanj... tiste, ki ste že rihtale papirje... na csd je treba prnest če si zaposlen prispevke oz potrdilo koliko si imel plače. Ker je pri meni malo čudna zadeva ne bi hodila okoli šefa s tem papirjem, pa me zanima, če se ta papir lahko izpiše kje drugje? Recmo davčna al pa zzzs? A sploh rabim ta papir glede na to, da sem bila 7 mesecev samo v službi? A je kaj narobe, če greš papirje rihtat prej kot 60 dni? A ve katera če se lahko v csd šiška naročiš na razgovor, ker res nimam volje stat tam v vrsti cel dan ..Že tko sem brez energije.

Altere sempri ignostico, tibi ipsi nomquam. -- "Drugemu vedno oproščaj, sebi nikoli."

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3597
6.1.2008 16:25:20   
mergetka
Medicauser posted image za vozek. Jaz ga mam tudi še vedno razstavljenega, čeprav zavzame kr dost prostora v hodniku... ga kar ne morem dati nazaj v škatlo. A si kupila tudi košaro? Jaz je ne mislim met, ker se ga da kar dobro položit, sam dekico bom dala spodaj.

Vilma, sem gledala tvoje slikce iz 1. nosečnosti. Ful nisi mela velikega bušija, men se zdi da mam jaz sedaj takega kot ti proti koncuuser posted image .

Lucalu, hvala za info glede prehrane. So ti kaj rekli za 70% čokolado? Men  je tko dobra in upam, da jo lahko vsaj malo (če mi bo 2. test pokazal, da mam visok cuker). Zdaj jem kake dve vrstici skor vsak dan.

A lahko da tista, ki je dala link, katere papirje rabimo za csd, da si lahko že kaj prej sprintamo?

Lepo nedeljo in naj vam brcike lepšajo dneve, tak kot jih meni...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3598
6.1.2008 16:44:34   
Sonnja
diana hvala.user posted image

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3599
6.1.2008 18:31:31   
ursi84
Jst samevam user posted image .

Obljubljenih obiskov ni bilo,tako, da sem SAMA in fajn mi je dolgčas. Aja mami pa ati sta bila na obisku. Sam kaj, ko pa to tako hitro mine(pri meni sta bila 1h) in spet sem sama.
Komaj čakam, da se porodi ta naš user posted image in da se bo kej dogajalo po hišiuser posted image user posted image . Sej pol bom pa v drugo stran jamrala user posted image .

Lp

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 3600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......