|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
7.1.2008 11:28:19   
Katy13
Medica - tudi jaz imam podobno blazino, ki je na sliki (od Odejce), vendar mi ni bilo jasno kako se lahko spi na njej. Nekak mi ne izgleda udobna.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3626
7.1.2008 12:06:10   
Dinki
dinki meni se je že naredla ta temna črta čist rahla od popka navzdol, pa se mi je zdelo mal hiter kdaj se ponavadi pojavi?

Sonnja, sej jaz sem o tem le brala, jaz je nimam, mi je pa zanimivo, da jo ene user posted image  imajo, druge ne....vem da se ji reče linea negra in se pojavlja zelo različno; nekaterim že zelo zgodaj....tole sem brala nekje:

14. teden
Spremembe v ravnovesju hormonov se vidijo tudi na vaši koži. Nekatere boste mogoče opazile temno linijo vzdolž trebuha (linea negra). Prsne bradavice postanejo še temnejše in večje. Vaša maternica ima približno velikost grenivke.

Lona76, tudi jaz bom počakala s pranjem oblekic do moje porodniške, se mi zdi sedaj vse preprati, mnogo prezgodaj.

Punce, kako ste zvedele za izvide od diabetesa? A ste same klicale za rezultate? al ste počakale na naslednji pregled pri G?

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 3627
7.1.2008 12:12:14   
Katy13
Jaz sem naslednji dan poklicala k svojemu G in vprašala.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3628
7.1.2008 12:18:44   
max81
helov

jest sm v prviuser posted image  črto imela, zdej  se mi pa zaenkrat še ni naredila, tko, da ene jo imajo druge ne
cunjice sem pri prvi prala en mesec prej, tudi vse kar paše zraven sem imela zrihtano en mesec prej, sej preh se ne splača, posteljico sem pa lepo pokrila z rjuho, tako, da seni prašilo.....skkratka, ko sem rodila ati ni imel čisto nič dela, razen tega, da naju je prišel iskatuser posted image
punkle za v porodnišnico zase si bom pa počasi kr lepo prpravlat začela, ker me malo skrbi, da se ne bo zgodilo kej prej...glede nato kolk sem vsak dan utrujena pa še nič ne naredim, mali nenormalno brca in se preteguje, da me vse boli, ker če bo moj mogu kej rihtat itak ne bo nič najduuser posted image

naslednji teden grem pa rihtat papirje na csd, tko da bo pol mir

no kje ste?????

vreme je nikakvo, vse poledenelo, tko, da bova z malo kr lepo doma na toplem, pa še men ne bo treba merkat, kje se bom zvrnlauser posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3629
7.1.2008 12:26:40   
Sonnja
dinki hvala za odgovor! no js pa jutri dobim potrdilo o pdp in lahko začnem urejat papirje,pa še to sm sama morala rečt za potrdilo ker sm naročena šele 23.3. na pregled ta moja g smotana čist nč ne ve,še SREČA da obstaja forum drgač nč ne bi vedla.

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 3630
7.1.2008 12:27:13   
Dinki
Jaz sem naslednji dan poklicala k svojemu G in vprašala.

Katy13, hvala. Torej so ti znali povedati rezultate že takoj naslednji dan?

Max81, že parkrat sem ti hotela povedat, da je tale tvoja pupa na slikici tako luštkana user posted image , pravi cuker...jo je prav užitek pogledat....

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 3631
7.1.2008 12:28:23   
Sonnja
eh naročena sm 23.1. pdp mam pa 23.3. js že rojevamuser posted image

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 3632
7.1.2008 12:28:43   
san
evo jaz sem že iz šoleuser posted image .
je bilo danes samo uvodno predavanje in je razdelila urnike, jutri se pa začne zares - no jst bom jutri začela. mal smo dihal, to se mi zdi fajn, ker jaz sem čist pozabila kako se pravilno predihuje popadke. zdej morm pa mal vadit, da ne pozabim. pa tuki v lj. je po 32. tednu abdominalna dekompresija na voljo nosečkam, ki obiskujejo materinsko in to morm poskusit izkoristit, se mi zdi, da bi meni prav prišla.

linea negre še nima, sem jo pa v prejšnjih imela, sam ne tako zelo temne. se mi je pa začel popek neki izbočevat oz. mislim, da se mi bo tokrat izbočil, do sedaj se mi še ni v nobeniuser posted image čisto, tokrat se mi pa pomoje na koncu bo.

glede spanja jaz nimam posebnih blazin, v bistvu sem se navadila v spanju iz enega boka na drugega obrnit, pa vmes mal na hrbet in je sedaj ok. čeprav mi na hrbtu ne ustreza več. tudi na wc mi ni treba, mogoče max 1 krat. nas je pa danes babca spomnila na keglove vaje, te pa skoz pozabljam delat. no, danes jih zihr bom, jutri bom pa verjetno spet pozabilauser posted image .

no, fajn bodite.

aja, dinki jaz sem počakala 10 minut in mi je takoj povedala rezultat, pol sem pa po pošti dobila izvid.

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 3633
7.1.2008 12:32:06   
Katy13
Tudi jaz bom začela prati, ko bom v porodniški. V bistvu pa itak ni ne vem koliko pranja, da bi potrebovale ogromno časa. Če bi pa nas kaj prehitilo, bodo pa babice pomagale user posted image , pa bo. Ostalo se tako ali tako lahko vse pripravi. Oblačila si bom prinesla prej in jih posortirala, potem v začetku marca pa jih bom oprala. Ostale drobnarije, ki ap so še za kupit, bova pa šla mogoče jutri. Odvisno od tega kako bomo imeli ta predavanja v MŠ (ali enkrat na teden ali vsak dan). Ker če bomo imeli vsak dan, potem jutri user posted image  ne bo šel zraven mene v Mb, ker ne bova imela časa potem hodit po trgovinah.

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 3634
7.1.2008 12:34:17   
Katy13
San - kaj je to abdominalna dekompresija

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3635
7.1.2008 12:39:39   
Dinki
še SREČA da obstaja forum drgač nč ne bi vedla.

Sonnja, tudi jaz velikokrat tako mislim....tolk ste mi že koristnih informacij povedale, pa zmeri vas lahko vprašam čist kar koli mi pade na pamet....en veeeeeelik HURA za marčevke user posted image user posted image user posted image

San, kaj je to? je po 32. tednu abdominalna dekompresija na voljo nosečkam
a pa kar pravilno dihat ste se že učil? Joj, sam še to mi zaupi, koliko vas je približno bilo oz. a je blo tudi kaj moških? Hvala, da si nas spomnila na gospoda Kegla, ga že prakticiram user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3636
7.1.2008 12:40:03   
san
San - kaj je to abdominalna dekompresija

v bistvu je to tak stol na katerem te dajo v vrečo - cele noge pa do vrha trebuha, ki je zaščiten z nekim obročem in iz vreče pol iztisnejo zrak in tako sediš pol ure. je pa dobro za meščanje mišic medeničnega dna, pa za krčne žile, če imaš težave z njimi, pa znižuje krvni pritisk in zmanjšuje zatekanje nog, pretok krvi in kisika pri plodu je boljši - se boljje razvija, dobi več hrane... ni pa priporočljivo za tiste, ki imajo rizično nosečnost in so že kaj odprte ali pa da imajo že tako nisek pritisk. aja, pa baje da je super tudi prosti celulituuser posted image

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3637
7.1.2008 12:45:21   
san
a pa kar pravilno dihat ste se že učil? Joj, sam še to mi zaupi, koliko vas je približno bilo oz. a je blo tudi kaj moških?

ja predihovanje popadkov smo mal sprobal, kako se diha pri iztiku ploda pa še ne. no sej dihanje se mi zdi, da se tukaj kar redno ponavlja, kolikor imam v spominu smo vsako predavanje mal dihal. so bili tudi očki user posted image - okoli 7 ali 8 jih je bilo, se mi zdi, nosečk pa okoli 25. je pa tako, da ni nujno da hodiš vedno ob isti uri in te, ki so bile danes so nekatere rekle, da bodo kombinirale dop. in pop. in še dneve imaš različne na razpolago. predavanj je pa skupaj 10 + 2 dodatna.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3638
7.1.2008 12:48:54   
san
Še to sem pozabila povedat glede dekompresije: se sezuješ, oblečen si normalno čim bolj udobno, pa tople nogavice je priporočala, oblečeš neke vrste vrečo - obleko od pod pazduhe navzdol, nato ti babica namontira cev na to vrečo , da izsesa zrak in ustvarja pritisk, pa še zaščiti trebuh.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3639
7.1.2008 13:15:31   
Katy13
U, predavanj pa imate v Lj. Mi na Koroškem imamo 6 predavanj, in sicer 1x na teden. Vsaj tako je na urniku, ki sem ga dobila na prvem pregledu. Pa danes sem klicala in so mi isto rekli. Bomo videli kako bo izgledalo danes popoldan. user posted image

Abdominalno dekompresijo pa imate na voljo verjetno samo v Lj in mogoče še kje. Sama nimam upanja, da bi bilo kaj podobnega pri nas. Ali pa se mogoče motim? Verjetno nam bodo v MŠ povedali. 

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3640
7.1.2008 13:19:55   
*BellaLuna*
Ojla punce, ste pridne in hodite v šolo. Jaz sem jo na srečo dala skozi že decembra in zdaj lahko bolj počivam. Imam pa še veliko stvari za nabavit, tako da sedaj delam seznam, kaj še nimamo - je tega ful veliko.

Dekompresija je baje ful fajn, mene je edino strah, ker imam že tako običajno nizek pritisk, pa še vedno mi je slabo in se bojim, da bi mi bilo tam tudi.

Sem pa v soboto dvignila papirje na CSD-ju in poslala v službo, kar mi morajo izpolnit. Imam pa še en mesec časa za urejat zadeve.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3641
7.1.2008 13:33:55   
san
glede abdominalne ne vem, če jo maj še kje drugjeuser posted image , jaz sploh vedla nisem da jo imajo tuki v lj. na voljo in sicer zavarovalnica krije, se mi zdi da 10 obiskov - ampak to je tukaj v lj. sem pa zdele gledala urnik, pa so gor datumi za 9 predavanj. se je mogoče zmotila, ali pa so dodatna tri predavanja s pediatrom, anestezistom in zobozdravnikom samo za tiste, ki želijo - ker teh treh ni na urniku.

(odgovor članu *BellaLuna*)
Neposredna povezava do sporočila: 3642
   Marčevke
7.1.2008 13:45:20   
Tejka.387
Hej hoj!
No pa se vam pridružujem tudi jaz. PDP imam 25.3. 2008. Zaenkrat je nosečnost potekala vredu in upam, da bo tudi naprej tako. Počasi pa se pripravljamo na prihod naše prve skokice. Pišemo seznam vseh potrebnih stvari in iščemo primerno šolo za starše, ker bo že treba it. A mi lahko katera svetuje za MŠ v LJ ali okolici?
Lep pozdravček vsem skupaj.
Tejka

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3643
7.1.2008 13:49:45   
max81
Max81, že parkrat sem ti hotela povedat, da je tale tvoja pupa na slikici tako luštkana , pravi cuker...jo je prav užitek pogledat....

o hvala Dinki, mi je kr maluser posted image , tuki je bla stara tm okol 3m, pa še nismo nč fotke zamenl...sm bolj leva za take stavriuser posted image

naša žaba se je naspala, zdej pa veselo na norenje, pol pa upam, da bo kmal zmatrana, da greva obedve mal počituser posted image , je treba izkoristit, ko dete zaspiuser posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3644
7.1.2008 13:49:46   
lucalu
Tejka.387 user posted image user posted image user posted image  dobrodošla med nami!

(odgovor članu Tejka.387)
Neposredna povezava do sporočila: 3645
7.1.2008 13:51:30   
max81
Tejka.387

dobrodošla....u še so marčevke med namiuser posted image user posted image user posted image , madona kolk bo spet otrokuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 3646
7.1.2008 13:53:08   
Lona76
Živjo še enkrat!
Dinki mene bi ginekologinja oklicala če bi bilo kaj s sladkorjem. Mi isto reče za vsake izvide da pokličejo. Verjetno so sestre že site nosčnic ki non stop kličejo  če je ok. user posted image . Tako da pri moji če je ok te ne kličejo, če je pa kaj narobe, te pa pokliče.
Črta se pa tudi meni še ni naredila. V prvič pa se mi je rahla, sam ne vem kdaj.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 3647
7.1.2008 13:54:28   
Lona76
Tejka 387 dobrodošla! Imava pa rok na isti dan.

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 3648
7.1.2008 13:54:58   
eva78
Meni se je linea negra naredila pred kakim mesecem, imam pa jo čez cel trebuh, vendar ni tako izrazita.

Ursi84, novi podatki za seznam : OT:97 , +10 kg. Včasih imam OT tudi manjši, npr.če si ga zmerim zjutraj na tešče.

Naša user posted image  je bolj umirjena, najbolj jo čutim zvečer, ko se sama umirim, ali pa zjutraj, bolj malo pa čez dan. Čutim bolj kot neko pretegovanje, pa dosti se ji kolca. Od 29.tedna dalje je obrnjena na glavo in upam,da tako ostane.

(odgovor članu *BellaLuna*)
Neposredna povezava do sporočila: 3649
7.1.2008 13:55:09   
Lona76
Aja materinska šola je pa v Lj. v porodnišnici ali pa v kakšnem ZD. Vem da ma Metelkova, pa ZD Bežigrad.

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 3650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......