altati
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: solatja pikec, odgovor na prvo vprašanje je: zato, ker ženska sama ne more ustvarit otroka. ne more. pika. ker če bi ga lahko, bi ne rabile več moških na svetu. s takim mišljenjem se tudi avtomatsko še dodatno zmanjša že tako oslabljena moška vloga v družbi. pa da ne filozofiram o enakopravnosti spolov in moderni družbi še naprej. ker gre konec koncev tudi za dostojanstvo moških pri tem. njihovo dostojanstvo zmanjšaš na uporabnost enega spremija. odgovor na drugo vprašanje: nobena želja ni legitimna. otrok bi moral biti želja obeh in bi moral biti zavestna odločitev, vse ostalo je manipulacija, grda manipulacija in izkoriščanje. v tem ni nobene legitimnosti. odgovor št. 3: nekatere stvari se lahko še zagotovijo, če je volja (socialna stabilnost, tudi čustveno okolje...), če le ne gre za spočetje otroka iz manipulativnih razlogov. beri prvi in drugi odgovor. zagovarjam stališče, da naj bo vsak otrok zaželjen, ljubljen in predvsem odločitev obeh staršev. in ja, marsikatera ženska je lahko sama boljši starš kot dva slaba starša, brez dvoma. ampak da pa je spočetje otroka manipulacija in izpolnitev egoističnih želja, to pa ne. otrok ni igrača, ki se jo nabavi iz dolgčasa, je trdo delo, kjer že dva lahko delata napake, kaj šele en sam. predvsem pa spočetje (če že ne tudi rojstvo) stvar DVEH, ne enga in epruvete ali enega in njegovih sposobnosti izkoriščanja. sicer pa: koliko samskih žensk, ki že imajo otroka in si želijo še enega, se dejansko odloči zanj? bore malo in vejo zakaj. Zdaj ga pa ne biksat no, solatja. V genih vseh decev je oploditi žensko, zato tudi v svojih glavah več kot povprečna ženska razmišljajo o tem, kako bi jo n********. Vsako, ki izgleda primerna za to. Zdaj malo pretiravam, seveda, vendar v principu je tako. In normalno je to. In dec ne razmišlja takrat konkretno, da bi jo še vzdrževal, tega v genih ni (načeloma), to je umetna struktura, ki je bila dodatno uzakonjena (v glave vsiljena zastraševalna formula, da sicer se jim bo pa ne vem kaj zgodilo, jih bo bog štrafal) s cerkvijo, sicer z dobrim namenom, za zaščito otrok, družine kot celice, zato, da so v tistih časih otroci sploh preživeli. In ok je bilo to za tisti čas. Vendar danes temu ni čisto tako več. Načeloma imaš sicer prav, da so moški v strašno neugodnem položaju (pa ženske posledično tudi), da ne vedo več, kja je njihova vloga. In načeloma imaš prav, jih ženske še vedno rabimo, ker je mnooooog lažje imeti otroka v paru, kot sam, vendar.... razmisliti moraš vedno o ceni. Včasih je cena za skupnost previsoka. Ne le, v primeru, ko se ločiš iz nekega razloga, ampak tudi v primeru, ko splet okoliščin tako nanese. In ni res, da si otroku obvezan nuditi očeta. Nisi, nobena žival mu ga ni, niti mi. To je naša dobra volja, če mu ga. Seveda je bolj fajn, če je to mogoče, če pa ni, pa mu lahko nudiš nadomestnega očeta nekoč, če ti uspe, ali pa tudi nobenega. In ok je tkao. pravico imaš do tega, kot imaš pravico se odločat po svoji glavi egoistično, da npr. piješ kavo ali kadiš in se zastrupljaš ali pa da imaš otroka sam - moja babica npr. je imela sama mojega očeta iz egoističnega stališča, da ne bo sama na stara leta, pa ni moj oče nič sfrustriran zaradi tega, pa še jaz sem ji hvaležna za to njeno dejanje, ker sicer me ne bi bilo. Imaš pravico kot svoboden človek se odločat po svobodni volji in jasno je, da zato otroku načeloma prav nič ne škoduješ. Ta razglabljanja, kako bo otroku potem zanič, so preživeta in za časom. V resnici mu najbolj verjetno ne bo nič slabše oz. ima možnosti za to, da mu bo dobro ali slabo enake, kot kdorkoli drug, ker tale lajf in vse v zvezi z njim je ena sama loterija. j** ga, tako je. To je življenje. Hvala Gina, da si napisala namesto mene moje mnenje
|